BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #657743 przez nikita
staniki w Lidlu bedą od jutra a ze ide rano do lekarza na ostatnie badania to nie omieszkam tam wstąpić :silly: :silly: miałam kilka z poprzedniej ciąży ale zostawiłam 2 a resztę wyrzuciłam bo zrobiły sie brzydkie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #657745 przez NataliaK
staniki od 23 maja czyli od czwartku właśnie sprawdziałam :D

11 lata 7 miesiąc temu #657746 przez pasal
hej mamuśki :) ale lipcówki kwitnąco wyglądają :) zazwyczaj jak spotykam ciężarne to większość w starym wyciągniętym dresie i wyglądają jak poważnie chore a tutaj aż miło popatrzeć na małe i duże brzuszki :)

Ja się wybieram po stanik do karmienia do lidla ale właśnie.. rozmiar.. jako, że wcześniej moja pierś to była jakaś odstająca krosta (nosiłam 75 B z konkretnym push up) to nie wiem jaki rozmiar będze mi potrzebny, czy łudzić się, że tam jeszcze coś wyrośnie ( teraz noszę 75 B bez push up) i kupić miskę C czy raczej pozostać przy tym B. Mam bardzo małe piersi i nie wiem czy karmienie dwójeczki jakoś je powiększy czy nie.

Mój pokoik dla kruszynek już prawie skończony :) teraz już będę dużo bardziej spokojna :D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657752 przez Joanna89
NataliaK nie tylko Twoje piersi nie rosną :P moje też nic a nic, wciąż noszę stanik z przed ciąży mój ulubiony :D nawet obwód jest taki sam..

pasal pochwal się pokoikiem:)

Nie raz piersi kobietą nie rosną, albo rosną dopiero jak pojawi się pokarm, wiec chyba zaczekam z tym kupnem. Może to genetycznie, mojej mamie też nie urosły,a karmiła mnie przez rok piersią.

ja też jutro badania krew, mocz i toksoplazmoza...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657753 przez nikita
Natalia poważnie od czwartku????? :(

uuuuu sprawdziłam no nic szkoda bede musiała zrobić rundke do miasta w czwartek

11 lata 7 miesiąc temu #657754 przez Joanna89
nom staniki są od 23 maja :)

11 lata 7 miesiąc temu #657759 przez NataliaK
od czwartku mi się pomyliło z biedronką bo chciałam zobaczyć jakie beda koszule...

11 lata 7 miesiąc temu #657784 przez dziubasek
Laseczki mi w pierwszej ciazy tez wcale nie urosly, ale jak zaczelam karmic to z mini A zrobilo sie mega C... wiec wstrzymajcie sie ze stanikami bo potem rozmiar moze byc niewlasciwy.... hmmmm ciekawe czy teraz ja zaczne karmic to jeszcze mi sie powieksza(juz bym chyba nie chciala wiekszych) teraz mam C i wydaje mi sie ze one dalej rosna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657824 przez karolina_p123
Witam poweekendowo
Ależ wczoraj miałam udany dzień spacer nad Wisłą, molo, nawet pozwoliłam sobie na frytki+colę przy plaży (za to wieczorem strasznie bolał mnie brzuszek z prawej strony sama nie wiem czy to od chodzenia, niewygodnego leżenia po powrocie, może po tej coli chyba że mały uciska mi bebechy)

Dziewczyny piękne brzuszki: piłeczki, kuleczki, orzeszki cud miód i maliny. Niezależnie od wielkości i kształtu wszystkie do schrupania :) :kiss:

magdalenagal dziękujemy za modlitwę. God bless you

Joanna89 NataliaK pasal Co do wzrostu piersi moje również ani drgnęły ja nosze rozmiar 75c lub 60d w/g rozmiarówki esotiq na delikatnej gąbeczce bez pusha. Był taki moment, że zaczęłam obawiać się o laktację- ale mój "bąbelek i balonik" zaskoczył mnie jakieś 4-5 tyg temu bo zaczęło się z nich sączyć więc chyba będzie mleczko dla mojego kotka ;)
Ja zakupiłam u pani na bazarku 2 biustonosze bawełniane (13 zł sztuka) jeden 75c (jest akurat) i jeden 75d (ten zasłania całą pierś aż delikatnie wchodzi pod pachy).

W sobotę wybieramy się z mężem na giga zakupy: łóżeczko, wózek, mebelki, przewijak, lampka, dywanik, leżaczek, akcesoria, dodatki itd więc pewnie też wdepnę do lidla zerknąć biustonosze ciekawa jestem również tych spodenko-leginsów dla bobasów

Wrzucam usg mojego siusiorka 29 tc- chyba nie zmieni się w dziewczynkę :blink:

Z innej beczki dziś zjadłabym placki ziemniaczane z cukrem hmmmm

Udanego dnia mamcie :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #657847 przez bea2a
Właśnie wybieram się za chwilę do Biedronki zobaczyć te koszule do karmienia. Zobaczymy czy warto kupić. A te staniki w Lidlu były na początku od dzisiaj ale zmienili datę. Mają tylko 5 rozmiarów. Najmniejszy obwód pod biustem 80! Też się zastanawiam jaki kupić. Od szwagierki dostałam dwa duże, więc jak mocno mi piersi urosną, to będę je nosić ale jak będą za duże to chyba kupię sobie w Lidlu jeden mniejszy. Zresztą trzeba na żywo zobaczyć czy warto. Uciekam na zakupki a po południu mam wizytę :)

11 lata 7 miesiąc temu #657852 przez emi87
Witam w poniedziałek :)
ja dzis wolneeee :P bycze sie hehe albo sie wezme za sprzatnie :P a wczoraj zamówiłam wreszcie literki nad łóżeczko :) ach i nasza Mila lubi motocykle po tatusiu hehe jechalismy wczoraj autkiem i wierzgała, podjechał harley i nagle spokój.stalismy na światlach. dopiero jak odjechał to znowu zaczeła wierzgac hihi spodobał jej sie ten piekny dźwiek :cheer:

agusia najważniejsze ze przeżyłaś nalot :D
ale wy macie sie z tymi tesciami :D moi sie nie wtrącają i chwała im za to!

uniuni daj spokój! co za laska :ohmy: i jaki tupet.... niech sie mama pilnuje a ty sie nie zamartwiaj :*

bea ja te erytrocyty i hematokryt od poczatku miałam troche ponizej normy. ale nie ma co sie tym martwic :) lekarz powiedział ze u ciezarnych to normalne :)

moonia dzieki :* kochana jestes - trza sie troche wylaszczyc :P jak Joanna wygladać nie bede ale zawsze bedzie lepiej :P a ty Joasia to wogóle laska jesteś to sie patrza i zazdroszcza :P

ja sie na ostatnim usg upewniałam u lekarza i na 100% dziewczynka :) nawet chciał sie ze mną załozyć hehe

madziu nie pierdziel - kwitniesz kochana!! i dziekuje za modlitwe :*

ja mam 164 wiec do wielkich tez nie należe :P

patrysia wow!! ale okazja :ohmy: my włąsnie chcemy ten fioletowo-zielony :D tak nam sie w sklepie spodobał hihi

pasal pokaż foteczki :P

karolinap123 no chyba siusiaczek nie odpadnie :P

11 lata 7 miesiąc temu #657905 przez bea2a
Wróciłam z Biedronki. Kupiłam koszulę różową M ale jak przymierzyłam w domu to muszę przyznać, że jest bardzo duża i spokojnie mogłam kupić S. A do najszczuplejszych nie należę. No ale może jak przy laktacji piersi urosną to trochę będzie to inaczej wyglądać. Wypiorę ją i wyprasuje, to się zobaczy.

11 lata 7 miesiąc temu #657907 przez agusiaa26
NataliaK dzięki za pocieszenie, widze że też masz wesoło z teściem- fajnie że już za Ciebie zadecydował ;)
u mnie ogólnie masakra, bo spakowałam spacerówke-mąż się nie ruszył i nawet sie na mnie wydarł że zawsze musi być po mojemu i że jestem uparta, a ja mu że jego rodzice nie będą za mnie decydować bo to moje mieszkanie i moje dziecko!! Pokłóciliśmy się, nie odzywamy się do siebie, wkurzają mnie te dziady bo nie będą mi decydować gdzie co ma stać, a mój emek to też dupa wołowa bo się kuźwa nic nie odezwie, więc mu mówiłam po co się żenileś, było zostać z rodzicami.
Jestem załamana... i jeszcze ciągle przed tv siedzieliśmy bo "oni tacy są" no odechciewa sie wszystkiego...

Piękne zdjęcia dziewczynki, brzusie malusie i duże, rośniemy w siłe ;)

11 lata 7 miesiąc temu #657943 przez moonia154
Dzień doberek :cheer:
emi87 polecam się na przyszłość :) Nie jestem jeszcze ekspertem w tej dziedzinie, ale jak już usunę wstręciucha z ud i pośladków, to pewnie nim będę ;) Za chwilę wykonam ten cudny masaż (jakoś tak jestem nastawiona, że jak boli to działa, więc ból mnie kręci i już widzę siebie oczami wyobrazni, jak spaceruję w bikini po plaży) :lol:
Jestem już po wizycie w gabinecie zabiegowym, ludzi dzisiaj od groma (pewnie po weekendzie objedzeni i opici- dlatego przychodzą lekarzom d... zawracać :P ). Niby jako ciężarna mam pierwszeństwo, ale postanowiłam się nie wychylać... Byłam trzecia- przede mną starszy gościu akurat wchodził, jedna młódka i kobitka po 40. Żadna się nie kapnęła, żeby mnie przepuścić, a ja sama nie miałam śmiałości się wpychać w kolejkę :S Wreszcie z gabinetu wyszła pielęgniarka i powiedziała, że ja mam pierwszeństwo i mnie zawołała. Jeszcze na korytarzu spytała, czemu nie weszłam bez kolejki, a ja jej głośno odpowiedziałam, że "mam widoczny już brzuch, ale tu tyle nieuprzejmości, że postanowiłam czekać" :ohmy: Obie (młódka z tą starszą) spaliły cegłę i nic się nie odezwały. Pewnie jakbym nawet zaczęła rodzić, to by mnie nie wpuściły, mimo iż na drzwiach jest napisane, że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością :huh:
Jeśli chodzi o piersi, to moje tylko się zaokrągliły i mam większy obwód (o 10cm) i teraz mam pełne 80B. Stanik, który kupiłam w sobotę (dobrze, że przymierzyłam), to niby (uwaga!!!) 75E :ohmy: I to polski producent Mitex! Tak więc bez przymiarki niczego z ubrań nie kupuję, zresztą jeśli chodzi o staniki do karmienia to ponoć zaczynają się od miseczki C :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu #658003 przez Joanna89
Hej mamki :)
Posyłam gazetkę z Biedronki :)

gazetki.biedronka.pl/g92,wielki_swiat_ma...5%82ego%20odkrywcy/2

troche będzie znów fajnych rzeczy dla mam :)
Dziś obudziłam się z zakwasami na udach-ale to dobry znak ,ćwiczenia działają ! szczerzę martwię się o nogi bo muszą dźwigać ciężar brzuszka, dlatego codziennie je ćwiczę.
Zrobiłam rano badania,w środę wizyta :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka