BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 10 miesiąc temu #311101 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Mam 50 stron do nadrobienia i czasu brak,więc przepraszam...

Złoże spoźnione życzenia dla Kasieńki, Majeczki i Mateuszka oraz oczywiście dla dzisiejszego solenizanta- Szymusia!!!!! 100 lat,wszystkiego najlepszego!!!!

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Widziałam Filipka pływajacego- suuuuper, moja Jula jest tez pod wrażeniem...

Miłego dnia!!!!
Temat został zablokowany.
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311106 przez Renata Anna
Dzień dobry :lol:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZECO DLA SZYMUSIA !!! Z OKAZJI UKOŃCZENIA PÓŁROCZKU :kiss:

Asik Szymek lada chwila będzie raczkować. Jest rewelacyjny !
Haniu Filipek jaki zadowolony na tym zdjęciu :) Nie ma jak marcheweczka, która przynosi ulgę dziąsełkom.
beti Filipek to prawdziwy delfinek :woohoo: Brawo!
Jusia przykro się czyta o tych Twoich relacjach z T....
Dorotka co to jest 50 stron :silly:
Anetko czyżby Fifi rozwalił klawiaturę? :woohoo: :woohoo: :woohoo: Podczytuj nast troszkę ;)

Mimo, że pogoda dziś lekko do doopy, ja mam nawet niezły humor. Nie wiem czemu... Chyba dlatego, że się wyspałam. W dzisiejszych planach mam sprzątanie mieszkania i poszukiwanie pracy przez internet.
12 lata 10 miesiąc temu #311132 przez Hania
Hejka:)

Sto lat dla Szymusia :kiss: :kiss: :kiss: :)
Wszystkim ciociom dziękujemy!:)
dorotas, główka do góry! :kiss: :)
Renatko, ja mam bardzo podobne plany:)
12 lata 10 miesiąc temu #311141 przez happymamma
Hej :)

STO LAT STO LAT NECH SZYMUŚ ŻYJE NAM!!! NIEEEEEEEEEECH ŻYYYYYYYJEEEEEEEE NAAAAAAAAAM!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Sonia a czytałaś opinie o tym spa? Bo ja miałam tam grupon, ale zrezygnowałam...
Daj znać po wizycie, trzymamy kciuki za Majeczkę :)

Agusia piszesz, że się zapomniał, czyli znowu przestał oddychać? Chyba bym spanikowała :ohmy: A pytałaś o to lekarza? Biedny Jerzus, ucałuj od cioci :kiss:

Adee jak Majusia??? :kiss: :kiss:

Edytko jak podajesz Silvi słoiczki, sprawdzaj na nich, czy zawierają gluten, bo jedne zawierają inne nie. Jeżeli nie zawierają - dodajesz kaszke manne np do twojego mleka lub tego obiadku. Jeżeli tak - tego dnia już nie musisz dodawać :) Żółtka nie podajesz "na coś" tylko po prostu, jako rozszerzenie diety - po to, by w przyszłości uniknąć ew. alergii :)

Kinia taka przemiana po prostu - Jaś ma to samo :)

Beti cudnie Fifi pływa - aż nabrałam chęci na basen (enty raz już chyba :silly: ) :) Ale powiem ci, że ... słuszną linię ma nasza władza :lol:

Dorotka razem z zimą odejdą smutaski - wiosną bedziey się wiecej ruszały, więcej bedzie słoneczka i od razu życie będzie piękniejsze :woohoo: :kiss:
12 lata 10 miesiąc temu #311142 przez Asik
hejka :)

Sonia noo dzieci potrafią wykończyć :)

Agusia Martula tez tak robiła a w późniejszym wieku dodatkowo wymiotowała po akcji ..

Szymek też krzyknął kilka razy wczoraj koło 22 ale potem już spał snem nieprzerwanym :)

Sonia powodzenia u gastrologa a co do wybielania to fakt, plomb mogą nie wybielić.

Jusia bo Szymek już ruchliwy w brzuchu był :D :D wiec teraz mam podwójną dawkę :D
a krzesełko to ja akurat dostałam ale uidzie na allegro kupic :) linki wstawiłam ale wystarczy wpisac krzesełko aquababy :)

Kiniaa może faktycznie ząbki Isabelli idą :D kupka w nocy to kiedys też się Szymkowi przydarzyła :) całe szczęście że raz :D

Betii Szymek już ponad miesiąc je zupki i tak dopiero od kilku dni gotuje razem wsio i miksuje :D nie powiem że się nie obawiałam ale ja jak gotuje to tego wywaru jest mało i uzupełniam wodą :D czytałam że niby toksyny do wywaru przenikają i że można razem z warzywami gotować ale odcedzać .. hmm dla mnie to bez sensu bo jak sie gotuje razem to tak czy siak do warzyw cos wniknie, no i druga sprawa to lepiej przyzwyczajać dziecko do tego "zwykłego" jedzenia. ja np nigdy nie używałam innej wody jak kranówy , a to dlatego że u mojego kuzyna i u mojego chrześniaka woda butelkowana była przyczyną sczernienia i wykruszenia się zebów.
Filipek super pływa :D :D

Szymus dziekuje za zyczenia :) ale dzisiaj jest wsciekusek mały z niego , nie chce byc w kojcu tylko na dywanie :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 10 miesiąc temu #311153 przez adee84
witam
10000 lat i wszystkiego co najlepsze dla Szymusia :kiss: :kiss:
Sonia powodzenia :kiss: :kiss:
Jusia też bym ię wściekła :angry: tulę :kiss:
Hej Kinia :kiss: :kiss:
Beti Fifi świetny, też bym poszła na basen :)
Dototka :kiss: :kiss: :kiss:
Renatka fajnie, że humor dopisuje :)
ja szukam pracy dodatkowej dla Rafa :dry:
humor mam tragiczny, wkurr wielki, noc kijową za sobą więc się nie udzielam :dry:
12 lata 10 miesiąc temu #311201 przez Asik
Adee wcale Ci się noie dziwię.. jak nocka ujowa to i humor do dooopyyyy
pewnie Maja biedna się całą nockę męczyła a Wy przy okazji z nią.

A u mnie Szymek szczęśliwy na dywanie, nasteopnego guza zaliczył.. teraz wyglada jak diabełek bo ma czerwone plamy po bokach ,, jakby mu różki się przebijały :D

polecam taką piłkę do nauki raczkowania :)

allegro.pl/vtech-tup-tup-kula-pilka-do-n...nia-i2110531450.html

ohhh jaka jak wdzięczna jestem mojej szwagierce za te wsie gadżety :) jedyny fekler że wsio mo szprecha po dojczlandzku , ewentualnie można zmienic na anglijskij jazyk :D

12 lata 10 miesiąc temu #311213 przez adee84
Asik masz racje, Maja w nocy co 30 min się budziła, ja w sumie nie spałam wcale bo tylko tak drzemałam delikatnie. do tego mam wkurrra bo pieluchy mi się kończą i płynu do kąpieli już nie mam. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
12 lata 10 miesiąc temu #311214 przez aneta2611
hej Kochane :)

klawiatura mi się odwiesiła. Odłączyłam kompa od gniazdka i hula :D

Dzięki Asik :kiss:

Dziewczyny, a z tym żółtkiem to nie po 7 mies?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

czy mi się wydaje, czy Martuchy dawno nie było?

Szymuś STO LAT :D

Beti ja też już wywar z mięsa miksuję. Nie wolno na początku. Fifi je mięsko już ponad 3 tyg więc już robię na wywarze

o kurcze BETI, jak super Fifi pływa!!! ja też tak chcem z moim :( u nas w tej dziurze dzieci na basen wpuszczają dopiero po roczku :(

Renatka, wczoraj myślałam że faktycznie Fifi ją rozwalił, ale po jego zabawie jeszcze z Wami pisałam... na szczęście się naprawiła, bo bym uschła z tęsknoty :D
u nas pogoda śliczna, cieplutko, delikatnie pruszy śnieg... chyba zabiorę Filipka na spacer, tylko jest tyle rozlaptanego śniegu na drodze, że nie wiem jak pójdę z wózkiem :dry:

Dorotka :kiss:

Asik co do wywaru... Mama mówiła, że jak my byliśmy mali to najpierw dawało się wywar a potem mięsko.... wiem ze wtedy bylo inaczej, ale wychowała nas pięcioro i żadnemu nic się nie działo...
super ta kula, tylko czemy taka droga? :(
12 lata 10 miesiąc temu #311218 przez beti
Cześć laseczki,
Asik, Filip ma też taką, tylko fishera: allegro.pl/fisher-price-pelzak-kula-do-r...per-i2121457725.html

to nasze krzesełko :)
allegro.pl/krzeselko-do-kapieli-gratis-g...aby-i2116952410.html

Zrób Szymkowi zdjęcie "z rożkami" :D

Miłego dnia Wam życzę, bo dziś mam tzw bysy day :)
12 lata 10 miesiąc temu #311219 przez a!gusia
hej
u nas kolejna jako taka noc.. :)
Happymamma tak,przestal oddychac ale dmuchnelam mu w twarz i sie opamietal ..pytalam pediatre t tak kazala mi robic..

Asik ja mam taka :
allegro.pl/fisher-price-pelzak-kula-do-r...owa-i2097786152.html
12 lata 10 miesiąc temu #311222 przez Asik
Anetko:D :D :D no dokładnie wczesniej na wywarze sie robiło a potem miecho :) tez tak dawałam Martuli , teraz ponoć niepewne zródła miesa są :D ale w końcu i tak jeść będą nasze dzieci to samo co my więc trza przyuczaś :)

a ta kula to sama sie kula poo podłodze , gada, migocze :) i jak tak sie kula to dziec za nią ma starac się raczkować :D potem wrzuce filmik jak Szymek za nią stara sie nadążyć :D ale mu to jeszcze nie wychodzi

Adee no to faktycznie tragesdia w nocy :(

12 lata 10 miesiąc temu #311231 przez a!gusia
Asik ja tez na kranowie gotuje..
ja dzis ide do kosmetyczki wiec zaraz znikam :)
12 lata 10 miesiąc temu #311235 przez a!gusia
Beti Fifik ma slodziaszcze faldki :) :) :) rozkszny!
12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #311241 przez happymamma
Adee współczuję nocki :(

Asik tak tak zrób zdj diabełkowi :lol:

Anetko tutaj tańsza wersja kuli, a też fajna :) allegro.pl/magiczna-hula-kula-do-raczkow...ier-i2099003693.html

edytuję

właśnie czytam sms od Anetki z 13.07: "zostaję w szptalu.lekarz powiedział, że przyjechalśmy w ostatnim momencie.szyjka gotowa do pordu.zgładzona." :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia