BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #601296 przez bisbas
witam dziewczyny u nas wiosny ani widu ani słychu masakra jakaś pada śnieg a tu gdzie mieszkam śnieg końcówką marca to jakaś anomalia :(

dzisiaj w planach mam zamiar zrobić sałatke i bigos zobaczymy na ile biedny nadal chory synek mi pozwoli chore dziecko to coś strasznego mamcie jest mi go tak żal ze sie meczy a nic nie moge zrobić mam nadzieje ze nas nie pozaraża bo ja to tam jeszcze jeszcze ale chorego męża już nie zniose faceci to gorzej jak chore niemowle :)

no to znikam brać sie za robote bo jeszcze w dodatku teście przychodza ahhhh ( nie przepadam za nimi ) mam nadzieje ze przezyje :P

karolinkanice16 ciuszki przepiękne z kad ty je bierzesz jak moj synek byl malutki mialam problem ze znalezieniem czegoś ładnego bo wszystko tu dla chlopcow bylo na jedno kopyto dla dziewczynek piekne ciuchy a dla chlopcow nic

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #601301 przez Joanna89
Bigos pychota, też musze się zabrać w któryś dzień :) W poniedziałek będę robić rolmopsy kilka słoików bo nie mam, a często zajadam takie w zalewie octowej :)

Uploaded with ImageShack.us

12 lata 3 tygodni temu #601335 przez magdalenagal
Dzień doberek :-)

Jaja już zamarynowane, jogurtowiec tężeje w piwnicy.

Biegnę pichcić dalej :-)

12 lata 3 tygodni temu #601349 przez kasiak
Mmm śledzik :) pychota :) ja na obiad dzisiaj rosół ugotowałam, będzie też na jutro i mięsko na drugie. A na deser karpatka, nawet dobra wyszła :laugh: i mało już zostało.
Impreza w miarę udana, solenizantka trochę zawiedziona bo synek żyć jej nie dawał cały wieczór. Wyhopkaliśmy go i wymęczyliśmy i zasnął koło 21. Skąd dzieci mają tyle siły?? :blink:

Jak mieliśmy już wracać zaczął mnie brzuch bolec po bokach. Myślałam, że się przemęczyłam sprzątaniem i noszeniem małego, ale nawet szybko przeszło. Chyba się Sebek krzywo ułożył :dry: dzisiaj dzień kanapowy :) tulimy i oglądamy zaległe seriale :blush: słonko świeci, kości cipne bardzo nie bolą, mąż smyra od rana :blush: taki dzień to ja rozumiem :lol:

12 lata 3 tygodni temu #601361 przez siwa342
a ja już po małych zakupach-trzeba było kupić jakieś soki bo mam wyrzuty sumienia jak piję to colę,więc soczki są,jabłuszka,winogrona i truskawki :) ciekawe czy jadalne ale tak na mnie patrzyły... żeby nie to że musiałam wstać aby zawieśc paczkę z kosmetykami to bym chyba nadal w łóżku leżała :)

MAJA

12 lata 3 tygodni temu #601381 przez Joanna89
Ja też byłam na zakupach, kupiłam sobie bób, truskawki i ananasa:)
Mąż piecze jabłecznik bo mamy dużo jabłek z działki :) A ja sobie siedzę i słucham muzyki :)
Ja cały czas piję wodę z cytryną tak się nauczyłam hehe że tylko ona mi smakuje:)
czasem wrzucę do sokowirówki owoce i wypiję soczek , ostatnio próbowalam z buraków, ale średnio było to dobre hehhe

12 lata 3 tygodni temu #601449 przez bea2a
Dzięki Agusia za polecenie second handu na św. Marcinie. Mnóstwo ubrań dla maluszków i dorosłych. Ja co prawda kupiłam dla siebie dwie tuniczki 27 zł, bo akurat dla dzieciątka chce kupić nowe ciuszki. Używane będę miała od siostry i szwagierki, więc w tym przypadku chce coś nowego. Ale jeśli chodzi o ciuchy ciążowe to super sprawa, bo w normalnym sklepie są mega drogie. szkoda tylko, że spodni nie było żadnych.

12 lata 3 tygodni temu #601503 przez kaska1982
Ale tu dzisiaj cisza :) chyba to juz taka tradycja, że w weekendy jest tu mniejszy ruch a w tygodniu to masa postów sie pojawia :)
Ja tez tylko na chwilke zajrzałam co tam u Was :) prawie cały dzień przeleżałam w łóżku bo ten bók w kroczu jest masakryczny a jak sie nie ruszam to zupełnie przechodzi :) wyczytałam, że to pewnie więzadła i mięśnie sie rozciągaja a że do tego zmarzłam dzis i wczoraj trochę to pewnie dlatego :dry:
wyleże i będzie oki :)

Miłego wieczoru kochane LIPCÓWECZKI :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 tygodni temu #601523 przez kasiak
kaska1982 napisał:

Ale tu dzisiaj cisza :) chyba to juz taka tradycja, że w weekendy jest tu mniejszy ruch a w tygodniu to masa postów sie pojawia :)
Ja tez tylko na chwilke zajrzałam co tam u Was :) prawie cały dzień przeleżałam w łóżku bo ten bók w kroczu jest masakryczny a jak sie nie ruszam to zupełnie przechodzi :) wyczytałam, że to pewnie więzadła i mięśnie sie rozciągaja a że do tego zmarzłam dzis i wczoraj trochę to pewnie dlatego :dry:
wyleże i będzie oki :)

Miłego wieczoru kochane LIPCÓWECZKI :)

Wiem co czujesz,mnie też tak boli. I to od 14tyg mniej więcej. Raz jest lepiej, raz gorzej. Powiedzmy, że już się przyzwyczaiłam :dry: najlepiej się czuję jak to rozchodzę. Kręce się po domu, spaceruję aż mi przejdzie.
Dziś dzień spokojny, tak w domu jak i na forum :) odpoczniemy sobie, bo w tygodniu zawsze dużo pisania :) i forum się nie zawiesi :blush:

12 lata 3 tygodni temu #601537 przez Joanna89
A ja patrzę na X-Factora:)
Dziewczyny na bóle krocza polecam przysiady na rozszerzonych nogach, ugiętych kolanach, ręce pracują do góry wyproście , zaleca się ćwiczyć od 1 dni ciąży, ja takie wykonuję 30 powtórzeń po 4 serie jak narazie bólów nie mam.

12 lata 3 tygodni temu #601552 przez dziubasek
Hej dziewuszki:)
Ja dzisiaj mam ostani dzien wolnego :angry: wiec w pelni poswiecilam ten dzien mojej Miss, zrobilysmy ciasteczka, ogarnelysmy chatke, teraz ogladamy x-factor i tanczymy ;)...
Na bole kosci cipnych cwiczenia pomagaja ale nie na dluga mete, mnie poprostu boli i koniec(juz nawet sie przyzwyczailam)... Mielgo wieczorku mamuski :laugh:
Askanjak tam u ciebie?????

12 lata 3 tygodni temu #601556 przez Joanna89
Dziubasku dlatego trzeba ćwiczyć regularnie , a nie jak boli to przestawać :) Większość tak robi :) Mnie na początku ciąży bolało po stosunku , ale teraz już jest ok, nie licząc tego ,że ciągle mam ochotę...hehe

12 lata 3 tygodni temu #601562 przez dziubasek
Joanna my chyba rozmawiamy o innych bolach... Ja mowie o bolu ktory towarzyszy mi niemal od samego poczatku, to jest bol jakby rozchodzacych sie kosci w rejonach krocza, ja od ok 5 tyg chodze na joge dla ciezarnych(3razy w tyg)czasami na basen z Miss a ten bol odpuszcza gora na pare godzin(nie jest to taki nieznosny bol wiec dam rade a w pierwszej ciazy nic takiego nie mialam)

12 lata 3 tygodni temu #601565 przez Joanna89
Nie wiem no mnie nic nie boli, tak jak mówiłam, ale z tego co wiem to innym pomaga to ćwiczenie więc się dzielę tym co wiem :)
jednych coś boli drugich nie, tak to już jest,może lekarz coś poradzi.

12 lata 3 tygodni temu #601622 przez siwa342
zjadłam jogurcika z truskawkami mniam :) zaraz chyba pękne...

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka