- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

heh u dziecka w pokoju nie będę sprawdzać do czego nadaje się ten dywan

w salonie już dawno sprawdzony ale u małego jednak się nie skuszę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MałgosiaSz
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- MałgosiaSz
Joanna89 Świetne te rzeczy i jakie kolorowe, też bym chciała dostać takie prezenty dla Zosi

agniesia Śliczny jest ten Twój synuś

judytejsza To miałaś szczęście z tym Panem w Biedronce. Przypomniała mi się sytuacja jak ok. miesiąc temu wracałam z badań i na odcinku 300-400 metrów 4 razy wymiotowałam, ludzie mnie mijali, ale nikt nie zapytał choćby czy wszystko w porządku. A wiadomo ciąża była widoczna jak najbardziej.
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

W dodatku tak mnie mój pies wkurzyl, bo kiedy mnie nie było to odgryzl jakąś część od internetu i teraz nie mogę włączyć laptopa bo się może zwarcie zrobić. Czekam do 16 bo maja te część do sklepu przywieźć i może jeszcze dziś się uda to uruchomić. Dobrze że mam net w komórce

- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc

Karolinap literki prześliczne ale wy zdolne mamcie jesteście dziewczyny

Judytejsza dobrze ze trafilas na dzentelmena widać mozna jeszcze takich spotkać , tutaj w Anglii jeszcze nikt nigdzie nie ustąpil mi miejsca ani nie przepuścił w kolejce ludzie tylko popatrza i odwracają głowy jak by nie wiedzieli o co chodzi ale możne tylko u mnie w miescie tak jest
Qltoorka współczuje mam nadzieje ze cos ci przepiszą na ta dolegliwość i pozbędziesz sie problemu trzymam kciuki
agusiaa26 ale śliczne te literki z pewnością beda sie pięknie prezentować nad maluszkiem
My już dzisiaj po wizycie troche sie naczekałam ale wszystko super przeciwciała jak spadły tak utrzymuja sie na tym samym poziomie i co najważniejsze wcale nie rosną lekarz powiedział że jak do porodu dotrwamy z takim poziomem to prawdopodobnie malutka nie bedzie potrzebować transfuzji z czego ogromnie sie ciesze to już bylo moje 5 usg a tak na poczatku sie martwiłam ze będą tylko dwa , do wagi coreczki sie nie doczepili powiedzieli ze miesci sie w granicach normy i prawdopodobnie taka jej uroda ze bedzie drobniutka zreszta synek też byl malutki

- judytejsza
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kaska1982 kasiu pozostaje Ci czekac az dzieciatko samo zdecyduje czy wychodzi, wiem ze sie niecierpliwisz, ale moze faktycznie na ten weekend dostaniesz niespodzianke:) czekamy razem z Toba az cos sie ruszy:)
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Moje dziecko chce pobyc jeszcze w brzuszku nie spieszy sie jej:)
Szyjka dalej dluga twarda... z desperacji zapytalam o wywolanie ale moj lekarz powiedzial ze nwet kroplowka nie zadziala na moja szyjke masakra i ze tylko bede sie meczyla dluzej i bedzie to dluzej trwalo wszystko. W pon ide jeszcze po zwolnienie to mnie zbada. Jak nic sie nie bedzie dzialo nadal po terminie to 8 lipca mam sie stawic do szpitala. takze tak sie u mnie sprawy maja
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Kamilka może córcia nie wie co na siebie włożyć

Kaska czyli wygląda jakby już, ale nie już

Judytejsza Tobie też życzę rozwiązania w najbliższym czasie

Karolinap Świetne literki

MałgosiaSz tak jak Judytejsza pisała, taka znieczulica panuje.. mam wrażenie, że kiedyś ludzie mieli dla siebie nawzajem więcej szacunku, ale i mieli mniej, a to zbliża. Teraz każdy sobie i cud, że jeszcze zjeby nie dostałaś, że Cię omijać trzeba

W Norwegii też nikt nie ustępuje.. taki nowy - odrętwiały świat

Bisbas ja też chcę w wodzie rodzić

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..
- judytejsza
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
wklejałam linka wcześniej

tu masz info mysle że krótkie i zrozumiałe:
www.vat.pl/zasilek_macierzynski/?utm_sou...newsPIT%202013-06-20
wniosek składasz do pracowdawcy i tu masz wzór ten drugi wniosek to wniosek dla ciebie
www.vat.pl/wniosek-o-udzielenie-urlopu-r...acownicy-i-zus-9334/
ogólne info co i jak masz tutaj:
rodzicielski.gov.pl/
i pamiętaj do wypłaty zasiłku macierzyńskiego jest oryginalne zaświadczenie o odbytym porodzie i poświadczona kopia aktu urodzenia dziecka.
mam nadzieje, że pomogłam, jakby co pisz
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A osstatnio w Lidlu pan mnie poprosił czy moze wejść przede mną w kolejkę bo się spieszy? Oczywiście mila Karoinka go wpuściła bo mi to zawsze ciężko się postawić :|
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Dzieki dziewczyny, dziś znowu długi spacer i tak mam nadzieje ze do skutku

Qltoorka trzymam kciuki bo wiem, że cierpisz kochana, a teraz ból i nerwy nie są wskazane

MałgosiaSz wszędzie tak jest, że kobiety w ciąży w kolejkach, autobusach i tramwajach są raczej niewidoczne, natomiast mam wrażenie, że na ulicy to się wszyscy gapią

Dostałam w koncu tą część do internetu zjedzoną przez psa, i dzięki temu wiem, że jak S wróci z pracy to pies ocali skórę

- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

judytejsza, no te noce to chyba teraz takie będą...ponoć właśnie dużo porodów w nocy się rozkręca, bo wtedy działa oksytocyna, więc może dlatego rano już się lepiej czułaś...
W nocy jakoś wszystko boli bardziej...

A co do macierzyńskiego + rodzicielskiego 52 tyg - składasz wniosek u pracodawcy o udzielenie bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze, a bezpośrednio po nim - urlopu rodzicielskiego-również w pełnym wymiarze. Taki wniosek składasz do 14 dni po porodzie. Ja składam jeszcze przed

karolinka, kaska, a Wy co? Wy też już miałyście być po... Czyżby do końca czerwca grono rozpakowanych mamusiek miało się już nie powiększyć...?
A mnie krocze też boli, jakbym się o coś poobijała...np. o gałąź...ale taką już prawdziwą

agnesia, łoooo jezuśku...jakie pikne te fotki

MlecznaMama, my omawialiśmy taki plan porodu na szkole rodzenia-też gdzieś ściągnięty z internetu, ale w szpitalu to absolutnie nie jest ani wymagane, a też w wielu szpitalach czegos takiego nie respektują... Bo ten plan to nie jest dla Ciebie tylko dla personelu szpitala-Twoje życzenia, a wiesz gdzie oni mają życzenia pacjentek....
agusiaa, też mi się podoba kolor dywanu

Joanna, mam kosmate myśli przez to Twoje "nie tylko"

A Ty chyba już masz teraz drugi laktator, co? Skoro teraz dostałaś jeszcze w prezencie taki zestawik fajny z Aventu?
Kamilka, ale z tego co pamiętam to Ty miałaś zupełnie inny termin wg OM, a potem Ci go zmienili wg USG i w tabelce też zmieniałyśmy... Może lepiej nie nastawiać się tak na ten z USG, bo wiesz...czasem to różnie pomierzą, dzieciaczki mają różne rozmiary i wagę? Może lepiej trzymać się tego terminu z miesiączki jednak? I ten Ci się sprawdzi?
A ja po wizycie... Korytarz pełny ludzisk, którzy włazili i wyłazili. Ja podobnie... W sumie nic mi nie pomógł

agusiaa, ciekawe co Tobie powiedzą w pon...
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przyszła też oliwka do masażu krocza, dziś zaczynam

www.docsimon.pl/towar/weleda-olejek-do-masazu-krocza-50ml
miłego popołudnia !