- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A kiedy u Ciebie byli?
Ja pierwszy zasilek teraz w maju dostalam 9 maja dokladnie bo najpierw pracodawca mi wyplacil wynagrodzenie jeszcze. Bo 33pierwsze pracodawca a potem pod zus juz nalezalam. To szybko sie zainteresowali mna
Mi Zus mial wyplacic za kwiecien za Trzy dni od 10 do 12 i od razu tez przyleźli. A teraz firmę nękają. Na razie zaplacili mi do końca kwietnia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
emi prawda porodu nie da sie zaplanować, bedzie dobrze i damy rade
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzis maz wrócił po południu z pracy i oglądamy juz drugi mecz - taki romantyczny wieczor
Co do znieczulania to na ta chwile też chce bez postaram się powdychac tego gazu, choć kuzynka mówiła ze też chciała ale nie potrafiła się nim zaciągnąć do płuc i nie skorzystała Zobaczymy czy ja bede umiała sobie nim pomoc
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli chodzi o jutrzejszy meczyk, to ja należę do tej grupy szczęśliwców, że mój małżonek nie ogląda takich rzeczy, więc mam problem z głowy
A teraz z innej beczki... Jakie smoczki kupujecie swoim bobaskom? Słyszałam, że różnią się kształtem, że niektóre mogą zniekształcać zgryz dziecka, ale ja to się za Chiny nie znam...
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
co to za durnota z tym Zusem żeby ciężarówki kontrolować!
a mi mąż dziś zrobił niespodziankę, wyszedł do kumpla a ja weszłam coś włożyć do pokoiku małego, patrzę a tam w końcu po miesiącu się doczekałam zawieszonej rolety i półki! no nie mogłam uwierzyć własnym oczom bo już mi się nawet znudziło proszenie go żeby to w końcu dokończył także miło mnie dziś zaskoczył, że w końcu po raz setny chyba nie będę musiała my o tym przypominać i że się za to zabrał bez mojego upominania także w końcu mogę się pochwalić, że pokój skończony!
karolinap no tak zapomniałam, że Twój mąż też kibic! tylko nie wiem komu kibicujecie ?
- mycha7
- Wylogowany
- pierwsze słowa
allegro.pl/lovi-2x-smoczek-uspokajajacy-...ory-i3239184026.html
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- siwa342
- Wylogowany
- rozmowna
fajnie że u was w szpitalu 6 sal,u nas sa tylko 2 łóżka i to jedno a drugie za ścianą i tylko jeden pokoik do porodu rodzinnego,czyli w sumie 3 łóżka,ale tez mówiła że im niby starcza
dorkiszon ja jeszcze poszalałam i kupiłam sobie spodenki na lato jeansowe bo ciagle w leginsach to mi sie nie widzi
kaska1982 no już ładny balonik ale teraz bedziemy tylko większe...
Kamilka22osatanio gadali ze tyle kontroli robią ale żeby kobiete w ciąży sprawdzać to już lekka przesada. Wiem że nawet jak masz że możesz chodzić na L4 a nie ma cię w domu a nie masz wizyty u lekarza to nie ma dla nich tłumaczenia,nawet nie mozesz se do sklepu wyjsc,koleżanka mojej mamy tak miła,masz L4 masz siedzieć w domu,nawet apteka cie nieusprawiedliwia,ale nie wiem czy tak samo jest z ciężarnymi...
karolina_p123 u nas nie dadza ci drugiej dawki znieczulenia jesli masz za duze rozwarcie bo akcja porodowa sie zatrzymuje-opóźnia,więc jesli ci sie uda urodzić jak dostaniesz pierwsze to spoko,a jak zaszywają to dawają jakieś tam znieczulenie ale tylko w te miejsce(myślałam że na żywca ale naszczescie nie). Położna mówiła że niektóre babki podpisują kartke że nie chca pod żadnym pozorem znieczulenia a jak przychodzi co do czego to na kolanach błagają aby im coś dać,a powikłania są ale nie zawsze tak jak ze wszystkim zresztą
ja jutro już wyjeżdżam na komunie,mam nadzieję że sie pomiescimy w aucie bo nie mam za duzego bagaznika a rogala musze wcisnac bez niego sie nie rusze.Bede miała niezłe nadrabianie czytania bo wracam dopiero w poniedziałek wieczorem
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Kurcze.. ja o torbie do szpitala jeszcze w ogóle nie myślę.. tzn mam w domu wszystko co potrzebne, ale gorzej ze skompletowaniem tego do odpowiedniej walizki ;-)Jeszcze nie czuję ciśnienia ani tej żyłki stresowej, że już muszę mieć wszystko w walizce W pierwszej ciąży torbę spakowałam w 38tc a i tak się 2 tyg wystała w przedpokoju
Zakupiłam dzisiaj smoczek, też z Aventu.. tak na zapas.. nawet nie planowałam brać go do szpitala, bo przynajmniej do miesiąca nie będę chciała go używać, chociaż niektóre dzieci maja bardzo silny odruch ssania i tylko smoczek ratuje przed całodziennym wiszeniem na bolącej piersi... więc może rzeczywiście warto mieć w razie WU.
Co do tej kontroli z Zusu, to nie wiem.. skoro na zwolnieniu jest, że może chodzić, to raczej wiadomo, że ciężarna nie jest obłożnie chora.. tylko po prostu ciąża nie pozwala jej na wykonywanie pracy, a nie na wyjście z domu po bułki. Zobaczymy co będzie dalej, ale Kamilka nie stresuj się, tylko poczekaj na rozwój wydarzeń! Przecież nie masz nic na sumieniu!
- nikita
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś wiem życie cudem jest
Co do smoczka ja Ignacemu nie dawałam wogole bo za bardzo nie był zainteresowany i dzięki Bogu. jak słysze teraz jak moje znajome sie mecza z odstawieniem to nie zazdroszczę i ciesze sie ze mam to z głowy