BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #654504 przez karolinkanice16
Hej kochane nam jeszcze troszkę urlopu zostało, wpadłam na chwilkę i zostawiam Was z brzusiem :) :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654520 przez agniesia
Witajcie. Już jestem na oddziale, dostaję serię leków doustnie, w kroplowce, w pupe...Miałam kto robione...skurcze są...ale teraz mam wrażenie, że jest lepiej...Seweryn za to teraz szaleje....a ją nie mogę spać. Mam wifi w szpitalu, więc internet mam w telefonie...będę na bieżącą Was informować...co u nas. Sciskam

11 lata 7 miesiąc temu #654522 przez agusiaa26
Agniesia a długo bedziesz jeszcze w szpitalu, czy tylko na obserwacji esteś? Trzymam kciuki, musisz byc dzielna :*

11 lata 7 miesiąc temu #654533 przez Jamajka
Karolinap wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;-)

O matko kobity nie wiem, które te gacie lepsze, bo tych siatkowych wielorazowych nie używałam. Raczej chodzi tylko o to, żeby podtrzymać tego mega pampersa i w razie czego nie upaprać swoich zwykłych majciochów tylko wyrzucić do kosza :) Co do dostępu powietrza, to piszą, że niby 'przewiewne', ale nam kazali w szpitalu podczas odpoczynku leżeć na podkładzie bez niczego i wietrzyć ranę i przyznaję, że ja tak robiłam :)

Pasal jak dla mnie masakra z tym zjadaniem dzieci :ohmy: Małemu będzie się pewnie śniło po nocach, a na widok ciężarnej pewnie zacznie uciekać.. już nie mówiąc, jak jego mama zechce zafundować mu rodzeństwo.. ja bym miała traumę :huh: A co do brzuszka to na prawdę imponujący.. i jaki szpiczasty :D a poza tym to chudzinka z Ciebie, wszystko poszło do dzieciaczków a dupka i bioderka zgrabniutkie :D

Qltoorka nieeeźle!! Ja myślę, że wszystkie mamy max ok. miesiąca, że by wszystko mieć gotowe na tip top.. włącznie z torbą do szpitala i caluśką wyprawką!! A część z nas na pewno urodzi wcześniej, część później.. odpoczywaj kochana i ogarniaj pokoik ;-) aaa tak sobie ostatnio myślałam.. nie boisz się, że Twoje koty będą chciały spać sobie w łóżeczku razem z dzidzią? Oglądałam kiedyś taki program, że jak ktoś ma koty w domu i spodziewa się dziecka, to powinien wcześniej rozłożyć łóżeczko i sprawdzić, czy koty nie chcą się tam zbytnio 'zadomowić'. A w razie czego włożyć kilka nadmuchanych balonów i jak kot wskoczy i przebije balon to się wystraszy i więcej nie powinien próbować zbliżać się do łóżeczka z Dzieciątkiem.. wiem, że to drastyczne, ale być może rzeczywiście tak się zdarza..

Agniesia trzymamy mocno kciuki, żeby Malutki jeszcze chwilkę posiedział w brzuszku i dokończył chociaż 8 miesiąc.. na pewno wszystko będzie dobrze, przytulamy i trzymaj się dzielnie!

aaa.. właśnie się miałam ostatnio pytać czy wasi ginowie (że tak powiem :P) każą Wam przychodzić na wizyty nadal co 4 tyg? Bo mój tydzień temu powiedział, że mam się już stawiać co 2 tygodnie 'do kontroli'.. i teraz zlecił mi badania na wizytę za tydzień.. a za kolejne 2 tygodnie zrobi znowu dokładne pomiary i już pewnie zleci badania potrzebne do porodu bo to już będzie 34 tc.. Także po 30 tc to już nie przelewki..

Siwa ja myślę, że 168 newbornów Ci spokojnie styknie.. nie ma co szaleć, ogólnie idzie około 10-12 pampów dziennie więc na dobre 2 tygodnie masz zapas a później to już pewnie na rozmiar 2 się przerzucicie ;-)

Ja chusteczek też nakupiłam jak głupi gwoździ... w rossmannie wzięłam babydream te w dwupaku niebieskie i różowe, do tego 4 paczki z lidla też w dwóch 'smakach' :P i jeszcze huggisy te zielone również 3 pak w tesco w promocji były. Wszystkie te chusteczki chciałam wypróbować.. wszystkie posprawdzałam 'u sroki' i są ok. Mam nadzieję, że będą służyć i Mikołajowej pupci krzywdy nie wyrządzą ;-) Zresztą ja i tak przez pierwszy miesiąc będę przemywać pupkę przegotowaną wodą i tymi dużymi płatkami z rossmanna.. tak robiłam przy Lence i teraz też tak będę robić ;-)

Bea ja mam Maltan, już któryś raz słyszą, że jest bardzo dobry. Przy Lence miałam purlean, ale żeby jakaś rewelacja to nie powiem. Co do wkładek laktacyjnych to ja przetestowałam wiele i naprawdę najlepsze są z johnson's.. dlatego, że działają podobnie jak pielucha.. absorbują mleko i zamieniają w żel.. a pierś jest sucha. Cała reszta wkładek to była tylko prowizorka, z których ciekło jak z chusteczki.. a już bella to w ogóle największa porażka.. ale każda musi przetestowac i sprawdzić co dla niej jest najlepsze ;-)

sorry za długość posta, ale tak to jest jak się nadrabia cały dzień wieczorem

Buziaki w Brzuszki :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654577 przez emi87
patrysia jaka "kwiecista" mamcia :) ach wiosna w pełni :)

karolinkanice jak zawsze piekna piłeczka :)

agniesia to dalej trzymamy kciuki i czekamy na informacje :)

jamajka ja normalnie za 4 tyg - moze dlatego ze u mnie wszystko ok, pozamykane, nie ma skurczy, wyniki ok :)

ja tez robie zapas mokrych chusteczek-narazie babydream i dada-jak cos mi sie w promocji trafi tez nie pogardze hehe :D krem z filtrem kupiłam babydream - podobno dobre k0smetyki. mi sie ogólnie wydaje ze wiekszosc kosmetyków jest dobra i nie ma co szaleć z jakimiś mega drogimi produktami. zreszta czesto te tańsze okazuja sie najlepsze. i zalezy do czego dziedziaczka przyzwyczaimy - mysle ze warto sprawdzić polecane marki w przystepnych cenach :)
kupiłam bepanten bo bardzo chwalą (do pupki i na sutki) i alantan do pupki :) chwalą pielęgniarki,położne, matki (a sporo tych mam wśród klientek) i Panie z aptek :)

Natalka to ty równiez dbaj o siebie i odpoczywaj kochana :*

Qltoorka wow to faktycznie miałaś jakis dzień dobroci hehe a ten facet - no super :) jeszcze sa fajni ludzie na tym swiecie :)

jak Was tak czytam to też chyba musze przystopować..bo niby wszystko ok a sie moze zmienić jak w kalejdoskopie.
dziękuje za miłe komentarze - jesteśmy zakochani w naszej Miluni :cheer: :kiss: kochamy na nia patrzeć... a co to bedzie jak sie urodzi hehe

11 lata 7 miesiąc temu #654621 przez agusiaa26
Hej,
Jamajka ja od początku ciąży mam wizyty co 2 tygodnie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #654623 przez bea2a
Jamajka dzięki za opinię. Na allegro najczęściej kupują Bepanthen i Alantan. Oprócz wkładek Johnsona czytałam na jakimś blogu młodej mamy, że te Lansinoh są dobre.

Napiszcie dziewczyny jakie z tych produktów (do brodawek, wkładki laktacyjne i do pupy niemowlaka) macie lub chcecie kupić i ewentualne opinie to zrobię sobie ranking :)

Zaraz się wybieram do Lidla na zakupy, to zobaczę jakie tam mają te chusteczki nawilżane.
Wyprałam wczoraj białe ubranka dla małej (bo mama mi kupiła na razie tylko Lovele do białego) i muszę przyznać, że ten proszek w ogóle nie pachnie :( Szkoda bo pisałyście o ładnym zapachu dzidziusia w domu i tak się rozmarzyłam :)

Agniesia, Qltoorka, NataliaK trzymajcie się i odpoczywajcie dużo. Wiem, że to trudne jak energia rozpiera ale to dla dobra maluszka. Im dłużej jest w brzuszku tym lepiej :)

Moja szwagierka ma termin na jutro ale na razie się nic nie zapowiada. Jak nie urodzi, to w poniedziałek ma się zgłosić do lekarza, żeby się umówić na cesarkę.

Emi87 ja co do kosmetyków mam fioła. Jestem bardzo wrażliwa na te z dużą ilością chemii i parabenów bo mam na nie alergię, więc jak już wybieram to może trochę przesadzam :) Ale masz rację trzeba tych tańszych popróbować najpierw bo można zbankrutować na tych wszystkich akcesoriach dla dzieciaczków. W końcu oprócz kosmetyków jeszcze pieluchy, chusteczki...

U mnie wizyty są co 3 tygodnie od początku. Teraz mam w poniedziałek to zobaczymy czy będzie mi kazał częściej przychodzić. Mówił mi ostatnio, że weźmie mnie teraz na oddział do siebie do szpitala na 2 noce i porobi różne badania, przepływy, przeciwciała itp. podobno wszystkie swoje pacjentki po 30 tygodniu w ten sposób bada.

Dzisiaj wieczorkiem szkoła rodzenia :)

11 lata 7 miesiąc temu #654636 przez askan2
Witam, mi zostały jeszcze dwie wizyty w 35tc i 37tc a potem to już czekanie na poród...

pytał się mnie gin (oczywiście nie jednoznacznie) po prostu dał do zrozumienia że mogę mieć wybór: cesarka albo naturalnie, ja oczywiście chcę naturalnie (jak wszystko będzie ok) więc powiedział że u nas w szpitalu jest tak: czeka się na skurcze i zgłasza się do szpitala jeśli nic się nie dzieje a jest już tydzień po terminie to wtedy wywołują lub robią cesarkę... mam nadzieje że tak długo nie będę musiała czekać ;)

Ja też zrobiłam wczoraj białe pranko i moje ciuszki też nie pachną piorę w jelpie (widocznie takie są te proszki dla dzidziusió) a jeszcze piorę w programie do ciuszków dziecięcych, a tam jest chyba 5-krotne płukanie, więc wogle wszystko mi wypłukuje.... najważniejsze żeby dzidzi służyło a nasze bobasy i tak będą pięknie pachnieć :lol:

Miłego Dnia :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #654645 przez emi87
agusia tesciowa to nie przelewki tak wiec trzymam kciuki :D dasz rade :)

bea no własnie dlatego kupiłam babydrem bo podobno maja świetny skład chemiczny (zapiski podwojonej) :) spróbujemy, zobaczymy :) wiadomo kazde maleństwo jest inne :) ale też nie ma co przyzwyczajać skóry do jakis drogich nie wiadomo jakich kosmetyków (moim zdaniem oczywiście) no chyba ze juz sa problemy to tak :)

11 lata 7 miesiąc temu #654668 przez kaska1982
Qltoorka mama o dziwo dobrze się czuje fizycznie, jest aktywna, dużo spaceruje z psem, sieje na działce, ale widać że ją to psychicznie przytłacza :(

Co do prania ciuszki to ją piore w Dzidziusiu i mam też płyn do plukania z tej serii i ciuszki pięknie pachną. Jak otwieram szafę to zapach jest cudowny :)

Siedzę w kolejce do dentysty :( i jeszcze tyle ludzi przede mną, że posiedze tu do obiadu przynajmniej :( dobrze że mam net w telefonie to się nie nudę przynajmniej :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654674 przez bea2a
Agusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654676 przez karolina_p123
Witam mamcie :)

Ja mam pytanie trochę z innej beczki mianowicie kilka miesięcy temu znalazłam w internecie kalkulator płci dziecka, którą wylicza się na podstawie wieku matki i miesiąca zapłodnienia.
Ja dopiero w 26 tygodniu poznałam płeć ale przyznam się szczerze, że intuicja podpowiadała mi że noszę chłopca pod serduchem. Jak wchodziłam do sklepu to przyciągały moją uwagę same chłopięce dresiki, bluzy itd lecz musiałam powstrzymywać swą rozrzutność przed zakupieniem jakiegoś zestawu dla małego mężczyzny, a moim pierwszym zakupem były spodenki w roz 56, które spodobały mi się kiedyś w jednym ze sklepów- jak tylko otrzymałam usg siusiaka to powędrowałam do tegoż sklepu w celu ich nabycia :)

A swoją drogą u mnie i w około 15 na 16 przypadkach tych wyliczeń wśród rodziny i znajomych też się pokryło :)
Podrzucam link:
www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Oczywiście trzeba to traktować z przymrużeniem oka ale ja jakoś po tym kalkulatorze byłam przekonana, że spodziewam się synka :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654683 przez bea2a
Mi się płeć zgadza wg tego kalkulatora i też od początku czułam, że będzie dziewczynka. Chociaż moja siostra cały czas mi mówi, że nigdy nie wiadomo i żebym się nie zdziwiła. Ale ona chyba jest zazdrosna bo sama ma dwóch chłopców a chciała drugą dziewczynkę :)

11 lata 7 miesiąc temu #654693 przez dorkiszon
Ja mam tak: 10 tetrowych, pieluchy dada jedna paczka, nawilzajace juz mam dawno kupione tez rozne promocje jedna w lidlu kupiona nie wiem jaka, i 4 paczki w rossmanie z promocji tez za 7 zl 2 paczki po 70 iles tam sztuk i narazie mi styka.
Agnieszka się jakos trzyma jeszcze nie rodzi to dobrze :D
Ide zaraz na spacer, bo nie ujade w domu oczywiscie codziennie spaceruje po minimum 2 godziny kurcze nawet ramionka opalilam :D
Kasia nie martw sie z mamą będzie dobrze, ale faktycznie to jest choroba które się w życiu najbardziej boję więc sie jej nie dziwie, że żadne pocieszenia na nią nie działają no i cierpi cała rodzina razem z chorym to fakt, ale może chemia podziała i wszystko sie powoli ułoży. Ważne też, że jest na chodzie, bo chemia potrafi wykończyć nieźle widziałam pare razy, ale nie będę teraz dołować. Powodzenia.

11 lata 7 miesiąc temu #654725 przez karolinap
Patrysia305 ślicznie wiosenne zdjęcie!
Pasal Nie mogłam się powstrzymać i opowiedziałam Twoja historie o połykaniu dzieci moim gościom urodzinowym - miny były różne :P
No i super zdjęcie! I jaka super figurka :D
Emi87 śliczna corcia!
Karolinkanice Jak zawsze pięknie i kolorowo :)
agniesiaa Czekamy na same dobre wieści (dobrze ze w szpitalu maja wifi). Cały czas trzymamy za Was kciuki!
agusia26 Oby te kilka dni szybko minęło :) moze nie będzie tak zle ;)

Po wczorajszych postach znowu dociera do Nas ze to juz TUZ TUZ :) Strescilam mężowi co u Was na co on:
- Kochanie, nie rob dużych zakupów
- nie dźwigaj
- nos telefon caly czas przy sobie
- odpoczywaj! :) Pola ma siedzieć w brzuszku jeszcze kilka tygodni :)
Do niej też mówił, ze ma jeszcze się nie wybierać na świat ;)

Też mam teraz wizyty co 2 tygodnie.

Co do kosmetyków, to zauważyłam ze jak zaszłam w ciążę i zaczęłam czytać i wybierać kosmetyki to bardzo liczyła się dla mnie znana firma - Pampers, Oilatum itd
Z biegiem czasu moje zdanie się zmieniło ;) patrząc na skład i ceny zdecydowałam się na Dade i Ziajke do kąpieli :) Oby posłużyła Poli.
I chciałam Nivea krem z filtrem 50 ale dzis chyba skocze po Babydream :)
Chusteczki kupiłam juz dawno w 6paku Huggies - zobaczymy jak się sprawdza bo kuzynka mówiła mi ze są dosyć sztywne ale jak się skończą to wyprobuje inne i zobacze które bardziej odpowiadają :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka