BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #654300 przez dorkiszon
Ja kupiłam 28 szt. DADA tych najmniejszych narazie stykknie reszte kupię na bieżąco nie robie aż takiego zapasu, bo nie wiem czy ta najmniejsze nie bedą za małe , bo często tak bywa, ale, że do szpitala każą najmniejsze to zakupiłam takie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654301 przez kaska1982
Agniesia trzymam kciuki :) Bedzie dobrze :)

Ja na szczescie tez podczytuje czasem w telefonie, wiec jak tylko urodze to sama Was poinformuje, albo tutaj albo na fb :)

Dziewczyny nie panikowac proszę :) tp że któras jedzie wzesniej do szpitala nie oznacza, że wszystkie urodzimy wczesniej :) bedzie dobrze z Agniesią i jej Maleństwem również :)
Już coraz bliżej konca i pewnie coraz czesciej bedzie coś sie działo :dry: ale wszystkie damy radę :)

Moje zawroty minęły, chociaz schizowałam strasznie, ale jak tylko w domu pojawił sie S to mineło :) chyba po prostu panikuję jak cos jest nie tak, tylko z powodu tego ze jestem sama i nikt mi nie pomoże :(

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #654304 przez emi87
dorkiszon jak cos ja ci moje majty siateczkowe moge wysłac - mam własnie z babyone :D ja ich nie uzyje :P

pasal hahahah co dzieci straszysz? :P

karolina_p123 jaka kwitnąca mamusia :) ach jak na was brzuchatki lubie patrzec :P

kaska1982 moze po prostu gorszy dzień i osłabiona troszke jestes? odpoczywaj i czekaj na S. :) a i trzeba duzo pić - bo to jest też objaw odwodnienia.

carmelove ja mam fotelik tako :) chwala sobie - zobaczymy w praniu jak to wyjdzie :)

Qltoorka co ty sie nam tu chcesz wymiksować? nu nu nu czekac na reszte grzecznie :D a tak serio - odpoczywaj kochana ile wlezie i nie pozwól mężowi małego po głowie bić "wiadomo czym" hehe oszczędzaj sie teraz i jak ja to mówie "księżniczkuj" bo nam sie za wczesnie posypiesz. (zawsze tez możesz spać jak nietoperz :P ) a tak wogóle jestem przerażona ilu z was "grożą" przedwczesne porody...kur mur sur :huh:
i mysle kochana ze powinnas na pv sie z nami nr powymieniac - ty jestes tu szefowa :P

agniesia kochana bedzie dobrze!!!! trzymamy kciuki mocno, ty mocno zaciskaj nogi i bedzie w porządku. jestem słońce myslami z Tobą i informuj co tam u Ciebie bo sie zamartwimy tutaj.... :kiss:
mój mąż był wczesniakiem własnie z 8 miesiaca i wazył 2400 (ponad 30 lat temu) i jest wszystko ok tak wiec głowa do góry :)

patrysia ale jak tam juz lepiej z tym cisnieniem? lepiej sie czujesz?

siwa mysle ze tyle sztuk to świat i ludzie... no chyba ze chodziło ci o 68 a nie 168 :D lepiej kupic jedno i wrazie dokupic niz zeby zalegały - sklepy sa wszedzie :)

no i ja jestem po wizycie :) "Malutka" wazy juz 2225g :ohmy: i bedzie raczej dużym dzieciaczkiem hihi jest o ok 2-3 tyg wieksza niz na ten tydz przystało (niby teraz wyszedł 26 czerwiec ale ja sie dalej twardo trzymam tego 14 lipca choć jestem naszykowana juz od teraz) :)zdrowiutka, wszystko na miejscu, jajka nie wyrosły i obrócona głowką w dół przytulała sie do mamcinej macicy (stąd niewyraźne zdjęcie) hehe u mnie szyjka w porządku, nic złego sie nie dzieje, wyniki krwi sie nie poprawiły ale też nie pogorszyły :)ogólnie ok i wizyta za miesiąc :)
a oto nasza Milunia :) (wszyscy mówia że cały tata) :) ale nózki krótkie po mamie hahaha :laugh:
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654311 przez kaska1982
Emi piękna dziewczynka :)

Dorkiszonku ja tez zdecydowałam sie na pieluchy Dada, kupiłam trzy paczki tych najmniejszych, jedna do szpitaka, a dwie zostawie w domku. Nie bedzie mi szkoda dgyby okazały sie za małe. A juz po ostatnim usg zrobie ewentualnie wiekszy zapasik, chociaz sklepy i apteki sa otwarte i nawet w niedziele mozna dokupic :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #654314 przez kaska1982
tak z innej beczki to powiem Wam, ze moja mama straciła juz wszystkie włosy i to tylko po 1 dawce chemii :( załamuje sie coraz brdziej bo włosy zawsze były jej dumą, chociaz zaraz po chemii je obciela zeby nie było takiego szoku... Nie wiem jak jej pomóc :( a bardzo bym chciała... w poniedziałek kolejna dawka chemii...

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #654318 przez emi87
kaska trzymamy kciuki za mame - to włosy i na szczęście kiedys odrosną :) domyslam sie ze nie jest jej łatwo ale teraz najwazniejsze to pokonac tego okropnego Raczysława! i my tu wszystkie ostro jej dopingujemy :kiss: ucałuj, uściskaj i powiedz ze choćby bez włosów jest najwspanialsza mamą i bardzo silna kobieta (a niedługo równiez najcudowniejszą babunią na świecie ) :) sciskam mame mocno :*

a to my w 31t :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654323 przez Nikaa
kaska a słyszałaś, że potem włosy odrastają mocniejsze? w pracy koleżanka opowiadała mi historię swojej znajomej, która miała cienkie proste włosy blond po chemii jej wypadły a jak skończyła cykl... urosły piękne czarne, gęste i .. lokowane - takie jakie zawsze chciała mieć :) i powtarzała, że to nagroda dla niej za to co przeszła :)
poza tym nie jestem pewna czy nie przysługuje Twojej Mamie w ramach NFZ peruka (moja Babcia dostała) ... wiem, że to nie zastąpi prawdziwych włosów no ale może chociaż troszkę poprawi samopoczucie ?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 7 miesiąc temu #654329 przez moonia154
Ojjj, Kochane! Widzę, że dużo się tutaj dzieje! Oczywiście 3mam kciuki, żeby Mamusie mające problemy jeszcze się nie rozpakowały! Ja prewencyjnie, niemal od początku ciąży nie robię prawie nic- przynajmniej niczego forsującego... Pranie, zmywanie naczyń, gotowanie- tak, ale sprzątanie, mycie podłóg i jakiekolwiek przemęczanie się- to już działka męża. A jak nie wykona swoich obowiązków, to ma "dym" :blink: Nawet teściowa wiesza za mnie firanki i pomaga jak czegoś potrzebuję, żebym się oszczędzała. Przed ciążą byłam bardzo aktywna i nigdy się nie leniłam, dlatego też w tym stanie sobie odpuszczam :woohoo: Dzisiaj poszalałam i wyprasowałam wczorajsze dzidziusiowe pranie :lol:
Co do tej pijanej matki, to nie wiem co bym jej zrobiła, ale umierałaby suka w męczarniach!!!! Kobiety, które pragną mieć dzieci, to mieć ich nie mogą, a taka franca nie potrafi uszanować daru od losu!!! :angry: :angry: :angry:
emi87 śliczna dzidzia! :kiss: i faktycznie chyba dość duża z tego co piszesz :blink: Ale chociaż wiadomo, że zdrowo się rozwija :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #654338 przez kaska1982
Emi cały czas jej to powtarzam, ale jak zostaje sama to jej ciężko :( gdybym mogła to bym sie do niej przeprowadziła i cały czas jej to mówiła :)

Nikaa słyszałam i mam nadzieję ze to prawda :) Zobaczymy jak będzie. Dziś pierwszy raz wyszła z domu bez włosów i założyła chustkę, fajnie wyglądała i cały czas jej to mówiłam, ale byle do poniedziałku bo w poniedziałek odbieramy perukę :) będzie taka sama, jak jej ostatnia fryzura, wiec może jakos to zniesie :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie bo jest ciężko, jak kogoś najbliższego dotyka taka choroba i tak prawde powiedziawszy nie mozna pomóc jedynie wspierać o okazywac miłość. mam nadzieję, że moja mama czuję ze jestem cały czas myslami z nią i bardzo ją kocham :) Zreszta musi teraz walczyć bo ja sama sobie z dzidziusiem nie poradzę, a ona ma praktykę nie tylko po nas, ale także zawodową, bo wiele lat pracowała na noworodkach :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #654349 przez Nikaa
kaska to tak jak z moją Babcią - też przyjmuje chemie i też nie ma wyboru ( a co ) musi dać radę po z zawodu była położną więc wie co i jak :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654359 przez pasal
Dziewczyny co Wy macie takie małe brzuszki ? jak Wy to robicie ? my wyglądamy teraz tak:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja z pampersami jestem w komfortowej sytuacji, bo na ślubie zamiast kwiatów prosilismy o pampersy tak więc mam dwie paczki 1 (new born), 4 opakowania 2, 6 opakowań 3 i jedno opakowanie 4 :) wszystkie firmy pampers dzięki czemu troszkę zaoszczędziliśmy.

Co do pijanej matki.. nie wiem jak można mieć tupet sięgać po papierosy czy alkohol w ciąży. Dla mnie nawet nie ma czegoś takiego jak tylko lampka winka dla zdrowotności choć wiele ludzi mnie na to namawiało. Oby ten dzieciaczek nigdy więcej nie trafił w jej ręce.

ile kupujecie tetrowych pieluszek ? mam około 20 i nie wiem czy nie za mało na dwoje dzieci.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654360 przez kaska1982
Pascal ale ty masz mieszkanko dwupokojowe wiec nie masz sie czym martwić:) moim zdaniem jak na bliźniaki to całkiem normalny brzuszek :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654361 przez emi87
pasal wow!! no ale ty dwójeczke nosisz w sobie :) brzunio na prawde imponujacy :)
ja też małego nie mam i wszyscy mówia ze duzy i duza dzidzia bedzie...ale przy tobie wymiekam hehe jestes jak nic nr 1 :P
mysle ze 20 szt ci starczy - ja mam 10 szt dla mojej :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #654364 przez askan2
pasal Ty masz podwójny pakiet :), kurcze taka chudzinka z Ciebie :cheer: tylko brzuszek z przodu wystaje... jestem pod wrażeniem ;)

11 lata 7 miesiąc temu #654367 przez siwa342
emi87 168szt ! mój mąż kupił i mnie po prostu poinformował,dobrze że przynajmniej słucha i wiedział z jakiej firmy,ja siedze w pl on w niemczech i nieraz ma takie pomysły-w gorącej wodzie kompany,najwyżje reszte komuś dam :)

pasal jejku ale kształt hihihi ,jak tak patrze to każda ma inny ten brzuszek i te kształty :)

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka