- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
Marta uduuuusze - ide zaraz robić nalesniki a miałam odpoczywac bo cieżki dzień dzis az mi nogi troche spuchły... dorkiszo nracuchy ? zabije.....sama nie wiem juz które bym zjadła ...aż mi ślinka leci
Qltoorka fiu fiu jaka trendy mamcia pasuje ci ta ciąza ale juz duuuuzi bziunio kurcze w oczach rośnie
kupiłam aventu uniwersalne (podobno najlepsze) bo sa z miekkiego sylikonu i sie dopasowauja do kształtu i wielkosci sutka. wole miec juz niz zeby maz po nocy po aptekach latał koszt 20 zł a o ile spokojniejsza jestem niejednej zycie uratowały to na wrazie W wole miec
Joanna jak zawsze pieknie
kaska współczuje tych butów :/ to łobuziak jeden
sliczna piłeczka i powiem ci ze juz taki duzy jakbys miała zaraz rodzic... ja nie mam takiego sterczacego - bardziej okrągły mam
Kamilka nieźle - te łajzy wiecznie sie przyczepia. a czy nawet bedac w ciazy na zwolnieniu to juz nie mozna z domu wyjsc wrrrr
bea swietna lista-mam wszystko spakowane tylko musze wyparzyć i wysterylizowac smoka, szczoteczke do zębów no i na ostatnia chwile biore jasia i telefon z ładowarka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolina_p123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja wstępnie miałam zamiar ale mam ku temu coraz więcej obaw i wątpliwości.
Rozmawiałam z dwiema dziewczynami które rodziły w ostatnim miesiącu- jedna w nich była zszywana w okropnych bólach, druga zaś uniknęła bólu w trakcie szycia ponieważ dostała 2 dawkę "po znajomości" ale tuż przed ostatnim parciem tętno dziecka spadło ze 140 do 20 lekarzowi zamarł oddech, łzy stanęły w oczach miał już podejmować cesarskie cięcie ale znajoma dała rade wykonać ostatnie parcie i mała wyskoczyła.
Podsumowując: znieczulenie wydłuża poród przez co dziecko jest bardziej wymęczone, mniej dotlenione przy długim parciu co prawda rodząca nie będzie odczuwała "najgorszego" bólu (choć ciężko określić jaki to ból gdyż będzie to mój pierwszy poród). Przeraża mnie też myśl o tym że gdy mija znieczulenie ktoś ni stad ni zowąd zacznie mi wbijać wielką igłę w "kawał rozkrojonego mięcha" przy czym przez znieczulenie zdążę zapomnieć o bólu porodowym (brak zmiany natężenia bólu)
Już sama nie wiem.....
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Ale numer z tą kontrolą z zus-u choć złyszałm już o takich akcjach...
ja dziś dzień spędziłam u mamy na ogródku, niby słońce było za chmurami a ja spiekłam się na raka...byłam też na badaniu wzroku w kikerunku wykluczenia czegoś tam z powodu toxplazmozy ale wszytsko jest prawidłowo
jutro wpadają znajomi na mecz Lech-Legia więc będzie tłoczno i głośno mąż już cały w nerwach ale wpadnie kolega z żoną i córeczką roczną więc będziemy miały o czym pogadać
Brzuchatki wyglądacie jak zawsze ślicznie na tych nowcyh zdjeciach!
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Czyli tez nie zastali Cie rozumiem w domu podczas kontroli. a nie bylo problemu z tym ze mieszkasz pod innym adresem niz adres zameldowania?
Bo jestem ciekawa czy cofna mi zwolnienie i bede musiala poprwic u lekarza a wtedy opozni sie wyplacenie kolejnego zasilku :\
Teraz w ogole mam zwolnienie juz do porodu od 4.05-2.07 i wystawione jest na adres zameldowania:\
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
W poczekalni ostatnio u lekarza zawinęła się dyskusja na temat znieczulenia. Jedna z kobiet, która rodziła przed pięcioma laty opowiadała o tym jakie ma do tej pory bóle w kręgosłupie po nim, i jak to nie umiała się po porodzie długo wyprostować, bo jej się źle wkłuli. Inna zaś opowiadała też o komplikacjach po znieczuleniu swojej znajomej...
No, ale ja załatwię sobie konsultację z anestezjologiem, wolę mieć to załatwione, choć sama nie wiem do końca czy ze znieczulenia skorzystam czy nie.
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeszcze przez nich urodze wczesniej jak tak beda mnie stresowac!
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Moja kolezanka tez miala taka kontrole to musiala podpisac oswiadczenie ze nigdzie nie dorabia nastepna paranoja...
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja pierwszy zasilek teraz w maju dostalam 9 maja dokladnie bo najpierw pracodawca mi wyplacil wynagrodzenie jeszcze. Bo 33pierwsze pracodawca a potem pod zus juz nalezalam. To szybko sie zainteresowali mna
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
dawno mnie tu nie było, oj dawno
foteczki z brzuszkami macie cudne
ja tez juz torbe spakowałam do szpitala co prawda częściowo ale zawsze do przodu
pamiętajcie ze ważnym dokumentem jest oznaczenie grupy krwi, dowód os. i książeczkę ciąży to wszystko.
jeśli będziecie kupowały majtki jednorazowe to polecam z siatki te inne są masakryczne wiem to z własnego doświadczenia.
Asia twoja lista do szpitala bardzo mi sie podoba hihi
koleżanka poleciła mi żebym kupiła tamtum rosa do mycia krocza niby ma sie szybciej goić
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A kiedy u Ciebie byli?
Ja pierwszy zasilek teraz w maju dostalam 9 maja dokladnie bo najpierw pracodawca mi wyplacil wynagrodzenie jeszcze. Bo 33pierwsze pracodawca a potem pod zus juz nalezalam. To szybko sie zainteresowali mna
Mi Zus mial wyplacic za kwiecien za Trzy dni od 10 do 12 i od razu tez przyleźli. A teraz firmę nękają. Na razie zaplacili mi do końca kwietnia.