BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #656215 przez emi87
padam na pyska.....

Marta uduuuusze - ide zaraz robić nalesniki :D a miałam odpoczywac bo cieżki dzień dzis az mi nogi troche spuchły... dorkiszo nracuchy ? :S zabije.....sama nie wiem juz które bym zjadła ...aż mi ślinka leci :lol:

Qltoorka fiu fiu jaka trendy mamcia :P pasuje ci ta ciąza :) ale juz duuuuzi bziunio :cheer: kurcze w oczach rośnie :)
kupiłam aventu uniwersalne (podobno najlepsze) bo sa z miekkiego sylikonu i sie dopasowauja do kształtu i wielkosci sutka. wole miec juz niz zeby maz po nocy po aptekach latał :D koszt 20 zł a o ile spokojniejsza jestem :) niejednej zycie uratowały to na wrazie W wole miec :)

Joanna jak zawsze pieknie :)

kaska współczuje tych butów :/ to łobuziak jeden :D
sliczna piłeczka :) i powiem ci ze juz taki duzy jakbys miała zaraz rodzic... :) ja nie mam takiego sterczacego - bardziej okrągły mam :)

Kamilka nieźle - te łajzy wiecznie sie przyczepia. a czy nawet bedac w ciazy na zwolnieniu to juz nie mozna z domu wyjsc wrrrr

bea swietna lista-mam wszystko spakowane :D tylko musze wyparzyć i wysterylizowac smoka, szczoteczke do zębów :) no i na ostatnia chwile biore jasia i telefon z ładowarka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656219 przez karolina_p123
Dziewczyny mam pytanie czy wy chcecie/będziecie korzystały ze znieczulenia w trakcie porodu??
Ja wstępnie miałam zamiar ale mam ku temu coraz więcej obaw i wątpliwości.
Rozmawiałam z dwiema dziewczynami które rodziły w ostatnim miesiącu- jedna w nich była zszywana w okropnych bólach, druga zaś uniknęła bólu w trakcie szycia ponieważ dostała 2 dawkę "po znajomości" ale tuż przed ostatnim parciem tętno dziecka spadło ze 140 do 20 lekarzowi zamarł oddech, łzy stanęły w oczach miał już podejmować cesarskie cięcie ale znajoma dała rade wykonać ostatnie parcie i mała wyskoczyła.
Podsumowując: znieczulenie wydłuża poród przez co dziecko jest bardziej wymęczone, mniej dotlenione przy długim parciu co prawda rodząca nie będzie odczuwała "najgorszego" bólu (choć ciężko określić jaki to ból gdyż będzie to mój pierwszy poród). Przeraża mnie też myśl o tym że gdy mija znieczulenie ktoś ni stad ni zowąd zacznie mi wbijać wielką igłę w "kawał rozkrojonego mięcha" przy czym przez znieczulenie zdążę zapomnieć o bólu porodowym (brak zmiany natężenia bólu)
Już sama nie wiem.....

11 lata 7 miesiąc temu #656226 przez NataliaK
badanie podwozia mam co wizytę bo sprawdza szyjkę, myśle, że to dośc ważne. Nie miałam za to robionego badania na HIV muszę zapytć na wizycie czy mam wykonać. Torby nie mam spakowanej bo brakuje mi koszuli i letniego szlafroka ale musze to kupić i przygotować w następnym tygodniu.

Ale numer z tą kontrolą z zus-u choć złyszałm już o takich akcjach...

ja dziś dzień spędziłam u mamy na ogródku, niby słońce było za chmurami a ja spiekłam się na raka...byłam też na badaniu wzroku w kikerunku wykluczenia czegoś tam z powodu toxplazmozy ale wszytsko jest prawidłowo :)
jutro wpadają znajomi na mecz Lech-Legia więc będzie tłoczno i głośno :D mąż już cały w nerwach :) ale wpadnie kolega z żoną i córeczką roczną więc będziemy miały o czym pogadać :)

Brzuchatki wyglądacie jak zawsze ślicznie na tych nowcyh zdjeciach!

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656227 przez Kamilka22
Mycha a wstrzymali Ci zasilek az do poprawienia adresu? czy przy nastepnym zwolnieniu podalas adres zamieszkania?

Czyli tez nie zastali Cie rozumiem w domu podczas kontroli. a nie bylo problemu z tym ze mieszkasz pod innym adresem niz adres zameldowania?

Bo jestem ciekawa czy cofna mi zwolnienie i bede musiala poprwic u lekarza a wtedy opozni sie wyplacenie kolejnego zasilku :\
Teraz w ogole mam zwolnienie juz do porodu od 4.05-2.07 i wystawione jest na adres zameldowania:\

11 lata 7 miesiąc temu #656242 przez Patrizia
karolina_p123 ja nie bede chciala tego znieczulenia jakos przeraza mnie wbijanie takiej szpili w kregoslup i na 100% tego nie bede robic mam nadzeje ze dam rade

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #656255 przez Qltoorka
Mnie też lekarz nie zlecał badania na HIV. Czy jest ono konieczne? Moja lekarka zawsze korzysta ze ściągi na jakie badania powinna mnie wysłać ;)

W poczekalni ostatnio u lekarza zawinęła się dyskusja na temat znieczulenia. Jedna z kobiet, która rodziła przed pięcioma laty opowiadała o tym jakie ma do tej pory bóle w kręgosłupie po nim, i jak to nie umiała się po porodzie długo wyprostować, bo jej się źle wkłuli. Inna zaś opowiadała też o komplikacjach po znieczuleniu swojej znajomej...
No, ale ja załatwię sobie konsultację z anestezjologiem, wolę mieć to załatwione, choć sama nie wiem do końca czy ze znieczulenia skorzystam czy nie.

11 lata 7 miesiąc temu #656259 przez mycha7
Kamilka nie wstrzymali mi jak na razie kasy. Napisalam w tym smiesznym oswiadczeniu, ze adres zmienie przy nastepnej wizycie u lekarza, a ide dopiero za tydzien. Boje sie ze teraz mi wstrzymaja bo dlaczego znow prosza firme o wszystkie moje papiery i poswiadczenia swiadkow co robilam w firmie. Nie rozumiem ich. Czlowiek zawsze placi uczciwie, nigdy nie chodzilam na zwolnienie a tu takie problemy.

11 lata 7 miesiąc temu #656265 przez mycha7
Baba z Zusu powiedziala mojej mamie( bo u niej jestem zameldowana) ze adres mam zmienic w razie jakby chcieli mi wyslac jakies pismo z prosba o wstawienie sie na komisje. Paranoja

11 lata 7 miesiąc temu #656267 przez Kamilka22
Nienormalni oni sa na serio! ja napisalam w oswiadczeniu ze nie zastali mnie bo obecnie przebywam pod innym adresem i podalam adres to moze teraz przyjda tutaj gdzie teraz mieszkam ciekawe... zeby kontrolowac kobiety w ciazy to juz przegiecie! teraz jeszcze przy koncowce to w ogole.. teraz jeszcze zusem bede sie stresowac co za ... wr..!

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656276 przez Kamilka22
No tak jeszcze komisje nam potrzebne jakies porypani!ja tez u mamy jestem zameldowana wlasnie.ale bylam w szoku na serio jak mi mama zadzwonila ze byly babki z zusu. To w razie wu to nawet do sklepu nie mozna wyjsc bo akurat moze przyjda... paranoja. to widzisz nasz Zus w Gorzowie tak nas kontroluje bo nie kojarze zeby ktoras z dziewczyn pisala o takiej kontroli

Jeszcze przez nich urodze wczesniej jak tak beda mnie stresowac!

11 lata 7 miesiąc temu #656278 przez mycha7
Dobrze napisalas. Nie stresuj sie. Wazne bys zaniosla oswiadczenie w ciagu 3 dni i bedzie ok.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656284 przez Kamilka22
Mycha ja juz dzisiaj zanioslam:p ! Zeby miec z glowy

Moja kolezanka tez miala taka kontrole to musiala podpisac oswiadczenie ze nigdzie nie dorabia nastepna paranoja...

11 lata 7 miesiąc temu #656301 przez Kamilka22
A kiedy u Ciebie byli?
Ja pierwszy zasilek teraz w maju dostalam 9 maja dokladnie bo najpierw pracodawca mi wyplacil wynagrodzenie jeszcze. Bo 33pierwsze pracodawca a potem pod zus juz nalezalam. To szybko sie zainteresowali mna

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #656323 przez nikita
Witam mamuśki!!
dawno mnie tu nie było, oj dawno :silly: :silly:
foteczki z brzuszkami macie cudne :) :)
ja tez juz torbe spakowałam do szpitala co prawda częściowo ale zawsze do przodu
pamiętajcie ze ważnym dokumentem jest oznaczenie grupy krwi, dowód os. i książeczkę ciąży to wszystko.
jeśli będziecie kupowały majtki jednorazowe to polecam z siatki te inne są masakryczne wiem to z własnego doświadczenia.
Asia twoja lista do szpitala bardzo mi sie podoba :) hihi
koleżanka poleciła mi żebym kupiła tamtum rosa do mycia krocza niby ma sie szybciej goić

11 lata 7 miesiąc temu #656335 przez mycha7
Kamilka22 napisał:

A kiedy u Ciebie byli?
Ja pierwszy zasilek teraz w maju dostalam 9 maja dokladnie bo najpierw pracodawca mi wyplacil wynagrodzenie jeszcze. Bo 33pierwsze pracodawca a potem pod zus juz nalezalam. To szybko sie zainteresowali mna

Mi Zus mial wyplacic za kwiecien za Trzy dni od 10 do 12 i od razu tez przyleźli. A teraz firmę nękają. Na razie zaplacili mi do końca kwietnia.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka