- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- madzia0507
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #319531 przez madzia0507
soniasg napisał:
To chyba od przedszkola zależy. Generalnie, to dziecko powinno być samodzielne w sensie, że nie powinno już w pieluszkach chodzić i samo jeść. W niektórych to jest 2,5 roku, w innych 3 lata, a u mnie w prywatnym przedszkolu (tam gdzie żłobek teraz otworzyli), to podobno nawet 10-miesięczne dzieci przyjmowali, więc jak widać różnie to bywa.
ja jutro na obiad robię podobno rewelacyjne ala nuggetsy z kurczaka jeśli będą naprawdę dobre to podzielę się przepisem na naszym blogu
dziewczyny powiedzcie mi od jakiego wieku dzieci mogą chodzić do przedszkola?
To chyba od przedszkola zależy. Generalnie, to dziecko powinno być samodzielne w sensie, że nie powinno już w pieluszkach chodzić i samo jeść. W niektórych to jest 2,5 roku, w innych 3 lata, a u mnie w prywatnym przedszkolu (tam gdzie żłobek teraz otworzyli), to podobno nawet 10-miesięczne dzieci przyjmowali, więc jak widać różnie to bywa.
Temat został zablokowany.
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #319576 przez Kasiek
no padła w końcu........moge chwilowo odpocząć.....ledwo żyję a nic nie zrobiłam sensownego Iga na miejscu nie usiedzi i dzis wymaga mojej obecnosci wszedzie tam gdzie ona jest i na dodatek chce stać gadzinka mała tylko ją trzymac pod paszki i wtedy jest względny spokój....a przeciez ona jeszcze nie siedzi sama to jak juz do wstawania , no nie moge jej przetłumaczyć
zjadła jednego flipsa, trzy łyżeczki owocka i 2 biszkopty..... szaleństwo po prostu
Beti próbuj, bede trzymać kciuki
Domii niech lepiej m wstanie i poda Błażejkowi wodę, Ty udawaj ze Cie nie ma bo dzieci nie odpuszczą tak łatwo przy mamie i fajnie ze Błażejek ma taki dobry humor możę kryzys ząbkowy juz minął
Sonia co Cie tak wzięło na porządki? ja dzis na nie nie mam siły muszę poleżeć
Madziu tez lubie baletki i na wiosne musze ze dwie pary kupic A Julitkę pewnie bolą ząbki dlatego płacze
i jaki jest adres tego bloga??? bo czuję sie wyalienowana
zjadła jednego flipsa, trzy łyżeczki owocka i 2 biszkopty..... szaleństwo po prostu
Beti próbuj, bede trzymać kciuki
Domii niech lepiej m wstanie i poda Błażejkowi wodę, Ty udawaj ze Cie nie ma bo dzieci nie odpuszczą tak łatwo przy mamie i fajnie ze Błażejek ma taki dobry humor możę kryzys ząbkowy juz minął
Sonia co Cie tak wzięło na porządki? ja dzis na nie nie mam siły muszę poleżeć
Madziu tez lubie baletki i na wiosne musze ze dwie pary kupic A Julitkę pewnie bolą ząbki dlatego płacze
i jaki jest adres tego bloga??? bo czuję sie wyalienowana
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 41
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #319654 przez jusia
Hej dziewczyny ja na chwile widze ze cos sie z forum dzieje...niewiem gdzie pisac...
Wiki szaleje, gorne jedynki juz widac :/ lada dzien przebija sie zupelnie...
ja padam, zaczelam prace na nowym oddziale i jak zwykle n apoczatku nci nie wiadomo i zapieprz na maxa...
w neidziele chrzcilismy WIkusie jak bede miala fotki to sie pochwale bylo fajnie, WIki dostala pchacz i stolik edukacyjny zajebisty ale po wlosku i angielsku tak czy siak fajoski bardzo
byla grzeczna, cala msze przespala
a co najsmieszniejsze nasza jest Wiktoria Julia a druga dziewczynka byla Julia Wiktoria hahahah
uciekam kochane bo niestety ciagle buuuuuu i pluje
Sonia chyba od 3,5????? najwazniejsze zeby w pieluche nie robily...
ps wklejam wam wiadomosc od kolezanki co mi napisala na temat zalatwiania zlobka panstwowego...
Aniu, ze zlobkiem na Pulawskiej to masakra. Dalismy z Tomkiem 2 łapówki. Bylismy na 4 chyba rozmowach, w tym jednej ze znajoma Tomka mamy, zeby udalo sie znalesc miejsce i nic z tego. Najwczesniej od wrzesnia.. A zapisywalam dziecko juz w listopadzie.. Pani dyrektor powoedziala ze jest jedna sznasa zeby przyjac dziecko od zaraz, mamy znalesc prace dla jej syna.. Bez przesady, nie bede sie bawic w szukanie pracy dla jakiegos dzieciaka, ktorego nie znam, nie wiem co potrafi.
i sie pochwale na szybko w niedziele bedziemy sie odhamiac idziemy do filharmonii na Carmen!!!
Wiki szaleje, gorne jedynki juz widac :/ lada dzien przebija sie zupelnie...
ja padam, zaczelam prace na nowym oddziale i jak zwykle n apoczatku nci nie wiadomo i zapieprz na maxa...
w neidziele chrzcilismy WIkusie jak bede miala fotki to sie pochwale bylo fajnie, WIki dostala pchacz i stolik edukacyjny zajebisty ale po wlosku i angielsku tak czy siak fajoski bardzo
byla grzeczna, cala msze przespala
a co najsmieszniejsze nasza jest Wiktoria Julia a druga dziewczynka byla Julia Wiktoria hahahah
uciekam kochane bo niestety ciagle buuuuuu i pluje
Sonia chyba od 3,5????? najwazniejsze zeby w pieluche nie robily...
ps wklejam wam wiadomosc od kolezanki co mi napisala na temat zalatwiania zlobka panstwowego...
Aniu, ze zlobkiem na Pulawskiej to masakra. Dalismy z Tomkiem 2 łapówki. Bylismy na 4 chyba rozmowach, w tym jednej ze znajoma Tomka mamy, zeby udalo sie znalesc miejsce i nic z tego. Najwczesniej od wrzesnia.. A zapisywalam dziecko juz w listopadzie.. Pani dyrektor powoedziala ze jest jedna sznasa zeby przyjac dziecko od zaraz, mamy znalesc prace dla jej syna.. Bez przesady, nie bede sie bawic w szukanie pracy dla jakiegos dzieciaka, ktorego nie znam, nie wiem co potrafi.
i sie pochwale na szybko w niedziele bedziemy sie odhamiac idziemy do filharmonii na Carmen!!!
Ostatnio zmieniany: 12 lata 9 miesiąc temu przez jusia.
- kiniaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #319679 przez kiniaa
hej
nie podoba mi sie pisanie na FB tam jest tak zagmatwane wszystko
u nas wszystko dobrze.
z dobrych wiadomosci to kupilam sobie stroj na jutrzejsza impreze z pracy, nie sukienke tylko zakiet i spodnie ale super sie w tym czuje, jutro wkleje fotki
no i ..... dostalam od M moj wymarzony telefon - Iphone 4s
spoznione zyczonka dla Silvi i Gabrysia- sto lat
Madzia super ze zakupy sie udaly, i studia swietny pomysl , az zazdroszcze
Renatka fajne zdjatka i extra te opisy
Kasiekzazdroszcze przespanych nocy ale naleza Ci sie
Jusia wklejaj fotki i dobrze ze chrzest sie udal
Asik eh, panstwowa sluzba zdrowia - SUCKS
Hania,Madzia spacerowki bardzo fajne, ja spacerowke tez mam po Davidku
Hania, Sonia wspolczuje czwartku i trzymam kciuki zeby bylo znosnie i szybko zlecialo
jkardasz Lesio przystojniak
Domi gratuluje konta na fb i tez kocham balerinki i ciagle kupuje a moj M nie za bardzo lubi plaskie obuwie
nie podoba mi sie pisanie na FB tam jest tak zagmatwane wszystko
u nas wszystko dobrze.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
Mialam akcje z starszym synkiem w weekend. Kupilismy sobie kebaby na obiad i David chcial polknac duzy kawalek miesa i po prostu utknal mu w gardle zaczal sie dlowic, ksztusic, zrobil sie caly czerwony, masakra normalnie, zaczelam go walic po plecach i wylecialo cholerstwo. Pozniej sie poplakal i jeszcze raz sie zaksztusil z tego placzu. Najedlismy sie strachu jak nie wiem .
Pozniej wieczorem wybralam sie do kina z Mezem i spadlam ze schodow na szczescie nic sie nie stalo, mam reke poraniona, ale weekend byl dla mnie bardzo wypadkowy.
Pozniej wieczorem wybralam sie do kina z Mezem i spadlam ze schodow na szczescie nic sie nie stalo, mam reke poraniona, ale weekend byl dla mnie bardzo wypadkowy.
z dobrych wiadomosci to kupilam sobie stroj na jutrzejsza impreze z pracy, nie sukienke tylko zakiet i spodnie ale super sie w tym czuje, jutro wkleje fotki
no i ..... dostalam od M moj wymarzony telefon - Iphone 4s
spoznione zyczonka dla Silvi i Gabrysia- sto lat
Madzia super ze zakupy sie udaly, i studia swietny pomysl , az zazdroszcze
Renatka fajne zdjatka i extra te opisy
Kasiekzazdroszcze przespanych nocy ale naleza Ci sie
Jusia wklejaj fotki i dobrze ze chrzest sie udal
Asik eh, panstwowa sluzba zdrowia - SUCKS
Hania,Madzia spacerowki bardzo fajne, ja spacerowke tez mam po Davidku
Hania, Sonia wspolczuje czwartku i trzymam kciuki zeby bylo znosnie i szybko zlecialo
jkardasz Lesio przystojniak
Domi gratuluje konta na fb i tez kocham balerinki i ciagle kupuje a moj M nie za bardzo lubi plaskie obuwie
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #319692 przez beti
MAdzia, które?? ccc.eu/pl#/woman/inspiration/2
Kinia, to się strachu najedliście
Sonia, czekamy na recenzję przepisu
Jusia, super...nigdy nie byłam w filharmonii trzymam kciuki za szybkie wyjście ząbków i za bezbolesne początki na nowym oddziale
Kinia, to się strachu najedliście
Sonia, czekamy na recenzję przepisu
Jusia, super...nigdy nie byłam w filharmonii trzymam kciuki za szybkie wyjście ząbków i za bezbolesne początki na nowym oddziale
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #319716 przez adee84
weszłam i mam nadzieję, że więcej mi komp się nie spindoli przez to
Madzia zapomniałam pochwalić Twojego M, medal Mu się należy i dziękuję za wysłanie artykułu
Hania współćzuję spalenia kapy
Renatka ciesze sie, że żyjesz a Celinka jak zwykle cudowna
Motylku współczuję nocy
Kasiek świetnie, że teraz możesz się wyspac a M zobaczy jak to jest
Domi a gdzie się kupuje takie książeczki? u nas nie ma żadnych książeczek do kąpieli, a jak znalazłam jedną w jednym sklepie to kosztowała 50 zł
Madzia ja uwielbiam szpilki bo karakan jestem, ale mam ze dwie pary balerinek, lubię je mimo to, że potrafię wyrżnąć orła na najbardziej płaskiej powierzchni
Sonia przyjedź i posprzątaj u mnie co?ja mam lenia i zgodnie z zaleceniami pani doktor zaczynam od jutra ciut więcej się opierdzielać, tzn. poświęcać czasu na odpoczynek bierny nie czynny
co do przedszkola to u nas każde ma inne ramy wiekowe
Asik pinda grochowa jaka ja bym chyba nie była miła na Twoim miejscu
Jusia powodzenia na nowym oddziale
cieszę się, że chrzciny się Wam udały i prezenty się podobają
w filharmonii byłam na Upiorze w operze i Skrzypku na dachu i chętnie bym jeszcze raz pojechała
Kinia weekend wypadkowy, dobrze, że sie skończył pochwal sie kreacją gratuluję prezentu ja choruję na samsunga galaxy
Madzia zapomniałam pochwalić Twojego M, medal Mu się należy i dziękuję za wysłanie artykułu
Hania współćzuję spalenia kapy
Renatka ciesze sie, że żyjesz a Celinka jak zwykle cudowna
Motylku współczuję nocy
Kasiek świetnie, że teraz możesz się wyspac a M zobaczy jak to jest
Domi a gdzie się kupuje takie książeczki? u nas nie ma żadnych książeczek do kąpieli, a jak znalazłam jedną w jednym sklepie to kosztowała 50 zł
Madzia ja uwielbiam szpilki bo karakan jestem, ale mam ze dwie pary balerinek, lubię je mimo to, że potrafię wyrżnąć orła na najbardziej płaskiej powierzchni
Sonia przyjedź i posprzątaj u mnie co?ja mam lenia i zgodnie z zaleceniami pani doktor zaczynam od jutra ciut więcej się opierdzielać, tzn. poświęcać czasu na odpoczynek bierny nie czynny
co do przedszkola to u nas każde ma inne ramy wiekowe
Asik pinda grochowa jaka ja bym chyba nie była miła na Twoim miejscu
Jusia powodzenia na nowym oddziale
cieszę się, że chrzciny się Wam udały i prezenty się podobają
w filharmonii byłam na Upiorze w operze i Skrzypku na dachu i chętnie bym jeszcze raz pojechała
Kinia weekend wypadkowy, dobrze, że sie skończył pochwal sie kreacją gratuluję prezentu ja choruję na samsunga galaxy
- adee84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- soniasg
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #319766 przez soniasg
boli mnie brzuch
dzięki za opdowiedź odnośnie przedszkoli jutro się z ciekawości przejdę do naszego zapytać jak to wygląda
Adee jak Majeczka? a jak nas się nie chcesz słuchać to przynajmniej lekarza i szanuj się trochę kobieto !
Kinia całe szczęście już po weekendzie :* i czekamy na zdjęcie kreacji
Jusia super, że chrzciny się udały wstawiaj zdjęcia zaraz jak będziesz miała
Asik ehhh ta nasza służba zdrowia.... brak słów... no i trzymam kciuki za jutrzejszy dzień :*
Kasiek zapał już minął, brzuch mnie boli więc się obijam
Beti kurczak już leży w zaprawie jutro będę piec
dzięki za opdowiedź odnośnie przedszkoli jutro się z ciekawości przejdę do naszego zapytać jak to wygląda
Adee jak Majeczka? a jak nas się nie chcesz słuchać to przynajmniej lekarza i szanuj się trochę kobieto !
Kinia całe szczęście już po weekendzie :* i czekamy na zdjęcie kreacji
Jusia super, że chrzciny się udały wstawiaj zdjęcia zaraz jak będziesz miała
Asik ehhh ta nasza służba zdrowia.... brak słów... no i trzymam kciuki za jutrzejszy dzień :*
Kasiek zapał już minął, brzuch mnie boli więc się obijam
Beti kurczak już leży w zaprawie jutro będę piec
- Kasiek
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #319817 przez Kasiek
powiem Wam ze smutno jak tak tu pusto wole tu niz na FB FB moge poczytac ale pisac nie bede
Kinia ale mialas przezycia dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo i ani Tobie ani Davidkowi nic powaznego sie nie stalo no i super prezent od meza dostalas
Adee czas najwyższy zebys zaczela odpoczywac bo sie wykonczysz kobieto musisz bardziej o siebie dbac
Asik te panie w informacji w służbie zdrowia to chyba za karę tam siedzą podziwiam ze miła byłas
Sonia ja sama jestem ciekawa jak to u nas z przedszkolem wyglada a czemu o to pytasz? przeciez Maja miala siedziec z prababcią jak wrócisz do pracy? czy cos sie zmnienilo?
Jusia fajnie ze chrzciny sie udały super ze idziecie do filharmonii, ja bym z checia gdzies wyszla ale nie ma nikogo chętnego do posiedzenia z Iguska a ta sytuacja z przedszkolem maskara!!!!!
ide kobietki mam nadzieje ze jutro nie bedzie tu tak pusto
Kinia ale mialas przezycia dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo i ani Tobie ani Davidkowi nic powaznego sie nie stalo no i super prezent od meza dostalas
Adee czas najwyższy zebys zaczela odpoczywac bo sie wykonczysz kobieto musisz bardziej o siebie dbac
Asik te panie w informacji w służbie zdrowia to chyba za karę tam siedzą podziwiam ze miła byłas
Sonia ja sama jestem ciekawa jak to u nas z przedszkolem wyglada a czemu o to pytasz? przeciez Maja miala siedziec z prababcią jak wrócisz do pracy? czy cos sie zmnienilo?
Jusia fajnie ze chrzciny sie udały super ze idziecie do filharmonii, ja bym z checia gdzies wyszla ale nie ma nikogo chętnego do posiedzenia z Iguska a ta sytuacja z przedszkolem maskara!!!!!
ide kobietki mam nadzieje ze jutro nie bedzie tu tak pusto
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 41
12 lata 9 miesiąc temu #319825 przez jusia
Hej dziewczyny dzieki
KInia masakryczny weekend
Adee nio to wypoczywaj
Beti ale fajne buty sa w ccc szkoda ze na szafe musze skłądać na szybko
Asik nosz wkurzylabym sie bardzo wiesz dopilnuj tego koniecznie zeby wam zabieg nie przepadl to juz tak blisko niedlugo bedzie po wszytskim a Szymek nawet nie bedzie wiedzial ze cos bylo nei tak...
ja tez mam nadzieje ze wroca tu wsyztskie dziewcyzny...jakos fb mi nie leży :/ tu wszytsko jest bardziej poukladane
nic zmykam pod prysznic i spac bo pracuje od 7:30 :/
KInia masakryczny weekend
Adee nio to wypoczywaj
Beti ale fajne buty sa w ccc szkoda ze na szafe musze skłądać na szybko
Asik nosz wkurzylabym sie bardzo wiesz dopilnuj tego koniecznie zeby wam zabieg nie przepadl to juz tak blisko niedlugo bedzie po wszytskim a Szymek nawet nie bedzie wiedzial ze cos bylo nei tak...
ja tez mam nadzieje ze wroca tu wsyztskie dziewcyzny...jakos fb mi nie leży :/ tu wszytsko jest bardziej poukladane
nic zmykam pod prysznic i spac bo pracuje od 7:30 :/
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- aneta2611
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- beti
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #319853 przez beti
Anetka, SUPER, bardzo się cieszę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ] [ Kliknij, aby ukryć ]
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio zmieniany: 12 lata 9 miesiąc temu przez beti.
Moderatorzy: ilona