BezpiecznaCiaza112023

Wrzesień 2011 cz. 2

11 lata 8 miesiąc temu #727955 przez gosia2324
pati-m napisał:

Dzień dobry,
beti :( :kiss: Podziwiam z bieganiem :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

:angry: :angry: :angry: Zabij ja spojrzeniem :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #727962 przez gosia2324
WItam :)

Marta śliczny Wy :) cala 4reczka :) :kiss: :kiss: :kiss:

U nas byla dis Zosia :) Asia byla na spacerze z dziewczynami i zgarnęliśmy ich do siebie :)

11 lata 8 miesiąc temu #727978 przez iwonaNAVI

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #727985 przez iwonaNAVI
Marta jak promieniejesz kochana :) ciaza Ci sluzy :)

a Maja jak sie wyciagnela :)

Pati T to naprawde przesadzila !!!

Beti biedna jestes zal mi Ciebie kobieto jak Ty to wszystko ogarniasz podziwiam Cie ze dajesz rade

Sylwia to nie jest prawda z ksztaltowaniem podniebienia i jak Zuzia taka grzeczna nie placze i nie chce smoka to po jej go dawac? Mowie powaznie zabieraj i jednemu i drugiemu :) nie wyrzadzis im szkody tylko wrecz przeciwnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #727997 przez mgielka22

Boshe ale zimno na dworze a jak spaaac sie chce masakra...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #728017 przez Pyśkaaaa
szlak by trafił zapomniałam o cieście zaczełam odkurzac i sie troche przypaliło wrr...ale dobre odkroje przypalone i zjemy reszte :)

Martuś ja tak z zachwytem oglądałam Was jesteście super :)

Migiełka a u nas gorąc i powiem szczerze ze chciałabym troszke chłodku

11 lata 8 miesiąc temu #728018 przez Sylwia26081982
Ewelina ja jestem w totalnej kropce z tym całym zlobkiem,jeszcze teraz dzwoni babka imowi ze dziś było spotkanie w tym co ma iść od września,ale nie przyszło żadne pismo i nie wiedziałam wiec zatydzien nowe spotkanie. Powiedziałam ze rezygnuje ale ona mówi ze za rok będzie jeszcze gorzej,,bo będzie juz wszystko mówił tylko po polsku. Pójdę na ta rozmowę i zobaczę jakie maja pomysły.

Iwona wspolczuje:(

Beti duuuzo siły przesyłam.

11 lata 8 miesiąc temu #728029 przez Pyśkaaaa
Sylwia a nie możecie go zapisać na zajęcia nauki duńskiego z rodzicami ? albo na kilka godzin 2-3 żeby sie przywyczaił? bo w sumie rozumiem że mu cięzko bo beż mamy ale On może tez nie rozumie jak Oni w innym jęzuku mówia to dla niego obce i nie dziwie sie że taka reakcja

11 lata 8 miesiąc temu #728068 przez mgielka22
Sylwia zgadzam sie z Pyskaa w pelni to tak jakbysmy nasz dzieciaki do niemiec wyslali do przedszkola i dla nich jezyk to czarna magia choc Lila super powtarza po angielsku :P ale jak dziewczyny mowia naucz go albo zacznijcie mowic do niego po dunsku. W ogole to trudny jezyk podobny do jakiegos innego??? Nie slyszalam nigdy..

Pyskaaa u nas 16 stopni zamarznac idzie :P

A ja wlasnie Furby'ego odebralam :D haha ale slodkie stworzonko :D

11 lata 8 miesiąc temu #728102 przez iwonaNAVI
Wiecie z tego wszystkiego polozylam sie z Oliwia spac i spalam 2 godziny :P

11 lata 8 miesiąc temu #728146 przez gosia2324

11 lata 8 miesiąc temu #728168 przez iwonaNAVI

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #728201 przez Sylwia26081982
Pyska no masz racje i jak z nim chodzilam to bylo ok, gorzej jak zostal sam. Za tydzien jest spotkanie, powiem ze bede chodzila razem z nim dopoki sie nie przywyczai, po 2 , 3 godzinki, z czasem wiecej. Bede musiala zawozic meza do pracy i z zuzia i Adim siedziec w zlobku..no ale nie mam innego wyjscia, bariera jezykowa najgorsza, bo Pani nie moze go zagadac bo on nie rozumie, ja w domu mowie mu takie podstawy i tlumacze ze tutaj tak dzieci i pani mowia i on rozumie ale wiecie moj akcent a tych bełkotajacych ludzi to calkiem co innego . Musi sie osluchac i wiem ze da rade ale ciezko bedzie.

Mgielka ten jezyk podobny do dlawiacego sie czlowieka, ja juz tu troche jestem wiec juz sie osluchalam i nie jest trudny, ale jakby sie go uczyc w Polsce to jakas masakra.

Ewelina ja tez w domu placze a on w zlobku..ciezko mi bardzo bylo ale teraz zrobie inaczej nie bede go na chama dawala, zeby mi go pani z rak wyrywala..

Na sama mysl brzuch mnie boli..

Gosia ale fajne bobasy. Ja kupilam Zuzi szmacianke i tez spiewa , mowi i smieje sie ale troche cicho ..

O tu jest bajka po duńsku Traktor Tom, Adi bardzo ja lubi oczywiscie w wersji polskiej :)

11 lata 8 miesiąc temu #728210 przez Pyśkaaaa
Sylwia więc wiesz już w czym jest problem...teraz go tylko rozwiązać :P puszczaj mu może duńskie bajki na pewno jest ich wiele takich prostych tłumacz wcześniej że bedziecie chodzić najpierw Ty z nim a potem zostawiaj go samego na cora dłuższe chwile weź sobie książkę i obserwuj. Ewelina ma rację przyzwyczai się tylko musi zrozumiec i poczuć sie pewniej :) wiesz a akurat z nauką jezyka sie zgodzę potem bedzie gorzej....
Iwonka najwidoczniej organizm potrzebował odpoczynku :)

a my idziemy myc maluszka i dzis sobie pozwalam na chipsy i cole :D dzis spedzilismy miłe popołudnie

11 lata 8 miesiąc temu #728349 przez magda79
Hejo :)

Sylwia Domi też uwielbia traktora Toma szaleje za nim po prostu :) a świetnie razem wyglądają te Twoje szkraby :kiss: :kiss:

Pati Gosia dobrze Ci radzi w sprawie T :P

Marta piękni Wy:) uroczo, naturalnie pięknie po prostu z klasą :kiss:

Beti Ty jesteś Mega po prostu!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka