BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #635320 przez karolinap
W zamrażarce mam jeszcze na jutro schowane ;)
Mogę się podzielić :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #635321 przez Joanna89
a my pijemy soczek z pomarańczy :)

11 lata 11 miesiąc temu #635330 przez uniuni
Trochę mam wątpliwości w związku z pasem, ale chyba pierwsze 6-8 tygodni po porodzie będzie moim najlepszym przyjacielem :laugh: Joanna właśnie mi przypomniałaś z tymi skośnymi mięśniami brzucha. Mam nie ćwiczyć, a już szczególnie nie ćwiczyć skośnych mięśni brzucha, bo on wtedy te mięśnie proste jeszcze bardziej na boki rozciągają. To tak tylko przy okazji :) A osobiście zazdroszczę Ci, że możesz być tak aktywna w ciąży u mnie niestety tyle przeciwwskazań, że czuję się jak inwalida ;)

11 lata 11 miesiąc temu #635340 przez Joanna89
Uniuni najważniejsze,że maluszek jest zdrowy, a ćwiczenia będziesz wykonywać po ciąży :)

Mój mąż tak wariuje na meczu ,że zaraz wyjdę z mieszkania...:/ :/ :/

11 lata 11 miesiąc temu #635344 przez uniuni
Joanna no właśnie :) Już się nie mogę doczekać spacerków z wózeczkiem :) Lato w pełni, piękne widoki ach jeszcze tylko ok.3 miesiące :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #635351 przez Joanna89
hehe dokładnie, ja też chciałabym lipiec:) a tym czasem zmykam bo rano muszę wcześnie wstać... jedziemy do Kielc i Krakowa... dobranoc mamuśki :)

11 lata 11 miesiąc temu #635365 przez NataliaK
na tvn style ciekawy temat w "miescie kobiet" badania prenatalne

11 lata 11 miesiąc temu #635373 przez Qltoorka
Dokładnie :) Będziemy ćwiczyć jak się połóg skończy ;) Siedzę i czytam o tych mięśniach, bo jestem przerażona, przyznam szczerze, konsekwencjami, jeśli te mięśnie się nie zejdą po porodzie...
portalaktywni.pl/aktualnosci/rozstep-miesnia-prostego-brzucha/
www.fit360.pl/artykuly/cwiczenia-na/rozs...-po-ciazy-cwiczenia/

Się już nie nakręcam... Mykam spać... Dobrej nocy, kochane moje brzuchatki :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #635381 przez karolinkanice16
Mojego A. siostra w lutym urodziła i też miała taki stożek mięśnie jej się zeszły normalnie same ale potem i tak używała pasa za to miała małe rozstępy a po porodzie jej wyszły masakryczne ;/ i ma do tej pory ;/

11 lata 11 miesiąc temu #635386 przez karolinap
Tez mam ten stożek o którym piszecie ale pokazywałam go ostatnio położnej to mówiła ze spokojem w glosie ze to moze być przepuklina ciążowa. Mam się nie przemęczać ale to nic groźnego i po porodzie powinno wrócić do normy takze nie panikuje ;)

11 lata 11 miesiąc temu #635391 przez Jamajka
Emi prześliczny ten pokoik i Ty ;-) Teraz tylko czekać na Milę :D

Qltoorka mnie wizja zmiany nazwiska nie bardzo przekonuje, zwłaszcza że jest dość egzotyczne w pisowni... ale zastanawia mnie jak brzmi wymowa tego nazwiska. Czy dużo różni się od Miczka? bo jeżeli wydźwięk jest podobny to ja nie widzę różnicy szczerze mówiąc :P Co do dokumentów to nie jest wielki problem.. kilka zdjęć, 3 tygodnie i pozałatwiane.. tylko kwestia czy chcecie się tak nazywać i germanizować na każdym kroku chociażby w wymowie swoje nazwisko ;-) Jak dla mnie Oskar Miczka brzmi bardzo dobrze.. ale skoro mężowi się nie podoba to może jakieś podobne, np. Oliwier? czy cuś :P

Dorkiszon myślę, że dobry wybór z marką BabyDream.. sroka na swoim blogu poleca.. tak jak mówiłaś, niemiecka jakość a cena bardzo przystępna ;-) Ja też rozważam Białego Jelenia, BabyDream albo Hipp. Reszta odpada. Nivei używałam przy Lenuśce.. mydełka, płynu, balsamu, kremu na niepogodę.. nic jej nie było, ale ona z tych nie uczulonych na nic (tfu tfu), ale ponoć w składzie nie są zachwycające. Więc teraz już tylko balsam mi został i zastanawiam się czy nie zmienić jej na inny.

Co do pasa to widziałam takie na allegro, choć szczerze mówiąc nigdy nie używałam i z mojego otoczenia dziewczyny chyba też nie, bo nie wiele o nim słyszałam. Wiem tylko tyle, ze skóra po porodzie raczej się wchłania, oczywiście trwa to do kilku tygodni czy miesięcy. Ja wiem, że to się tak wydaje, że skoro teraz ten brzuch taki olbrzymi to tyle skóry.. ale ona się ładnie regeneruje i nie jest tak, że jak dzidzia wyjdzie to ta skóra zwisa nam do kolan :P Ja raczej pasa też nie kupię, chyba, że coś się wydarzy i rzeczywiście stwierdzę, że tylko on mi pomoże.. raczej nastawiam się na dietę i gimnastykę po porodzie, żeby wszystko zgubić i ujędrnić ;-) Co miesiąc odkładam sobie na orbitreka i od września, jak połóg się skończy będę się na nim zażynać :P

11 lata 11 miesiąc temu #635409 przez dziubasek
Hej gaduly :laugh:
Nie pamietam ktora z Was wczoraj narobila mi smaka na eklery ale ma wirtualnego kopka w dupke :silly: .... caly wieczor robilam eklery z masa karpatkowa, potem sie nazarlam i teraz ledwo sie ruszam :angry: a dupsko rosnie :angry:
Co do pasa to ja nie kupuje, w 1szej ciazy spaslam sie jak peppe pig(30kg) po 6tyg zostalo mi tylko 10, wrocilam na silke i fitnes ( w rezultacie przed ciaza wazylam 46 a po ok 10tyg po niej 51)brzuch gdyby nie rozstepy wygladal tak jak przed ciaza...jak juz urodze wszystkie dzieci ;) to zrobie sobie jakis zabieg na rozstepy i tyle...

11 lata 11 miesiąc temu #635415 przez kasiak
dziubasek napisał:

Hej gaduly :laugh:
Nie pamietam ktora z Was wczoraj narobila mi smaka na eklery ale ma wirtualnego kopka w dupke :silly: .... caly wieczor robilam eklery z masa karpatkowa, potem sie nazarlam i teraz ledwo sie ruszam :angry: a dupsko rosnie :angry:
Co do pasa to ja nie kupuje, w 1szej ciazy spaslam sie jak peppe pig(30kg) po 6tyg zostalo mi tylko 10, wrocilam na silke i fitnes ( w rezultacie przed ciaza wazylam 46 a po ok 10tyg po niej 51)brzuch gdyby nie rozstepy wygladal tak jak przed ciaza...jak juz urodze wszystkie dzieci ;) to zrobie sobie jakis zabieg na rozstepy i tyle...

Dziubasku przepraszam, ale nic na zachcianki nie poradzę :P tez się ożarłam a potem zgagulec mnie dopadł, ale mniam ciacho, masa i czekolada- niebo w gębie :cheer:
A na weekend pieke ciacho z beza i krówka :laugh: będę gruba ale szczesliwa :kiss: dobranocki :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #635416 przez dziubasek
kasiak qwa zamilcz na temat wypiekow... bo bede miec dupe szeroka jak murzynka :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #635544 przez NataliaK
Dzień dobry :) ja już jestem po badaniu krwi jutro odbiore wyniki i zobaczymy jak tam się ma moja toxoplazmoza...

Dziś jedziemy z dziadkiem poobwozić go w odwidziny po jakiś ciotkach starych więc szykuje się dzień z siedzeniem i objadaniem się bo podobno wszędzie stoły się od jedzenia uginają jak się przyjedzie :) ale co tam, nie ma to jak wiejskie domowe ciacho i obiadek :D także życzę Wam miłego dnia mamuśki :woohoo:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka