BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 4 miesiąc temu #500944 przez Kamilka22
Mój jeszcze nie mówi do brzuszka, ale cały czas pyta czy wszytko ok czy nic mnie nie boli itd;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #500945 przez emi87
mój do brzucha nie gada, ale czasami go przytuli rączką :) i traktuje mnie jak 2w1 :D caly czas pamieta o kruszynce :)

12 lata 4 miesiąc temu #500947 przez uniuni
Mój całuje i głaszcze brzuszek, szczególnie przed snem. Pamięta cały czas, że jestem w dwupaku. Nie pozwala mi dzwigać, a dziś powiedziałam w sklepie, że wypiłabym sobie red bulla, a on na to, że absolutnie nie dostanę ani łyka ;) Wypiłabym sobie oczywiście nie znaczy, że kupuje i pije. Znaczy, że pamiętam smak i chętnie bym się napiła czegoś co ma podobny smak, bez tych wszystkich kofein, guaran, tauryn i czego tam jeszcze :silly:

Znajomi zaprosili nas na obiad dziś :) Byliśmy, zjedliśmy i było jak zwykle mega sympatycznie :) Tylko po dwóch godzinach zaczęłam ziewać i padam na pysk już teraz szczerze mówiąc. Chciałam ubrać dziś choinkę ale idę spać raczej :)

12 lata 4 miesiąc temu #500972 przez Nikaa
Dziewczyny nie było mnie półtora dnia na forum a Wy się tak rozpisałyście :laugh:
mój mąż głaszcze brzuch i traktuje mnie jak 2 w 1 :)upewnia się czy dzidziuś nie chodzi głodny i mówi mu dobranoc :)
jejku teraz jak zjem to brzuch mi wyrzuca - nigdy wcześniej tak nie miałam ...
ja już odliczam czas do świąt .. uwielbiam święta za tą atmosferę, można się spotkać z całą rodzinka - wszyscy są uśmiechnięci i odprężeni. No i jest więcej czasu dla rodziny - bo na codzień człowiek jest taki zagoniony ...

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 4 miesiąc temu #501070 przez Kamilka22
niech ta zima sie już skończy.. bo te dni są takie mulące tragedia.. a tak to słoneczko będzie świeciło i aż będzie chciało się wyjść z domu a tak to bym najchętniej leżała i gniła w domku i spała.

12 lata 4 miesiąc temu #501073 przez sloneczko33
kurza twarz mnie jutro tez wizyta czeka i mam nadzieje ze zaloza mi ta cholerna karte

12 lata 4 miesiąc temu #501074 przez Kamilka22
założą Ci słoneczko bo to już 10tydzień:)

12 lata 4 miesiąc temu #501114 przez gold_butterfly
Witajcie. Przepiękny zwyczaj z tymi bombkami - zdaje mi się,że podkradnę pomysł i zrobię podobne zakupy :-)

Dzisiaj rano ubrałam choinkę razem z córeczką. Po skończonej pracy Olcia zaczęła zdejmować bombki z tekstem - Mamusiu jeszcze raz. Oj,ale się z mężem napracowaliśmy,aby odciągnąć ją od tej choinki.

Niedziela minęła w biegu. Odwiedziliśmy część rodzinki, zrobiliśmy zakupy i odwiedziliśmy grób taty. Niby niewiele,a czas bardzo szybko upłyną (aaa... przecież przez godzinę szukaliśmy bombek na strychu - Olcia znalazła swoje stare zabawki,co znacznie opóźniło wyjazd). A jak tam u Was?

12 lata 4 miesiąc temu #501227 przez MadMar
Mój nie mówi to brzuszka, czasem go pogłaszcze.
Generalnie od początku września jest w delegacji i przyjeżdża tylko na weekendy.
Więc wiecznie jest cos do zrobienia, do załatwienia i trochę mało czasu mamy dla siebie :( ale już niedługo będą święta i może wreszcie będzie inaczej. Bo tak to on wiecznie zamyślony, zapracowany :(

Dziś mam wizytę u innego lekarza. 3majcie kciuki! żeby ten pan dr był bardziej kompetentny !

12 lata 4 miesiąc temu #501241 przez kaska1982
MadMar trzymam kciuki :) Mam nadzieję, że tym razem lekarz okaże się właściwą osobą na właściwym miejscu :) Czekamy na relację :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 4 miesiąc temu #501247 przez kaska1982
wyobraźcie sobie, że całą niedziele przeleżałam na łóżku i przespałam. Na nic nie miałam wczoraj ochoty, jakis taki brzydki dzień, mglisto i deszczowo było, po zimie już ani śladu :) oby dziś było lepiej, bo muszę się zebrać i trochę dom ogarnąć... ale żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce :( nawet już mój piesek się buntuje bo zamiast chodzić na długie spacery to wypuszczam go tylko na podwórko żeby sobie pobiegał...

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 4 miesiąc temu #501300 przez Biała
Witajcie serdecznie tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ok. 3 -4 tygodniu ciąży z czego się oczywiście niezmiernie cieszę. Wizytę u ginekologa mam dopiero na 11 stycznia ( czyli w 8 tygodniu) obawiam się że to trochę późno, co Wy na to?

12 lata 4 miesiąc temu #501302 przez emi87
słoneczko to jutro czekamy na więsci :D
MadMar trzymam kciuki - i równeiż czekam na optymistyczną fotorelacje :)

my wczoraj ubvralismy choinke i gdyby nie plucha na dworku to jak nic czuć święta! :) w nocy mnie tak brzuch bolał jakbym miała bolesną @ :angry: no-spa sobie poradziła i już mi lepiej :) dzis wizyta u ginka to mu powiem. Tak sobie mysle - człowiek sie nastawia,ze ooo ciąża 9 miesiecy bez okresu... ahaaaa :dry: ja to sie czuje jakbym od 2 miesiecy miała ciągle okres z małymi 1-2-dniowymi przerwami ech mam nadzieje ze to dzidzia tak szaleńczo rośnie :D
no i teraz mój najcięższy tydzień w pracy ach... damy rade!

kaska pogoda nie nastawia na aktywność :D tylko wyrko i leniuchooowanie :P u mnie pada deszcz....

12 lata 4 miesiąc temu #501307 przez emi87
Biała witamy i gratulujemy :) to nie masz terminu na sierpień?? 8 to nie jest za póxno :) zawsze mozna iść prywatnie i zobaczyc czy jest fasolka :)

12 lata 4 miesiąc temu #501311 przez dorkiszon
Ja wczoraj zawoziłam z moi mężem moja mame na lotnikso do karkowa. Z powrotem w wracaliśmy na lawecie , bo zepsuł nam się alternator. Jedna wielka masakra. Choinkę już mam ubraną tylko dlatego, że kupiliśmy nową nietypową, bo białą :) miałam większą radoche. W weekend dobrze się czułam, ani razu nie wymiotowałam. Za to dzis dzień zaczełam od wymiotó na głodnego masakra.
Nie wiem jak to jest, ale juz drugi raz zdażyło się tak, że jak mój ma weekend i siedzi w domu to ja nie rzygam czy to zbieg okoliczności nie wiem.
Jeśli chodzi o porody na TLC to też oglądam tyle , że wiem jak wygląda poród w anglii i w Polsce. Po pierwsze w anglii zawsze dostajesz znieczulenie zewnątrz oponowe za darmo, każdy jest miły często wdychujesz jescze tzw. głupiego jasia ten gaz. No i nie nacinają krocza co u nas jest na porządku dziennym. O porodach już się nasłuchałam od mojej mamy , bo ona ma masakryczne wspomnienia. U nas niestety niektóre położne jak można je tak nazwać nadal zachowują się karygodnie lekarze również dlatego chce jak sie uda rodzić w eskulapie w prywatnej klinice. Tam poród nie trwa tyle godzin, bo podejmują szybkie decyzje rodzisz w znieczuleniu zewnątz oponowym masz opieke laktacyjną, ale nie tylko w teorii. Więc w państwowym wyląduje jak nie zdążę. Aha i tam masz cesarke na życzenie bez uzasadnienia poprostu jak chcesz i powiesz wcześniej to ją masz to jest twoje ciało i decyzja. Niekóre maja tak przykre przeżycia z pierwszego porodu i mają traumę więc często idą i odrazu decydują się na cesarke właśnie tam.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka