BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 9 miesiąc temu #326088 przez adee84
PRZEPRASZAM, ŻE NEI NADRABIAM, JA TYLKO CHCIAŁAM NAPISAĆ, ŻE DLA MNEI FORUM JEST BARDZO WAŻNE ALE BLOG TEŻ JEST BARDZO WAŻNY. BĘDĘ PISAĆ NA OBU BO CHCĘ MIEĆ KONTAKT Z KAŻDĄ Z WAS BEZ WYJĄTKU :***
KOCHAM WAS I OBIECUJĘ SIE, ŻE JAK JUŻ MI DEPRECHA PRZEJDZIE TO SIĘ ODEZWĘ. NARAZIE WOLĘ WAS NIE ZANUDZAĆ SWOIMI PROBLEMAMI :(
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #326105 przez domii
Asik ale Szymek juz zapitala-super :) i jak pieknie siedzi-plecki proste :)
a jak robisz Szymkowi budyn????

Adee :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 9 miesiąc temu #326109 przez Asik
Domii ja robie ze 150ml mm . odlewam 50ml do kubeczka a resztę zaczynam gotować , do tego kubeczka z 50ml dodaje miareczkę ( taką z mm) mąki ziemniaczanej i pół żółtka :0 dokładnie mieszam i wlewam do gotującego sie mleczka :D Szymek uwielbia z biszkoptami LU :D więc ścieram mu dwa - trzy przez metalowe sitko , czekam aż przestygnie i Szymek zjada wszystko od razu :D

A dzisiaj jak kąpiel mu szykowałam to przyczłapał do łazienki za mną :D aż się wystraszyłam jak kichnął mi za plecami :D

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #326115 przez domii
Asik napisał:

Domii ja robie ze 150ml mm . odlewam 50ml do kubeczka a resztę zaczynam gotować , do tego kubeczka z 50ml dodaje miareczkę ( taką z mm) mąki ziemniaczanej i pół żółtka :0 dokładnie mieszam i wlewam do gotującego sie mleczka :D Szymek uwielbia z biszkoptami LU :D więc ścieram mu dwa - trzy przez metalowe sitko , czekam aż przestygnie i Szymek zjada wszystko od razu :D

A dzisiaj jak kąpiel mu szykowałam to przyczłapał do łazienki za mną :D aż się wystraszyłam jak kichnął mi za plecami :D

ja pierdziu :laugh: ale czad chodzi juz za toba :lol: juz sie nie moge doczekac jak Blazejek bedzie sie przemieszczal chociaz narazie bede happy jak bedzie juz sam siedzial i sie bawil w tej pozycji

A za przepis dziekuje-moze jutro zrobie :)

EDYTUJE

Super ze Martula ma prace-a napiwkow tyle dostaje bo sliczna jest po mamusii :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #326126 przez Asik
Domii kurcze ja tez nie umiałam sie doczekać ale teraz to musze mieć oczy naaokoło głowy i w dooopie też :D a jeszcze mały okrutnik wstaje w kojcu i ryczy jak zarzynane cielę żeby go wypuścic na wolność , i potem się zaczyna.... lizanie butów które ściąga z szafek , całowanie podłogi, gryzienie kogo popadnie w stopy :D

No Martula tez zadowolona z pracy :D z tym ze to taka dorywcza jest ale tak czy siak popracuje troche :D

12 lata 9 miesiąc temu #326128 przez happymamma
Asik faaaaaaaajnie, zdolny Szymon :woohoo: Właśnie miałam się chwalic, że mój bratanek z 31 sierpnia tez już raczkuje :lol: Ale on odkąd się urodził to bez przerwy leżał na brzuchu i do dziś nie uznaje innej pozycji do spania np, wiec mięsnie karku, kręgosłupa i rąk miał kiedy sobie wyćwiczyć ;) Jas nie znosił pozycji brzusznej do czasu, aż odkrył jak samodzielnie się z niej wyswobodzić :silly:

Jaś nie raczkuje ani nie pełza, dalej najlepszym sposobem dostania się wszędzie, nawet do innego pomieszczenia jest turlanie się - Jasio po prostu chce zostać komandosem i nic nam do tego :P :lol:

Ale mnie mdliiiiiiiiii, jak w ciązy normalnie :X Nadwrażliwosć na zapachy i te sprawy :X Przy czym zaznaczam, ze jestem w trakcie mega ogromnego pierwszopoporodowego okresu, więc NIE! ;)

Adee witawszy :kiss: :kiss: :kiss:

Domii może zamiast iersi podawaj Błażejkowi (skoro nie chce mm) np budyn wg przepisu Asik lub kaszkę i tak coraz mniej i mniej piersi... :unsure:
12 lata 9 miesiąc temu #326144 przez Asik
Happymamma heheh Szymek tez nienawidził brzuszka :D ma nawet główkę płaską z tyłu głowy , za pózno zzaczęłam go na brzuszek dawać bo wczesniej to od razu wymiotował. super że bratanek tez już raczkuje :D

A Jaś to faktycznie komandos będzie :D super to musi wyglądac jak tak się przemieszcza po domu :D

a mdli Cię tak strasznie.... hmmm gdyby nie @ to faktycznie wsio na ciążę wskazywałoby :D a tak.. to moze tesknota za brzuszkiem :D :D :D

12 lata 9 miesiąc temu #326161 przez a!gusia
no wlasnie a powiedzcie mi czy ja musze dawac dziecku mm jako mleko?nie moze byc kaszka ,leczno ryzowa np?jak pojde w srode do lekarki to zapytam bo przeciez niebede dawac Jerzykowi mleka lyzeczka!
12 lata 9 miesiąc temu #326162 przez Edyta
fajnie sie czyta jak nasze dzieci postepy robia :lol:
silvia sie rowniez turla ale tak narazie to bada tereny wiec podloga jej :laugh: w lozeczku tez juz grzecznie nie lezy odkopuje sie lazi nozkami po szczebelka wykreca sie eh co ona nie odwala :laugh: :silly:
siadac chce sam chodz nie umie to sie puszcza i juz a jak nie to nerwy :laugh: taka mala pociecha kazdy dzien to cos sie zmienia dzis np.po owocach o17 nic nie zjadla az do wieczora tylko70ml mleka mm i padla ze zmeczenia...o 20 :laugh: pewnie obudzi mnie w nocy bo glodna albo o jakiejs 4 rano... :laugh:
12 lata 9 miesiąc temu #326178 przez Asik
Agusia Szymek samego mleka nie pije , tylko kaszki je więc spróbuj same kaszki dawać :D

12 lata 9 miesiąc temu #326183 przez kiniaa
dziewczyny ale sie wystraszylam dzis. Bylam z Davidem w kosciele i on usnal na kazaniu :silly: po mszy probowalam go dobudzic, szarpalam go w koncu bo nie dalo sie i musialam go wziasc na rece :huh: a wazy 18 kg :ohmy: . W ogole to mialam juz mysli ze zemdlal albo co.... W koncu sie obudzil jak szlam do auta :laugh:

Happymama
o tak turlanie jest the best :laugh: i otwieranie szuflad :dry: juz sobie szuflada nabila guziora w tamtym tygodniu

Agusia
ja mysle ze to nie musi byc samo mleko tylko moze byc z dodatkiem kleiku albo kaszka :) David pil tylko takie, pamietam bylo takie bebiko R wlasnie z kleikiem :)
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #326190 przez a!gusia
no wlasnie tak obie mysle ze kaszka tez jest na mleku przeciez..pogadam z ta lekarka w srode..jutro mama do mnie przyjezdza zajac sie Diabelkiem a ja bede myc okna i troche sprzatne w szafie :) w ogole to dzis Jerzyk byl calkiem znosny :) Jerz sie nie turla..ani nie raczkuje..nawet mu to nie w glowie :( ale za to siedzi i stoi prawie sam..i skacze non stop-kupilam mu skoczka :) powinien we wtorek dojsc..musze go zapisac na ta rehabilitacje..i do okulisty z tym zezem..mowie Wam same problemy :( ale jakos mi dzis pogodniej troche ... [/spoiler]
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #326246 przez Edyta
slodki Jerzyk :kiss: :kiss: :kiss:
to i ja sie pochwale ale jutro :silly:
silvia :)
12 lata 9 miesiąc temu #326281 przez domii
Heloo

U nas dzis pochmurnie :( ale i tak nie pojdziemy na spacer bo Blazej ma katar :( w nocy nawet spal,chociaz znowu jak sie mu czysci nosek placze :(

Agusia sliczny ten Twoj synek,widzisz stoi i siedzi sam a u nas tylko przewroty i turlanie na boczki i czasem pelzanko :)

Happymamma super Jas Komandos :lol:

a co do odstawiania od cyca to wczoraj w ciagu dnia jadl tylko 3 razy a takto dostal kaszke,jogurcik zupke i owocki,sprobuje dawac mm tak jak Anetka dosypujac lyzke kaszki i moze wtedy wypije :)

ja dzis na 17 do dentysty:(

12 lata 9 miesiąc temu #326283 przez a!gusia
no Domii masz ta przewage ze Blazejek pije z butli..u nas to odpada :( ale Jerzyk w ciagu dnia tez cyca tylko 3 razy dziennie i ostatnio nawet tylko raz w nocy :)poza tym wlasnie kaszka obiadek owoce itp..tez juz chce to skonczyc powoli zeby nie miec zapalenia ale juz czuje ze nie mam twardych cycow od paru dni :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia