BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #655921 przez Joanna89
Qltoorka pięknie wyglądasz:) Różnica duża, ale u mnie też tak nagle znów urósł :) hihi

Uploaded with ImageShack.us

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #655928 przez Patrizia
Qulturka zdjecie jak z gazety slicznie wygladasz :)

joanna u Ciebie tez piekna pileczka :) ja tez mam wrazenie ze coraz bardziej i szybciej rosne :P

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655930 przez Qltoorka
moonia154, karolina_p123, zauważyłam, że nie mam Was w tabelce, a skoro się udzielacie na forum to z wielką przyjemnością ją uzupełnię o Wasze dane.
Podajcie dane potrzebne do jej uzupełnienia naszej lipcowej tabeli, tzn. planowany termin porodu, płeć i imię (jeśli już macie)

P.S. Joanna, Patrizia dziękuję :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #655932 przez karolinap
Qltoorka Alez do twarzy Ci z brzuszkiem :) Ślicznie!

11 lata 7 miesiąc temu #655951 przez patrysia305
qltoorka ślicznie wyglądasz,
ale mi narobiłaś ochoty na zmianę fryzury.

11 lata 7 miesiąc temu #655952 przez Jamajka
Qltoorka super zdjęcia :D Brzusio masz prze-pokaźny i taki szpiczasty :D ślicznie wyglądasz ;-)

Mnie lekarz bada na każdej wizycie na samolocie. Trwa to dosłownie może minutę.. sprawdza szyjkę, ujście, podotyka brzuszek gdzie co jest i każe się na usg przenieść. Moim zdaniem to jest normalne i konieczne.. w pierwszej ciąży, mimo, że u innego lekarza to też miałam full badanie za każdym razem. I to nawet nie jest 'grzebanie', tylko takie szybkie, kontrolne sprawdzenie, że wszystko dobrze ;-) Ja się czuję spokojniejsza.

Patrizia teraz już nie ma książeczek ubezpieczeniowych. Mi co miesiąc kilka dni po wypłacie przychodzi RMUA pocztą do domu, także zawsze mam 'świeże' ubezpieczenie w razie czego. I taki świstek wystarczy.. a co do EWUŚ to ja tam w to jakoś nie wierzę.. ale oczywiście bez dowodu ubezpieczenia i tak urodzimy.. tylko trzeba będzie donieść :)

Wczoraj wieczorem czytałam majówki.. i nieźle im idzie... pęka jedna za drugą :P też u nich więcej chłopców. Ciekawe jak u na będzie wrzało na forum jak zaczniemy rodzić ;-) już bliziutko ;-)

Ciekawe jak tam Agniesia..

11 lata 7 miesiąc temu #655956 przez karolina_p123
Dzień dobry, a raczej good afternoon B)
Dziś wychodziłam 4x z domu co wiąże się z zejściem i wejściem na 3 piętro
+ raz u teściowej 2 piętro
a na deser 2 godzinny spacer z koleżanką i jej 3 tygodniową Lenką

słowami męża "mamcia masz kondycje"
"tatko Korzeniowski przy nas wysiada" :)

Qltoorka ale pięknie wyglądasz. Mama w wielkim mieście :)
Co do danych: termin 17 lipiec, a imię dziadkowe Paweł

Joanna89 jak zwykle pięknie i kolorowo :) nie mogę się napatrzeć brzuszek+piersi przypomina mi logo myszki miki :)

11 lata 7 miesiąc temu #655958 przez moonia154
Qltoorka "gimnastyka", jaką Was uraczyłam wzięła się z lenistwa, bo program, w którym otwierałam fotki nie miał funkcji "obróć". Jak wreszcie zmieniłam program, to stwierdziłam, że lepiej wyglądam " na leżąco", a przynajmniej nie tak grubo :huh: Jeśli zaś chodzi o kartę ciąży, to w rubrykę n.t. szyjki macicy nie mam wpisywane nic. Jak dla mnie to to jakieś magiczne uzdolnienia mają te konowały (no bo jak ich tu inaczej nazwać??). Zapytam jeszcze bratową męża, bo też do niego chodziła, czy ją badał przy każdej wizycie... Jeśli zaś chodzi o lipcową tabelę to imienia jeszcze nie mamy, termin porodu-10.07., płeć- chłopiec :silly: P.S. Bardzo ładnie wyszłaś na foteczkach (i faqktycznie- z brzuszkiem Ci do twarzy :silly: ) :)

11 lata 7 miesiąc temu #655982 przez Qltoorka
Tabelka zaktualizowana. Tym sposobem powiększyła nam się ilość chłopców :)
Ranking aktualny: 28:22 :)

Jejku, dziękuję Mamki za miłe słowa :) :blush:
Mąż też mówi, że w ciąży bardzo dobrze wygladam i mi w tym stanie do twarzy... A zwykle mnie nie komplementuje :P

patrysia305, ja Tobie narobiłam ochoty na zmianę fryzury, a ja sama mam dość już swojej :P Ale pomysłu brak... Chyba wybiorę się do fryzjera ją troszeczkę podrasować, tzn. wycieniować, by się lepiej układały i podciąć odrobinę grzyweczkę i tyle. Przy dziecku dobrze będzie włosy związać, by nie sprawiały kłopotu :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655991 przez dorkiszon
Qltoorka no, no nieźle urosłaś pamiętam jak miałaś taki malutki brzuszek, ale się człowiek zmienia :D
Z tą przepukliną to mnie nawet nie dołuj mam nadzieję, że ćwiczenia po ciąży cos dadzą już bym ćwiczyła, ale sie boję to nadwyrężać normalnie flaki nam wychodzą hahah naprawdę mnie to codziennie przeraża i dołuje. Mój lekarz popatrzył tylko na 2 sekundy i odrazu mi powiedział przepuklina. Jeśli chodzi o badanie podwozia to mój ma zasade na początku każdego trymetru lub jak coś mu zgłosze o upławach itp. Ostatnio mnie badał i tak ledwo co wziernik tylko włożył nawet go nie otwierał delikatnie jak nigdy :D
Stanior kosztował chyba 29 zł jakoś.

Aha na obiad racuchy z jabłkami.

11 lata 7 miesiąc temu #655997 przez karolinap
Czyli ranking jednak z przewaga facetów :P a juz było w pewnym momencie tak blisko ze prawie się wyrównalo :)

11 lata 7 miesiąc temu #655998 przez kaska1982
Qltoorka super wyglądasz :)

Joanna jak zawsze ślicznie :) chyba bedziesz mieć mnóstwo zdjęć z ciąży, co?

Nie macie pojęcia jak sie dziś wściekłam... Poszłam sobie do miasta na małe zakupki a tu po powrocie szok :angry: mój prawie roczny piesek zjadł moje najlepsze buty :angry: i żeby było smiesznie wyciągnął je z szafki... ten diabeł robi mi normalnie na złość, i psuje tylko moje rzeczy :( Już myślałam, że ten etap mam za sobą, bo długo nic nie zepsuł a tu klops :( az sie poryczałąm ze złości a on tak dostał lanie, że mnie brzuch zabolał :angry:

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656000 przez kaska1982
A to my dziś rano :) zanim jeszcze dostałam ataku szału :)

Brzusz4k urósł w ciągu kilku dni znacznie :)

Kocham Cię syneczku!!!
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #656003 przez Qltoorka
kaska1982, zmniejsz zdjęcie, żeby miało do 150 kb. A pieskiem się nie przejmuj...co poradzisz....Zwierzaki jak dzieci- zniszczą, wymęczą, narobią bałaganu, ale jak je nie kochać :P To świetny trening cierpliwości na to co nas czeka... :)

Joanna, ja to się szczerze dziwię, że robiliście sesję brzuszkową u fotografa, bo masz tak świetne zdjęcia przez Was robione i zapewne świetny aparat, bo bardzo mi sie podoba kolorystyka Twych zdjęć, że niczym nie ujmują profesjonalnym sesjom...

11 lata 7 miesiąc temu #656009 przez moonia154
ho ho! Chyba będzie wojna, skoro tylu chłopców się urodzi ;) A jeszcze nie tak dawno był baby boom na dziewczynki- wszystkie moje znajome i kuzynki urodziły wtedy dziewczęta :huh: Dlatego też ja myślałam z początku, że będzie córa :laugh: Ostatnio nawet w moich kręgach albo się chłopcy urodzili, albo są w drodze :silly:
Kaska1982 BRZUNIO SUUUPER :cheer: A bestią się nie przejmuj- też kiedyś miałam taką podliznę, że tylko moje- i w dodatku same nowe rzeczy- mi podkradał z zamiarem doszczętnego zniszczenia :dry: Odkąd jednak jestem w ciąży, stronię od zwierząt typu psy i koty, choć bardzo je lubię :) Po prostu wokół mnie same owczarki niemieckie, bądż ich "wielorasowe podobizny" i nie chcę, żeby na mnie skakały, celem przywitania się (już ja dobrze znam te ich sztuczki :blink: ). Nie chcę ryzykować, więc unikam owych bestii. A koty? Same w sobie super- moja mama ma ich chyba 5, ale bywam u niej dość rzadko i ich nie widuję :cheer:
Dorkiszon ale mi ochoty na racuchy zrobiłaś :P Chyba zaraz pomaszeruję do kuchni i zrobię podwieczorek :huh: Nieważne, że dopiero godzinę temu był obiad :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka