BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 11 miesiąc temu #301261 przez jusia
Hej dziewczyny :)
100 lat dla Karolka :)
Beti 13, 14 kwietnia, fajnie to sie we trzy zobaczymy :)
Renata ale ty masz super z Celinka :) Wika wstala o 4 i potem o 8 wiec nie jest zle :)
Edyta hihihihi ja uwielbiam perfumy ale neistety moj M woli inne zapachy niz ja :( nieweim czemu tak jest...ale on wsumie nie przywiazuje do tego uwagi...moj M to taki typowy prosty facet :laugh: :laugh: :laugh:
Soniu Gucio to piesek czy kotek?? ja myslalam ze piesek :)
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu #301264 przez happymamma
Hania napisał:

Hej:)
Sto lat Karolkowi :kiss: :kiss: :kiss: :)
Fifi spał calą noc M też a ja nie moglam zasnac :angry: :(
happymamma, fotomontaż albo... :silly: ;) :blush: :side: :laugh: :lol:

... fotomontaż niestety :( Trójka Haniu w dzisiejszych czasach to luksus, na który niewielu może sobie pozwolić :dry:

STO LAT KAROLKU :woohoo:

Jusia to prawie jak Jasio - spał od 20 do 4, possał 3 minuty i spał dalej do 7.15 :)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301266 przez avika
dzien dobry, przepraszam, ze tak dzis wpadam ale mamy dzis wyjazdowy dzien a chcialabym jeszcze teraz z rana na szybko upiec ciacho :blush:

jest juz moze Adee? mam banalne pytanko "techniczne" co do jej murzynka :silly:

albo moze robila juz ktoras z was tego murzynka z jej przepisu?

edytuje :)

Adee bo to ciasto

1) chce dodac sliwki suszone (ale one sa takie pol-na-pol miekkie) i dorzucic kawalki czekolady
2 )w okraglej formie upiec, mam 20cm i 24cm ale wolalabym w tej mniejszej no i pytanie czy pieke tyle samo? czy moze lepiej w tej wiekszaej, zeby sie dobrze w srdku upiekl bo ja to mam szczescie do ciast wychadzacych ale nei tak jak powinny :silly: :blush:

a i ile tego dzemu dajesz?

z gory dziekuje :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #301271 przez dorotas29
Dzięn dobry!!!

100 lat dla Karolka!!!!

Kubuś obudził się na jedzonko o 3,więc dał mi troche pospać ,za oknem lekko prószy śnieg i jest -13.

Miłego dnia!!!!
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301277 przez Pippin
eehhh no nie nadrobię chyba :angry:
od rana sprzątanei zostawic faceta na dwa dni samego :angry:

Jusia super fotka :) i fajnei ze w gazetce :ohmy: :)

wszystkiego najlepszego dla Karolka

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Haniu jak tam husband się czuje???

mnie mrowi prawa ręka cholera :dry: w dodatku chyba okres dostałam chyba z ekrwawięod tabletek ......i mnie mdliwo perfidnei na wieczór no chyba sie sypie

a ja nie mam prawie w ogóle zdjeć z ciaży!!kilka które miałam nie wiem gdzie są :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
12 lata 11 miesiąc temu #301290 przez Hania
pippin, My jutro idziemy na szczepienie wzw B bezpłatnie podobno. Kolejne płatne szczepienie w 13-14 mies.
A M nadal niedosłyszy :( zabieg był dość skomplikowany i pewnie dlatego dlużej to trwa
dzieki :kiss: :kiss: :kiss:
Fifi się obudzi;l do ptem
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301335 przez domii
Hej

Happymamma zdradz jak to robisz ze Jasio spi od 20 do 4 rano bez pobudki? :) oprocz tego kleiku dajecz mu mleczko z obu piersi wieczorem?
U mnie nie jest zle szczegolnie po ostatnich tygodniach jak sie budzil co chwile,wczoraj spal od 19.30 do 23.45 zjadl 5minut i poszedl spac,pozniej przebudzil sie o 2 pojadl i poszedl spac,pozniej o 4 to samo i wstal o 7,45 :)

Jusia super t zdjecie w gazecie,a Wikusia sliczna jak zawsze,a co do M to moj dawniej tez byl romantyczny,ciagle jakies wyjazdy niespodzianki,kwiaty,prezenty nawet wiersze mi pisal a teraz :( :dry: no ale nie to najwazniejsze,ale twoj przeciez ostatnio zrobil ci niespodzianke w sypialni co ta koldre tak na ksztal serca ulozyl itd.

Kamila gratulacje dla Matiego-Blazejek ostatnio zapomnial jak sie przewraca na brzuszek chociaz co chwile lezy to na jednym to na drugim boczku,a co do Babci to wspolczuje-ja swoja stracilam 2 dni przed wigilia :(

Marta Sz a w jakich sukienkach sie dobrze czujesz-jaki kroj itp.ja np.jak wybieralam sukienke slubna to wiedzialam ze bedzie w ksztalcie litery A z wcieciem w tali :)

Hania my w czwartek idziemy na to szczepienie na zoltaczke i juz sie boje :(

Pippin

Kasiek Adee gratuluje uspienia dziewczynek w lozeczkach :)

avika a gdzie ty tak lecisz z rana :unsure:

dorota super ze sie wyspalas
soniaq jak sie czujesz? a jak Gucio?bylas u wetka?

Madzia wrzuc fotki z imprezy :) jak mialas wloski ulozone?

A co z ta Asik?
Angelika zgadzam sie z laskami ze dzieci tak juz nie tyja ,a jesli mu zabki ida to to tlumaczy gorszy apetyt,bedzie dobrze :kiss:

STO LAT KAROLKU

Edyta

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 11 miesiąc temu #301356 przez a!gusia
hej
u nas noc powiedzmy ok...Jerzys spal ladnie o 9 do 4 zjadl,spal do 6 chcial wstac ale ja bylam twarda nie pozwolilam mu, przytulilam go i spalismy do 7.30 potem m go zabral a ja spalam do..10!!!!!!!!! hm...jak dobrze ze m nie pracuje ;)
12 lata 11 miesiąc temu #301358 przez happymamma
Domii mniej więcej pół godziny przed kąpielą daję mu obie piersi, po kąpieli kleik, przy którym najczęściej usypia :) Jeżeli nie uśnie, podaję mu jeszcze troszeczkę herbatki, bo wydaje mi się on taki zapychjący (ten kleik) ;) Wtedy pogada sobie jeszcze chwilę i usypia :)
12 lata 11 miesiąc temu #301362 przez madzia0507
Domii, po prostu je wysuszyłam na grubej, okrągłej szczotce i miałam opaskę na głowie. Zdjęcia??? Hmmmmmmm... Zaraz zobaczę, czy wogóle jestem na jakimkolwiek i czy wogóle mamy jakieś zdjęcia z imprezy, bo mój mąż był w stanie bardzo wskazującym i nie wiem, czy zrobi9ł mi jakiekolwiek zdjęcie. :dry: :dry: :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #301365 przez martucha
Hej dziewczyny ja na razie dosłownie na chwilke...przepraszam że wczoraj mni nie było tak jak obiecywałam ale Borys od wczoraj ma znowu temp 39 i dopiero o 4 zasnął :( a ja byłam sama bo m na nocce...za 11 idziemy do lekarza...3majcie kciuki zeby to był ząbki a nie zapalenie ucha znowu :( a jesli tak to od czego??przeciązgów nie ma, bez czapki nie wychodzimy,nawet jak idziemy pietro wyżej to mu czapkę zakłdam bo na klatce zimno...ehhh nie mam pojecia

Renatka mi sie jednak ta turkusowa z brązem podoba najbardziej hehe

Adee coś mi sie złego stało z murzynkiem :( piekłam go nie 40min a ponad godzine bo na środku cały czas był surowy, w ogóle urusł jak kopiec kreta na środku wysoki po bokach niski...robiłam wszytko według przepisu ale najwyraźniej ta marynarka nie jest dla mnie...tak se tłumacze :silly: no ale nie będę sie poddawać tylko zrobie ciasto marchewkowe jak mi Borys pozwoli i bedzie sie lepiej czuł...
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301368 przez domii
happymamma a ten kleik to na wodzie czy na mleku dajesz? i ile ml? moj lobuziak dostaje przed kapaniem herbatki troche,po kapaniu jeden cyc potem drugi,nastepnie 150 ml gestej kaszki lyzeczka i usypia ladnie ale dluzej niz 4 h teraz nie przespi :dry: a jeszce miesiac temu przesypial 6 ciurkiem :) to byly czasy ;)

madzia jaka opaske?napewno masz jakies zdjecie wrzucaj tu natychmiast :angry:

martucha trzymamy kciuki-napewno to zabki,pisz pozniej
Jak bedziesz miec dzis chwile lub jutro to wrzuc zdjecie tej marynarki z H&M?

A co do mojego sweterka to macie racje chyba go nie zamowie nie chce sie bawic w zwroty,nawet jak by byl aldny to nie wiadomo jak po praniu bedzie,bo wlasnie te ciuchy z Japan style to po praniu w wiekszosci szmaty sie robia,wiec musze znalesc cos innego :dry:

Agusia a na ktora idziesz do fryzjera?

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 11 miesiąc temu #301376 przez kiniaa
hej :)

u mnie noc taka sobie. Do 4 rano bylo ok a po 4 mala juz nie chciala spac, krecila sie po calym lozku bo wzielam ja do siebie. Zreszta ostatnio wieksza czesc nocy przesypia u nas w lozku :dry: dobrze ze mamy wielkie loze
wiecie co, ja juz stracilam nadzieje ze moja przespi cala noc bez jedzenia....z Davidkiem mialam tak samo - tylko ze jego karmilam mm od 5 miesiaca. I tez sie budzil minimum 3 razy...

my z szczepieniami mamy spokoj na razie ufff

Madzia wlasnie, wrzucaj fotki :laugh: i zazdroszcze tego wypadu w gory, i dobrej zabawy juz nie mowiac o jedzeniu :laugh: ;)

Haniu a co lekarze mowia odnosnie M ?

no wlasnie co sie z Asik stalo??
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301380 przez avika
Domii - sprawy urzedowe a potem do rodzinki na wizytacje :blink:

Martucha a ktore to ciacho robilas ? ten szybki murzynek od Adee czy tamten bez maki mocno czkoladowe ciasto z linka? kurka bo nie wiem a mam chcice na murzynka ze sliwkami :cheer:

Madzia super, ze imprezka sie udala :lol:

no wlasnie Asik dawno nie bylo :unsure: Asik tesknimy :)

Nasze dziecie tez ostatno zle sypia, budz isie z placzem i nie wiem o co chodzi :unsure: czy tak przetrawia zdarzenia z dnia poprzedniego czy cos mu sie sni... :unsure: i tak z kilka razy w nocy juz kilka nocy :dry:
12 lata 11 miesiąc temu #301383 przez kiniaa
martucha napisał:

Hej dziewczyny ja na razie dosłownie na chwilke...przepraszam że wczoraj mni nie było tak jak obiecywałam ale Borys od wczoraj ma znowu temp 39 i dopiero o 4 zasnął :( a ja byłam sama bo m na nocce...za 11 idziemy do lekarza...3majcie kciuki zeby to był ząbki a nie zapalenie ucha znowu :( a jesli tak to od czego??przeciązgów nie ma, bez czapki nie wychodzimy,nawet jak idziemy pietro wyżej to mu czapkę zakłdam bo na klatce zimno...ehhh nie mam pojecia

Renatka mi sie jednak ta turkusowa z brązem podoba najbardziej hehe

Adee coś mi sie złego stało z murzynkiem :( piekłam go nie 40min a ponad godzine bo na środku cały czas był surowy, w ogóle urusł jak kopiec kreta na środku wysoki po bokach niski...robiłam wszytko według przepisu ale najwyraźniej ta marynarka nie jest dla mnie...tak se tłumacze :silly: no ale nie będę sie poddawać tylko zrobie ciasto marchewkowe jak mi Borys pozwoli i bedzie sie lepiej czuł...

Martucha moj David tez tak czesto na ucho choruje.... juz od malego raz w roku musi miec zapalenie i angine. Czasem to i to jednoczesnie. Nie wiem czemu tak ma , ani zaden lekarz mi tego nie wyjasnil, nawet jak bylismy w Polsce.
bede trzymac kciuki zeby to nie bylo jednak ucho :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka