- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Jakie my mamy śliczne dzieci na forum!!

Patrysia to wspaniale, że synek taki silny! Bo nie wiadomo jak to mogłoby się skończyć! Tymek to dobry zawodnik

Emi przecudnie ta karuzelka Ci wyszła!! Nie ma jak włożyć serce w pracę i zobaczyć jej efekty, które mi osobiście bardzo zaimponowały

Byłam znowu na kontroli u diabetologa - wniosek taki sam jak ostatnio - insuliny nie, bo już za pózno. Końcówka ciąży więc mam nie jeść te ostatnie tygodnie makaronu, ryżu, chleba, ziemniaków ..czyli tego czego i tak nie jadłam

Oficjalnie od dzisiaj jestem zatrudniona na stałe

A tylu komplementów co do wyglądu, to ja dawno nie słyszałam - dzień udany, ego połechtane

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem

Tyszanka gratulacje

lidunia1711 piękna córeczka, gratulacje

Magdalenagal na Ciebie to zawesze można liczyć, skutecznie poprawiasz humor

patrysia305 to fakt nerwowo było ale najważniejsze że Tymuś zdrowy

Mój kochany synek mimo mojego nadciśnienia rośnie jak na drożdzach... no ale ja miałam je najwcześniej wykryte i kontrolowane więc chyba dlatego

Dziewczyny kiedy macie ostatnią wizytę przed porodem? Bo ja już miałam ale zastanawiam się czy to nie za wcześnie i chyba pójdę do gina jeszcze w 39tc (jak do tego czasu nic się nie wydarzy)
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Wizytę mam 1 lipca a termin 16. Jak dotrwam na pewno będe miała jeszcze jedną do samego końca kazała mi przychodzić.
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Askan są dwa rodzaje nadciśnienia, jest 'gestaza' - czyli ciśnienie towarzyszące przez cała ciążę, zazwyczaj objawiające się we wczesnym stadium ciąży... albo 'ciśnienie wywołane ciążą', które zaczyna się na końcówce.. zazwyczaj po 30tc. Mi robili badania w szpitalu w tym kierunku i mam ciśnienie wywołane ciążą, na które od razu zareagowali lekami. Wcześniej wielokrotnie mierzyłam ciśnienie, (zarówno na wizycie u gin jak i w domu)i nigdy nie miałam podwyższonego.. dlatego jak któregoś wieczora zmierzyłam i miałam 150/90 to z miejsca na oddział pojechałam, bo wiedziałam, że coś jest nie tak.
Ale mam nadzieję, że zdiagnozowane i leczone nadciśnienie, nie będzie miało złych skutków.. przynajmniej nikt mnie nie niepokoi ani CC ani niską masa urodzeniową.
Ale tak się chciałam rozeznać właśnie jak to jest u Was Kobitki z tym ciśnieniem, bo w pierszej ciąży nie miałam takich 'problemów' i teraz nie bardzo ogarniałam temat

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
dziubasku nie odzywałam się bo jak pisałam miałam bardzo intensywny dzień

Objechałam chyba cały Dublin wzdłuż i wszerz w jednym autobusie myślałam że pawia puszcze, nie dość że cały zapchany (autobus dwupiętrowy), siadłam na dole na miejscu dla inwalidów, i wsiadła dziewczyna no z 19 lat ładna ale kochane jak ona śmierdziała no mój boże jak można do takiego stanu się doprowadzić czy ona nie czuła ???

Jeszcze jakiś facet nawiedzony cały czas gadał do każdego...
Po mebelki mój A. jedzie jutro rano bo babki dzisiaj w domu nie było, jutro też odbierzemy kosz Mojżesza do sypialni, a dziś kupiliśmy karuzelę do łóżeczka z 85euro na 30euro i ile zaoszczędzone

Mi chyba czop odchodzi bo mam takie duże białe grudki nigdy czegoś takiego nie miałam.
askan2 ja miała też już ostatnią wizytę następną mam jeśli nie urodzę to powiedzą mi czy mi wywołają czy mam przenosić 5 dni.
- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a my dzisiaj mamy rocznice slubu koscilnego(tydzien temu cywilnego),pojechalam sobie na myjnie(kurcze jak mi sie brzuch jeszcze powiekszy to beda go juz na kierownicy trzymac),potem na ploty do pracy i tam zostawilam auto,poszla do sklepu i se sukienke dlugo do ziemi kupilam(a co bede se żałowac-trzeba sobie troszke posłodzić),wybrałam sie do koleżanki do sklepu kawałek dalej,nakupiłam sobie gumek(tych do włosów jakby sie komus skojarzyło inaczej

aha i nie mam tego dziada gbs

- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A z tego co kiedyś pisały NataliaK i patrysia305 to też miały skoki ale ich lekarze tak szybko nie zareagowali... więc my mamy szczęście że nas odrazu wysłali do szpitala, mi też gin nic nie mówił o cc
NataliaK a ty się nie martw małą wagą po pierwszy te pomiary usg mogą się bardzo mylić a po drugie maluszki szybko nadrabiają po urodzeniu

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Myślę odwiedzać go teraz co 1.5 tyg, więc ok. 2 razy do porodu.. chyba, że urodzę wcześniej..
NataliaK ja mam stwierdzone po ukończonym 33tc. Co prawda sama je sobie wykryłam, ale najważniejsze, że w porę i teraz jest wyregulowane

- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
Nie fajnie macie z tym nadciśnienie :| nie zazdroszczę

Patrysia najważniejsze, że Tymek przybiera i że jest wszystko ok, a powiem ci że na porodowkach bardzo często zdarzają się wredne pielegniary, taki urok. Rzadko można spotkać miłych ludzi, bynajmniej u nas:)
Ja dziś już przed 5 się obudzilam i spać nie mogę. W nocy co 30 minut do łazienki, nie mówiąc już o tym że wogóle nie mogłam zasnąć. Wszystkie skurcze minęły mi wczoraj jak ręką odjął

Trzymajcie się dzielnie

- askan2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U mnie dziś jesień za oknem a ja cały dzień sama w domu

Kurde widzę po Was dziewczyny że poród może się bardzo długo rozkręcać

kaska1982 obyś z wizyty wylądowała na porodówce, trzymam kciukasy

emi87 ale z Ciebie zdolniacha, karuzela jest śliczna.. a jaka frajda zrobić coś włąsnoręcznie dla swojego dziecka

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Wczoraj jeszcze po powrocie do domu odwaliłam pół gara lecza.
Mój A. biedny chory żeby mnie nie zaraził ;/