BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #655106 przez patrysia305
ziajka ma emulsję na słońce spf 30 od ierwszego dnia zycia - chyba ją zakupię i do tego tą emulsję do kąpania co polecałyście

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #655139 przez Kasik88
Witam się popołudniowo.

agniesia trzymam kciuki, żeby było ok wszystko!

NataliaK również trzymam kciuki i życzę dużo spokoju bo skoki ciśnienia mogą wykończyć, znam to z autopsji.

kasia trzymam kciuki za mamę, będzie dobrze, musi się udać! W końcu teraz też razem z Tobą czeka na Mateuszka! Więc musi być dobrze :) Wierzę, że będzie

darkiszon dzięki za przypomnienie o tych małych kosmetykach, też muszę się zaopatrzyć :D

agusiaa powodzenia z teściami.

Dziewczyny śliczne brzuszki!!!

Ja już prawie wszystko poprałam, teraz tylko poprasować zostało, a to wieczorkiem się za to zabiorę. No i chyba mam dla Małej już wszystko. Tylko dla siebie jeszcze muszę podkłady na łóżko zakupić i majciochy no i te kosmetyki małe.
I wczoraj miałam mały wypadek:/ bo straciłam równowagę i się wywaliłam, na szczęście Hania się odzywa z brzuszka więc oprócz tego, że troszkę się potłukłam z nią wszystko ok!

No nic miłego popołudnia Wam życzę!

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655142 przez askan2
Pytałam się w aptece o tą emulsje do kąpieli z Ziaji co pisałyście i Pani powiedziała mi że to wogle co innego niż te emulienty typu olilatum itp... fakt to i to ma w skłądzie parafine ale różnią się dodatkami pozostałymi tzn.emulienty mają naturalne skłądniki a ta Ziajka syntetyczne...
Mi udało się kupić Oillan 500 ml w dobrej cenie 31zł (z tego co wiem to podobna cena do ziajki, bo ziajka jest dużo mniejsza)

A na wyjście ze szpitala mam ten komplecik:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655163 przez kasiak
Zmusiłam się do życia. Wyprałam resztę ciuszków, teraz nastawiłam pieluchy i ręczniki. Z dzieciowych rzeczy to tyle do prania. Ale żeby nie było kolorowo to mam stertę ubrań do wyprasowania. Leży to wszystko poskładane w łóżeczku i czeka na moją mobilizację...

Mąż wie, że się kiepsko czuję i jak zadzwonił to myślałam, że się o nas biedak martwi...a chciał zapytać czy mam siłę jechać do znajomych bo on by się napić chciał, a może nawet tam nocować :( nic nie dotarło po ostatnich razach, nic dosłownie. Od razu mówię, że nigdzie się nie wybieram, kierowcą też na pewno nie będę. Nie mam zamiaru godzinami cierpieć i czekać aż jaśnie pan raczy zebrać swoją szanowną dupę do auta.
Najlepiej czuję się w domu. Nie muszę się przejmować niczym, mogę się wygodnie wyłożyć, iść do łóżka kiedy czuje taką potrzebę, a już na pewno nie muszę wąchać oparów alkoholowych i słuchać po raz 50 tych samych historii...

Z kiepskich wiadomości to mogę jeszcze dodać, że odkryłam dzisiaj rozstępy na brzuchu. Tyle, że co mnie zdziwiło nie przejęłam się nimi jakoś bardzo. No i nabrałam pewności, że Sebek jest w pozycji "na wylocie" czyli głową w dół. Miał czkawkę i wyraźnie czułam ją na dole, no i kopie po żebrach...jesteśmy gotowi??

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655166 przez magdalenagal
Dzień dobry Kochane :-)

w końcu ściągnęłam do domu. Zaliczyłam kolejny angielski i wizytę u mojego grzebologa ;-) Michaś ma się dobrze. Tętno miał 148. Lekarz pytał czy mierzę ruchy. Wkurzył mnie bo mi nie kazał (tak jak i paru innych rzeczy). A i tak je robiłam bo czytałam co Wasi lekarze Wam zalecają. Zbadał mi podwozie i znowu mam grzyba. Więc przepisał mi jakiś krem dopochwowy. Więc jeśli do poniedziałku mi nie pomoże (bo to jakiś ekspres) to mogę się pożegnać z masażem pochwy.
Mam słabe wyniki z moczu (do powtórzenia) i furaginka do zażywania. Jak wyniki będą złe dalej to mam się zgłosić do lekarza pierwszego kontaktu po antybiotyk.
No i mam cukrzycę ciążową. Więc jutro z rańca dymam po glukometr. Dieta mnie nie przeraża. Dziś jeszcze zdążyłam zeżreć trochę ptasiego mleczka więc musi mi wystarczyć na jakiś czas ;-) na pewno mi dietka nie zaszkodzi :laugh:

Z bieżących wątków:

- wizytę mam co 2-2,5 tygodnia bo to prywaciak a za każdą wizytę płacę 100pln. Daje mi zwolnienie na którym mi zależy więc takie wlał wylał :-)
- agusiaa powodzenia z Teściami. Ja mam tylko żeńską część diabelskiego duetu ale wystarcza mi często za dwoje, troje a nawet czworo... Be strong!
- agniesia bądź dzielna. My kobiety chyba tak mamy że musimy duuużo znieść żeby na koniec odebrać zasłużoną nagrodę.
- kasia1985 Tak jak już mówiłam za Mamę trzymam kciuki i składam modlitwę. Uściskaj od nas Mamę :-)
- NataliaK teraz tylko spokój Was "uratuje" :-)
- Brzuszki śliczne jesteście. Zgrabne domki bez względu na ilość lokatorów :-)

Młody dalej siedzi na pęcherzu a głową podbija żebra. Brzydko mówiąc, qrwa mam złe przeczucie. Marzyłam o całodobowej męczarni, krzykach, jękach, przekleństwach i wykleństwach na Starego że to jego wina, że o seksie na najbliższe sto lat może zapomnieć... Obracaj się Syneczku, obracaj...

Numery telefonów zapisuję. Nawet w telefonie mam grupę telefonów Lipcówki <3 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #655182 przez Nikaa
kasiak przykro mi to czytać, że Twój mąż tak reaguje ... hmm to już nie wiem co tu może pomóc by zrozumiał w czym rzecz :(
magdalenagal no to nieźle z tą cukrzycą ;/ ale widzę, że jesteś dzielna :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 7 miesiąc temu #655196 przez Joanna89
Śliczne brzuszki ! :)

askan- piękna ta żabcia:) dziś widziałam chłopca w niej :P
kasiak głowa do góry !
magdalenagal- mojej znajomej córeczka obróciła się główką 3 dni przed porodem..różnie z tym bywa. Dużo zdrowia dla Was :)

My wróciliśmy z wyprawy do lasu :) wzieliśmy kocyk i tak sobie posiedzieliśmy troszkę patrząc w niebo hihi :)
teraz smażę bitki w sosie miodowo - musztardowym :)
Malutka już szaleje pewnie przez zapachy z kuchni :D

11 lata 7 miesiąc temu #655263 przez NataliaK
kasiak nie daj się mężowi potrzebujesz dużo spokoju wiec jesli nie masz ochot na takie spotkania to mąż musi zrozumieć :)

aksan komplecik z żabką cudny!

magdalena dbaj o siebie teraz bo cukrzyca w ciąży to poważna sprawa tak jak moja nieszczęsna toxoplazmoza - naoglądałam się ostatnio położnych o cukrzycy

my też wróciliśmy z krótkiego spacerku i wciągnelam sobie lodyy :) prosiłam męża o opinie w wyborze koloru wózka ale oczywiście ona twierdzi, że jemu obojętne, zdecydowalismy sie w koncu na inny model(bo już mialam kolor wybrany) i mam teraz znowu dylemat z kolorem bo tego co chcialam w tym modelu nie znalazlam. podsylam zdjęcia może Wasze opinie mi pomogą :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #655269 przez NataliaK
musialam na dwa razy bo nie umiem wstawic kilku zdjęć :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #655274 przez dziubasek
Nataliaoba mi się podobają ale mój faworyt to ten niebieski:D

11 lata 7 miesiąc temu #655277 przez mycha7
Witam,

dawno nie pisałam, ale cały czas Was czytam :)

Byłam dzisiaj na USG. Mały ma się dobrze, waży 1730 g.

Qltoorka możesz mi wpisać w tabelkę imię Synka : Aleksander.

Nataliaja też chyba się zdecyduję na ten wózek i jak już to wybiorę kolor Australia.

11 lata 7 miesiąc temu #655307 przez emi87
karolinap123 mysle ze body, czapeczka, niedrapki, skarpeteczki i na to rozek i/lub kocyk styknie. a jak bedzie chłodniej to + pajacyk/śpiochy :) spakowałam dodatkowo komplecik dresowy w małym rozmiarze jakby nas lipiec rozczarował mocno:P duzo miejsca nie zajął :)
bo ta dodatkowa wrstwe trzeba brac zdroworozsądkowo - bo jak bedzie ze 30st w cieniu i nam jest goraco w letniej sukience to nie znaczy ze małemu/małej mamy zakładac jeszcze kaftanik. wtedy to nam i nago bedzie gorąco :) wiec body to świat i ludzie. to oczywiście mój tok myślenia (a doświadczona nie jestem). no ale jak juz bedzie witaerek to warto cos dodatkowo zarzucić.

nataliaK to dobre wieści :) tak trzymaj :)
mi sie bardziej szary podoba ale to dlatego ze mam awers do niebieskiego po malym szwagierki (wszystko bylo błekitne do wyrzygania za przeproszeniem). asle oba sa piekne a na zywo pewnie jeszcze inaczej wygladaja i podejrzewam ze blekit tez by mi sie spodobał. wez ten przy którym mocniej ci serducho zabije :)

kasiak kochana tobie ewidentnie brakuje wypoczynku i relaksu. przystopuj nam kochana, zrelaksuj sie przed tv z jakims dobrym filmem :) ach ten twój mąz - w tyłek ma ode mnie! i to pokrzywa zeby za miło nie było :P a tak serio to ci współczuje, ze nic do niego nie dotarło i domyslam sie jak ci teraz ciezko.... zawsze masz nas wiec smiało pisz :kiss: tule mocno

jamajka no ja go wziełam "na zapas" bo i tak przez pierwszy miesiac bede mała chronic przed słoncem :) mam tez ziajke 30+ albo wiecej bo mój mąż używa hihi :D

Kasik88 ach ty pierdółko nasza - ściskam mocno i uważaj tam na siebie :*

askon ach och ich i w wogóle -cuuuudo :D

magdalenagal dasz rade z dietka - podejrzewam ze wiekszosci z nam by dobrze zrobiła :P a pozycja sie nie przejmuj - ma jeszcze chłopak czas :)

mycha no juz faktycznie cie troche nie było :) dobrze ze mały kawaler i mamusia maja sie dobrze :) bo samopoczucie ok?

11 lata 7 miesiąc temu #655318 przez askan2
NataliaK bardzo mi się ten model x landera spodobał, nie widziałam go wczesniej, super jest :) też mam x landera ale w spadku po siostrze znaczy po jej dzieciach ;) więc starszy model
Co do koloru to kurcze nie wiedziałbym na pierwszy rzut oka pomyślałam niebieski, na drugi rzut ;) stwierdziłam a jednak szary... więc z kolorem nie pomogę, brałabym dwa takie są ładne he he ;)

11 lata 7 miesiąc temu #655323 przez magdalenagal
Kasiak- co by powiedział Twój Monsz na kocówę od 30 ciężarnych?
Ja bym mu chętnie siłowo wytłumaczyła o co kaman.

A Ty Dziołszko oszczędzaj się. Kwiatki, sałatki, ciasta i wyrzuty sumienia bo Ci się nie chce bo masz słabszy dzień. Nie, nie i raz jeszcze nie wolno!

:kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #655324 przez mycha7
Z tym samopoczuciem to różnie :)
Ostatnio bardzo źle śpię i strasznie boli mnie lewa pachwina. W nocy nie mogę się przewrócić z boku na bok.
Ale ogólnie jest do wytrzymania.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka