- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Karolina_p123 u mnie żadne kalkulatory się nie sprawdzają- chyba, że usg kłamie Co prawda, chciałam mieć dziewczynkę, którą owy kalkulator mi wróży, ale wszyscy wokół mi mówili, że będzie chłopiec, bo "wyładniałam" (nie wiem co to słowo w moim przypadku znaczy, bo ja widzę w lusterku, że normalnie wyglądam ). Właściwie, to chyba dziwne na podstawie wieku i m-ca zapłodnienia wskazać płeć dzidziusia... Czytałam coś, że na to mają wpływ chromosomy...
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
karolinap123 piekne spodenusie:)
ja jeszcze 3 godzinki i lece do pracki tak miałam odpoczywać to sie za sprzatanie wziełam ach te baby
ach i okazało sie ze sąsiadka, zktóra juz od jesieni sie na kawie spotkac nie moge tez jest w ciązy w 25 tyg hehe umówilismy sie na niedziele fajnie bedzie z kim sie dzielic rozterkami pieluszkowymi i szosować po ulicach wózkami
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
karolina slicznie rosniesz takie piekne brzuszki wszystkie :*
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
Karolinap przepiekny brzuszek jak mi sie podobaja te wystajace pępusie
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
lece do pracki miłego dnia brzuchatki
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W jakich rozmiarach macie ciuszki dla pociech??
Ja cały czas zastanawiam się jak w lato ubierać takiego noworodka czytałam, że należy fundować bobaskowi na wyjście "ten sam zestaw" co dla siebie + dodatkową warstwę którą w razie czego można zdjąć
Ja jakoś obawiałabym się założyć np. krótkich spodenek małemu
Jeśli chodzi ogólnie o wyprawkę to ja wciąż mam wrażenie, że czegoś mi brakuje mam niby listę z której wykreślam zakupione już rzeczy ale zaczęłam zauważać że poszczególny asortyment mam podwójnie a niekiedy poczwórnie. Są też rzeczy których jeszcze w ogóle nie mam ( 8 tygodni zleci momentalnie) i zaczynam odczuwać presję/obawy przed dotąd nieznanym
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Żel pod prysznic, szampon, odżywka i do higieny intymnej do szpitala.
W moim rossmannie były rozmiary staników 85 C i 95 D także kupie jeszcze jeden, bo super wygodny i 100% bawełna.
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Tak właśnie wczoraj przeglądałam te ubranka i właśnie nie wiem co wziąć na wyjście ze szpitala ( wiadomo ze pogoda moze być różna) ale nie wiem czy ma być to body, polspiochy i czapeczka? Tak chyba byłoby najwygodniej. No jak byłby upal to body z krótkim rękawem a jak ciepło to z długim? Bo to bedzie jej pierwszy kontakt ze świeżym powietrzem. Moze coś na szkole rodzenia doradza - na pewno tylko ciekawe co te polozne doradza
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
pół dnia spędziłam w szpitalu ale jest ok poprawa ciśnienia więc na razie leków nie łykam i ktg prawidłowo, reszta wynikow po weekendzie wizyte mam teraz za niecale 4 tyg a później już co 2.
W drodze do domu zajrzałam jeszcze do sklepu z wózkami bo nadal mam dylemt z kolorem sama nie wiem co wybrać a im dłuzej zwlekam tym bardziej wymyslam i podobaja mi sie inne odcienie.
ja wkładki kupiłam z babydream zobaczymy jak się sprawdzą, też chciałam kupować wszytstko co drogie i reklamowane bo myślałam, że dobre ale zmieniłam zdanie i stawiam na nivea,ziaja i babydream co do kremów z filtrem to nie wiem jak z babydream ale z nivea jest na pewno od 3 miesiaca. Ubranka narazie mam naszykowane same małe a reszte w kartonach w szafie i będę na bieżąco sprawdzać i wymieniać.
karolinap wyglądasz ślicznie
agusia trzymam kciuki za wizyte teściów
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Muszę jeszcze kupić pieluszki i chusteczki mokre. Mam też paczkę do odebrania z próbkami a w czerwcu mają mi przysłać jeszcze jedną. Nie kupowałam na razie smoczka i nie mam kremu z filtrem bo zapomniałam o tym
Wczoraj mnie wszystko bolało i szybko poszłam spać. Dzisiaj czuję się mniej obolała, ale źle spałam. Chyba się Sebek obrócił znowu, ale nie mam pewności. I w sumie wolę nie wiedzieć, bo póki leżał w poprzek to byłam jakaś spokojniejsza. A teraz już pozycja typowo "na wylocie" i mam potwornego stresa, że lada dzień coś się może zacząć dziać.
Jutro w Norwegii mają święto narodowe i dzień wolny. Przy okazji mamy mieć w domu małą imprezę. A ja siedzę i płakać mi się chce bo powinnam posprzątać, coś upiec, może jakąś sałatkę zrobić a nie mam siły. Czuję się wypompowana z energii. Za tydz moje urodziny i powtórka z rozrywki.
natalia dobrze, że już lepiej. A z kolorami jest jak ze wszystkim- pierwszy intuicyjny wybór zwykle jest najlepszy.
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
narazie 56 , 62 wyprałam i wyprasowałam ,też mam dylemat co małemu ubrać na wyjście ale tak jak piszecie chyba byłoby ok body długi rękaw lub krótki i półśpiośki plus czapusia
wkładki muszę już zacząć chyba nosić bo mi z lewej piersi cieknie
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Ja dziś też wyprasowałam pierwsze pranie, jutro może wstawię kolejne i póki pogoda ładna to pewnie szybko wyschnie.. może wieczorkiem znów poprasuję. Ja nie mam tego nie wiadomo ile.. same małe na początek, więc szybko idzie Dzisiaj robię kopytka, bo pozazdrościłam ostatnio Magdalenie
Agusia hehe, trzymam kciuki, żebyś nie udusiła teściowej Miej na uwadze, że za chwilkę pojedzie i zostaniecie sobie znowu sami więc przeżyjecie te kilka dni
Bea nie bój nic.. większość proszków dla małych dzieci ma bardzo neutralny zapach, albo w ogóle.. ale uwierz mi, że nie potrzeba kremów i zasypek, żeby w domu pachniało Bobasem Ja nie wiem skąd, ale te maleńkie słodkości po prostu wydzielają same taki swój przecudny zapach Także poczekaj jeszcze 2 miesiące i będziesz sobie wdychać
aaa a propo's meldunku Dzidzi, to i tak zawsze automatycznie dziecko jest zameldowane tu gdzie mama
Emi ja się też zastanawiałam nad tym kremem 50+ z Rossmanna, ale nie kupiłam tylko dlatego, że on nie jest dla noworodków czyli od pierwszego dnia życia.. pewnie można go będzie bezpiecznie stosować po miesiącu.. Bo 'niemowlęta i małe dzieci' to takie powyżej miesiąca życia.. Zresztą zawsze na opakowaniu musi być napisane 'od pierwszego dnia życia'. Pewnie kupię go i tak na później, ale będę pewnie jeszcze czegoś szukać Ja szczerze odkąd Qltoorka podesłała linka sroki, to sprawdzam wszystko i dla Leny np. krem z filtrem kupiłam La Roche Posay, bo większość tych 'drogeryjnych' posiada filtr przenikający, czyli od razu dyskwalifikacja! Ale wiem, że Rossmann jest OK! Ostatnio sroka dobrze na FB napisała: 'Kobiety to dziwne stworzenia wierzą, że krem usunie im zmarszczki, ale nie wierzą, że inny krem może zaszkodzić ich dziecku '
Karolinap śliczny brzuszek- pępuszek Mój też już tak wystaje, taki guziczek
A ja z moją Gwiazdeczką zaraz do pediatry, bo się kataru jakiegoś nabawiła wczoraj i chcę, żeby lekarka ją osłuchała.. ja raczej z tych przewrażliwionych na punkcie zdrowotnym Mam nadzieję, że to tylko katar i zaraz przejdzie