BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

13 lata 2 tygodni temu #274569 przez adee84
a tak w ogole to wszystkiego najlepszego , szczescia, zdrowia, duzo sexu i pociechy z Igusi dla Kasiek z okazji urodzin
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 tygodni temu - 12 lata 11 miesiąc temu #274577 przez Asik

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
13 lata 2 tygodni temu #274579 przez Hania
Kasiek ur. ma chyba 5 grudnia???
13 lata 2 tygodni temu - 12 lata 11 miesiąc temu #274580 przez Asik

13 lata 2 tygodni temu #274587 przez adee84
tez mi sie tak zdawalo ale zasugerowalam sie gg ;) :blush: sorry :)
13 lata 2 tygodni temu #274594 przez Edyta
a wiec przepis na ciasto Asik murzynek to moja interpretacja :blink: szklanka maki szklanka cukru 3 jajka proszek do pieczenia ja daje caly o lyzek oleju mozna podzielic na dwie czesci i lac na zmiane do jednej dodac kakao i bedzie zebra a ja dodaje do calosci kakao i wychodzi murzynek :laugh: polewa nawieszk to najlepiej kupna a jak nie to margaryne rozpuscic z cukrem dodac kakao i polac na istygniety placek foremka zwykla poduzna oczywiscie brytwanne smarowac margaryna posypac bulka tarata dodatki dowolne mozna zrobic bez kako np z rodzynkami ja robilam z wisniamiwyjentymi z kompotu :) przypomnialas mi Asik przepraszam ze zapomnialam :)
13 lata 2 tygodni temu #274596 przez Edyta
lece bo m wrocil do domu i postanowil ze chlorem jeszcze cuchnie w sypialni i spimy w salonie silvia sie obudzila musze ja znow uspac wejde pozniej :kiss:
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #274605 przez domii
edyta mniam mniam w ktorys dzien napewno zrobie,tylko glupia sprawa bo nigdy nie robilam rolady i nie wiem jak to sie zawija :blush: tzn gdzie mam dac ta smietane na skraj czy jak :unsure: no i jak to przelozyc zeby zawinac :unsure:

pippin mnie tez sie nie chce wychodzic,ale jak juz jestem na miejscu to czas tak leci ze trza wracac do domu,a pozatym fajnie tak robi zmienic srodowisko poznac nowych ludzi pogadac itp :)

[url=http://www.suwaczki.com
13 lata 2 tygodni temu - 12 lata 11 miesiąc temu #274609 przez Asik

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #274619 przez Hania
13 lata 2 tygodni temu #274622 przez adee84
Asik mogę też Ci przesłać przepis na murzynka co mi zawsze wychodzi i robi się ekspresowo :)
Beti i Angellika na fb siedzą :)
13 lata 2 tygodni temu - 12 lata 11 miesiąc temu #274625 przez Asik

13 lata 2 tygodni temu #274631 przez adee84
3 szk. mąki, 2 jajka, 1,5 szk. cukru, pół szk. oleju, 2 - 3 łyżki kakao, 1 szk. mleka, 2 - 3 łyżki dżemu (ja daję więcej), 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej (rozpuścić w 3 łyżkach mleka), aromat waniliowy albo rumowy.

Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać robotem. Blachę wysmarować margaryną i wysypać tartą bułką. Piec ok. 45 - 50 minut w 180 stopniach. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
13 lata 2 tygodni temu - 12 lata 11 miesiąc temu #274641 przez Asik

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #274647 przez Edyta
Asik 8 lyzek oleju wszystko wymieszac kosystecja taka pol gesta :) nie trzeba nawet miksowac mozna dodac cukru waniliowego zapachu :) domii jak juz zrobisz te jajka z cukrem dodajac make z proszkiem do pieczenia wylejesz na blache pieczesz pozniej wyjmujesz na sciereczke kuchenna smarujesz bita smietana i zawijasz w rulon :) i masz rolade :blink: moja byla za malo smietany hm nastepnym razem bedzie wiecej i za dlugo ciasto pieklam nie moze byc chrupkie to ciasto T piecze ciasto do rolady na oko ja pieklam 150 stopni bo zapomnialam spytac jak cos nie jasne prosze pytac normalnie rewelacja jak dlamnie ta rolada zawsze lubilam ja a teraz sama zrobilam a ze nie wyszla perfekt to za drugim razem wyjdzie napewno :blink: Haniu jest rewelacyjna skus sie nie wiem jak w pl sie nazywaja slodkie smietany i zageszczacze to ja miksuje i z tego wychodzi bita smietana i wstawiam do lodowki na troche dodaje madarynek z puszki dobre sa z jagodami albo tymi amerykanskimi borowkami interpretacja rozna :) smacznego zycze :) moze to smieszne ale nie mialam w domu miksera jakos nigdy nie byl mi potrzebny jak kupilam oszalalam na punkcie wypiekow ale robie je w normie bo ja beztalecie jestem lubie proste i smaczne ciasta :laugh: no i efekty sa tylko raz mi nie wysrosl bo otworzylam pieekarnik i opadlo ciasto ale i tak m wyjadl ja za slodkim nie przepadalam a teraz jak tak dalej pojdzie to zamiast chudnac to bede jak ciezarna :laugh:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia