BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #634911 przez siwa342
ostrzegam aby nie kupowac z J&J płynu na dobranoc do kapieli,zrobiłam koleżanka taki prezent i dzieci dostały wysypkę,dopiero jak były troszke starsze to było ok

MAJA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #634913 przez siwa342
karolinap wiem w H&M o wszystkich fajnych promocjach bo kolezanka tam pracuje ale nie maja działu dla cieżarnych :( za to moja chrześnice nieraz obkupie,bluzki i tuniki za 10zł lepiej niż w ciuchu

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #634959 przez moonia154
Hej, Kobietki! :laugh: Oglądałam dziś serial paradokumentalny i było o facecie, który miał syndrom Kuwady. Ledwo doczekałam końca odcinka, szybko odpaliłam komputer, żeby dowiedzieć się, czy takie zjawisko naprawdę istnieje. Otóż, ten cały syndrom Kuwady to współprzeżywanie ciąży mężczyzny wraz z partnerką. No proszę, a ja myślałam, że mojemu M brzuch rośnie, bo jada słodkości razem ze mną :D Jak sobie poczytałam na ten temat, to mi szczęka opadła. Było tam napisane, że mężczyżni również mogą mieć poranne mdłości, zachcianki żywieniowe i wszystkie te "nasze" dolegliwości, są wrażliwsi na swoim punkcie, bardziej ckliwi i... kobiecy :unsure: Początkowo mnie to nawet rozbawiło, ale za chwilę pomyślałam, że to może być faktycznie koszmar, zważywszy na to, że ów syndrom objawia się ok.3 trymestru (kobiety). Strach się bać :ohmy: A jak Wy postrzegacie takie zjawisko? Prawda to, czy ściema wymyślona przez wrażliwców płci męskiej?

11 lata 11 miesiąc temu #634961 przez dorkiszon
To skoro oliwka taka spoko z BabyDream to kosmetyki dla dzieci pewnie też dobre no w końcu to niemiecka firma jest więc jakość dobra. Ja dziś dostałam olej z migdałów więc po kąpieli użyje pierwszy raz zobaczymy jak będzie. Teraz od 27 kwietnia ma być promocja na płyn do kąpieli noworodków i chyba puder, bo widziałam w gazetce z rossmana z babydream. No i dalej są te paki chusteczek nawilżających za 6,99 2 paczki po 80 szt.

11 lata 11 miesiąc temu #634979 przez dorkiszon
moonia154 to szkoda, że też nie mogą urodzić :D Ja u swojego chyba nie zauważyłam tych syndromów,ale słyszałam, że to prawda. Z kim przystajesz takim się stajesz.

11 lata 11 miesiąc temu #634981 przez Joanna89

11 lata 11 miesiąc temu #634989 przez dorkiszon
Joanna89 obczaje te odcinki , ale już nie dzisiaj.

11 lata 11 miesiąc temu #635001 przez Patrizia
wrocilam z zakupow poszalalam troche w smyku ale niestety tyle kasy poszlo a tu tylko troche sie wyprawka skrocila dorkiszon rossmana mam niedaleko wiec napewno podejde po kosmetyki dla maluszka chcialam dzisiaj kupic z nivei ale to wszystko od pierwszego miesiaca zycia wiec kupilam tylko puder bo tak pieknie pachnial malym bobaskiem :D
a teraz robia mi sie roladki wolowe na jutro na obiadek bedzie git :) ale jestem zmeczona nogi mi do dup.... wchodza

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #635009 przez Joanna89
Patrizia rzuć jedną roladką hihi :D

11 lata 11 miesiąc temu #635032 przez karolinkanice16
ja dzisiaj oglądałam położne na tvn style. Pół dnia zajmowałam się dzisiaj Evanem już mam taką wprawę że nie boję się, że nie dam sobie rady z moim synkiem :)

11 lata 11 miesiąc temu #635035 przez emi87
moonia tez to ogladałam :) wierze ze cos takiego istnieje :)

joanna dzieki za linka-na pewno obejrzę :)

uniuni dziekuję :kiss: z mężem tak patrzymy na ten pokoik i mówimy,że jeszcze tylko jednego brakuje...naszej niuni :cheer: ach jeszcze (albo tylko) 2,5 miesiaca...

11 lata 11 miesiąc temu #635054 przez karolinkanice16
my dopiero pokoik będziemy urządzać na początku czerwca ale już mam wizję co i jak :), więc trudno nie będzie :)

11 lata 11 miesiąc temu #635069 przez Patrizia
a u mie juz rusza remoncik jutro idziemy sie dogadac co do terminu wstawienia okna i pozniej maz zaczyna dzialac :) chociaz nadal do konca nie wiemy jak go pomalowac jest pare opcjii ale i tak bedzie napewno piekny :D

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #635076 przez Joanna89
Wczoraj kupiłam sukienkę, dziś dokupiłam szpileczki na małym obcasie. Jak Wam się widzi...??

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 11 miesiąc temu #635078 przez Qltoorka
Wracam właśnie z zajęć. Dzis były tylko z udziałem kobiet. Zapytałam o te rozchodzace się miesnie brzucha i wywolalam tym popłoch wśród lasek, zaczęły mnie wypytywac o objawy tego. Polozna poleciła bym nie nadwyrezala mięśni, nie dźwigała, nie podnosiła się z pleców, a po porodzie sprawdziła czy mięśnie się zeszły kaszlac. Wtedy jesli w okolicy pepka pojawi się uwypuklenie to znaczy ze mięśnie się nie zeszły i trzeba pójść do lekarza, w ostateczności konieczna operacja zszycia ich.... I jak wcześniej, zanim zapytałam powiedziala ze nie poleca używania pasa poporodowego, bo wg niej powinno się to wszystko samo naturalnie zejść, a pas działa jak gips to w moim przypadku powiedziala ze tu by ten pas zastosowała...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka