BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #654120 przez agusiaa26
pasal pytasz się jak mamy chodzic jak z nas wycieka...
ja miałam najlepiej jak poroniłam, leciało ze mnie jak z kranu i jeszcze na zabieg szłam uwaga: bez majtek! i z podkładem między nogami!! :ohmy: masakra, wstyd ale taki był wymóg i nie miałam nic do gadania... Więc gorzej być chyba nie może;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654124 przez dorkiszon
kaska1982 ja tez ma ostatnio zawroty głowy tylko ciągle o tym zapominam napisać może to jakis ucisk na nerw lub poprostu takie lekkie wycieńsczenie organizmu sama ciążą czasami mam uczucie jakbym zaraz zemdleć miała. Wczoraj znowu w łożku już wieczorem tak zabolała mnie reka pierwszy raz takie cos miałam jakby właśnie jakiś ucisk na nerw dziecko zrobiło, okropny ból i zaraz miałam taka osłabioną rękę dziwne. Oczywiście ja zaraz wpadam w panikę.

11 lata 7 miesiąc temu #654131 przez kaska1982
Dorcia no właśnie ja też panikara jestem...
Już czasem sie zdarzało,ale wystarczyło troszkę poleżeć i przechodziło, a dzis lipa... nawet na leząco mam helikopter :( dlatego już wcale nie wstaję i leże na kanapie, czekam aż ktoś wróci do domu, to bede sie czuc bezpieczniej w razie W

Czytałam właśnie w necie, że to może być skutek właśnie nacisku na nerwy, albo objaw anemii

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #654146 przez Patrizia
karolina_p123 wygladasz kwitnaco i jaki maly brzuszek :)

ja kupilam majtki jednorazowe ale jeszcze ich nie przymierzalam ale zakupie jeszcze siateczkowe bo ponoc lepsze

kaska1982 moze slabszy dzien napewno przejdzie odpoczywaj

boziu zjadlam obiad i zaraz mi brzuch peknie czuje sie taka pelna

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #654161 przez karolinap
Dziękuję bardzo za życzenia i rady w sprawie lotu.

Tak wiec lecieć nie moge w piątek. Mój lekarz przyjmuje tylko w poniedzialki a żaden inny lekarz nie podpisze mi takiego zaświadczenia, tak powiedziała położna. Zapytałam jeszcze lekarza dzis dyżurującego i jak spojrzał w kartę ciazy a tam ostatnio wpisane ze były skurcze przez stres związany z kradzieżą to powiedział ze się nie podpisze pod zaświadczeniem bo gdyby się coś zaczęło dziać to pretensje wtedy do niego. Tak wiec nie lece :)

Dzis urodzinkowo - kupiłam Poli skarpetki "I love mum" i druga parę "I love dad" :)
Wszyscy składają życzenia mi i Poli :) w końcu jesteśmy teraz w pakiecie wiec dostała ode mnie prezencik :)

Co do majtek to też właśnie muszę wybrać się i kupić. Nam na Szkole Rodzenia radzili fizelinowe i duży rozmiar bo one małe wypadają no i do tego ta podpaska z metra to za duże nie będą ;)

Śliczne zdjecia brzuszków!
Ja od kilku dni czuje się pelna. Czuje ze Pola ostro przybrala na wadze bo jest jej coraz ciaśniej a brzuch powiększa mi się w oczach ;)
Bibas- trzymamy kciuki, ze wszystko bedzie dobrze! Musi być :*

11 lata 7 miesiąc temu #654176 przez carmelove
Karolka - STO LAT :)

Pati - ale fajowy ten rożek i jaki tani. Ostatnio byłam w sklepie z dzieciecymi akcesoriami a tam rozki wszystkie za minimum 80-90 pln.

Bisbas - również trzymam kciuki ! jasne, że bedzie dobrze, z małej na pewno silna babeczka :) :kiss:

śliczne brzucholki macie :)

a że tak zapytam: z jakiej firmy kupujecie fotelik ??
Chciałam cybexa, ale facet w sklepie zwrócił uwage na coś o czym zupełnie nie pomyślałam - czyli fotelik jest tak daremnie wyprofilowany, że kiedy zapinamy fotelik pasem, pas ociera sie o nóżki maleństwa - przy gołych nóżkach maleństwa po prostu je ociera. Niby najlepszy, ma wszystkie super testy i w ogóle a tu prosze, sporo mam na niego narzeka.

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 7 miesiąc temu #654195 przez dziubasek
Bisbas trzymam kciuki, bedzie dobrze :)
Kaska ja tak mialam wczoraj, podobno tak sie dzieje jak bobas naciska na przepone(polozna kazala mi polezec na lewym boku, przespalam pol dnia i po przebudzeniu bylam jak nowo narodzona)
Ja dzisiaj walcze z moja Zolza-Miss ;) , wczoraj przespala ze mna pol dnia(serio-taki z niej spioch) a potem pol nocy przetanczyla-ja padlam a ona jeszcze bajki ogladala ;) , wiec dzisiaj spala do 12 i postabnowilam jej juz nie robic drzemki a ta zolza mala chodzi za mna i jeczy ze jest zmeczona :angry: jak ktoras chce 2latke na wieczor to ja z checia oddam ;) ...
Biore sie za sprzatanko moze sie przy odkurzaniu rozkreci ta mala maruda ;)
A co do majtek poporodowych to u mnie nie uzywa sie takich rzeczy, trudno jakos dam rade :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #654208 przez magdalenagal
Rozgrzeszcie mnie, zeżarłam pasek ptasiego mleczka... :X zamuliło mnie.

Bibas wszystko się ułoży :kiss:
kaska1982 odpoczywaj, zawsze na gorsze samopoczucie odpoczynek jest najlepszy.
karolina_p123 przy Tobie wyglądam ogromniaście! :-)

Prasuję dalej, już kończę...

11 lata 7 miesiąc temu #654211 przez Qltoorka
Ja po dzisiejszej wizycie...
W życiu się nie spodziewałam tego co usłyszałam... Jak lekarka wsadziła mi dwa palce to stwierdziła, że główka małego jest bardzo nisko i że na pewno wcześniej urodzę... Aż z zaskoczenia zapytałam "Ale że Pani ją tak czuje pod palcami samymi? :ohmy: "
(A ja się chciałam jeszcze poseksić trochę z mężem-ale teraz to już MOWY NIE MA)Zamiast standardowo natępna wizyta za miesiąc mam przyjść już za 2 tygodnie, zleci mi wtedy wszystkie badania potrzebne do szpitala-to do anestezjologa i na paciorkowca... Mam na siebie uważac i dużo leżeć. Brzuch zmienił mi już kształt, widać że opadł, a mały jak kopie to go czuję już zdecydowanie niżej...

Boziuuu, jestem przerażona.... Mam nadzieję, że to zmotywuje mojego męża by ten pokój dzidziolkowy skończyć, a ja zacznę szybciej pakować tą torbę. Kazała mi też nosić przy sobie cały czas kartę ciąży i grupę krwi...
Jejku, czyżbym miała zostać mamą czerwcową???

dorkiszon, położna na szkole rodzenia radziła kupić majtki bawełniane. Ja biorę i bawełniane i 2 pary siateczkowych-O! ;)

Natalia, tego bloga sroki to ja już tu miesiące temu wklejałam... :P Świetny jest :)

bisbas, trzymam kciuki :)

A jak tam reszta wizyt dzisiejszych?

11 lata 7 miesiąc temu #654215 przez agniesia
Witajcie. Ja już po wizycie, idę do szpitala. Szyjka macicy całkowicie zanikła, mam rozwarcie na 1,5 cm, no i mam skurcze. W szpitalu mam dostać kroplówki i zobaczymy co dalej. Tak bardzo chce mi się płakać, na szczęście jedzie już mój mąż. Z malutkim wszystko okey, waży 2100 gram. Jednak to 8 miesiąc, musze jeszcze 3 tygodnie przetrzymać. Pomódlcie się za nas i trzymajcie kciuki.

11 lata 7 miesiąc temu #654216 przez siwa342
NataliaK fajny link z tymi kosmetykami,nie wiedziałam z jakiej serii kupić i teraz jestem przekonana że zalicze rosmana

MAJA

11 lata 7 miesiąc temu #654219 przez siwa342
agniesia jejku nie za fajnie ale trzymam kciuki abys jeszcze troche pochodziła z brzuszkiem

MAJA

11 lata 7 miesiąc temu #654221 przez magdalenagal
Qltoorka no to żeś mnie teraz rozwaliła... Moja Sis też mi dziś powiedziała że mam nisko brzuch ale ja tego kompletnie nie czuję! A jutro wizyta... Chyba się położę bo mi się ciepło zrobiło.

Trzymaj się :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #654225 przez agusiaa26
Agniesiu trzymam mocno kciuki za ciebiei twoje malenstwo!! Bedzie dobrze, nie denerwuj się już niedlugo zobaczysz swojego robaczka:)

Qltoorka odpoczywaj, jejku zaraz same czerwcowki nam się porobia ;)
Dziewczynki uważać na siebie!!

Dobre że jutro mam ktg i wizyte bo też stresuje sie czy wszystko u nas ok :/

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654228 przez Qltoorka
agnesia, nawet jak by Ci przyszło teraz urodzić to myśl pozytywnie kochana. Masz już 34 tydzień, mały waży ponad 2kg, jasne, że byłoby lepiej gdyby jeszcze trochę poczekał (bo nie ma jak u mamy :) ), ale tak czy siak wszystko będzie dobrze :)
Dobrze się złożyło, że miałaś dziś tą wizytę... Trzymam mocno mocno kciukasy za Was oboje :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka