BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 4 miesiąc temu #500495 przez gold_butterfly
A u mnie awantura i nerwy z warsztatem. Jak to czasem jest podle mieć własną firmę. Ostatnio miałam włamanie - skradziony sprzęt na 2 tysiące. A teraz najlepszy przyjaciel kantuje. Ech... Strasznie jestem zawiedziona i chyba daremnie usiłuję przed mężem go tłumaczyć. A miał być chrzestnym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #500498 przez kasiak
Oglądam czasem porodówkę na tlc, ogólnie dziwnie tak oglądać jak to wszystko wygląda naprawdę, a nie w filmach. Na razie lepiej o tym nie myśleć, do porodu jeszcze kupa czasu :) poza tym jest dużo innych przyjemnych rzeczy do rozmyślań :) np. co nam się urodzi, jeszcze się zastanawiamy czy chcemy wiedzieć. Chodzę do sklepów i oglądam ubranka i zabawki :blink: jest w czym wybierać i czym sie pozachwycać :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #500515 przez gold_butterfly
Hehehe... Jak byłam w poprzedniej ciąży na patologi ciąży,to dopiero miałam ubaw. Kobieta zaczęła rodzić - krzyki, wrzaski, przekleństwa. Dziewczyna,która leżała ze mną na sali z nerwów dostała skurczów. Musieli dać jej jakiś zastrzyk na wstrzymanie porodu :-P

Ja wspominam dobrze,ale zaczęłam rodzić bodajże we wtrorek o 6 rano,a poród zakończył się dopiero na drugi dzień przed 14. Skurcze były delikatne,ale bardzo uciążliwe. Ani razu nie krzyknęłam, zjadłam o 12 obiad (potem walczyłam,żeby nie zwymiotować),ale za to po cichu przegryzłam z bólu poduszkę - czego na całe szczęście chyba nikt nie zauważył. Najgorsze,że mimo nacięcia bardzo popękałam. A tego samego dnia szwy puściły i byłam zszywana jeszcze raz - na żywca. Rana goiła się przez dwa miesiące. Po pół roku dopiero przeszły dolegliwości bólowe. To było najgorsze :-/

12 lata 4 miesiąc temu #500517 przez sloneczko33
szukalam tlc i nie moge znalezc a mam polsat cyfrowy
dziubasku gratulacje wielkie :)

12 lata 4 miesiąc temu #500519 przez dziubasek
Uniuni ja rodzilam 12h i rozwarcie na 5cm i dalej się upieralam ze dam rade i wytrzymam do pełnego rowarcia :silly: lekarze byli innego zdania i zrobili mi cesarke:). Damy rade, nasze matki i babki rodziły bez znieczuleń wiec czemu my mamy nie dać rady;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #500532 przez uniuni
Ja nie chce wiedzieć co nam się urodzi, aż do ostatniego usg przed porodem :) chciałabym mieć niespodziankę :laugh:

gold_butterfly przykro mi się zrobiło jak czytałam..Świnia jakaś kobietę w ciąży okrada :(

12 lata 4 miesiąc temu #500534 przez nikita
ja rodziłam bez znieczulenia, skurcze krzyżowe zaczęły się punkt 23 co 3 min bolały jak jasna cholera o 2:40 Ignaś byl na świecie, nie ukrywam bolało jak jasna cholera straciłam duzo krwi, macica szybko mi sie obkurczyła i jak lekarz nadusił mnie na brzuch to chlusnęło ze mnie chyba wiadro krwi, miałam czyszczenie najpierw sie popłakałam bo myślałam ze będzie bolało okazało sie zabiegiem nawet przyjemnym :) chcieli mi przetaczać krew ale sie nie zgodziłam wyszłam ze szpitala na własne ryzyko

12 lata 4 miesiąc temu #500540 przez nikita
goldi myszy mu zeżrą cała chatę :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #500547 przez uniuni
Nikita hahaha :laugh: z tymi myszami masz rację, a niech żrą mu ile wlezie :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #500563 przez kasiak
Tak was czytam i widzę jaka jestem zielona! Ile się jeszcze muszę dowiedzieć, sporo czytam, ale nie da się przygotować na wszystko...no i męża muszę wyedukować a on ciężko wiedzę przyswaja :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #500569 przez nikita
kasiak moja kuzynka chodziła do szkoły rodzenia, śmiać mi sie chciało z niej jak mi opowiadała jak to ona będzie rodzić, że nie będzie parła ze wszystko samoistnie zejdzie i takie bzdety. Mówię do niej urodzisz to wtedy pogadamy. Biedna miała bardzo ciężki poród kilkunastu godzinny szkoła rodzenia nie pomogła teraz sie z tego śmiejemy. Każdy poród i każdy organizm jest inny ja miałam szczęście ze tak szybko poszło

12 lata 4 miesiąc temu #500589 przez Kamilka22
Co do pmcy ze strony faceta to nie moge narzekac bo nwet jak nie bylam jeszcze w ciazy to i czesto gotowal sprzatal i dbal o mieszkanie. I nadal tak jest. Tylko ze teraz jak siedze w domu i dobrze sie czuje to czasami z nudow odkurzam codziennie:-)

12 lata 4 miesiąc temu #500593 przez sloneczko33
he znalazłam TLC na 100 kanale hehe

12 lata 4 miesiąc temu #500596 przez Kamilka22
A co do porodu tu nie chce o tym myslec jak to bedzie... tlumacze sobie ze tyle kobiet przez to przechodzi i zyja wiec musze dac rade:-)

12 lata 4 miesiąc temu #500610 przez kasiak
Kamilka22 no dokładnie. Na dumanie o porodzie będzie jeszcze dużo czasu później. A tak można się skupić na rzeczach przyjemniejszych :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka