- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z tego co piszecie to co szpital to inaczej - jednym wystarczy ewus innym nie co za kraj :P nie ma to jak "uprościć" życie ludziom ...
Ja mam tzw. "przegląd" standardowo co wizytę - nic nie mówię gin sam mówi, żebym się przygotowała do badania i tyle - się wie do czego
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiecie o co chodzi z tym ewusiem ? nie które Panie po prostu nie potrafią wyszkukać w systemie (brak umiejętnosci obsługi komputera niestety) i chcą na kartce jak za starych czasów :/ a i bez tego jako ciężarne mamy prawo do bezpłatnej opieki zdrowotnej
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Wróciliśmy z glukometrem do domku, mamy zapas paseczków, igiełek i będziemy się dziabać do 7 razy dziennie
Czytałam właśnie dziś o PESELU i EWUSI zgodnie z informacją w przychodni, np. do przyjęcia do szpitala wystarczy pesel i dowód tożsamości. Nie ma mowy o żadnych dodatkowych dokumentach. Mam nadzieję że nie każą mi zacisnąć nóg do czasu aż dowiozę np. rmua
I tak jak mówicie, najłatwiej jest powiedzieć że czegoś nie ma "w systemie" niż się wysilić czy podszkolić.
Obejrzymy chwilę co tam Panie w TV i bierzemy się za sprzątanie.
Spokojnego dzionka.
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
Patrizia ja mam włąsną działalność wiec nie wiem jak to jak sie jest pracownikiem a temu ewusiowi to ja NIE WIERZE wole miec papier przynajmniej bede sie czuła pewniej bo wiadomo system sie zawiesi albo cos-lepiej dmuchac na zimne. pani połozna powiedziała ze lepiej miec- to tylko papierek ale o ile mniej stresu. w razie co macie 7 dni na dostarczenie dowodu ubezpieczenia wiec bez paniki w kazdym szpitalu inne reguły ale zawsze macie te 7 dni
jeszcze czesto dziewczyny pakuja reczniki papierowe ale mysle ze jak ma sie papier toaletowy i reczniki to styknie
ach no i oczywiscie szczoteczka do zebów i pasta jeszcze mam mały krem do twarzy spakowany.
gdyby człowiek miał jechac wczesniej i na wywoływanie to warto miec ksiazke,krzyżówki jakies albo sudoku (ale to zawsze małz moze podrzucić)
dobra mykam z psiesem do weterynarza i do pracuni trzymajcie sie brzuchatki :*
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Moja lekarka do samego końca umawia wizyty co miesiąc, dla mnie zrobiła wyjątek, bo jak stwierdziła trzeba te badania zrobić skoro tu może być wcześniejszy poród, a za miesiąc to może być już za późno...
Ja byłam wczoraj na małych odwiedzinach w Rossmannie i Pepco z przyjaciółką, która rodziła 15 lat temu...Robiła takie oczy ze zdziwienia nad tym co jest dostępne na półce i co chwilę komentowała, że teraz to przesada itd. bo kiedyś niczego takiego nie było i się jakoś rodziło i chowało dzieci normalnie... Pranie w proszkach dla dzieci? To są w ogóle takie proszki? Koszule do karmienia? A co to jest? Ona dostała w szpitalu... Podkłady do przewijania? Wkładki laktacyjne? A nie daj Boże jakieś maści na sutki??? Na co to komu....
Normalnie sama się dziwiłam jej zdziwieniem... Przecież 15 lat to nie dużo czasu, a miałam wrażenie jakby ona rodziła w czasach kiedy ja się rodziłam...-czyt. PRL
karolina_p123, no niestety, mnie wg kalkulatora, który podesłałaś wychodzi dziewczynka. Ale ja od początku też czułam, że synuś będzie I nie sugerowałam się tymi internetowymi wynalazkami, po prostu ja wiedziałam "skądś" i już
dorkiszon, a po ile te cyckonosze?
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
babyonline.pl/niemowle_noworodek_artykul,14229.html
U nas dziś brak słonka, ale dość ciepło. Rano zmieniłam zasłony i firany, obiadek zjedzony
Popołudniu idę do mamci , a potem na grilla.
Jutro idę na dni otwarte do szpitala, dowiem się dokładnie co i jak
Qltoorka moje znajome też robią wielkie oczy na niektóre rzeczy Ale po to to jest żeby nam ułatwić życie Ja osobiście z tymi gadżetami nie przesadzam. W razie czego kupię
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie moja pani doktor bada w tych miejscach na każdej wizycie a więc jestem spokojniejsza że jest tam wszystko ok
Ja jak byłam ponad miesiąc temu na badaniach w szpitalu to nie potrzebowałam żadnego papierku założyli mi taką opaskę na rękę i to wszystko dowód oczywiście był potrzebny.
Ja teraz jestem w trakcie wymiany dowodu i są z tego powodu małe kołomyje
My dzisiaj z mężem jedziemy na wieś do rodziców. Jutro mój szanowny małżonek wybiera się wraz z tatą na konkurs sygnalistów i wabienia jeleni na szczęście nie bierze tam udziału może pojadę z nimi zobaczę jak będę się czuła
A co macie dziś na obiad ja robię naleśniki z tartymi jabłkami
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
kasiak, jak kopie po żebrach, to chyba nie jest jeszcze na samym wylocie Bo mój to już przestał matkę okładać w górnych partiach brzucha, teraz jak się wstawił w kanał rodny to czuję ruchy już dużo niżej, na wysokości połowy brzucha.
A tak w ogóle to podziwiam Cię za cierpliwość do tego Twojego dużego dzieciaka... A tak za nim tęskniłaś jak go nie było... Oby ten imprezowy tryb życia mu minął wraz z pojawieniem się synka na świecie, bo wtedy to bidulko zostaniesz z tymi wszystkimi obowiązkami sama...
mycha7, wpiszę jak się tylko przełączę na stacjonarny komputer
moonia154, aleś nas do gimnastyki zmusiła Ładne zdjęcie
dorkiszon, może zastanów się przed zakupem, skoro myślisz o finansach czy jest sens jeszcze kupować "ciążowe" ciuchy-za długo już w tym nie pochodzimy A ostatni okres przed porodem to pewnie już będziesz coraz mniej się pokazywać publicznie
A co naszego tematu przepukliny ciążowej... Lekarka mnie wymacała i z miną "współczującą"lekko (takie wrażenie odniosłam) potwierdziła u mnie ten stan i powiedziała, że teraz nic z tym nie zrobimy, i tak jak Twój gin, że one się nigdy do końca po porodzie nie zejdą... Ale to co? po połogu bierzemy się ostro za trening, nie? Trzeba będzie się zmobilizować i nie dać się
patrizia, moonia154, ale to co Wam lekarze wpisują w kartę ciąży w rubrykę o stanie szyjki macicy? Jest tam przecież na to miejsce przy każdej wizycie... Gdyby np. agnesii lekarz też nic nie sprawdzał to by nikt nie dowiedział się, że ma rozwarcie już na 1,5 cm....
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- patrysia305
- Wylogowany
- budujemy zdania
jejku ja tak kocham żabki a u mnie w h&m nie ma ich ;/ ;/ ;/ może napotkałyście się gdzieś na necie gdzie można ten komplecik kupić ?