- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- carmelove
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
ja miałam takie spotkanie tydzien temu, bardzo miło wspominam, ona tez mi powiedziała, że szkoda, że nie zgłosiłam się do niej wcześniej, bo jak piszesz, opieka położnej NALEŻY się od mniej więcej połowy ciąży.
Z położną się umówiłam co i jak, powiedziała że mam dac jej znac smsem nawet w nocy, że urodziłam. Ona się już przygotuje, że mniej więcej za 3/4 dni spotkamy się u mnie w domu.
Położna dała mi plan porodu, umówiła go ze mną, dała liste, co jest potrzebne przy pielegnacji maluszka w domu. Taka troche szkoła rodzenia.
Opowiadała o porodzie, opowiadała o jak ona to nazwała "kryzysie IP" - o tym np nie wiedziałam - sporo kobiet u których zaczęła się akcja w domu, przyjeżdzając do szpitala na IP i kładąc sie np pod KTG przestaje ze stresu odczuwac jakiekolwiek skurcze, organizm sie wycisza i uspakaja, jakby w ogóle poród sie nie zaczynał, ale to tylko pozornie i na chwile. wiec jeśli w domu skurcze były regularne a trafi się na IP jakaś małpa (lub małpiszon) która/y chce nas odesłac do domu, bo nic sie nie dzieje, mamy się nie dac i czekac, bo 90% takich odesłanych kobiet przyjeżdza po godzinie dwóch z powrotem.

poza tym pożyczyła ksiażkę i płytkę z cwiczeniami oddechowymi, tam np na płycie jest pokazane jak powinno sie prawidłowo przec i to cw można wykonywac po 38tc, tylko raz dziennie, cwiczycie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Agusia zazdroszczę przywitania w pracy

Monia może to faktycznie z przepracowania, a może jakiś wczesny objaw tego co niebawem nastąpi? trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji

Camelove moim zdaniem to może byc fragment czopa, bo on może odchodzić w częściach, niekoniecznie cały od razu.Obserwuj sytuację

- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mycha w ogole ordynator w naszym szpitalu jest dziwny... a ogolnie personel jak sie sprawuje??
Kaska widzisz jak to jest teraz ta nowa na zastepstwie za Ciebie bedzie otrzymywac podziekowania tak na prawde za Twoja prace.. bo Ty wiecej sie nimi opiekowalas , no ale nie przejmuj sie kochana dzieciaczki na pewno pamietaja oTobie:)
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

kaska nie przejmuj sie-dzieciaczki na pewno cie maja w serduszku i pamiętaja

my zaraz na małe zakupy bo odkryłam (na szczęście przyszło mi to do głowy) ze koszula do porodu zrobiła sie przykrótka

jeszcze zajedziemy do teściów (a ich ulica to doły, góry i doliny) to jak mnie wytelepie to moze coś przyspieszy haha
miłego dnia brzuchatki :*
- carmelove
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

szkoda tylko, że dyrekcja przedszkola nie pomyślała, by Cie zaprosic i może zasugerowac tego tej babce.
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U Nas dziś fajna pogoda, zrobiłam sobie sok z arbuza i popijam zmrożony

Wyspałam się dziś za wszystkie czasy

Potem spacerek do lasu, a tera
- Marta27
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
czytałam was wczoraj ale jakoś nie miałam weny żeby coś napisać.
Humorek już lepszy chociaż słoneczka nie ma.
Wczoraj byłam na ktg wszystko w porządku żadnego skurczu nie było ale jestem ciekawa jak to będzie jak odstawie w niedzielę aspargin jak wróciłam to mały tak skakał mi w brzuchu że wszystko mnie bolało.
A ja wzięłam dopiero za pranie ubranek i prasowanie pomaga mi w tym teściowa a Wy już wszystkie na pewno macie poprane.
Zauważyłam wczoraj że mi się brzuszek obniżył i wszyscy mi też to mówią czuję też to bo co chwilę latam na wc z kapką a w nocy jak mi się zachciało to nie miałam siły wstać bo całe kroczę mnie bolało.
Odebrałam też wyniki tego paciorkowca wynik mam ujemny
Ja też dość często bywam w tym Pepco w pestce ale te sówki nie rzuciły mi się w oczy. Jak byłam wczoraj to były te kocyki co kiedyś Asia wstawiła
lidunia1711 córcia przecudna gratuluję
dziewczyny które mają skurcze trzymam kciuki aby wszystko jak najszybciej się rozkręciło i poród był jak najmniej bolesny
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Marta27 nie przejmuj się, ja też jestem w ciemnej "d" jeśli chodzi o dziecięce ubranka, bo ja tylko mam wyprane, a jakoś brak mi weny do prasowania. Zresztą stwierdziłam (a było to ładnych par tygodni temu), że mam jeszcze czas, tak więc dopiero w tym tygodniu myślę "dokończyć dzieło"

- mycha7
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
lidunia1711 gratuluje córeczki prześliczna jest

wiecie co ja też podobnie jak Jamajka mam przed sobą wizje samotnego porodu jestem tak wściekła a zarazem przerażona że szkoda gadać non stop chce mi sie wyć moja mama miała przyjechać 5 lipca i zająć sie synkiem w razie czego niestety okazało sie że przenieśli jej wizytę u kardiologa na ktorą czeka już dobre poł roku jak nie dłużej na późniejszy termin i nie może przylecieć przylatuje 24 dopiero a my termin na 28 matko coś czarno to widzę jestem na nią zła bo ciągle twierdziła ze jak będzie taka sytuacja to pójdzie do lekarza prywatnie i po sprawie bo takie przenoszenia terminów nie zdarzyły sie pierwszy raz

- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

Jedziemy jeszcze odebrać kosz mojżeszowy do sypialni więc pochwale się jak już będzie,
a wcześniej do centrum pewnie zahaczę o kebab

- MałgosiaSz
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- MałgosiaSz

Czytam Was kilka razy dziennie, ale żeby coś napisać to już nie jest tak prosto.
Dziewczyny którym akcja się zaczyna, powodzenia i szybkiego rozwoju, żebyście mogły już utulić swoje maluszki.

Gratulacje dla tych mamuś, które już się rozpakowały.

Bardzo ładnie wyglądacie na tych fotkach, ja żeby mieć jakiekolwiek zdjęcia to musiałam się bardzo prosić.
W poniedziałek byłam u lekarza, szyjka jeszcze twarda i zamknięta, choć czasami mnie nisko tak zaboli, że nie wiem czy iść dalej czy stać. Dodatkowo od dwóch dni czuję jakby mi ktoś od środka powietrze pompował i miałabym pęknąć, chyba córci jest już strasznie nie wygodnie. Czy wy też tak macie? Nawet spać się nie da.
Widzę, że nie tylko ja mam problemy z dogadaniem się w rodzinie. Jakoś pozytywnie to nie nastraja.
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Szybko piszę bo Monsz podskakuje na każde pisknięcie Małego (wrażliwiec

1. Foka miała pas startowy. Ale niestety "... lekarze nie są przyzwyczajeni do oglądania owłosionych warg sromowych" AUTENTYK Z POKOJU PRZYGOTOWAWCZEGO. Nie ujadę... ginekolog nie przyzwyczajony do włochatej cipki

2. Karmienie: dwie zasady i ja się ich trzymam.
Po pierwsze: pić, pić, pić, pić dużo dużo pić. Wczoraj wypiłam ze trzy litry płynów a sikałam dwa razy. Dziś podobnie. Ale przystawiam Miśka do lewego kranu a z prawego leci aż do kolan. Powaga!
Po drugie ale ważniejsze (stare jak świat) nie poddawać się. W brzuchach kiedy Dzidzia w nim siedzi jest masa dobra. Masa! Miło ciepło i przytulnie. A w cycu drugie tyle. I nie ma takiej siły żebyście nie miały pokarmu. Nie ma bata. Może to oklepane ale natury nie da się oszukać (tak jak Skarbówki). Dziecko ciągnie cyca więc ma tam to czego potrzebuje.
Aha i weźcie sobie do szpitala czopki glicerynowe (jeden wystarczy) bo będziecie czuły że desant nadchodzi (koopa) a nie będziecie umiały doprowadzić do zrzutu...

Całuję Matka Polka

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Miss mi zapadla w sencwracajac z zakupow, czekam i jak sie tylko obudzi to biore sie za odkurzanko i prasowanko, a wczoraj nie moglam usiedziec na dupie wiec poszlam do Miss do pokoju i zrobilam jej generalny porzadek w zabawkach(mezus myslal ze sie bawimy

W niedziele jade z rodzinka na wycieczke- moze jak polaze po jakis gorkach i u mnie cos sie zacznie(dobrze by bylo

Jamajka jak sie dzisiaj czujesz????