BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2011 cz.2

12 lata 7 miesiąc temu #353086 przez avika
ehh Kasiek wspolczuje u nas to samo :dry: nadal jazdy z zasypianiem lub wybudzaniem sie :huh: przepraszam, ze nie odpisze wam, ale padam wiec tylko po lebkach nadrobilam, milego wieczorku i weekendu :kiss:
Temat został zablokowany.
12 lata 7 miesiąc temu #353305 przez Kasiek
hej :)
no ja dzis w troche lepszym humorze niz wczoraj :) to ze Iga nie spala w dzien nie przeszkodzilo jej budzic sie w nocy 3 razy :dry:
zaczęłam podejrzewac ze to ten sławetny kryzys 8-go miesiaca :( tyle tylko ze u nas tylko problemy ze spaniem no i wrzask podczas ubierania a leku separacyjnego nie ma. Wczoraj siedziala z moja babcia i miala w nosie to ze mamy nie ma :)

Edytko no wlasnie ostatnio tez Iga tylko raz sie w nocy budziła to teraz tylko cos jej sie stało :(

Avika moze i was ten kryzys 8-go msca?

Viszka to dobrze ze z serduszkiem wszystko ok :) i gratulujemy Syneczka :) :)

u nas dzis tez upał :) Domii dzieki za odp w sprawie ubierania. Ja Ige ubralam wczoraj w body z dlugim rekawem i cieniutka kurteczke, i rajtki tez jej załozyłam pod cieniutkie spodenki :) ale jak dalej bedzie tak gorąco to tez juz zrezygnujemy z rajstopek :) musze jej tylko zakupic cieniutka czapeczke jakąś bo nie mamy :)

co robicie w dlugi weekend? my siedzimy w domku bo m pracuje :( co roku zawsze wyjezdzalismy a w tym nie damy rady, szkoda :(
12 lata 7 miesiąc temu #353310 przez Edyta
Hej :)
unas slonko ale tak jakos chmury na deszcz sie zbieraja kiedy unas sie ta pogoda poprawi...wrrrrr :angry:
Kasiek moze to marudzenie Igusi to wkasnie kryzys albo skok my tak mialysmy jakis czas ze silvia marudna byla teraz np. spi ale zeby usnela szybko to nie dopiero plakal oczy tarla zmeczona usnela jak przyszlam przytulilam powiedzialam ze silvia spiaca musi isc spac zarzucila pieluche na twarz i spi :)
my ostatnio nie mamy juz zadnego planu dnia no procz kapieli o 19 bo wszystkie rytualy diabli wzieli je wporzadku sama sie zabawi przez jakis czas soba...ale sa takie dni ze jej nic nie pasowalo :dry:
Viszka Gratulujemy Synusia :) a jak Mati i Kasia... :unsure: :)
domii Silvia tez woli moj tel od tego zabawkowego aczkolwiek bawi sie czasem zabawakowym ktory nie swieci tylko wydaje dzwieki :pinch:
Kasiek my tez w weeked siedzimy Majowy w domu bo siostra w Pl przyjezdza no i 5 mamy chrzciny prawdopodobnie bo nie mozemy zastac Ksiedza na plebani i jutro jedziemy do kosciola na msze by sie z nim dogadac...mam nadzieje ze sie wszystko uda jakie dokumety potrzebne sa w pl zeby dziecko chrzcic akt urodzenia a chrzesni musza miec jakies dokumenty... :unsure:
12 lata 7 miesiąc temu #353470 przez domii
Hej

Ja dzis caly dzien zalatana,najpierw usg piersi-na szczescie wszystko dobrze :huh: :) balam sie bo moja babcia miala raka piersi i jetsem genetycznie obciazona :( pozniej pojechalismy do moim rodzicow,Blazej zostal z mezem i dziadlkiem a ja z bratem na zakupki :lol: kupilam sobie znowu baletki :laugh: juz mi wystarczy-teraz mam problem tylko ktore zalozyc :laugh: a Blazejkowi mialam kupic trampki i cienka czapke a kupilam 4 koszulki,3 pary spodenek na lato,spioszki i kapelusik :lol:

Edytka chrzesni potrzebuja zaswiadczenie ze swojej parafi ze byli biezmowani

Kasiek u nas nocka podobna i napewno mamy ten kryzys bo Blazej wieczorem usypialismy 1h :ohmy: a od 3 miesiecy nie bylo zadnego z tym problemu,w nocy sie wybudzal a na nogi wstal o 6 rano :angry: a dzisiaj jak moj tata wzial go na rece to placz :( a jak ja go mialam to do niego gadal i zaczepial :) wiec ja juz nic z tego nie rozumiem :unsure:

Viszka super gratulacje :kiss: :kiss:

[url=http://www.suwaczki.com
12 lata 7 miesiąc temu #353541 przez Edyta
my praktycznie caly dzien na dworze bylysmy... :) rozpogodzilo sie ze byl upal ubralam silvie bardzo cienko bo tylko body i cieniutka bluzeczke i spodenki krotkie skarpetki i butki i tak byla lekko spocona taki byl upal :lol:
domii super ze z piersiami wporzadku :) co do zaswiatczenia o bierzmowaniu to tu chyba nie mam nadzieje jutro wszystko ugadamy z Ksiedzem :dry:
dzis upralam silvi posciel do lozeczka i wyschla na dworze ale mi pieknie pachnie swierzoscia :) a Silvia jak spi super zero krecenia :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #353550 przez Kasiek
witam sie wieczornie :)

Edytko no akt urodzenia musisz miec dziecka oczywiscie :) a chrzestni musza miec zaswiadczenie z parafii ze moga byc chrzestnymi i pewnie musza byc wyspowiadani - tak u nas bylo.

to widze ze nasze forumowe dzieciaczki to teraz wszystkie maja problemy z zasypianiem. miejmy nadzieje ze szybko miną :dry:

Domii super ze Usg wyszlo dobrze, przypomnialas mi ze ja tez musze isc, juz planuje od jakigos czasu i ciagle zapominam :( a tym razem jakie baletki kupilas? ja teraz koniecznie klapki jakies musze kupic bo dzis to ugotowalam swoje stopy w baletkach :)

u nas dzis w sloncu bylo ponad 35 stopni :ohmy: :ohmy: :ohmy:
bylismy dzis na 3 spacerkach :laugh: łącznie jakies 4,5 godziny :laugh: a teraz leze i czuje jak mmnie mięśnie nóg bolą, po dwóch dniach zumby i dzisiejszych spacerach :laugh:
Iga dzis łaziła w samym body z dlugim rekawkiem, rajstopkach i spodniczce :) tylko przy zasypianiu zalozylam jej na body cienki bezrękawnik :) no i miala kapelusik, ktory i tak ciagle ściągała :dry: wiec koniec koncow jezdzila z gołą główka.
musze kupic parasolke do wozka koniecznie dla ochrony przed sloncem. macie taką moze? bo ja nie wiem czy kazda pasuje do kazdego modelu wózka??

moj m juz sie dzis opalił :ohmy: rece, kark i twarz ma całą czerwoną :ohmy:

Edytko doczytalam :) fajnie ze i wy prawie caly dzien na dworze :) my jutro po porannej drzemce Igi jedziemy na wieś do tesciow i Adama dziadkow wiec wieczorkiem wpadne pewnie :)
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #353571 przez a!gusia
dziewczyny melduje ze zyje :) nie mam na nic czasu!!ale mamy nareszcie Polska tv i internet wiec juz prawie jak w domu.. tylko nie moge czytac o tej waszej pogodzie!zazdroszcze!!mam nadzieje ze na poczatku czerwca tez bedzie ladnie!!!!!
no i musze jeszcze synusia pochwalic-pieknie spi w nocy cala noc praktycznie przesypia,jesli sie obudzi raz to na moment,daje mu reke i spi dalej..oby tak zostalo!!no i spi w lozeczku sam i zasypia bez cycusia! ale postanowilam ze jednak na wieczor mu bede dawac cyca skoro mm nie toleruje wiec na samych kaszkach moze miec za malo mleka...bede go cycusiowac do roczku jesli sie uda..to tylko raz na dobe,wieczorem..fajnie tak,to taki nasz czas..tylko nasz :)

aaa no i jedynki gorne i dwojki gorne sie nam popolutku przebijaja!!!
12 lata 7 miesiąc temu #353584 przez maga4
Asik, dobrze ze juz po wszystkim. Duzo zdrowka dla Szymcia :kiss:

Viszka, gratuluje synka:)

Agusia, witamy w IE :)

My juz rozpakowani w nowym domku i bardzo sie ciesze, ze sie przeprowadzilismy. W tamtym domu jakos nie moglam sie odnalezc, a tu od razu wiem co i jak i dobrze sie czuje. Kubciowi tez sie chyba podoba:)
W czwartek lecimy do Polski. Nareszcie troche slonca bo u nas po 10-12 stopni tylko.Ktos pytal chyba gdzie bedziemy. No wiec dokladnie miedzy Opolem a Wroclawiem :side: Tylko obawiam sie troche jak moj urwis wysiedzi prawie 3h w samolocie ;)
12 lata 7 miesiąc temu #353641 przez kiniaa
czesc dziewczyny

witam sie po dlugiej nieobecnosci. Dopiero wczoraj udalo mi sie wrocic do codziennosci po przebojach z Isabella i szpitalem. Do tego w poniedzialek wrocilam do pracy i juz od razu musialam brac wolne. Dobrze chociaz ze mam wyrozumialego szefa. Pogode mamy paskudna i co najgorsze to prognozuja taka pogode jeszcze przez 2,3 tyg. Zajebiscie :/

zaraz postaram sie choc troche Was nadrobic
12 lata 7 miesiąc temu #353656 przez kiniaa
Asik super ze opercja sie udala :laugh: jak bylam w szpitalu to myslalam o Was :kiss:

Viszka gratuluje synka :) i juz 17 tydz nono juz niedlugo polowa ciazy za toba :laugh:

Kasiek u nas pobudki w nocy to juz normalka chyba.... Bella chyba nigdy nie przespi nocy bez pobudki. To zabki, wczesniej kolki to cos tam.... dzis chyba sie wyspala po paru godzinach bo w nocy jak sie tylko przebudzila to od razu siadala i do zabawy :huh:

Edytka swietnie ze siostra przyjezdza z coreczka :) bedzie wesolo :laugh:
12 lata 7 miesiąc temu #353727 przez a!gusia
Maga a lecisz sama czy z m? bo ja mam taki sposob ze wiadomo masz priority z dzieckiem wiec wsiadasz siadasz na siedzeniu przy przejsciu,dziecko sadzasz obok siebie na srodkowym siedzeniu-to obok okna jest puste albo siedzi tam Twoj m i jak ludzie wchodza to nikt nie siada obok Was a jesli samolot bedzie full to sie przesiadziesz ale dopoki nikt Ci tego nie powie masz 2 a nawet 3 miejsca dla siebie :) ja zawsze tak robie i sie udawalo :) a lecisz wizzairem?jesli tak to bedzie juz pozno i Kubus pewnie pojdzie spac :)
nie jestem na bierzaco-znow sie przeprowadziliscie?
12 lata 7 miesiąc temu #353740 przez maga4
Agusia, lecimy wizzairem ale lot jest kolo 7 wiec Kuba bedzie szalal. Sprobuje patentu z siedzeniami ;) Muielismy sie znowu przeprowadzic bo w tamtym domu byly problemy z woda.

Kinia dlaczego byliscie w szpitalu?
12 lata 7 miesiąc temu #353755 przez Edyta
Kasiek mam nadzieje ze pogode na wyjazd mieliscie czekamy na relacje z wycieczki na wies... :)
Kiniaa tez sie ciesze ze przyjezdza ale my jeszcze chrzcin nie mamy uzgodnionych bo nie pojechalismy do kosciola bo M wymyslil ze dzis nie ma mszy oooooo i tyle wkoncu nie wiem czy zalatwimy bo M mnie wkurza swojm zalatwianiem :angry: chrztu :ohmy: ciesze sie ze z Isabella juz lepiej silvia znow nie wezmie nic w kawalku i tym sie martwie bo powinna juz gryz dalam jej dzis slojczek z ryzem i warzywami od 8 miesiecy to miala odruch wymiotny i sie poplakala bo jak ona czuje kawalki na jezyku to placze nie wiem co z tym zrobic pewnie musze do pediatry jechac sie dowiedziec... :(
mega to najwazniejsze zeby sie odnales bo jak mieszkanie nie pasuje to napewno sie nie mieszka dobrze ale najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo i macie fajne mieszkanko :)
Agus i jak ci na starych smieciach...jak Jerzyk...Gratulujemy przespanych nocek :lol:
12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #353810 przez a!gusia
Edytka dzieki :) Jerzyk dzis padl po kapieli :) powiem Wam ze my chyba na zime tez czegos bedziemy szukac innego bo ten ktos kto tu mieszkal strasznie zapuscil to mieszkanie :( nie wiem musze pogadac z ta babka od ktorej wynajmujemy,ona jest bardzo fajna i szla nam bardzo na reke ale np lodowka jest zepsuta bo strasznie mrozi i wszystko mi zamarza-jeszcze sie potrujemy z tego wszystkiego,czajnik cieknie, jeden kaloryfer nie grzeje i takie tam..musze z nia pogadac moze to wszystko naprawi..zobaczymy.

Edytka a co do odruchu wymiotnego Jerzyk tez tak mial,zwlaszcza z ryzem.ale po 2 dniach dalam mu takie samo danie i juz jako tako poszlo a po kilku dniach to juz w ogole :) wiec nie zrazaj sie tylko sprobuj znowu..to dla Silvii nowosc i nie wie co sie z tym robi wiec dajcie sobie czas :)
czy ja jestem jedyna ktora nie gotuje obiadkow tylko uzywa sloiczkow???ja jeszcze nigdy nic nie ugotowalam Jerzowi oprocz deserkow.. :/
12 lata 7 miesiąc temu #353836 przez Edyta
Agus pisalam juz na Blogu ja tez daje Silvi tylko sloiczki i nigdy jej nic nie ugotowalam procz kaszki blyskawicznej :laugh: nie przejmuj sie zobacz jakie zdrowe dzieci mamy a ze na sloiczka to niby gorzej :pinch: watpie zeby silvia za jakis czas zjadla ona cokolwiek jak poczuje na jezyku odrazu chce wymiotowac.. :( no ale bede probowac dziekuje :)
Kasiek jak tam wyjazd melduj nam sie tu szybciusio :laugh: :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka