BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 7 miesiąc temu #657156 przez Justysia84
Witam, mam do sprzedania śliczny, beżowo brązowy wózek Jedo Fyn 4DS. Wózek jest w stanie praktycznie idealnym:) Zapraszam: allegro.pl/jedo-fyn-4ds-i3240473346.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657159 przez bea2a
Cześć dziewczyny!

Właśnie wróciłam do domu po aktywnym dniu. Byłam u szwagierki, która miała termin porodu na wczoraj ale na razie nic się nie wykluło :) Jak widać nie wszyscy rodzą wcześniej a raczej część rodzi później:)

Dostałam od szwagierki przewijak z wanienką. Ona nie ma na niego teraz miejsca. Wklejam zdjęcie ale mój ma tylko jedną półkę na dole i nie ma kółek tylko nóżki i jest koloru granatowego z białą wanienką. Nie znalazłam takiego w necie.
Mąż też zrobił mi całkiem fajne zdjęcie dzisiaj :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #657189 przez uniuni
Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) Nie podłamała mnie ta sytuacja z pracą, nawet mi trochę ulżyło.. mam wybór :) Fajnie jest się rozwijać, poznawać nowych ludzi.. a w tej pracy nauczyłam się już wszystkiego czego mogłam się nauczyć. Uczyłam też nowe osoby i ludki z Malezji przed otwarciem linii produkcyjnej w Penianie zrobiłam co do mnie należało i nawet przez telefon pochwałkę dostałam, że jeśli chodzi o jakość mojej pracy i współpracę, to nie ma żadnych zastrzeżeń, po prostu muszą zmniejszyć liczbę osób na produkcji i już. Myślę, że coś w tym jest, bo 16 osób, które też mają kontrakt do końca czerwca musiały wyjść tego samego dnia z pracy i już nie wracać.. Mnie tak dosyć łagodnie potraktowali :silly:

Bea no pięknie Ci się brzuszek ujawnił!! Teraz już widać, że jesteś w ciąży - pięknie!! :)

11 lata 7 miesiąc temu #657228 przez NataliaK
uniuni wyglądasz ślicznie :) głowa do góry może z pracą to tak jak dziewczyny piszą wyjdzie Ci na dobre :)

magdalena to za nas wszystkie i za nasze maleństwa obowiązkowa modlitwa musi być!

bea super wyglądasz brzuszek widzę, że rośnie teraz intensywnie!

ja wróciłam właśnie do domku byłam z mamą u cioci na kawce, wyjechałam po meczu i zostawiłam chłopaków bo opijali smutki przegranej - nasz "salon" wygląda tragicznie :D sterta butelek po piwie, opakowaniach po chipsach hehe ale mąż już się zabrał za sprzątanko bo ostatni gośc zaraz wychodzi, faceci to są ale bałaganiarze! były też u nas dwa małżeństwa z dziećmi, zazdrościłam im bo mają już sie kim zajmować jedna ma 3 miesiace a druga roczek :) ale już niedługo do nich dołącze...zdałam sobie sprawę, ze jak się rodzą dzieci to mimo wszytsko chyba zaczyna się więcej czasu spędzać z osobami, które już mają dzieci - w końcu ma się kolejny wspólny temat więc to chyba normalne :)

11 lata 7 miesiąc temu #657233 przez bea2a
Fakt brzuszek mi rośnie, że aż sama się dziwię :) W końcu muszę Was nadgonić :) Na szczęście nie idzie to w parze z kilogramami bo przez ostatnie 1,5 miesiąca przytyłam 2 kg. W sumie mam 7 kg na plusie od początku.

11 lata 7 miesiąc temu #657265 przez karolinap
No ja też właśnie dotarłam do domku, kąpiel i juz leze w łóżeczku i nadrabiam posty :)

My po wygranym meczu Legii jechaliśmy na mecz w którym grał mój maz. Mecz również wygrany - z czego jedna bramkę strzelił mój A. :) a wieczorkiem grill. Zjadłam spora ilość pieczonych chlebkow na grillu, oczywiście karkówkę z surówka :) byla też moja koleżanka która też ma termin na lipca i niestety ma cukrzyce wiec ona jadła piersi z kurczaka i nie mogła nic więcej a i tak te smażone piersi to mówiła ze szaleństwo w jej diecie :( bidulka :(

Bea2a, uniuni Śliczne zdjecia! :)

11 lata 7 miesiąc temu #657290 przez emi87
Witam w piekny niedzielny poranek :)
no i zaczeły mi puchnąc nogi wrrr wygladały wczoraj jak serdely. i uda mi albo spuchły albo nie oszukujmy sie -utyły :angry: cos czuje ze ładnego wyglądania nadchodzi kres echhhh
muy wieczorem idziemy do ciężarnych sąsiadów :D

uniuni ich strata! stracili świetnego pracownika. a ty spokojnie sobei cos znajdziesz kcohana-na pewno cos lepszego i ciekawszego. a ty chyba lubisz wyzwania ;) teraz skupiaj sie na sobie i Nilsie :) a jak laska!!! fiuiuiu :cheer: apetyczna ciężaróweczka ;)

Madziu za nas tez sie prosze pomodlic :) co by wszystko pomyślenie sie rozwiązało :) kocahana jesteś ze tak o nas tu wszystkich myślisz :* tez chcielismy jechac tylko nie wiem czy ja dam rade taki kawał :D

bea no mąz widze ukryty talent - pieknie wyszłas no i jaki juz brzunio :) zaczał wreszcie wybijac :) widziałam na allegro takie przewijako-kąpielaki :P i nawet myslałam o zakupie ale w sumie miejsca mi szkoda :P

11 lata 7 miesiąc temu #657345 przez bea2a
Emi muszę przyznać, że faktycznie ten przewijak dużo miejsca zajmuje. Chciałam kupić tylko taki na łóżeczko ale skoro szwagierka nalegała że mam wziąć ten od niej, to nie będę marudzić :) Stwierdzam, że mam dobrze ze starszym rodzeństwem z obu stron. Dużo od obu sióstr dostałam, zwłaszcza tych droższych akcesoriów (wózek, łóżeczko, przewijak z wanienką i ciuszki). Dzięki temu mogłam zaszaleć z mebelkami i innymi akcesoriami :)

Życzę Wam dziewczyny miłej niedzieli, zapowiada się słoneczna :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657351 przez chomiczka
Witam mamuśki :)

Jestem mamą lutową 2013. Niestety synka nie udało mi się karmić piersią, w związku z tym sprzedaję prawie nowy laktator Tommee Tippee. Może któraś z was będzie zainteresowana.

W zestawie Laktator TT, sterylizator, butelka antykolkowa TT oraz wkładki laktacyjne BabyOno. Wszystko użyte dosłownie kilka razy.
Polecam!

allegro.pl/laktator-reczny-tommee-tippee...tis-i3253792500.html

Życzę wszystkim mamusiom szczęśliwego rozwiązania i spełnienia w macierzyństwie :kiss: :kiss:

Zostało mi trochę wkładów poporodowych i 2 pary majtek siateczkowych Hartmanna, których nie zdążyłam użyć, oraz całe pudełko kapsułek wit D+K, nie karmiąc piersią nie podaje wit K. W związku z tym nie zużyje już tego. Także mogę to dorzucić do paczki dodatkowo :woohoo:

Miłego dnia!

11 lata 7 miesiąc temu #657361 przez karolinap
Emi Też mam takie wrażenie ze piękne wygladanie w ciazy dobiega konca :)
Mi też stopy zaczęły chyba puchnąć, nosze teraz caly czas sandalki albo japonki to po butach nie czuje ale jak spojrzę na stopy wieczorem to wyglądają inaczej ;)
Brzuch też robi się coraz bardziej zylasty i coraz większy wiec przed Nami ostatnia prosta ale samopoczucie chyba bedzie coraz gorsze :P

My właśnie jedziemy do znajomych - pogoda piękna, a ze kolega do ktorego sie wybieramy lubi robić zdjęcia to właśnie chcemy coś popstrykac póki jeszcze nadaje się do fotografowania ;)
Trzymajcie kciuki zeby maz dal się namówić choć na jedno zdjęcie ;) bo on nienawidzi zdjęć :| chyba jak większość facetów ;)

11 lata 7 miesiąc temu #657380 przez dorkiszon
Wam puchną nogi, a mnie boli wątroba masakra wczoraj juz nawet myślałam o IP cała noc sie kręciłam. Dłonią Kubę cisłam na dól, ale niestety uparcie znowu się wciskał w wątrobę i jeszcze mnie kopnął za kare, ze go ruszam. Dopiero dziś o 8 rano zaczął się rzucać i chyba troche się przesunął, bo już mnie tak nie boli uff.
Magda za mnie się nie módl :D, bo nie wierze w Boga.
U nas w Bielsku upał dzisiaj zastanawiam sie co to robić.

11 lata 7 miesiąc temu #657393 przez moonia154
Witam słonecznie i niedzielnie :)
Uniuni, bea2a jesteście śliczne mamcie z ślicznymi brzuszkami :kiss:
emi87 też tak uważam, że skończył się okres "normalnego" wyglądu :ohmy: Waga u mnie ciągle postępuje, choć, jak nie jem przez kilka dni białego pieczywa, to nawet staje w miejscu :blink: Niestety, długo nie potrafię żyć bez chleba, a mój mąż nie toleruje ciemnego pieczywa, więc bochenek miałabym na co najmniej tydzień :huh: Mi również strasznie puchną nogi- zauważyłam to wczoraj po "maratonie" shoppingowym, a wieczorem odkryłam coraz widoczniejszy cellulit :angry: Bańki chińskiej nie używałam tydzień, bo mi się siniaki zrobiły :dry: Ale dziś już zaczęłam z powrotem :lol:
Wczoraj u nas odbył się zapowiadany grill i tak mi się małżonek z bratem (swoim) narąbał, że nie mogłam wygonić ich spać. Ja- będąc trzeżwa musiałam ich pilnować, bo razem to miewają szalone pomysły. Przed pójściem spać musiałam jeszcze męża poratować amolem, bo miał typowe objawy zatrucia alkoholowego ("rozmowy z lwem" w toalecie itp. :dry: ) Przynajmniej wyszłam na super kochającą żonkę, bo szwagier dziś dogorywa (jego żona nie była tak "łaskawa" dla cierpliwa dla dogorywającego małżonka) :lol: Mam nadzieję, że dziś nie będzie powtórki z libacji :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #657396 przez emi87
własnie chce sobie zamówić tą bańke chińska :) mam linka od Joanny-wiec stamtad zamówie. ten jeden rozmiar wystarczy? a i czy któras ma ten link z filmikiem instruktażowym co był wczęsniej wrzucany??

11 lata 7 miesiąc temu #657432 przez dorkiszon
Ukąsiła mnie meszka wczoraj myslałam, że to komar, ale myliłam sie, bo robi mi sie rumień na 5 cm już co roku mnie gryzą, zawsze mi puchnie i cholernie swędzi. Boję się, bo w tamtym roku w tym samym miejscu kuzynkę też ukąsiła i dostała boleriozę i była wtedy w ciąży i dostała antybiotyki na jakies 5 miesiecy, bo tyle trzeba je brać iles tam serii. Jej sie zrobił siniak wtedy na 30 cm ja tez miałam takie siniaki, ale mniejsze teraz się boję chyba podjadę do całodobowej apteki po coś.

11 lata 7 miesiąc temu #657439 przez Qltoorka
Uniuni, jesteś w końcu :) I jaka zmiana, no no... Choć ja też, przyznam się-nie bij, jestem fanką Twych ognistych włosów... Choć teraz też pięknie... :kiss:
A praca? No, dziewczyny napisały już chyba wszystko-ważne, że Ty jesteś dobrej myśli :)
A do fizjoterapeuty idziesz w sprawie tej przepukliny? To nam potem tu pisz co i jak Ci zalecił!!!

Bea2a, w końcu nadrabiasz :) I to teraz w przyśpieszonym tempie... No, a pisałyśmy, że teraz tak będzie... :P Smaruj brzuchol intensywnie, bo Ty teraz pewnie z dnia na dzień coraz to więcej w pasie ;) Jeszcze chwila i będzie w końcu wyglądała na 8 miesiąc :P

emi87, mnie nogi nie puchną, jeszcze, ale czytałam, że jeśli tak się dzieje to należy ograniczyć spożywanie soli...

A mnie już coraz ciężej. Dziś nawet w kuchni podczas przygotowywania śniadania ciężko było mi wystać w kuchni-brzuch jest już tak ciężki, a ja mam takie nózie-patyczaki, że bardzo odczuwają one te dodatkowe kilogramy do dźwigania...

dorkiszon, ach ten Twój Kubuś-spodobało mu się katowanie Mamy po wątrobie... Ja na wizycie powiedziałam lekarce o tych moich niedawnych bólach wątroby to od razu stwierdziła, że to synuś kopniakami mnie tam okładał, a nie żaden stan przedrzucawkowy :P
Wytrzymaj jeszcze trochę, jak Ci się brzuch obniży tak jak mnie to odczujesz ulgę-obiecuję.
A na IP to nie wiem co by Ci w takim przypadku mogli zrobić...

Wczoraj była Noc Muzeów...ehh...zrezygnowałam ze zwiedzania po raz pierwszy, bo nie chciałam się z tym brzuchem przeciskać przez tłumy ludzi... I czuję dziś żal, że musiałam ten wyjątkowy wieczór odpuścić.
Choć ja teraz i tak chyba ograniczę wędrówki, bo po ostatnim łazikowaniu po Katowicach to mnie wszyscy wokół opieprzyli (mama+teściowa+mąż), że przecież miałam odpoczywać i leżeć skoro grozi mi przedwczesny poród... Kurde, nie umiem tak... Wczoraj mąż wyszedł na piwko (choć zalałam się łzami, że on ciągle teraz wychodzi, a ja jak słomiana wdowa się czuję...) to znowu zaczęłam latać z meblami do północy po salonie w te i we wte, bo mi coś wcześniej nie pasowało... :P I teraz jest w końcu "zadowalająco" :)

Miłego dnia :kiss: Mam nadzieję, że wszędzie takie lato jak u mnie :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka