BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #654733 przez patrysia305
dziewczyny ten babydream z filtrem to jest od pierwszych dni życia ??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654823 przez moonia154
Jamajka mi lekarz zasadniczo nie mówi, kiedy mam go odwiedzić- w zasadzie to chodzę do niego jak muszę, a ostatnio to dość często :dry: Co miesiąc po zwolnienie, dostaję jakieś skierowania na cytometrię, póżniej z wynikami na konsultację, a dziś muszę, bo mi się żelazo skończyło, a jest na receptę... :ohmy: W najbliższym czasie znów go będę musiała odwidzić, bo kończę kurację Uroseptem i wyniki na mocz znowu mnie czekają :huh: Jeśli zaś chodzi o badania, o których piszecie, to do mnie "nie zaglądał" od pierwszego trymestru... Tylko wyniki mam robione :ohmy: Nie wiem, czy to dobrze, czy zle, może w każdej przychodni mają inne procedury :unsure:
Karolina_p123 u mnie żadne kalkulatory się nie sprawdzają- chyba, że usg kłamie :lol: Co prawda, chciałam mieć dziewczynkę, którą owy kalkulator mi wróży, ale wszyscy wokół mi mówili, że będzie chłopiec, bo "wyładniałam" (nie wiem co to słowo w moim przypadku znaczy, bo ja widzę w lusterku, że normalnie wyglądam :side: ). Właściwie, to chyba dziwne na podstawie wieku i m-ca zapłodnienia wskazać płeć dzidziusia... Czytałam coś, że na to mają wpływ chromosomy... :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654848 przez emi87
patrysia nioe jest napisane.... tylko ze dla niemowląt i małych dzieci.

karolinap123 piekne spodenusie:)

ja jeszcze 3 godzinki i lece do pracki :) tak miałam odpoczywać to sie za sprzatanie wziełam :dry: ach te baby :P :D

ach i okazało sie ze sąsiadka, zktóra juz od jesieni sie na kawie spotkac nie moge tez jest w ciązy :D w 25 tyg hehe umówilismy sie na niedziele :) fajnie bedzie z kim sie dzielic rozterkami pieluszkowymi i szosować po ulicach wózkami :P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654934 przez karolinap
A oto my w 31 tygodniu:

I podczas rozpakowywania kartonów i sprawdzania co my wogole mamy dla Naszej Poli :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654959 przez Patrizia
jamajka ja miala od poczatku wizyty co 3 tyg ale teraz mam juz co 2 wiec 24maja mam sie stawic i bede miala robiony wymaz :/ ja tez mam w domku dwa kotkii jeden z nich napewno daje sobie reke odciac ze bedzie chcial spac w lozeczku bo to taki pieszczoch ale sprobuje z tymi balonami zobacze czy to cos da

karolina slicznie rosniesz takie piekne brzuszki wszystkie :*

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #654983 przez bisbas
witam mamcie u nas kiepska pogoda i nie zapowiada sie na poprawe dzisiaj tylko 15 stopni wczoraj 11 ahhhh , mi ten kalkulator sie nie sprawdza anie w tym przypadku ani w przypadku synka

Karolinap przepiekny brzuszek jak mi sie podobaja te wystajace pępusie :)

11 lata 7 miesiąc temu #655001 przez emi87
karolinka sliczny brzunio - strasznie mi sie taki kształt podoba :) no i ten wystający pepunio :P a Pola widze juz cały arsenał rzeczy ma naszykowany :)

lece do pracki :) miłego dnia brzuchatki :)

11 lata 7 miesiąc temu #655006 przez karolina_p123
karolinap śliczny brzuszek i wyprawka :) widzę, że przeważająca część to ubranka dla niuni.
W jakich rozmiarach macie ciuszki dla pociech??
Ja cały czas zastanawiam się jak w lato ubierać takiego noworodka czytałam, że należy fundować bobaskowi na wyjście "ten sam zestaw" co dla siebie + dodatkową warstwę którą w razie czego można zdjąć
Ja jakoś obawiałabym się założyć np. krótkich spodenek małemu

Jeśli chodzi ogólnie o wyprawkę to ja wciąż mam wrażenie, że czegoś mi brakuje mam niby listę z której wykreślam zakupione już rzeczy ale zaczęłam zauważać że poszczególny asortyment mam podwójnie a niekiedy poczwórnie. Są też rzeczy których jeszcze w ogóle nie mam ( 8 tygodni zleci momentalnie) i zaczynam odczuwać presję/obawy przed dotąd nieznanym

11 lata 7 miesiąc temu #655015 przez dorkiszon
Byłam w rossmannie i wiecie co zaryzykowałam i kupiłam tam stanik do karmienia z BabtDream i jak dla mnie rewelacja jeden minus, że same białe mają i nakupiłam kosmetyków takich miniaturek.
Żel pod prysznic, szampon, odżywka i do higieny intymnej do szpitala.
W moim rossmannie były rozmiary staników 85 C i 95 D także kupie jeszcze jeden, bo super wygodny i 100% bawełna.

11 lata 7 miesiąc temu #655016 przez karolinap
Ja dzielilam ubranka na bierzaco i od 3 miesiąca czyli od 68 mam pochowane a te które wczoraj rozpakowalam to rozmiar 50, 56 i 62. To te które chce wyprać na sam początek i włożyć do komody Poli.
Tak właśnie wczoraj przeglądałam te ubranka i właśnie nie wiem co wziąć na wyjście ze szpitala ( wiadomo ze pogoda moze być różna) ale nie wiem czy ma być to body, polspiochy i czapeczka? Tak chyba byłoby najwygodniej. No jak byłby upal to body z krótkim rękawem a jak ciepło to z długim? Bo to bedzie jej pierwszy kontakt ze świeżym powietrzem. Moze coś na szkole rodzenia doradza - na pewno :) tylko ciekawe co te polozne doradza ;)

11 lata 7 miesiąc temu #655034 przez dorkiszon
Ja biore śpioszki z długim rękawem i body z krótkim i czapeki bawełniane do bodów z krókim wziełam jeszcze półśpiochy w razie czego i wogóle jeden sweterek tak na wszelki i skarpetki z pary tez na wszelki. Wszystkiego tak od 2 do 3 szt. Lepiej mieć niż nie mieć :D

11 lata 7 miesiąc temu #655036 przez NataliaK
cześć dziewczyny :)

pół dnia spędziłam w szpitalu ale jest ok poprawa ciśnienia więc na razie leków nie łykam i ktg prawidłowo, reszta wynikow po weekendzie :) wizyte mam teraz za niecale 4 tyg a później już co 2.
W drodze do domu zajrzałam jeszcze do sklepu z wózkami bo nadal mam dylemt z kolorem sama nie wiem co wybrać a im dłuzej zwlekam tym bardziej wymyslam i podobaja mi sie inne odcienie.

ja wkładki kupiłam z babydream zobaczymy jak się sprawdzą, też chciałam kupować wszytstko co drogie i reklamowane bo myślałam, że dobre ale zmieniłam zdanie i stawiam na nivea,ziaja i babydream :) co do kremów z filtrem to nie wiem jak z babydream ale z nivea jest na pewno od 3 miesiaca. Ubranka narazie mam naszykowane same małe a reszte w kartonach w szafie i będę na bieżąco sprawdzać i wymieniać.

karolinap wyglądasz ślicznie :)

agusia trzymam kciuki za wizyte teściów :)

11 lata 7 miesiąc temu #655054 przez kasiak
Też mam dylemat co wziąć do ubrania do szpitala...przeglądam ciuszki i tyle tego jest, że nie wiem na co się zdecydować. Ale to pewnie i tak samko przyjdzie jak już się akcja zacznie. Mam nadzieję, że nie spanikuję i niczego nie zapomnę.
Muszę jeszcze kupić pieluszki i chusteczki mokre. Mam też paczkę do odebrania z próbkami a w czerwcu mają mi przysłać jeszcze jedną. Nie kupowałam na razie smoczka i nie mam kremu z filtrem bo zapomniałam o tym :angry:

Wczoraj mnie wszystko bolało i szybko poszłam spać. Dzisiaj czuję się mniej obolała, ale źle spałam. Chyba się Sebek obrócił znowu, ale nie mam pewności. I w sumie wolę nie wiedzieć, bo póki leżał w poprzek to byłam jakaś spokojniejsza. A teraz już pozycja typowo "na wylocie" i mam potwornego stresa, że lada dzień coś się może zacząć dziać.

Jutro w Norwegii mają święto narodowe i dzień wolny. Przy okazji mamy mieć w domu małą imprezę. A ja siedzę i płakać mi się chce bo powinnam posprzątać, coś upiec, może jakąś sałatkę zrobić a nie mam siły. Czuję się wypompowana z energii. Za tydz moje urodziny i powtórka z rozrywki.

natalia dobrze, że już lepiej. A z kolorami jest jak ze wszystkim- pierwszy intuicyjny wybór zwykle jest najlepszy.

11 lata 7 miesiąc temu #655059 przez patrysia305
ja dziś prasuje, masakra ile ja tego mam
narazie 56 , 62 wyprałam i wyprasowałam ,też mam dylemat co małemu ubrać na wyjście ale tak jak piszecie chyba byłoby ok body długi rękaw lub krótki i półśpiośki plus czapusia

wkładki muszę już zacząć chyba nosić bo mi z lewej piersi cieknie

11 lata 7 miesiąc temu #655097 przez Jamajka
Hej Laseczki!

Ja dziś też wyprasowałam pierwsze pranie, jutro może wstawię kolejne i póki pogoda ładna to pewnie szybko wyschnie.. może wieczorkiem znów poprasuję. Ja nie mam tego nie wiadomo ile.. same małe na początek, więc szybko idzie ;-) Dzisiaj robię kopytka, bo pozazdrościłam ostatnio Magdalenie ;-)

Agusia hehe, trzymam kciuki, żebyś nie udusiła teściowej :D Miej na uwadze, że za chwilkę pojedzie i zostaniecie sobie znowu sami ;-) więc przeżyjecie te kilka dni ;-)

Bea nie bój nic.. większość proszków dla małych dzieci ma bardzo neutralny zapach, albo w ogóle.. ale uwierz mi, że nie potrzeba kremów i zasypek, żeby w domu pachniało Bobasem ;-) Ja nie wiem skąd, ale te maleńkie słodkości po prostu wydzielają same taki swój przecudny zapach :) Także poczekaj jeszcze 2 miesiące i będziesz sobie wdychać :D

aaa a propo's meldunku Dzidzi, to i tak zawsze automatycznie dziecko jest zameldowane tu gdzie mama ;-)

Emi ja się też zastanawiałam nad tym kremem 50+ z Rossmanna, ale nie kupiłam tylko dlatego, że on nie jest dla noworodków czyli od pierwszego dnia życia.. pewnie można go będzie bezpiecznie stosować po miesiącu.. Bo 'niemowlęta i małe dzieci' to takie powyżej miesiąca życia.. Zresztą zawsze na opakowaniu musi być napisane 'od pierwszego dnia życia'. Pewnie kupię go i tak na później, ale będę pewnie jeszcze czegoś szukać ;-) Ja szczerze odkąd Qltoorka podesłała linka sroki, to sprawdzam wszystko i dla Leny np. krem z filtrem kupiłam La Roche Posay, bo większość tych 'drogeryjnych' posiada filtr przenikający, czyli od razu dyskwalifikacja! Ale wiem, że Rossmann jest OK! Ostatnio sroka dobrze na FB napisała: 'Kobiety to dziwne stworzenia wierzą, że krem usunie im zmarszczki, ale nie wierzą, że inny krem może zaszkodzić ich dziecku :)'

Karolinap śliczny brzuszek- pępuszek :D Mój też już tak wystaje, taki guziczek :P

A ja z moją Gwiazdeczką zaraz do pediatry, bo się kataru jakiegoś nabawiła wczoraj i chcę, żeby lekarka ją osłuchała.. ja raczej z tych przewrażliwionych na punkcie zdrowotnym :) Mam nadzieję, że to tylko katar i zaraz przejdzie ;-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka