BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 4 miesiąc temu #727606 przez iwonaNAVI
Sylwia zgadzam sie z dziewczynami i dla mnie wyjscie zabrac smoczki i Adiemu i Zuzi :) problem z glowy :) a ile roboty mniej nie trzeba pilnowac czy umyty itp :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #727610 przez iwonaNAVI
Dawidek teksty to po mamie niezle ma :)

11 lata 4 miesiąc temu #727613 przez Sylwia26081982
Pati Gosia Fanka dzięki za opinie, ja nie z tych obrazajacych;) Dla mnie też Adi nna tym zdjęciu taki biedny,to był drugi i ostatni dzień w żłobku. Wózek jest poczwórny,na przeciwko siedzi jeszcze dwójka,tutaj tak woza. Co do smoczka to dałam,bo wszystko bym mu oddala żeby był zadowolony ale nie był i tak. Pati moja mama też pracowała w przedszkolu a później zerówka i od 1 do 3 i sama stwierdziła ze kobieta moze i mila ale nie potrafi zabawić dziecka skoro nie chce nawet zeby go dotykała..

Gosia ja od jutro zapowiedzialam koniec pieluch,podpowiedz jaki jest zloty środek i co robić zeby skończyło się sukcesem??

11 lata 4 miesiąc temu #727617 przez Sylwia26081982
Iwona dobre:) Zuzi sama wciskam smoka,ona wypluwa a ja dalej a przecież nigdzie nie jest to nakazane , sprobuje jej juz nie dac:)

A moj M mówi: ja potrzebuje się wyspać i mieć spokój w nocy, wiec od jutra śpi sam w sypialni a ja przenoszę się na łóżko obok Adiego pokoiku i nie bede robiła nic dla własnej wygody,tylko dla dobra mojego Skarbeczka:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727619 przez gosia2324
Syliwa u dzieci ZAWSZE złoty środek to cierpliwość i nagradzanie chwalenie !
nie złość sie jak zasika Ci cały dom ... tak musi byc za każdym razem mów ze siusiu sie robi na nocnik, nie w majtusie i jak zrobi to go pochwal,daj jakas nagrodę(buziaka, jaka naklejkę na lodówkę cokolwiek)

Nie wiem jak jest u Was i jak będzie u naszych przyszłych mamuś dwójeczki dzieci :)
ale jak urodziła sie Jagódka, a nawet jak jeszcze byla w brzuchu to Kuba juz byl tym starszym bratem i tak byl traktowany, nie chciałam miec dwóch maluchów z pieluchami, smokami, itd.... moze uznacie że za wcześnie ze dwu latka traktowałam jak "duzego" chlopca, ale dla mnie przy maleńkiej Jagódce Kuba byl tym duzym chłopcem.

A wlasnie Adi przy naszych chlopakach Dawidku, Kacperku, Fifim, Lolusiu, Franiu wyglada bardziej na malucha.Nie wiem Sylwia takie jest moje zdanie, a za odpieluchowanie trzymam KCIUKI!!! uda sie bo to duzy chłopak:)

11 lata 4 miesiąc temu #727620 przez iwonaNAVI
Sylwia26081982 napisał:

Iwona dobre:) Zuzi sama wciskam smoka,ona wypluwa a ja dalej a przecież nigdzie nie jest to nakazane , sprobuje jej juz nie dac:)

A moj M mówi: ja potrzebuje się wyspać i mieć spokój w nocy, wiec od jutra śpi sam w sypialni a ja przenoszę się na łóżko obok Adiego pokoiku i nie bede robiła nic dla własnej wygody,tylko dla dobra mojego Skarbeczka:)

a jak Adi wola w nocy smoczka?

11 lata 4 miesiąc temu #727627 przez gosia2324
Sylwia26081982 napisał:

BRAWO !!!!! :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727631 przez Agusia83
dzieciaki spia od godziny a ja wpialam lody bakaliowe :laugh: moje ulubione...

ja sie z odpieluchowaniem wstrzymalam...Emi chyba nie jest jeszcze na to gotowa...moze za miesiac sprobuje ponownie...

wiecie smoczek u 2 latka jeszcze ujdzie...ale ja ostatnio na placu zabaw widzialam babcie, ktora wozila w wozku dziewczynke 4-letnia...to juz przegiecie moim zdaniem...Emi sie jej wozek bardzo podobal i chciala do niego wchodzic a ta dziewczynka by ja zabila zeby tylko sie do niego nie zblizala :angry:

Fanka, spokojnie dasz rade wszystko zorganizowac...a Dawidzio ma cudne teksty :laugh:

hej Angie,.....dawno Cie nie bylo...co tam u was slychac? :laugh:

11 lata 4 miesiąc temu #727632 przez magda79
Sylwia ja też uważam tak jak dziewczyny - Adi nie wygląda na zadowolonego, ma smutne oczka :( i powodzenie w odpieluchowaniu...

U nas w dzień bez pieluchy ale na noc zakładamy....ładnie woła siku ale cos z kupa się zaciął ostatnio i zawsze w ostatnim momencie woła jak już wychodzi :S

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727633 przez magda79
Dawid jestś rewelacyjny ach te Twoje teksty!!!!

Agusia mniaaammmmm narobiłaś smaka

A ja właśnie rysnęłam nowy lakier na pazurki - jutro do pracy...buuuu:( ostatnio w ogóle mnie tam nie ciągnie :S :S :blink:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727640 przez Agusia83
a tu moj dzisiejszy chlopczyk... :laugh: przegladalam teraz zdjecia i on z dnia na dzien dorosleje :silly: i sie zmienia

a Emisi w ogole nie da sie uchwycic...ciagle w biegu jest :silly:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #727643 przez magda79
Agusia tak tak zmienia się...dorośleje :kiss: :kiss: a jaki ma podbródek ula la :) :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727646 przez Sylwia26081982
Iwona Adi nie wola w nocy smoka, tatus mu daje do zasypiania, a jak zasnie to chyba przez sen wypluwa albo w raczce trzyma.

Gosia ze smoczkiem i w tym wozku wyglada na malucha, ta niania wyslala mi to zdjecie dla pocieszenia a wywolalo to we mnie niepokoj jeszcze wiekszy..

Tutaj smok i pieluchy do 3 lat to normalka, pieciolatki niektore sa ze smokiem i nikogo to nie dziwi, nie spoieszylam sie z odpieluchowaniem bo wiedzialam ze jak go dam do żłobka to pani i tak mu założy pieluche ale skoro do żłobka juz nie pojdzie to sama go musze i chce juz oduczyc, wiem ze da rade bo rozumie juz wszystko co do niego sie mowi, wykona kazde zadanie wiec dlaczego z pieluchami mialoby sie nie udac?? ;)
Nie chce mu zabierc dziecinstwa, niech sobie bedzie dzieckiem jak najdluzej ale smoczusia i pieluchy juz sama znies nie moge.

Dla nie FBwrzuce moje skarby bo kocham to zdjęcie:)

Ajeszcze jedno :)
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #727648 przez gosia2324
Kurcze rzeczywiście czemu te dzieciaczki tak szybko rosna :) Artek na 2 zdjeciu wyglada jak pol roczniak :) śliczny :)

11 lata 4 miesiąc temu #727654 przez Agusia83
Sylwia, ja drugim zdjeciu pieknie widac jak Zuzia jest do Adiego podobna :laugh: widac, ze rodzenstwo :laugh: sliczne usmiechy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka