BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 9 miesiąc temu #325903 przez Hania
Hejka:)

happymamma, mnie coś podobnego do jelitówki dopadło w środę:( nagle! i trwało przez 3h
agusia, ciągle tak nie będzie:*
moja koleżanka urodziła dziś synka:)
A my idziemy dziś na 18-stkę.:)
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #325909 przez Edyta
Haniu :) udanej 18 nastki :)
Gratuluje kolezance synka :)
musze mykac pozniej wpadne :)
milej niedzieli :)
12 lata 9 miesiąc temu #325913 przez angellika1
hej Kochane
Nie za bardzo wiem gdzie mam pisać....

Mało sie udzielam bo Nikoś cały czas chory wczoraj byliśmy u lekarza bo mocniej kaszlał i dostał silniejszy antybiotyk, do tego nie ma apetytu tak mi go szkoda :(

Domi przeczytałam dopiero dzis ze bylas u hematologa i co ?????? co Ci powiedzial?

Nika gratuluję ząbka :) Chyba teraz tylko mój Nikoś jest bezzębny ;) ;) ;)

Haniu super zabawy na 18 stce życzę :)

Agusia ja na Twoim miejscu poszła bym do psychiatry (tzn byłam) uwierz mi na pewno Ci pomoże myślę że to jest deresja .....
12 lata 9 miesiąc temu #325918 przez domii
Witam niedzielnie

ja tez chora jeszcze jestem-katar mi juz przechodzi ale mnie jeszcze kaszle,wiec siedze dzis w domu

happymamma wspolczuje jelitówki :(

Hania milej zabawy na 18-tce :)

Angelikazdrowka dla Nikosia :kiss: :kiss: u nas Blazejek zlapal katarek-oby szybko przeszedl :(

ja tez nie wiem gdzie pisac,ale powiem wam ze ja bardzo polubilam bloga bo taki nasz jest,nie trzeba sie pilnowac :) jak dla mnie nie bylo problemow z polapaniem sie wszystko czytelne itp.naprawde Renatka kawal dobrej roboty wykonala-zakladajac ii upiekszajac go :) jedynie co mi brakowalo to emotikonow :( :( :(

My wczoraj na imieninach u babci bylismy i dopoki bylismy my babcia i siostra meza bylo fajnie a pozniej jak sie reszta rodziny zeszla to Blazejek ciagle plakusial i marudzil wiec szybko wybylismy do domu :(

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 9 miesiąc temu #325920 przez angellika1
Laski musimy zdecydować gdzie chcemy pisać! Na blogu mamy pewność 100% ze nikt niepowołany nie przeczyta tego co piszemy
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325924 przez happymamma
Angelika jest więcej bezzębnych dzieci :silly:

Haniu u mnie zaczęło się ok 17 i trwało niemalże do rana, a wczoraj M namówił mnie na obiad i znowu źle się to skończyło :angry: ale w wersji light tym razem ;)

Domii co powiedział lekarz???

Agusia Jerzyk marudny jest moim zdaniem w ciągu dnia, bo za krótko śpi i po prostu zmęczony. Pisałaś chyba, że robiłaś mu badania przed neurologiem - mocz i krew - i wyniki były ok, tak?
Spróbuj może przestawić mu poranną kaszkę na wieczór przed kąpielą, a po kąpieli pierś? I nie karm go od razu po przebudzeniu rano tylko np ok 7 (jezeli je w nocy kilka razy, to na pewno nie jest głodny już o 5-6 :)) No i spróbowałabym ćwiczyć z nim jednak butelkę, codziennie go z nią oswajać :) I przerwy między drzemkami w ciągu dnia zrobiłabym mu maksymalnie 3,5 godzinne. Piszesz też, że Jerzyk jest mało aktywny, tzn nie turla się, nie raczkuje, nie pełza itd, wiec nie ma jak się zmęczyć i pewnie dlatego spi tylko po pół godziny - może turlajcie go, przewracajcie, sadzajcie itp - niech zmęczą mu się mięsnie :) I taka jeszcze myśl - może przestaw łóżeczko ? :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325927 przez kiniaa
hej :)

dziewczyny jesli o mnie chodzi to ja glosuje za blogiem.... ale bede pisac gdzie bedziecie :) mi tez wlasnie chodzi o ta prywatnosc i fajne jest to ze nie trzeba sie logowac ciagle i wszystkie komentarze z jednego dnia sa na jednej stronie, wiec jak potrzebuje wrocic do czyjejs wypowiedzi nie musze przegladac stron :)

Hania baw sie dobrze :)

Domi, napisz w koncu co lekarz powiedzial

Angelika ucaluj Nikosia i oby szybko wyzdrowial
:kiss:

a umnie nocka taka sobie... karmilam co 2 godz :dry:
12 lata 9 miesiąc temu #325929 przez domii
Blazej,Nikos,Jasio,Julitka i Silvia nie maja zabkow-nie wiem kto jeszcze ale juz bezzebnych bobasow coraz mniej

Avika :kiss:

Happymamma pisalam przed chwila na blogu,ze musze go odstawiac od cyca mam na to 3 miesiace-nie wiem jak to zrobic :dry: i wtedy wprowadzi mi jakis lek ktory powoli bedzie hamowal agregacje plytek

12 lata 9 miesiąc temu #325931 przez martucha
Agusia moim zdaniem za dużo dostaje do jedzenia i w zbyt krótkim odstępie czasowym i to też może być przyczyną jego spania w nocy i w dzień wydaje mi się że też. Pewnie powiesz że on tyle je ale wydaje mi się że jesteś w stanie to wyposrodkowac....zwroc też uwagę na to żeby kaszke dawać mu po kąpieli a nie przed...no i czy rano jak się obudzi to napewno jest głodny? Czy mu po prostu dajesz jeść? Ja w pewnym momencie miałam podobnie z jedzeniem bo Borys zjadł wszystko co mu dałam a później był rozdrazniony i źle spał. Teraz wygląda to tak:
7.30 pobodka
8.30 kaszka na mleku mm 1ooml plus pół sloiczka owoców
10.30-11.30 spanie
11.30- deserek lub owoc...różnie albo pół sloiczka albo cały
13.00 spanie
14.00 obiadek
16.30 do 18.00 mleczko 150-120ml i spanie
18.30 kąpiel
19.00 120ml kaszki
19.30-20 spanie
Czasem obudzi się koło 22na mleko i spi do rana z tym że w nocy 1-2razy obudzi się na parę lyczkow wody...

Domii co z tym hematologiem?
Happymamma dostalas mojego smsa? Bo tego co mi wyslalas w czwartek to ją dostałam w sobotę...
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325935 przez Asik
Hejka :)

No widzę że dalej forum istnieje.. a myslałam że wszystkie uciekły na bloga i miałam pierwszą stronkę likwidować żeby niepotrzebnie zdjęcia i suwaczki dalej były.

ale jak dalej tutaj piszecie to super :) cieszę się :D ja na blogu nie bardzo umiem ogarnąć z tymi odpowiedziami , bo jak zechcę odpowiedzieć , nadrabiając jakiś dzień np piatek to kurcze nie mam pewności że tam jeszcze któraś wejdzie , a odpisywanie na piatek w niedzielnym poście to znowu bałagan sie zrobi a funkcji cytatów nie ma.

Angellika moze niech dziewczyny piszą gdzie chcą , bo kurcze nie wszystkim pasuje forum i nie wszytkim pasuje blog więc jeśli się wybierze gdzie mamy pisać to i tak część przestanioe sie udzielać i i tak bedzie drętwo wtedy jak nie tu , to tam, niech bedzie tak jak jest teraz weszłam na bloga i widzę że Renatce jest przykro że dziewczyny chcą odejść z bloga... tak samo jak mnie było troche przykro że uciekają stąd.

no lecę nadrabiać :)

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
12 lata 9 miesiąc temu #325937 przez happymamma
Martucha tak i Ci odpisałam - nie dostałaś :unsure:
12 lata 9 miesiąc temu #325938 przez kiniaa
Martucha to moja Bella je chyba 2 razy wiecej i tak malo wazy... ale piersiowe dzieciaczki to lubia czesto jesc...bo naturalne mleko szybciutko sie trawi i szybciej sa glodne
u nas to tak wyglada
rano po przebudzeniu piers
8:30 60-70 ml kaszki
10:00 piers i drzemka do 11:30
12:00 piers
13:30 obiadek jakies 120 ml
14:30 piers i drzemka do 16:00
16:00 deserek
17:00 piers
19:00 kaszka 80 -90 ml
przed spaniem okolo 21 piers
i jeszcze 2 razy w nocy hehe
12 lata 9 miesiąc temu #325939 przez domii
Ja tez glosuje na bloga ale bede pisac tam gdzie reszta :)

U nas wyglada to tak.

Pobudka 7,00-7.30
9.00-cyc
10,00-10,30-kaszka 150ml
11.00-12 -cyc czasem nawet do 13 spanie
13,30-14-obiadek 160-180ml
kolo 15-cyc
15-16.30-spanie
16.30-17-owocki lub jogurt
17.30-cyc
18.30-kapiel
19.00-cyc i kaszka 100-125
19.30-20.00-spanie

I w nocy 2 pobudki tak kolo 1 i 5 na cyca-oczywiscie sa nocki kiedy sie czesciej budzi

12 lata 9 miesiąc temu #325941 przez a!gusia
no wlasnie ta piers wstretna!!juz bym chciala skonczyc karmienie piersia..ale moje dziecko w ten sposob poprostu pije,bo nic innego w ciagu dnia nie pije-nie chce!!!ew herbatke mu daje..lyzeczka!!!!!!

co do forum mam takie zdanie jak Asik-ni kazdy zaglada wyzej i czyta odpowiedzi do postu :(ale jak chcecie,tylko dajcie znac co i jak.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325942 przez motylek
Witam :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży