- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
Mamusie sierpniowe 2011 cz.2
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
Mniej Więcej
- Edyta
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #325913 przez angellika1
hej Kochane
Nie za bardzo wiem gdzie mam pisać....
Mało sie udzielam bo Nikoś cały czas chory wczoraj byliśmy u lekarza bo mocniej kaszlał i dostał silniejszy antybiotyk, do tego nie ma apetytu tak mi go szkoda
Domi przeczytałam dopiero dzis ze bylas u hematologa i co ?????? co Ci powiedzial?
Nika gratuluję ząbka Chyba teraz tylko mój Nikoś jest bezzębny
Haniu super zabawy na 18 stce życzę
Agusia ja na Twoim miejscu poszła bym do psychiatry (tzn byłam) uwierz mi na pewno Ci pomoże myślę że to jest deresja .....
Nie za bardzo wiem gdzie mam pisać....
Mało sie udzielam bo Nikoś cały czas chory wczoraj byliśmy u lekarza bo mocniej kaszlał i dostał silniejszy antybiotyk, do tego nie ma apetytu tak mi go szkoda
Domi przeczytałam dopiero dzis ze bylas u hematologa i co ?????? co Ci powiedzial?
Nika gratuluję ząbka Chyba teraz tylko mój Nikoś jest bezzębny
Haniu super zabawy na 18 stce życzę
Agusia ja na Twoim miejscu poszła bym do psychiatry (tzn byłam) uwierz mi na pewno Ci pomoże myślę że to jest deresja .....
Temat został zablokowany.
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #325918 przez domii
Witam niedzielnie
ja tez chora jeszcze jestem-katar mi juz przechodzi ale mnie jeszcze kaszle,wiec siedze dzis w domu
happymamma wspolczuje jelitówki
Hania milej zabawy na 18-tce
Angelikazdrowka dla Nikosia u nas Blazejek zlapal katarek-oby szybko przeszedl
ja tez nie wiem gdzie pisac,ale powiem wam ze ja bardzo polubilam bloga bo taki nasz jest,nie trzeba sie pilnowac jak dla mnie nie bylo problemow z polapaniem sie wszystko czytelne itp.naprawde Renatka kawal dobrej roboty wykonala-zakladajac ii upiekszajac go jedynie co mi brakowalo to emotikonow
My wczoraj na imieninach u babci bylismy i dopoki bylismy my babcia i siostra meza bylo fajnie a pozniej jak sie reszta rodziny zeszla to Blazejek ciagle plakusial i marudzil wiec szybko wybylismy do domu
ja tez chora jeszcze jestem-katar mi juz przechodzi ale mnie jeszcze kaszle,wiec siedze dzis w domu
happymamma wspolczuje jelitówki
Hania milej zabawy na 18-tce
Angelikazdrowka dla Nikosia u nas Blazejek zlapal katarek-oby szybko przeszedl
ja tez nie wiem gdzie pisac,ale powiem wam ze ja bardzo polubilam bloga bo taki nasz jest,nie trzeba sie pilnowac jak dla mnie nie bylo problemow z polapaniem sie wszystko czytelne itp.naprawde Renatka kawal dobrej roboty wykonala-zakladajac ii upiekszajac go jedynie co mi brakowalo to emotikonow
My wczoraj na imieninach u babci bylismy i dopoki bylismy my babcia i siostra meza bylo fajnie a pozniej jak sie reszta rodziny zeszla to Blazejek ciagle plakusial i marudzil wiec szybko wybylismy do domu
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #325920 przez angellika1
Laski musimy zdecydować gdzie chcemy pisać! Na blogu mamy pewność 100% ze nikt niepowołany nie przeczyta tego co piszemy
- happymamma
- Wylogowany
- rozmowna
- You have bound my heart with subtle chains...
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325924 przez happymamma
Angelika jest więcej bezzębnych dzieci
Haniu u mnie zaczęło się ok 17 i trwało niemalże do rana, a wczoraj M namówił mnie na obiad i znowu źle się to skończyło ale w wersji light tym razem
Domii co powiedział lekarz???
Agusia Jerzyk marudny jest moim zdaniem w ciągu dnia, bo za krótko śpi i po prostu zmęczony. Pisałaś chyba, że robiłaś mu badania przed neurologiem - mocz i krew - i wyniki były ok, tak?
Spróbuj może przestawić mu poranną kaszkę na wieczór przed kąpielą, a po kąpieli pierś? I nie karm go od razu po przebudzeniu rano tylko np ok 7 (jezeli je w nocy kilka razy, to na pewno nie jest głodny już o 5-6 ) No i spróbowałabym ćwiczyć z nim jednak butelkę, codziennie go z nią oswajać I przerwy między drzemkami w ciągu dnia zrobiłabym mu maksymalnie 3,5 godzinne. Piszesz też, że Jerzyk jest mało aktywny, tzn nie turla się, nie raczkuje, nie pełza itd, wiec nie ma jak się zmęczyć i pewnie dlatego spi tylko po pół godziny - może turlajcie go, przewracajcie, sadzajcie itp - niech zmęczą mu się mięsnie I taka jeszcze myśl - może przestaw łóżeczko ?
Haniu u mnie zaczęło się ok 17 i trwało niemalże do rana, a wczoraj M namówił mnie na obiad i znowu źle się to skończyło ale w wersji light tym razem
Domii co powiedział lekarz???
Agusia Jerzyk marudny jest moim zdaniem w ciągu dnia, bo za krótko śpi i po prostu zmęczony. Pisałaś chyba, że robiłaś mu badania przed neurologiem - mocz i krew - i wyniki były ok, tak?
Spróbuj może przestawić mu poranną kaszkę na wieczór przed kąpielą, a po kąpieli pierś? I nie karm go od razu po przebudzeniu rano tylko np ok 7 (jezeli je w nocy kilka razy, to na pewno nie jest głodny już o 5-6 ) No i spróbowałabym ćwiczyć z nim jednak butelkę, codziennie go z nią oswajać I przerwy między drzemkami w ciągu dnia zrobiłabym mu maksymalnie 3,5 godzinne. Piszesz też, że Jerzyk jest mało aktywny, tzn nie turla się, nie raczkuje, nie pełza itd, wiec nie ma jak się zmęczyć i pewnie dlatego spi tylko po pół godziny - może turlajcie go, przewracajcie, sadzajcie itp - niech zmęczą mu się mięsnie I taka jeszcze myśl - może przestaw łóżeczko ?
Ostatnio zmieniany: 12 lata 9 miesiąc temu przez happymamma.
- kiniaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325927 przez kiniaa
hej
dziewczyny jesli o mnie chodzi to ja glosuje za blogiem.... ale bede pisac gdzie bedziecie mi tez wlasnie chodzi o ta prywatnosc i fajne jest to ze nie trzeba sie logowac ciagle i wszystkie komentarze z jednego dnia sa na jednej stronie, wiec jak potrzebuje wrocic do czyjejs wypowiedzi nie musze przegladac stron
Hania baw sie dobrze
Domi, napisz w koncu co lekarz powiedzial
Angelika ucaluj Nikosia i oby szybko wyzdrowial
a umnie nocka taka sobie... karmilam co 2 godz
dziewczyny jesli o mnie chodzi to ja glosuje za blogiem.... ale bede pisac gdzie bedziecie mi tez wlasnie chodzi o ta prywatnosc i fajne jest to ze nie trzeba sie logowac ciagle i wszystkie komentarze z jednego dnia sa na jednej stronie, wiec jak potrzebuje wrocic do czyjejs wypowiedzi nie musze przegladac stron
Hania baw sie dobrze
Domi, napisz w koncu co lekarz powiedzial
Angelika ucaluj Nikosia i oby szybko wyzdrowial
a umnie nocka taka sobie... karmilam co 2 godz
Ostatnio zmieniany: 12 lata 9 miesiąc temu przez kiniaa.
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #325929 przez domii
Blazej,Nikos,Jasio,Julitka i Silvia nie maja zabkow-nie wiem kto jeszcze ale juz bezzebnych bobasow coraz mniej
Avika
Happymamma pisalam przed chwila na blogu,ze musze go odstawiac od cyca mam na to 3 miesiace-nie wiem jak to zrobic i wtedy wprowadzi mi jakis lek ktory powoli bedzie hamowal agregacje plytek
Avika
Happymamma pisalam przed chwila na blogu,ze musze go odstawiac od cyca mam na to 3 miesiace-nie wiem jak to zrobic i wtedy wprowadzi mi jakis lek ktory powoli bedzie hamowal agregacje plytek
- martucha
- Wylogowany
- rozmowna
12 lata 9 miesiąc temu #325931 przez martucha
Agusia moim zdaniem za dużo dostaje do jedzenia i w zbyt krótkim odstępie czasowym i to też może być przyczyną jego spania w nocy i w dzień wydaje mi się że też. Pewnie powiesz że on tyle je ale wydaje mi się że jesteś w stanie to wyposrodkowac....zwroc też uwagę na to żeby kaszke dawać mu po kąpieli a nie przed...no i czy rano jak się obudzi to napewno jest głodny? Czy mu po prostu dajesz jeść? Ja w pewnym momencie miałam podobnie z jedzeniem bo Borys zjadł wszystko co mu dałam a później był rozdrazniony i źle spał. Teraz wygląda to tak:
7.30 pobodka
8.30 kaszka na mleku mm 1ooml plus pół sloiczka owoców
10.30-11.30 spanie
11.30- deserek lub owoc...różnie albo pół sloiczka albo cały
13.00 spanie
14.00 obiadek
16.30 do 18.00 mleczko 150-120ml i spanie
18.30 kąpiel
19.00 120ml kaszki
19.30-20 spanie
Czasem obudzi się koło 22na mleko i spi do rana z tym że w nocy 1-2razy obudzi się na parę lyczkow wody...
Domii co z tym hematologiem?
Happymamma dostalas mojego smsa? Bo tego co mi wyslalas w czwartek to ją dostałam w sobotę...
7.30 pobodka
8.30 kaszka na mleku mm 1ooml plus pół sloiczka owoców
10.30-11.30 spanie
11.30- deserek lub owoc...różnie albo pół sloiczka albo cały
13.00 spanie
14.00 obiadek
16.30 do 18.00 mleczko 150-120ml i spanie
18.30 kąpiel
19.00 120ml kaszki
19.30-20 spanie
Czasem obudzi się koło 22na mleko i spi do rana z tym że w nocy 1-2razy obudzi się na parę lyczkow wody...
Domii co z tym hematologiem?
Happymamma dostalas mojego smsa? Bo tego co mi wyslalas w czwartek to ją dostałam w sobotę...
- Asik
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczęśliwa :D
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 13
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325935 przez Asik
Hejka
No widzę że dalej forum istnieje.. a myslałam że wszystkie uciekły na bloga i miałam pierwszą stronkę likwidować żeby niepotrzebnie zdjęcia i suwaczki dalej były.
ale jak dalej tutaj piszecie to super cieszę się ja na blogu nie bardzo umiem ogarnąć z tymi odpowiedziami , bo jak zechcę odpowiedzieć , nadrabiając jakiś dzień np piatek to kurcze nie mam pewności że tam jeszcze któraś wejdzie , a odpisywanie na piatek w niedzielnym poście to znowu bałagan sie zrobi a funkcji cytatów nie ma.
Angellika moze niech dziewczyny piszą gdzie chcą , bo kurcze nie wszystkim pasuje forum i nie wszytkim pasuje blog więc jeśli się wybierze gdzie mamy pisać to i tak część przestanioe sie udzielać i i tak bedzie drętwo wtedy jak nie tu , to tam, niech bedzie tak jak jest teraz weszłam na bloga i widzę że Renatce jest przykro że dziewczyny chcą odejść z bloga... tak samo jak mnie było troche przykro że uciekają stąd.
no lecę nadrabiać
No widzę że dalej forum istnieje.. a myslałam że wszystkie uciekły na bloga i miałam pierwszą stronkę likwidować żeby niepotrzebnie zdjęcia i suwaczki dalej były.
ale jak dalej tutaj piszecie to super cieszę się ja na blogu nie bardzo umiem ogarnąć z tymi odpowiedziami , bo jak zechcę odpowiedzieć , nadrabiając jakiś dzień np piatek to kurcze nie mam pewności że tam jeszcze któraś wejdzie , a odpisywanie na piatek w niedzielnym poście to znowu bałagan sie zrobi a funkcji cytatów nie ma.
Angellika moze niech dziewczyny piszą gdzie chcą , bo kurcze nie wszystkim pasuje forum i nie wszytkim pasuje blog więc jeśli się wybierze gdzie mamy pisać to i tak część przestanioe sie udzielać i i tak bedzie drętwo wtedy jak nie tu , to tam, niech bedzie tak jak jest teraz weszłam na bloga i widzę że Renatce jest przykro że dziewczyny chcą odejść z bloga... tak samo jak mnie było troche przykro że uciekają stąd.
no lecę nadrabiać
Ostatnio zmieniany: 12 lata 9 miesiąc temu przez Asik.
- happymamma
- Wylogowany
- rozmowna
- You have bound my heart with subtle chains...
Mniej Więcej
- kiniaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #325938 przez kiniaa
Martucha to moja Bella je chyba 2 razy wiecej i tak malo wazy... ale piersiowe dzieciaczki to lubia czesto jesc...bo naturalne mleko szybciutko sie trawi i szybciej sa glodne
u nas to tak wyglada
rano po przebudzeniu piers
8:30 60-70 ml kaszki
10:00 piers i drzemka do 11:30
12:00 piers
13:30 obiadek jakies 120 ml
14:30 piers i drzemka do 16:00
16:00 deserek
17:00 piers
19:00 kaszka 80 -90 ml
przed spaniem okolo 21 piers
i jeszcze 2 razy w nocy hehe
u nas to tak wyglada
rano po przebudzeniu piers
8:30 60-70 ml kaszki
10:00 piers i drzemka do 11:30
12:00 piers
13:30 obiadek jakies 120 ml
14:30 piers i drzemka do 16:00
16:00 deserek
17:00 piers
19:00 kaszka 80 -90 ml
przed spaniem okolo 21 piers
i jeszcze 2 razy w nocy hehe
- domii
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 9 miesiąc temu #325939 przez domii
Ja tez glosuje na bloga ale bede pisac tam gdzie reszta
U nas wyglada to tak.
Pobudka 7,00-7.30
9.00-cyc
10,00-10,30-kaszka 150ml
11.00-12 -cyc czasem nawet do 13 spanie
13,30-14-obiadek 160-180ml
kolo 15-cyc
15-16.30-spanie
16.30-17-owocki lub jogurt
17.30-cyc
18.30-kapiel
19.00-cyc i kaszka 100-125
19.30-20.00-spanie
I w nocy 2 pobudki tak kolo 1 i 5 na cyca-oczywiscie sa nocki kiedy sie czesciej budzi
U nas wyglada to tak.
Pobudka 7,00-7.30
9.00-cyc
10,00-10,30-kaszka 150ml
11.00-12 -cyc czasem nawet do 13 spanie
13,30-14-obiadek 160-180ml
kolo 15-cyc
15-16.30-spanie
16.30-17-owocki lub jogurt
17.30-cyc
18.30-kapiel
19.00-cyc i kaszka 100-125
19.30-20.00-spanie
I w nocy 2 pobudki tak kolo 1 i 5 na cyca-oczywiscie sa nocki kiedy sie czesciej budzi
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
12 lata 9 miesiąc temu #325941 przez a!gusia
no wlasnie ta piers wstretna!!juz bym chciala skonczyc karmienie piersia..ale moje dziecko w ten sposob poprostu pije,bo nic innego w ciagu dnia nie pije-nie chce!!!ew herbatke mu daje..lyzeczka!!!!!!
co do forum mam takie zdanie jak Asik-ni kazdy zaglada wyzej i czyta odpowiedzi do postu :(ale jak chcecie,tylko dajcie znac co i jak.
co do forum mam takie zdanie jak Asik-ni kazdy zaglada wyzej i czyta odpowiedzi do postu :(ale jak chcecie,tylko dajcie znac co i jak.
- motylek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona