BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654370 przez patrysia305
emi śliczna Milka :)

teraz z ciśnieniem jest ok boję się upałów bo to chyba przez nie tak się czułam ;/

Ja kupiłam małą paczkę 43 szt. pampersów zawsze można dokupić.

oto my :)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654371 przez pasal
kaska1982 - no tak, my mamy gdzie to wszystko składować, nawet jeśli miałabym kupować sama to też bym zaczynała od jednej góra dwóch paczek na początek.
Dzięki dziewczyny. Mi ten brzuch wydaje się ogromny najpierw pojawia się on a później ja.

11 lata 7 miesiąc temu #654387 przez agusiaa26
Wow pasal świetnie wygladasz, mała pupcia a jaki brzusio :):)
Kurcze nie mam jeszcze pampersów ale już za mc kupię 1 dady a resztę to troszkę później.

11 lata 7 miesiąc temu #654391 przez moonia154
Pasal ojtam ojtam :) Ty masz w brzuszku bliżniaki, więc inna bajka! Mnie, jak siorka zobaczyła, jak byłam w 5 m-cu, to powiedziała, że ona TAK WIELKI brzuch to miała do porodu! :unsure: Początkowo mnie tym zabiła i myślałam, żeby na jakąś dietę przejść, ale póżniej pomyślałam, że ona to zawsze chuda była... :huh: W przychodni położna mi ostatnio powiedziała, że jestem chuda, ale mam duży brzuch! Ośmiała się nawet, że może pomyłka w wyliczeniu tygodni nastąpiła, czym już całkiem mnie rozbroiła :blink:
Jeśli chodzi o pieluszki, to jeszcze nie kupiłam, ale, podobnie jak większość z Was zdecyduję się na Dadę, a sztukowo, to chyba ze dwie paczki na początek do szpitala, a póżniej się dokupi (sklepy otwarte i chyba wojna nie idzie, żeby mega zapasy robić) :side:
Patrysia bardzo śliczna foteczka- mnie mój Mąż jakoś nie chce fotografować (nie wiem, czy taka brzydka jestem, czy już się w kadrze nie miszczę :blink: )

11 lata 7 miesiąc temu #654398 przez pasal
a chusteczki nawilżane i inne pierdoły już zbieracie? ja chodzę to po marketach i szukam jakiś dobrych okazji. Niestety na takich pierdołach można stracić niepotrzebnie kupę pieniędzy. Chusteczki nawilżane w makro w promocji wyszły mi za 3,20 za paczkę a w rossmanie te same za 7,60. Płatki kosmetyczne dla niemowląt za paczkę w makro 3,60 a w naturze 6,90. Tej samej firmy tyle samo sztuk. I jaką ten towar ma wartość :/ ostatnio chyba z nadmiaru czasu mam jakąś manie na tym punkcie i tylko węsze gdzie się opłaca co kupić.

Wy jeszcze macie troszkę więcej czasu niż ja, bo ja mam małe szanse na finał w 40 tygodniu. Mam nadzieję, że jeszcze z 5 wytrzymam

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654404 przez patrysia305
ja też patrzę na promocje, kupiłam za 3,50 babydream chusteczki i w lidlu z opakowaniem 4 paczki za 22 zł zależało mi na opakowaniu , a widziałam tylko nivea z jedną paczka chusteczek za 15 zł

co do tetrowych ja mam 5 szt, tyle poleciły mi doświadczone mamy

11 lata 7 miesiąc temu #654414 przez agusiaa26
Też "zbieram" chusteczki, co wejde do biedry to kupuje dady, mam juz chyba 8 sztuk, 4 pampersa i jedne w pudelku nivea, zostanę chyba przy dadzie chociaż zobaczymy jak je synio bedzie tolerowal ;)

11 lata 7 miesiąc temu #654425 przez bea2a
patrysia305 ja kupiłam krem z filtrem firmy Mustela ( www.mustela.pl/pl/main.html#/gamy-produk...nej-na-nietolerancje ). To jest na prawdę dobra i sprawdzona firma. A mimo, że dzieci się nie wystawia na słońce to w cieniu i tak mogą się opalić, więc trzeba je smarować kremikiem z filtrem i to najlepiej 50.

Mam jeszcze do kupienia dla siebie wkładki laktacyjne, krem do brodawek, podkłady i dla dzieciątka kremik z cynkiem. Cały czas się nad tymi kosmetykami zastanawiam i czytam opinię w internecie i nie mogę się zdecydować :(

11 lata 7 miesiąc temu #654434 przez karolina_p123
agniesia Qltoorka dziewczyny trzymam za was kciuki niech bobaski wytrzymają jeszcze troszkę to już tylko kilka tygodni. Ja choć nie mam zagrożonej ciąży to tak jakoś ciągle boję się o poród przedwczesny :(

kaska1982 dołączam się do pozdrowień, uścisków i całusów dla mamy życzę dużo zdrówka, a za 11 dni udanego święta Dnia Matki :) Niech mama myśli pozytywnie, a cała reszta się ułoży

Ależ dzisiaj forum ożyło zdjęciowo- kolorowo
emi87 ekstra bziunio :) i do tego te małe butki zakochałam się hmmm :)
pasal fajny domek dla lalek :) dziewczynki mają sporo miejsca do fikania :) perspektywa brzuszka z boku jest inna niż ta z przodu- faktycznie dupcia szczupła a brzuszek kryje skarby :)
patrysia305 ależ narobiłaś mi ochoty na zakup bzu do wazonu :laugh: Promienna kwiatowo- wiosenna mamcia :)

Tak na marginesie liczę, że i mój brzuszek niedługo będzie większy. Bo kiedy nie pójdę do apteki w której zawsze są gigantyczne kolejki to wszystkie panie które zauważą ciężarną z brzuszkiem przepuszczają ją a niekiedy wręcz wypychają aby nie czekała. Ja w takich momentach czuję się niezręcznie- myśląc a ja to co po espumisan na wzdęcia stoję w tym wężyku?! (lecz nigdy nie protestując czekam grzecznie na swoją kolej)

11 lata 7 miesiąc temu #654451 przez NataliaK
widzę, ze dużo się podziało...ale trzymam kciuki dziewczyny musi być wszystko dobrze!

ja też po wizycie...niestety dziś miałam ciśnienie 160/110 i od razu dostałam leki na nadcisnienie, muszę dużo odpoczywac i mało robić żeby sie łóżysko nie odkleiło! no i ciśnienie kotrolować...zasmuciło mnie to bo nie chce zeby stało się coś złego. Także dziewczyny jak macie zawroty głowy i inne dolegliwości to nie bagatelizujcie tego bo ja też tak miałam i tłumaczyłam to po prostu ciążą a tu nadciśnienie co tam etapie jest bardzo niebezpieczne! Jutro jadę na serię badań do szpitala. Z małym wszytsko ok waży prawie 1700g i szyjka w porządku więc cieszę się.

będąc w aptece zamówiłam ten preparat z zija o którym ostatnio rozmawiałyśmy zamiast oliatum, podobno kosztuje około 10zł zobaczymy jak przyjdzie bo akurat nie mieli. Pani farmaceutka bardzo go chwaliła z tym, że nie wlewa się go do wody tylko na gąbeczkę.

Krem kupiłam na razie z nivea na każdą pogodę ale na słońce też chciałam kupić z Mustela tak jak bea wiem o nim z opinii kolezanek ze jest super, pieluch tetrowych mam 7 a jednorazowych i chusteczek jeszcze nie zaczełam zbierac :)

11 lata 7 miesiąc temu #654462 przez Marta27
ja też mam obawy co do porodu przedwczesnego staram się oszczędzać i mało co robię chociaż wczoraj pani doktor zaleciła mi basen.
Dziewczyny trzymam za was kciuki aby dzieciaczki jeszcze trochę wytrzymały w brzuszkach.

My dziś z mężem i znajomymi wybraliśmy się do kina Hubert tak mnie skopał że nie miałam siły wstać z fotela

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

HUBERT

11 lata 7 miesiąc temu #654464 przez Qltoorka
askan2, szyjka jest niby ok :)

dziubasek, trochę mnie uspokoiłaś ;)

emi87, ale dała się Twoja córcia ładnie sfotografować :)

kaska1982, trzymam wciąż kciuki za Twoją Mamę :) Utrata włosów to najmniejszy problem, a peruki teraz takie robią i taki wybór, że nikt się nawet nie zorientuje, co zapewne zapewni mamie komfort. Uwierz, odrosną zanim się obejrzysz :)
A jak mama zniosła tą pierwszą chemię? Bo to bardzo osłabia organizm...

pasal, ale masz niesamowity ten brzuch :)

patrysia, ja kupiłam krem z faktorem 50 z Babydream Rossmana-teraz w promocji

A mnie dziś wszyscy ustępowali miejsca :) W tramwaju nawet wstała starsza pani, aż mi głupio było i nie chciałam skorzystać, ale jej z kolei ustąpił gościu, więc jednak skorzystałam... Więc sypię sobie głowę popiołem, że narzekałam na ludzi jeszcze niedawno, a najbardziej na stare dewoty :P
A w autobusie facet siedzący obok mnie zagadnął do mnie tekstem: "Ma Pani dziś imieniny..." Ja lekko zdziwiona zastanawiam się o co mu chodzi, a on mi pokazuje wyświetlacz w busie i mówi "Dziś są imieniny Nadziei" :) Wysiadając życzył wszystkiego dobrego szczególnie dla "Bąbla" :) Ale to miłe było....

11 lata 7 miesiąc temu #654481 przez pasal
mam próbki bepanthenu, maltana i mustelli więc po porodzie będę próbować i kupię te najlepsze :)

11 lata 7 miesiąc temu #654501 przez Patrizia
ja kupilam bepanthen zobaczymy czy sie sprawdzi

pasal taka szczupla a taki brzusio :) maja gdzie wojowac male babelki :P :)

no ja jednak mam jeszcze pare rzeczy do kupienia bede korzystac z waszych opnii bo ja zielona jestem

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka