BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #656784 przez karolinap
Natalia, cudowny pokoik! Na ostatnim zdjęciu bylas jeszcze Ty wiec było jeszcze piękniej ;)

No to zaczynamy meczyk! (L)! ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #656802 przez Patrizia
NataliaK pokoik przesliczny :) zazdroszcze ze macie juz swoje pokoiki przygotowane na przyjscie maluszkow mam nadzieje ze za pare tygodni i ja bede mogla sie pochwalic swoim (jak maz zdazy go zrobic przed rozwiazaniem :P )

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #656823 przez Qltoorka
Patrizia, nic się nie przejmuj, ja jestem jeszcze chyba w tyle za Tobą... Dziś mąż obiecał, że graty wszystkie powynosi do piwnicy, które tam zalegają i zabiera się za gipsowanie ścian... Jak się leń spręży to liczę, że za dwa tygodnie będzie gotów... Teraz po ostatnich wieściach od lekarza to motywacja u niego jest... Weź też nastrasz swojego :P Zobaczysz jak zacznie szybciej machać szpachlą, hihi :laugh:

Natalia, śliczny, maleńki a jakże przytulny pokoik...

11 lata 7 miesiąc temu #656840 przez moonia154
Hejka :) Wybrałam się dziś z mężem na zakupki, kasy wydaliśmy w brud, a i tak jescze tyyyle przed nami :huh: Kupiłam sobie dwie koszule do karmienia- jedna za 20zeta, druga za 30., pajacyk, bodziaki (rozm.56 i 62) i komplecik kaftanik ze śpioszkami. Ubranka drogo mnie wyszły, bo 84zł, ale chociaż polski producent ;) oraz biustonosz do karmienia (56zł i też polski). Myślę, że trochę za niego przepłaciłam, ale co tam- jeden mogę mieć z wyższej półki :lol: Niestety, nie było żadnych klapek pod prysznic, ale może innym razem (nie chcę przepłacać, a żeby użyć kilka razy klapki za 70 zeta to dla mnie rozpusta :ohmy: )Pogoda dziś była tak piękna, że na więcej chodzenia brakło mi sił- gorąco jak diabli, ale na szczęście już się ochłodziło i nie wiem czy czasem jaki deszcz nie spadnie :dry:
NataliaK pokoik super!
Dorkiszon mi się taki fotel marzy od bardzo dawna, ale coś podejrzewam, że jakbym w nim usiadła, to pewnie bym nie wstała :lol:
Pisałyście jeszcze wczoraj ona temat badań gin. No więc doszłam do wniosku, że przy najbliższej wizycie zapytam go wprost, o co kaman, bo już nawet nie wiem, czy mogę ze swoim mężem "bara bara" :P (wczoraj jeszcze się "zabawiliśmy", na wszelki wypadek :woohoo: ) Trochę mnie nastraszyłyście i nie chcę żyć w tym strachu do samego rozwiązania :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #656850 przez emi87
Qltoorka oj to kiepski dzionek.... czyjas smierć zawsze nami wstrzasa i nie ma tuy słow pocieszenia.

dorkiszon w takim razie bedziemy czekac na relacje :) współczuje tych skurczy...
a co do znieczulenia - zacznijmy od tego że to Polska i tu wszystko jest możliwe :P a każda przezywa bo sie boi, bo tego nie zna,bo ma wątpliwosci. jakie sa zalety kazdy wie, o wadach najczescies sie mówi bo dziewczyny maja watpliwosci i dobrze wiedziec ze nie zawsze jest kolorowo :) tak samo sa rózne dyskusje na temat ciecia krocza, faceta przy porodzie itp itd zawsze beda ci za i ci przeciw :) ja nie wiem bo tego nie przeszłam...ani porodu ani znieczulenia wiec nie mam porównania :P

kasiak no no no widze ze sie nawraca małzonek :D tak trzymac!! normalnie jak para nastolatków :P człowiekowi czasami brakuje takiej spontaniczności (zwłaszcza krzaczkowej hehe)

Natalia piekny!!! ach będzie sie małemu cuuudownie tam spało :) na prawde cudnie :cheer:

moonia poczekaj niedługo beda w jakis supermarketach klapeczki za 5zł :) ja mam takie :)

wreszcie weekend !!!! w pon tez mam wolne wiec juz czuje lajcik hehe robie dzis (przez was!) placuszki z jabłakami - żeście mi smaka narobiły :)
zobaczcie co dorwałam na ciuchach (tylko pogniecione troche) :cheer: nie moge sie doczekac jak zobacze w tym naszego króliczka :P
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #656855 przez Patrizia
emi jaki ladny kroliczek bedzie :)

ja wlasnie piore pieluszki tetrowe ubranka biale i wrzucilam rozek ktory ostatnio kupilam zobaczymy czy wyciagne go takiego jak wlozylam :P dostalam jakiegos powera chyba z nudow bo maz po pracy na piwko poszedl z chlopakami i posprzatalam cala chalupke nawet plytki na sciankie w kuchni wyszorowalam :) wlasnie skonczylam odkurzac i co teraz??? chyba przekasze kalarepke tak mi ostatnio smakuje :)

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #656884 przez moonia154
emi87 króliczkowe wdzianko po prostu wymiata :lol: Gdybym tylko ja miała córcię ;) Dobrze, że w porę się opamiętałam i przed usg nie zaczęłam kupować różowych ubranek, bo by był kłopot :huh: A klapeczek to się już doczekać nie mogę, zwłaszcza w TAKIEJ cenie, jak piszesz :woohoo:
Patrizia ja dziś też się bawię w praczkę. Wszystko to, co udało mi się dziś kupić już wisi na dworku, bo deszczowe chmury gdzieś odeszły :P U mnie ze sprzątaniem gorzej, bo wróciłam z zakupów zmęczona i nie chce mi się mężem sterować ;)
U nas szykuje się grill, ale nie wiem, czy powinnam dziś jeść jeszcze cokolwiek, bo zgrzeszyłam i pod koniec zakupów pochłonęłam hamburgera z mojej ulubionej miejscówki :huh: Tak dawno takich rarytasów nie jadłam :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #656893 przez emi87
moonia na allegro tez sa tanie np allegro.pl/japonki-brasil-39-3-kolory-ul...013-i3239298392.html
bo na lato zawsze w tych realach, biedronach, lidlach i innych sa tanie klapeczki :) mysle ze lada dzień sie pojawia :) o ile juz nie ma :) warto zajrzeć do jakiegos wiekszego sklepu :)

ja troche poogarniałam i zaraz sie biore za te placuszki :S jak utyje to pamietajcie - wasza wina!! hehe :D

11 lata 7 miesiąc temu #656993 przez nikita
hej laseczki
informuje ze niedługo w lidlu maja być staniki do karmienia po 25zl nie wiem jakie będą jakościowo ale czasem kupuje tam odzież i jest ok :) :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657000 przez uniuni
No jestem i ja :laugh: Nic nie straciłam, bo w miarę możliwości podczytywałam wasze rozmowy :)

Dziewczyny cudne te Wasze brzuszki, a Wy wyglądacie po prostu apetycznie :)

Poznałam moją półroczną siostrzenicę :) Cudowne i pogodne dziecko, chciałabym, żeby Nils była taki grzeczny ;) A Nils dziś się odwrócił - jeszcze dziś rano stópki miał po prawej stronie pod żebrami, a teraz już są z lewej, a dupka z prawej :)
Byłam przez tydzień w Białymstoku, a w poniedziałek spotkaliśmy się z J. w Krakowie na wspólny urlop. Urlop się udał - pogoda dopisała :) Jedyne nad czym ubolewałam, to że przez tę cukrzycę tylko sałatka i sałatka :X A ja tak chciałam i placka ziemniaczanego i pierogi i lody lub jakiś deser.. :dry: odbiję sobie po porodzie :lol: Plus jest taki, że dużo nie przytyję. Mam te 10kg na plusie i waga raczej stoi.

Ścięłam i pomalowałam włosy. Zamiast rude do pasa, są krótkie i brązowe :)

Z takich sobie wiadomości.. Zwolnili mnie z pracy.. od 3,5roku byłam na kontrakcie ciągle przedłużanym i przy kolejnym musieliby mi dać umowę na stałe.. wypieli się na mnie 'dupom'. Zwalniali masowo, bo produkcja zwalnia, to przy okazji dostałam tel jeszcze w PL, że do końca kontraktu tylko i już nowego nie dostanę 'bo i tak przecież z końcem kontraktu na macierzyński idę'.. no trudno.. teraz, to nawet nie chciałabym do nich wrócić tak mi się przykro zrobiło. Zanim zaszłam w ciążę, to było tyle gadania, że jak tylko otworzy się jakieś miejsce, to jestem pierwsza na liście do przyjęcia na stałe, a jak zaszłam w ciążę, to mnie w tyłek kopnęli :( Przykro mi się zrobiło i tyle :(

W poniedziałek znowu idę na glukozę. W końcu też zdzwonili od fizjoterapeuty :D Pierwsze zajęcia w środę :)

Zdjęcie z przed tygodnia :)
Uploaded with ImageShack.us

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657003 przez magdalenagal
Dobry Wieczorek!

Dziewczynki jutro jadę do Częstochowy pomodlić się za pomyślne rozwiązanie dla siebie i dla Was też (czy chcecie czy nie :P)

Dziś mało się nie popłakałam bo chciałam ciastko do kawy (jedno posrane ciastko) a mi nie wolno. I wypiłam kawę zagryzając rzodkiewką... I co, nie da się?? :-)

Buziaki na wieczór.

Uniuni dobrze że wróciłaś :kiss: a pracę osraj. Jak Nilsa zapytają "Co Mama robi?" naucz Go odpowiadać "Mama nie robi" :-)

Dziewuchy! Wyglądacie BA-JE-CZ-NIE.

11 lata 7 miesiąc temu #657004 przez kaska1982
Uniuni ślicznie wyglądasz :) zresztą chyba kazda mama wyglada tu pięknie :) a pracą sie nie przejmuj, po macierzynskim znajdziesz pewnie cos lepszego :) a pozatym po co wracac do ludzi, którzy najpierw obiecuja a potem zwalniają...

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 7 miesiąc temu #657012 przez Patrizia
uniuni slicznie wygladasz i jaka fajna sukieneczka :) praca sie nie przejmuj czasem jedne drzwi sie zamykaja i otwieraja sie drugie i lepsze :) moj maz dalej na bibie z chlopakami jakos mu sie do domu nie chce wracac :( wiec siedze i ogladam tv

Ksawerek(*)

11 lata 7 miesiąc temu #657016 przez dziubasek
Uniuni ty Zolzo jedna a ja taka zakochana bylam w twojej rudej kicie ;) teraz tez fajnie ale ruda kira to moja faworytka ;) U mnie tak samo w pracy robia, ja ma kontrakt na czas nieokreslony ale wszystkie dziewczyny ktore robia przez agencje albo maja przedluzany kontrakt od razu sa autowane... Wszedzie to samo... Ale nie penkaj mamuska, moim zdaniem dla chcacego nic trudnego i na byc moze na lepsze ci wyjdzie i znajdziej lepsza prace :laugh:
Madzialenka pomodl sie za Dziubaski :) zebysmy szybciej niz ostatnim razem sie rozpakowali :) no i zeby moja Miss byla szczesliwa starsza siostra :) :)

11 lata 7 miesiąc temu #657035 przez Nikaa
hej my dziś po grillu jesteśmy mniam :)
uniuni zobaczysz czeka Ciebie coś lepszego - może to i faktycznie lepiej dla Ciebie - na co pracodawca co obiecuje a inaczej postępuje ( ale dziś rymuje) :P
dorkiszon bo w Polsce jest tak z wszystkim - chcesz znieczulenie - źle chcesz lepszych leków w przypadku choroby źle - chcesz np. laparoskopię zamiast innej operacji - źle :P:P:P jesteś wtedy złą roszczeniową pacjentką "która naczyta się w necie i śmie się domagać" ( czyt. nie czekasz pokornie na to co łaskawie postanowią w Twojej sprawie :P:P nie przejmuj się nie ma co - Ty znasz najlepiej siebie i wiesz, co jest lepsze :) wiadomo wszystko ma plusy i minusy i trzeba rozważyć za i przeciw ;) aha no i jeśli chodzi o znieczulenia sprawa jest prosta - po prostu 1. brak odpowiedniej liczby anestezjologów (na czymś trzeba zaoszczędzić) 2. to powiedziały mi w szkole rodzenia położne - że nie lubią znieczuleń bo to utrudnia im (położnym) pracę - i tyle ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka