BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #692406 przez kaska1982
Madziu jak zawsze rozbawiłas mnie do łez :lol: :lol: :lol: dzieki za dobre rady :)
Ale jednocześnie składam sprzeciw :P prawie całą ciąże przechodziłyśmy synchronicznie jak w zegarku, a teraz Ty już tulisz Michasia a ja nadal w dwupaku z Mateuszkiem, a on sie chyba rozmyślił i nie zamierza wyjść. Nawet skurcze mi minęły :( został tylko okropny ból w dole brzucha ale to raczej porodu nie wróży. :angry: :angry: :angry:
Kochana zazdroszczę Ci ogromnie, ale wierzę, że i ja juz niedługo będę mogła sciskać i całować swojego Maluszka :)

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #692415 przez sloneczko33
hej dziewczyny ja 1 lipca mam juz ostatnia wizyte a 4 albo 6 ide juz na oddzial dowiem sie w poniedzialek wszystkiego

11 lata 6 miesiąc temu #692417 przez Kamilka22
Słoneczko a Ty będziesz rodziła naturalnie czy cesarka?

11 lata 6 miesiąc temu #692419 przez pasal
Hejka! ale się lipcówki wykruszają :> oj chyba nie wiele Was dotrwa do terminu.

Któraś z mam szukała motywu sowy do pokoju dziecięcego. W biedronce są naklejki na ścianę za 6 zł właśnie z sówkami. Są też autka, kwiatki, żabki i inne pierdoły :)

11 lata 6 miesiąc temu #692429 przez dziubasek
Taaaaa wykruszaja sie Zolzy jedne :angry: kurcze juz nie wiem co mam robic zeby Wam dorownac mamuski z tymi porodami :angry: ;)
Pasal ja to pewnie bede over terim :angry: ... Jak twoje Niunki???

11 lata 6 miesiąc temu #692436 przez Kamilka22
Dziubasek spokojnie!!!! u mnie też nic się nie dzieje a termin na wtorek;p

11 lata 6 miesiąc temu #692444 przez pasal
Dziubasku im dłużej bobas posiedzi w brzuszku tym lepiej dla niego ( no nie koniecznie dla Ciebie :) ) tyle wytrzymałaś to wytrzymaj jeszcze trochę, ja też tak chciałam rodzić a teraz mam maluchy 40 km od domu. CIERPLIWOŚCI :P Moje maluszki mają się dobrze :) w poniedziałek Gabryśka do domku a w środę Zuzia. Sąsiedzi pewnie myślą że zwariowałam bo śmigam pustym wózkiem po podwórku. Szok jak ten czas szybko leci, jutro minie im miesiąc od urodzin.

11 lata 6 miesiąc temu #692448 przez Kasik88
Hej mamusie!

Ja już dziś po maratonie ortopedyczno - ginekologicznym. A to jeszcze nie koniec, bo ortopeda wziął kasę, ale nic nie powiedział, jedynie tyle, że on nie jest w stanie mi określić czy to na pewno spojenie łonowe. Tak więc idę jeszcze 1 lipca do innego ortopedy i jeżeli ten powie, że jednak lepiej cc, to 15 lipca do szpitala. Więc dziubasku ja na pewno rodzę w lipcu :P tylko, że pozostaje pytanie jak :P

11 lata 6 miesiąc temu #692451 przez NataliaK
Magdaleno dzięki Ci za rady :) a jak Twoje sutki znoszą karmienie? coś się z nimi dzieje?

Ja dziś zaszalałam od samego rana mam powera do pracy nie wiem skąd...wysprzątałam całe mieszkanie, kilka szafek znowu opróżniłam ze zbędnych rzeczy, pomyłam podłogi (w niektórych momentach na kolanach :lol: ) w między czasie ugotowałam zupę na obiad. Dawno tyle nie robiłam więc mam nadzieję, że nie wyląduję wieczorem na porodówce hehe chciałam jeszcze dziś jechać do galerii kupić jakąś biżuterię bo w sobotę śmigamy na wesele ale chyba pojadę jutro żeby dziś nie przegiąć bo już mnie plecy bolą :) teraz udaję się na odpoczynek bo też planuję zostać lipcówką :P

11 lata 6 miesiąc temu #692457 przez Joanna89
NataliaK ja mogę myć i myć podłogę :D na kolanach- standard... dziś pomyłam ramy okienne bo były skurzone i karnisze :D Piszą żeby chodzić po schodach bo to sprawia,że macica zaczyna się rozkurczać i skurczać...ale ja wiem czy to prawda? śmigam po schodach , a tu nic.

Magdalena uwielbiam czytać Twoje wypowiedzi !:)

Co gorsze... mój mąż prawdopodobnie w poniedziałek , wyjedzie na 4 dni w interesach... super prezent na urodziny :(

Aaa zresztą bobas sam wie kiedy ma wyjść z brzuszka, wszystko w rękach Boga.
3 lipca mam wizytę, GBS wyszedł mi dobry, przed chwilą dzwonili, także nie ma się na razie czym nie niepokoić...

11 lata 6 miesiąc temu #692500 przez bea2a
A ja dzisiaj od rana też miałam dużo energii, więc wybrałam się spacerkiem do galerii, którą mam 2 km od domu. Kupiłam bodziaka w H&M i w C&A oraz dwa pajacyki na zameczek na całej długości w Kappahl. Już więcej ciuszków nie kupuje. Chociaż mam ich i tak malutko bo mam dostać od szwagierki cały worek. Jednak trochę się już niepokoje bo na razie nic mi nie daje, więc postanowiłam, że coś jeszcze kupię na wszelki wypadek. Muszę się trochę podpytać o te ciuszki. Nie wiem jak to będzie bo jej córcia cały czas malutka.

Upiekłam też ciasto, ugotowałam obiad i posprzątałam kuchnię. Teraz odpoczywam bo czuję zmęczenie. Jutro aktywny dzień się zapowiada. Rano kosmetyczka, potem położna a wieczorem znajomi wpadają, więc będę musiała coś ugotować specjalnego na wieczór. No ale pogoda się poprawiła i pewnie stąd ten przypływ energii :)

11 lata 6 miesiąc temu #692519 przez sloneczko33
dowiem sie 1 lipca ale prawdopodobnie CC

11 lata 6 miesiąc temu #692525 przez Joanna89
słoneczko to powodzenia i daj znać :)

11 lata 6 miesiąc temu #692530 przez Joanna89

11 lata 6 miesiąc temu #692568 przez emi87
dziś kupiliśmy małej dwie sukieneczki na wyjścia - nie mogliśmy sie powstrzymać hihi słodkie takie bawełniane na lato :) nie moge sie doczekać az Mila przyjdzie na świat :cheer: narazie nic sie nie zapowiada ale mam nadzieje ze weźmie mnie z zaskoczenia :P

moonia to ustaw sobie w pralce na ręczne i po problemie :) a po co krochmalić - bez przesady :) chyba że tak lubisz ;)

bisbas może dotrwasz do tej wizyty mamy - trzymam kciuki za zaciskanie nóg w takim razie :)

karolinka no super ze sie udało z tymi mebelkami! bo na prawde piekne :) to ty po dzisiejszym dniu na porodówce wylądujesz hihi :D

MałgosiaSz te bolenie to może mała główka uderza?

madzia relacja z czopkiem mnie rozwaliła :D mąz też sie usmiał i powiedział że książki powinnaś pisać :D

pasal to juz zaraz będziesz miała córeczki przy sobie :) dobre wieści :)

Kasik88 o masz- czyli poszłaś, wydałaś kase i tyle z tego masz...ech :dry:

słoneczko - powodzenia :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka