BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #691780 przez NataliaK
śliczne są te rzeczy :) od razu mi sie spodobały jak zobaczyłam
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #691802 przez bea2a
NataliaK oglądałam te sówki w PEPCO ale chciałam zielone i nie mieli wieszaków w tym kolorze. Za każdym razem jak tam jestem, to sprawdzam czy ich nie ma. Postanowiłam, że jak będą 3 wieszaczki, to kupię jeszcze tą ramkę i klamerkę w tym samym kolorze. A w jakim PEPCO Ty byłaś?

11 lata 5 miesiąc temu #691805 przez Qltoorka
agnesia, no co Ty :) Sprawiasz, że nabieramy pewności co do tego, że macierzyństwo jest przepiękne i nie możemy się go doczekać :) Przynajmniej ja tak mam :)

OMG :ohmy: Właśnie trafiłam na to, że to co uważałam za mój hemoroid być może wcale hemoroidem nie jest... Opisy i zdjęcia, które znalazłam (nie przesyłam, by nie gorszyć :P ) mogą wskazywać na to, że to tzw. zakrzepica zewnętrznego splotu żylnego odbytu.... W życiu o czymś takim nie słyszałam... Może dlatego te leki na mnie nie działają?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #691818 przez NataliaK
bea ja byłam w Pestce i w Swarzędzu u teściów jak byłam to też widziałam, że są :)

Agniesia oglądanie takich zdjęć to tylko przyjemność :) niedługo jak wszytskie zaczniemy wrzucać nasze dzieciaczki to dopiero będzie tłok na forum :D

Qltoorka może powinnaś iść jeszcze przed porodem do lekarza to skonsultować ale nie nastawiaj się, że to coś gorszego

11 lata 5 miesiąc temu #691829 przez karolinkanice16
Hej kochane wybaczcie że znowu cały dzień trzymam Was w niepewnościach :P, a więc my też zaczynamy rodzić ale na porodówkę jeszcze Nas nie wysyłają bowiem dlatego że nie mam regularnych skurczów. Okazało się że bardziej u mnie występują te bóle krzyżowe czyli gorsze ;/ i od razu zapytała czy będę chciała znieczulanie jakie co i jak.Powiedziałam że będę chciała ale tylko jak już będzie konieczne I mam za zadanie dużo chodzić żeby wszystko przyśpieszyć tak więc chodziłam dzisiaj dużoooo :D, i jeszcze na gałęzi poskacze :P. I naprawdę to chyba przyśpiesza bo mam bardziej odczuwalne skurcze. Także my jesteśmy na wylocie.

TyszAnka gratulację :) :*

11 lata 5 miesiąc temu #691831 przez Joanna89
NataliaK piękne te sówki, u Nas są tylko klamerki niestety...:/ a cudnie wyglądają te ramki.

My mamy już 36 tydzień, mój mąż wciąż się ze mnie śmieje ,że wyglądam jak dziecko z Afryki z tym brzuchem...no cham normalnie hehe ( przepraszam za goliznę)

Uploaded with ImageShack.us

Wykąpałam się , ogoliłam :d jeszcze puściłam koce w pralce.

11 lata 5 miesiąc temu #691833 przez agusiaa26
Agniesia wiem ze musi lezec na boczku nawet zeby glowka ladnie sie uksztaltowala ale poprostu nie wyobrazam sobie czy dam rade:) i wcale nie przynudzasz, piekne zdjecia, super ze dzielisz sie z nami radoscia.
Tak w ogole to widzialam ze jestes z Poznania, i tak sobie myslalam dlaczego nie spotkalas sie z nami na warsztatach juz dawno temu;) gdzie mieszkasz w tym Poznaniu?:)

NataliaK tez widzialam te sowki ehh piekne sa ale syniowi nie beda pasowac w koncu to chlopak;)

No dobra, Qltoorka to ja zapisuje sie na wizyte do rodzinnej po skierowanie i ide do proktologa, zobaczymy ile bede musiala czekac na wizyte, takze dam znac:) badzmy dobrej mysli

11 lata 5 miesiąc temu #691845 przez emi87
Natalka boskie te sówki :cheer:

Qltoorka chyba masz w ten piatek wizyte u gin?? niech sprawdzi co sie tam dzieje :)

karolinkanice to trzymamy kciuki!!!

Joanna mogłabyś w sesjach ciążowych brać udział :D taką modelową sylwetke masz i brzunio taki kształtny ;)

agusia pewnie że nie zanudzasz-no co ty!!!uwielbiamy takie słodkie bobaski :D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #691846 przez NataliaK
Agniesia z Poznania no jak to? to koniecznie po naszych porodach trzeba nadrobić spotkaniem.

Mi sówki też się bardzo podobały no ale właśnie nie pasują do wystroju hehe

Joanna ale Ci pępuszek wystaje, ja mam płasko i miękko w miejscy pępka czasami wyskoczy troszkę na chwilkę ;)

Karolinkanice no to czekamy na maleństwo, oby teraz już poszło szybciutko ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #691851 przez Joanna89
NataliaK no sterczy jak wentylek :D ale jak ubieram obcisłą bluzkę to go nie widać :) czasem się chowa :)

Emi ja Cię proszę...:D hehe

zamawiam nie mogę się oprzeć :D

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 5 miesiąc temu #691853 przez Qltoorka
No dobra, poczytałam o objawach, o różnicach między hemoroidami i tym drugim, to juz teraz jestem na 100% pewna, że to zakrzepica... :( A to podobno zupełnie dwa różne schorzenia... Które nawet lekarze potrafią pomylić... Dlatego warto udać się z tym właśnie do chirurga proktologa. Ponoć ten guzek w tym przypadku można tylko wyleczyć nacinając go, albo się sam wchłania, ale po tygodniach, a do tej pory będzie powodował ogromny ból uniemożliwiający siedzenie i normalne funkcjonowanie, bo to guz wypełniony krwią wewnątrz którego trwa stan zapalny... Wyczytałam też, że ktoś się właśnie leczył maściami i czopkami myśląc, że hemoroidy i chirurg kazał mu odstawić te leki... :( Więc co? Chyba nie pozbędę się tego do porodu.... :( :( :(
agusiaa26, wygoogluj sobie o tym, obejrzyj zdjęcia, poczytaj o objawach, może też masz właśnie to....

karolinka, no w końcu coś się zaczyna u Ciebie dziać... działaj i powodzenia!!! Tylko nas informuj, bo my tu czekamy :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #691858 przez agniesia
Agusia26 na pewno dasz sobie rade:-)
Ja pochodzę z Poznania, konkretnie z Winograd niedaleko castoramy. Mieszkałem tam 26 lat, a teraz mieszkam pod Tarnowem , tj.120 km od Krakowa:-)za mężem tutaj przyszlam:-)
Na hemoroidy dobre są oklady z lodu lub z zagrożonej torebki herbaty lub podgrzac zwykły olej, założyć rekawiczke lateksowa, zamoczyc palec i tego hemoroidy wcisnąć w odbyt i pośladki na 5 min.scisnac- rady od poloznej, mi pomogły. oczywiście nie usunął do końca hemoroida ale ikona ból i dyskomfort. Ją do dziś mam, ale malutki i podczas porodu nic mnie nie bolało.

11 lata 5 miesiąc temu #691871 przez bisbas
trzymam kciuki za mamcie ze skurczami porodowymi oby szybko i sprawnie poszło :)

U mnie skurcze przy pierwszym synku to były bóle jak przy okresie tylko milion razy mocniejsze nie przeoczycie dziewczyny na pewno :) bóle krzyżowe rownież miałam i na te gdy byłam jeszcze w domciu pomagało mi gorące powietrze z suszarki dzieki niej udało mi sie troche drzemać :)

11 lata 5 miesiąc temu #691875 przez NataliaK
Agniesia ja teraz mieszkam koło Castoramy :D

Joanna ale świetne butki! zamawiaj nie ma co ;p

Qltoorka Ty śmigaj z tym dzidostwem do lekarza, żeby się upewnić co to i żeby czasem poród nie pogorszył sprawy :ohmy:

11 lata 5 miesiąc temu #691882 przez Joanna89
Qltoorka śmigaj do lekarza, Dr.google nie zawsze dobrze doradza.
hemoroidy wyglądają różnie, uwierz mi widziałam na żywe oczy.
Ogólnie jestem zdania ,że nic się samo niewchłonie a poród -wysyiłek może pogorszyć sprawę.

Mężul w wannie i mnie woła...a niech spada pisze z Wami :P haha

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka