BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #692101 przez lidunia1711
Hej mamuśki :D oj długo mnie tu nie było.... Ale działo się :D 20.06.2013r o godz. 1.20 urodziła się Oleńka. Była bardzo maleńka, ważyła 2550g i mierzyła 49cm. Lekarze mówili na nią calineczka :D Dostała 10 punktów i już po drugiej dobie wyszłyśmy ze szpitala :D a zaczęło się tak... w pon. byłam u mojego ginekologa, powiedziała żebym odstawiła leki rozkurczowe i czekamy na poród. Drastyczne odstawienie tych leków sprawiło że zaczęły się pojawiać niereguralne skurcze. Nie przejmowałam się tym, ale w środę skurcze były co prawda delikatne ale już co 10 minut. Nie myślałam, że to już to, poszłam się wykąpać "może mi przejdzie" no ale nie przeszło. W środę pojechaliśmy do szpitala, tak koło 22.00 okazało się że mam rozwarcie na 3 luźne palce. Ale aż tak mocno nie bolało, a to dlatego że wody mi same nie odeszły. po jakiejś godzinie położna mnie zbadała i okazało się że mam już 6 cm rozwarcia. poszłam więc pod prysznic, postałam tam 40 min i już było 9 cm :)( wody nadal nie odeszły) położna już na łóżku porodowym przebiła pęcherz i się zaczęło :D trwało to 15 minut i już Oleńka była z nami na świecie :D mój mąż był dzielny, nie zemdlał :D wręcz bardzo mi pomagał. mówię Wam dziewczyny jak tylko usłyszycie płacz dzieciątka, cały ból przechodzi :D

Ależ się rozpisałam :P Ale jestem taka szczęśliwa i nadal nie wierzę, że mam to już za sobą :D Trzymam za Was kciuki kochane :) powodzenia :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #692108 przez dziubasek
Wow Lidunia gratulacje :laugh: , czekamy na fotki Olenki :) A w ktorym tc urodzilas? no i jak sie dogadujecie z coreczka???

11 lata 9 miesiąc temu #692112 przez lidunia1711
to było 37 tyg i 2 dni. Oleńka jest tak spokojna, że mogę się wyspać i wysprzątać dom. Mam tyle energii po tym porodzie że już nie pamiętam kiedy tak ostatnio biegałam :D no i założyłam juz swoje ukochane wysokie buty :D
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #692117 przez dziubasek
Sliczna :laugh: ja tez juz chce :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #692129 przez kaska1982
Lidunia gratulacje :) śliczna dziewczynka :) i faktycznie miałas lekki i szybki poród :) oby więcej takich :) Całuski dla małej księżniczki :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 9 miesiąc temu #692130 przez Kamilka22
Jaka slodka Oleńka:) kazda z nas chcialaby taki poród miec:)

11 lata 9 miesiąc temu #692132 przez kaska1982
Kamilka a jak u ciebie? nadal cisza?

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 9 miesiąc temu #692134 przez mycha7
Gratulacjie wszystkim Mamusią.
U mnie dzisiaj już lepiej. Maluszek w brzuszku sie uspokoił, ten większy w domu też się pogodził, że mamusi nie ma w domku.
Wczoraj mnie badał ordynator i myślałam, że mu skopie twarz tak się znęcał. Po tym caly dzień krwawiłam a dzisiqj rano odszedł mi czop.
Jak dzisiaj na następnych KTG będzie ok to jutro do domku.
Chyna, że zacznie sie akcja. Ale jak na razie skurczy nawet przepowiadających brak.

11 lata 9 miesiąc temu #692138 przez nala
Cześć mamuśki,

Ale się sypiecie :)

Lidunia, gratulacje. Piękna dziewczynka. Jak zobaczyłam to też już chcę :)

Z dnia na dzień będzie maluszków przybywało :) niedługo powstanie mega galeria naszych pociech.

Agniesia, bardzo dobrze że tak Cię macierzyństwo uszczęśliwia i nam przekazuj tej radości jak najwięcej. Seweryn jest cudny i nie ma mowy oo zbyt dużej ilości zdjęć czy informacji na jego temat :)

Magdalenagal, opis Twojego porodu jest niesamowity! Aż dałam mężowi do przeczytania. Świetnie, że się nie dałaś tym położym. Jak widać trzeba walczyć o swoje bo one robią tak żeby im było wygodniej, a niekoniecznie to co dobre dla dziecka i matki. Gratulacje jeszcze raz! :)

11 lata 9 miesiąc temu #692145 przez dorkiszon
kasia ja tez mialam takie skurcze jak ty ale jeszcze nie urodzilam ide jesc sniadanie.

11 lata 9 miesiąc temu #692157 przez NataliaK
Lidunia gratuluje, śliczna córeczka :)

11 lata 9 miesiąc temu #692168 przez emi87
Joanna tez miałam brać te buciki ale stwierdziłam ze na raz nie ma sensu i kupie małej podobne jak bedzie już większa :) ale są cudne!

Qltoorka a moze spróbuj sie dostać do proktologa? moze ci natnie i do porodu bedziesz mogła spokojnie przystapic bez bolącej pupy :)

karolinap123 tak czy siak wszystko idzie w dobrym kierunku ;) nie zazdroszcze tego badania :dry: czasami to sa tacy grzebolodzy jakby w ziemi grzebali a nie w pochwie echhh trzymam kochana kciuki chyba za to żeby sie sie rozkręciło co? :)

bea ja sie z położna nie umawiałam żadna...daj znać jak przebiegło spotkanie :)

lidunia wow gratulacje!!! a opis porodu nastraja optymistycznie - oby u nas tez tak lekko poszło :) buziaki dla calineczki od cioć forumowych :) matko jaka ona sliczna! słodziutka niunia :cheer:

mycha widze ze tobi8e nastepny delikutasny sie trafił...trzymaj sie tam :)

moja Milcia od wczoraj strasznie aktywna, az mnie to bolało...troche sie martwiłam ale może juz jej ciasno i chce wyjść do mamusi tylko nie wie jak i którędy hehe dzis tez aktywna ale ciut mniej wiec stres mi odszedł :)

11 lata 9 miesiąc temu #692172 przez carmelove
Oleńka do schrupania :))) nie będę oryginalna pisząc, że też juz chce swoją małą :P

Emi, cudna karuzelka, zdolniacha z Ciebie !!

Madzia gratuluje zdolnego Syneczka i cycorów pełnych mleka :) wzruszająca relacja!

no i Aga, bez przesady, takich dzidziolków tutaj nigdy za wiele :) wiec bez krępacji :) ja zawsze bardzo chętnie obejrzę i poczytam co tam u Was słychac :)

kciuki trzymam za wszystkie akcje! oby poszło szybko.

ja dziś na papierze dostrzegłam małą galaretke, ale całkiem przezroczystą i nie twardą ... czy to może byc czop :>?

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 9 miesiąc temu #692179 przez moonia154
Hej, Kochane :) Miałam wczoraj jeszcze zamiar popisać, ale zdechła mi klawiatura i mąż dopiero wieczorem ją naprawił ;) Wczorajszy dzień spędziłam na sprzątanku poremontowym, a później umierałam :dry: Wieczorem mało zawału nie dostałam... Zaczęło się od wieczornej toalety, kiedy to odkryłam małą ilość (aczkolwiek liczy się sam fakt obecności) lekko glutowatej wydzieliny w mlecznobiałym zabarwieniu. Myślę "o, kurka, zaczyna się!", zaraz poleciała mi woda, którą nie umiałam zdefiniować, ale chyba jednak to był mocz, tylko niekontrolowany, bo było tego mało i w jasnożółtym zabarwieniu (przynajmniej tak mi się wydaje). Postanowiłam jeszcze nie panikować, ale po umyciu poczułam dziwny skurcz- od góry i od dołu brzucha, a ruchy dzidziusia były już bardzo nisko. Luknęłam na zegarek- 22:09. Drugi był dwie minuty później, ale na tym się skończyło :dry: Całą noc nie mogłam spać, sprawdzałam czy mam sucho, a każde siusiu kończyło się dziwnym niekontrolowanym parciem (jakbym musiała zrobić kupę, tylko, że nic nie miałam w jelitach). Mąż się z lekka wystraszył, nie wiedział czy szykować się spać czy raczej na wyjazd do szpitala, ale powiedziałam mu, że porody tak szybko nie trwają i pewnie i tak by mnie "odesłali z kwitkiem" :dry: Dziś już nie mam tych jazd, ale boli mnie kość łonowa, pachwiny i w ogóle chodzenie ( jak i leżenie- zwłaszcza przewracanie się z boku na bok) sprawia mi ból :ohmy: Od wczoraj został mi ból w dolnej części brzucha (nie pamiętam, czy tak bolą miesiączki), ale skurczy już nie mam :unsure: Wydaje mi się, że wczoraj się przepracowałam (choć starałam się robić wszystko na spokojnie) i to stąd, ale nie wiem... W każdym bądź razie dziś mąż po przyjściu z pracy ma mnie wyręczyć w szorowaniu kuchni i łazienki :huh:
Lidunia gratuluję ślicznej córci! Jest naprawdę przesłodka :kiss:
Agniesia Sewerynek jest po prostu boski! Jak mnie wczoraj tak dziwnie brało to myślałam o Twoim porodzie, modląc się, żeby mnie też tak "obsłużyli" :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #692184 przez agusiaa26
cześć mamki,
niedawno wróciłam z pracy- byłam z odwiedzinami na chwile i o dziwo przyjęto mnie serdecznie a już myślałam że mnie tam zjedzą i oleją a tu nie, były pytania i komplementy ale śmieję się bo pewnie jak poszłam to mi dupke obrobiły :silly: ;)

lidunia1711 Gratulacje córci!! Fajnie że opisałaś nam jak to się u ciebie zaczęło :)
Zdrówka dla malutkiej, jest śliczna!! :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka