BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #658009 przez karolinkanice16
kochane i ja juz jutro wracam dziś ostatni dzień pobytu ehh szkoda ze tak krotko ale w sierpniu znowu zawitam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #658012 przez magdalenagal
Dzień dobry!

Wstałam raptem godzinkę temu, w nocy któraś z Sąsiadek wróciła przed północą z pełną dyskoteką- klasyczne upcyng-dupcyng z głośników... Oczywiście przez 10 minut stał ten pussy-wagon pod domem, muza napierdzielała a psy chciały się zesrać. W sąsiedztwie każdy ma przynajmniej jednego psa i poszła kanonada szczekania i wycia. I w ten oto sposób nie spałam pół nocy. Z przewracania się z boku na bok boli mnie brzuch a ból po skurczu łydki, do teraz boli mnie trzyma. Witaj piękny dniu!!! :X

agusiaa26 na prawdę współczuję teściów. Wiem jak to jest kiedy pada hasło- co ja za nich mogę. Dla własnego zdrowia cały czas uczę się olewać głupkowate zachowania. Chociaż czasem muszę oczyścić wątrobę i powiedzieć co myślę ;-) I za Ciebie trzymam kciuki ;-)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dziubasek jak to urwało pindola?? Nie strasz mnie! Moje Dziecko ma wielkie jajka i małego ale siurka i musi on tam zostać! Przecież Stary by mi się załamał ;-) Fajny ten mój Malboro-man, nie? I pomyśleć że jak Go zobaczyłam na pierwszej randce to uciekłam ;-) przez rok byłam przekonana że nie wiedział że tam byłam... Do dziś się ze mnie śmieje ;-)

Qltoorka, Dorkiszon, bea wiem co przeżywacie z tymi kopniakami. Czasem jak dostanę kopa to aż mnie zegnie. I wypycha się centralnie pod żebrami, mam nadzieję że to już dupka a nie dalej głowa... To jest cudowne kiedy sobie tak "pogadamy"- Mały się wypchnie ja Go pogłaskam, ale czasem boli.

uniuni Co to za menda z dziewczyny! (Nawet nie zasługuje na duże litery!) w ogóle że się nie wstydzi wracać do Waszego domu! No przecież to jest szczyt szczytów!! Następna żeby jej łomot spuścić! A Twoja Mama nie może się nie zgodzić żeby u Nich nocowała?

NataliaK ale przynajmniej się interesuje. Ja niestety nie mogę się pochwalić jakimkolwiek zainteresowaniem szanownej "Mamusi". Fakt że byłabym równie skrępowana i zawstydzona (jeszcze tym bardziej przy znajomych...) ale ja niestety nie mogę liczyć na żadną atencję. Dwa razy usłyszałam "Jak się czujesz". I tyle za całą ciążę. O odwiedzinach czy zapraszaniu mnie nie ma mowy. Może i dobrze.

Joanna89 bo należysz do tej nielicznej grupy zadbanych ciężarówek. Ja wczoraj też się naoglądałam- tych zadbanych i świadomych i zadowolonych ze swojego stanu ale i tych z ciążą za karę. I jakbym zobaczyła taką chudzinkę z piłeczką jak Ty i jeszcze w szortach sama bym się odwróciła :-) I oczywiście złorzeczyła w duchu na swoje kopytka jak szynki parmeńskie (zacne udo i chudsza pęcinka ;-) )

moonia154 dzieli nas całe 8 cm ;-) Siostra chyba zrobiła zdjęcie z perspektywy żaby i temu taka wyrośnięta się wydaję ;-) Ja w czwartek odbieram wyniki posiewu moczyku i będę brała urosept. Mam nadzieję że nie będę musiała dopraszać się o antybiotyk bo tak zasugerował mój gin.

emi87 Ty wulkanie! Aż mi głupio kiedy czytam że Ty i Dziubdziasek do dziś pracujecie... Ja porzuciłam mój obóz pracy w grudniu...

Cyccory na pewno podskoczyły mi o rozmiar. Z C do D. Ale obwód pod został na 80 :-) na razie nie kupuję żadnego stanika bo obawiam się że jak kupię to potem będzie za mały. Ot taki paradoks. Koszulę jedną mam ale nie lubię za bardzo spać w koszulach bo zawsze się zawinie i zatrzymuje pod cycami ;-) i śpię taka pół naga i zmarznięta ;-)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa :-) Nawet jeśli to kurtuazyjne komplementy to się człowiek od razu lepiej czuje :-)

Buźki, spokojnego dzionka!

11 lata 7 miesiąc temu #658023 przez nikita
Witam my po wizycie u gina :) wszystko ok :) Olek przygotowany do wyjścia następna wizyta za 3 tyg.

11 lata 7 miesiąc temu #658051 przez moonia154
Joasiu ja również zaczęłam ćwiczyć, niestety, nie tak intensywnie jak przed ciążą (wiadomo). Tyle czasu już nie ćwiczyłam (nogi i pośladki), a brzuch przesłonił mi cały widok, więc do tej pory bagatelizowałam. Niestety jednak, muszę wzmocnić mięśnie, bo- tak jak pisałaś- nogi teraz nie mają lekko :huh: Dobrze, że żylaki mi nie wyskoczyły, bo by była załamka totalna :ohmy: P.S. Czy stosujesz może jakieś smarowidło antycellulitowe? Myślałam wzmocnić i przyspieszyć efekt kuracji, ale kosmetyków taaaki wybór, że głowa mała :dry:
Magdalenko aż mnie zaskoczyłaś swoim wzrostem- myślałam, że masz jakieś 170cm ;) Jeśli chodzi o Urosept, to na szczęście opakowanie szybko mi poszło (3xdz. po 2tabl.) lecz teraz będę żyła w niepewności. Co prawda- jutro będą wyniki, ale do lekarza wybieram się w czwartek- po zwolnienie. Nie chce mi się tam jezdzić codziennie, zwłaszcza jak patrzę na mało rozgarnięty personel (przynajmniej jedna tam jest tragiczna kobitka) :dry: Sąsiadki Ci bardzo współczuję- chyba by mnie coś trafiło, jakbym miała taką pobudkę (na szczęście mamy okna od podwórka i nic nie słychać z ulicznych odgłosów :side: ). Teściowej współczuję Ci jeszcze bardziej. To, jak Was traktuje to się w głowie nie mieści :ohmy: Zamiast całować Was po tyłkach, że jej kasę pożyczyliście, to jeszcze wali focha :huh:

11 lata 7 miesiąc temu #658081 przez NataliaK
Dzieńdoberek :)

Zajrzałam dzisiaj do biedronki po koszule ale zostały tylko dwie S różowe i tak wydawały mi się duże jak dla mnie a reszta same większe więc sobie odpuściłam. Kupiłam za to u mnie za osiedlu w dwie koszule bawełniane odpinane na guziczki ( po 29zł) i dwa staniki (po 13zł i nawet dostałam mój mały rozmiar :D)żebym miała do szpitala na początek a później jak moje cycki się namyślą i urosną to kupię więcej :)

magdalena no to nie zazdroszczę teściowej, może jakby pożyczyła od kogoś innego to by miała większy szacunek a, że od syna to się nie przejmuje kiedy odda i nie fatyguje się żeby przeprosić :( ja faktycznie nie mogę narzekać bo teście się bardzo interesują moim stanem i zawsze mamy w nich ogromne wsparcie (nawet większe czasem niż od moich rodziców) ale czasami to już też jest wkurzające, że zawsze mają coś do powiedzenia. Na szczęście już się nauczyli, że ja chętnie wysłucham ich zdania ale i tak zawsze do mnie należy ostatnie słowo :)

11 lata 7 miesiąc temu #658086 przez magdalenagal
Monia, to nawet nie chodzi o całowanie po d. Pomagam jej bo czuję się w obowiązku. Zawsze tak robię- jak mogę to pomogę. I nie tyczy to tylko Rodziny. A że po raz kolejny bez słowa złamała zasady to świadczy tylko o niej. I to był ostatni raz kiedy pożyczyliśmy Jej kasę.

11 lata 7 miesiąc temu #658117 przez Joanna89
monia nie mam cellulitu więc nie strosuję nic na cellulit, no bo po co :) Sodki na cellulit są gdy już się pojawi, no a wiadomo jakieś zapobiegające lepiej stosować , z tym ,że ja masaż bańką robię na zwykłej oliwce i wtedy już nic w nogi nie wcieram dodatkowo. A jak nie masuję bańką to wcieram krem z Ziaja kozie mleko jak dla mnie rewelacyjny:)
Pamiętaj tez,że nie każdy środek ANTY można stosować w ciąży, gdyż wnika on w skórę...najlepsze są te typowo dla kobiet w ciąży.

Co do żylaków, mojej znajomej po ciąży wyskoczyły, ale trochę pobladły i za bardzo ich nie widać. Trzeba leżeć z nóżkami w górze hihi :)

Na obiad mężuś przywiózł rybkę :)

11 lata 7 miesiąc temu #658118 przez dorkiszon
Mnie boli wątroba i myśle czy nie iść do przychodni do mojej lekarki co ona na to powie nie wiem co mam zażywać pozatym mam placek na ręce po tej meszce i robie zimne okłady pomogły mi, ale znowu mi się zaczyna i smaruje fenistilem, bo bylam wczoraj w aptece.

11 lata 7 miesiąc temu #658129 przez kasiak
Melduje się po weekendzie. Chociaż tutaj znowu święto, to mąż w pracy. Przez ostatnie dwa dni było strasznie gorąco! Niby fajnie, że pogoda ładna, ale pociłam się samym patrzeniem, nie mówiąc już o robieniu czegokolwiek... Dziś pogoda się popsuła i wiem, że to dziwne, ale się z tego cieszę. Spuchły mi wczoraj łapki, a stawy, głównie kolana bolały...
Mimo to szlag mnie trafiał przy leżeniu i zmieniłam pościel, wyprasowałam i powiesiłam firanki, podlałam trochę ogródek i podsypałam nawozem, w rękawiczkach oczywiście. Trochę pomagał mi mąż, bo nie dałabym rady sama zmienić pościeli, kołdrę mamy 200×220 i za dużo naciagania...

Na obiad dziś grochówka. Taka zachcianka :) no i będę po raz kolejny próbowała upiec chleb. Raz wychodzi lepiej, raz gorzej, ale testuje z uporem maniaka różne przepisy. Jak znajdę jeden idealny to będę piekła częściej :) i mąż mi obiecał, że się zastanowi nad jakimś fajnym robotem kuchennym dla mnie :laugh:

Z tym pożyczaniem kasy to porażka. Też nam się zdarza pożyczyć komuś większą sumkę, ale zwrot zawsze w terminie i bez problemów. I to nie tylko rodzinie, ale i dalszym znajomym. A żeby własna matka takie cyrki odstawiała? Trochę rozumu nabić młoteczkiem do głowy by nie zaszkodziło ;)

Z tego co widzę, to nie tylko ja jestem takim krasnalem, z moimi 156cm wcale się nie wyróżniam ;) dlatego się wszyscy dziwią, że przy takim małym wzroście nie wyglądam jak wieloryb, tylko normalnie. Zwłaszcza, że otyłość u nas rodzinna i coponiektóre(tak się to pisze??) życzliwe kuzynki życzyły mi ciążowej nadwagi :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #658136 przez Joanna89
Dorikoszon mnie pogryzły na ognisku komary :/ też miałam rumienie na skórze,ale zeszło na szczęście. A wątrobę może dzidzia ugniata ? słyszałam ,że ponoć tak się czasem dzieję.

Kasiak grochówka też super :D ja jutro będę robić fasolkę po bretońsku mąż uwielbia:)
Krasnale rządzą :D hihi

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658139 przez dorkiszon
No tak wiem, że dziecko uciska nawet sobie nogą po niej jeździ, a ja wtedy sztywnieje z bólu tylko czy ja tak będę cierpieć do końca czytałąm, że są jakieś czopki rozkurczowe zobacze co mi lekarka powie na to, a przy okazji zapytam o ten rumień, bo meszki mają toksyczną ślinę i czy to nie szkodzi dziecku i co z tą boleriozą czy mam robić test czy nie.
Joanna , a wiesz, że nie wolno sie pryskac niczym na komary, bo wdychanie tych toksyn w ciąży jest szkodliwe na meszki domowe metody to wysmarować się zapachem waniliowym do ciast, bo one nie znoszą wanilii, a komary to nie wiem jakie są sposoby.

11 lata 7 miesiąc temu #658145 przez patrysia305
ja dostałam od mamusi koszulę ta z biedronki różową przymierzyłam na dsiebie i wzięłam rozmiar l - od paru dni nawet mój Mąż zauważył ze się powiększyliśmy:)

na obiad schabowe z mizerią
nie wiem czy też tak macie ale ja od jakiegoś tygodnia mam non stop ochotę na serki homogenizowane naleśniki z serem

11 lata 7 miesiąc temu #658151 przez patrysia305
o ja!! ja się brosem popsikałam bo mnie atakowały cholerne komary na działce ;/

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #658154 przez Joanna89
Mi era nawału nabiału minęła, miałam tak nie dawno przez jakieś 2-3 miesiace tylko ser biały ze śmietana , ser topiony, mozarella, mleko i tak w kółko:)

Dorkiszon tak wiem, dlatego się nie psikałam i tak mnie pogryzły cholerniki :/
a sposób jeden nie jezdzić w nocy na ognisko nad wodę hehe :P w domu mam w kontaktach takie środki jak narazie jest oK :)

11 lata 7 miesiąc temu #658161 przez agusiaa26
Też zakupiłam koszulę w biedrze, mam M chociaż i tak jest duza i dłuuga- zaniosę ją do krawcowej bo nie chcę wyglądać w niej jak stara baba;)

Magdalena współczuje sytuacji z kasą, przewalone, też miałam podobnie tylko że ze szwagierką- wzięłam głupia na nią kredyt i musiałam upominać się o kasę na raty bo nie miała!! Dobry wzyczaj- nie pożyczaj i trzeba o tym pamiętac. A propos zapytań "jak się czujesz?" ze strony teściów też słyszałam ale może raz...

już sie wypłakałam, mąż zrozumiał i będzie tak jak my chcemy a nie jak sobie teście zażyczą..

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka