BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #701148 przez emi87
Kamilka jak boli znaczy ze działa - a to krok blizej do spotkania z córcia :) trzymam kciuki, bądź dzielna!!

dorota nogi puchna sporej części z nas wiec spokojnie :) pieczenie tez moze być skutkiem puchniecia. ja to juz zapomniałam jak moje stopy wygladają hehe zawsze możesz skonsultować z lekarzem jak masz wątpliwości i bardzo sie martwisz :)
ręce i nogi tez mi drętwieją...takie uroki :P

villcia witamy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #701154 przez agusiaa26
villcia to kolejny lipcowy kawaler:) jednak chlopcy rządzą ;)

11 lata 6 miesiąc temu #701161 przez dorkiszon
Hejo! Dostałam maila od mojego brata. Kutas mnie wkurwił jeszcze bardziej postanowiłam to przeczytac mojej matce co mi napisał. Miedzy innymi, ze my mamy sie przeporwadzic do pokoju naszego dziecka i po kilku latach do pokoju mojej mamy , bo jest wiekszy czujecie to ?
Teraz mieszkamy z dzieckiem w duzym pokoju. matce znowu wszystko wygarnełam podziekowałam, ze zgotowali mi taki los. Ona mi na to , że ja sie poświeciłam w 100% mojemu mężowi niezła egoistka, bo miałam sie przeciez jej poświecić, a meża olewać. Zaraz dzwonie umówic się na oglądanie mieszkania. mówiłam jej żeby nie doznała szoku, ze wszystko co nasze zabieramy i troche opustoszeje mieszkanie. Po wszystkim tj. po całej rozmowie z nią czuje głeboki żal.
Mój to tak sie wkurwił , ze nie mogł spać. Ona ciągle sie tłumaczy, ze niechce żebyśmy sie wyprowadzali, ze teraz wyszła na najgorszą. Paranoja. Powiedziałam, ze nie podam adresu gdzie bede mieszkac , bo niechce tam widziec mojego brata, a jej nie ufam czy mu nie powie po tym wszystkim jak nam obrabiali dupe. Pytała czy sie wogole dowie czy ja urodzilam jak juz mnie nie bedzie to mowilam, ze co to zmienia , ale moge jej napisac smsa. Jak miała tak źle z nami to bedzie miala teraz jeszcze gorzej. Jestem juz nieźle skołowana cała ta sytuacją.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #701174 przez uniuni
Villcia witaj :)

Kamilka myśl pozytywnie :kiss: Tzn. że ten ból nie jest groźny, to tylko znak, że zobaczysz się z córeczką szybciej :) Fajnie by było jakby nie bolało, ale najwyraźniej żelek działa :D Dasz radę!!

Dorkiszon Ty uciekaj z tego domu póki masz zdrowe zmysły!! Ja po każdym Twoim poście się zastanawiam jak wy do tej pory tam żyliście. Wrzodów żołądka można się nabawić. I że zła córka jesteś, bo masz dobry kontakt z mężem?
Tego brata, to bym za jajka powiesiła - przyjechał nasrał i pojechał, a Ty masz gówno sprzątać. Co za pasożyt!!

11 lata 6 miesiąc temu #701178 przez Marta27
Witajcie lipcóweczki
na początek gratuluję wszystkim mamcią które mają już swoje skarby przy cycu a my nadal w dwupaku i jeszcze czuję że tak pozostanie.

Natalka życzę dużo zdrówka i szybkiego spotkania z Jankiem

My ostatnio jesteśmy cały czas w ruchu Hubert też jest dość aktywny niekiedy jego ruchy tak bolą że mam wrażenie że chce już wyjść

Poznanianki może faktycznie spotkamy się na polnej ja mam termin na 21

Ja juro idę na ktg a dziś odebrać wyniki badań

Aga mój mały najbardziej aktywny jest teraz po 19 i tak do 24

villcia witamy

Kamila trzymam kciuki za to aby córcia jak najszybciej wyszła i jak najmniej bolało

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #701186 przez karolcia84
witam , u mnie dziś tak goroaco jak nie wiem po prostu już sama nie wiem co mam ze sobra zrobić ... noc była dla mnie dziś ciezka plakalam jak dziecko ze mam już dość o 3 nad ranem dopiero przysnelam i wstałam o 6 masakra... kocham mój brzunio i wogole ale już nie mam sily boli mnie cala prawa strona dretwije mi pośladek razem z noga z lozka jak wstaje to paralityk a tu jeszcze tyle czasu ... witam villcia ja tez mam termin na 22 lipiec ale jestem z zielonej góry :)) kamilka22 powodzenia może już dziś będziesz tulic swoja perłke :)))

11 lata 6 miesiąc temu #701191 przez agusiaa26
Dorkiszon tak jak uniuni pisze uciekaaajj jak najdalej ;) będzie wam ciężej ale w końcu zaznacie świętego spokoju i będziecie tylko we trojke z małym skarbem :) :)

11 lata 6 miesiąc temu #701192 przez alba77
hejka dziewczyny dziś mija mój termin porodu ale nic się nie dzieje więc czuję się już przeterminowana, wczoraj byłam na ktg i usg, mała waży 2850 więc super, po powrocie zaczęło mnie mdlić i bolał mnie brzuch, potem doszło rozwolnienie i już myślałam że mała się pcha na świat ale wszystko przeszło i dziś czuję się dobrze, to wyczekiwanie jest straszneeeee :dry:

11 lata 6 miesiąc temu #701194 przez judytejsza
karolcia84 blisko mamy do siebie ja z Nowej Soli jestem:P

11 lata 6 miesiąc temu #701201 przez dziubasek
Kamilka mnie nic nie bolało, jak boli to robi się rozwarcie i zaczyna dzialac :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #701203 przez karolinap
Hej :)
U mnie dzis nocka juz trzecia z rzedu przespana (odpukac).
Chociaz dzis wstalam 3 razy na siku - co u mnie sie jeszcze nie zdarzylo :)

Emi87 - chyba zaczyna sie tak jak u Ciebie - niedlugo cogodzinne przerwy na siu siu :)
Piekna foteczka :) Tak, byc moze juz ostatnia :) Ale tak na niej promieniejesz - widac ze nie mozesz sie juz doczekac Mili :)

NataliaK - gratulacje! Zdrowka! I jak najszybszego spotkania z Jankiem :*

Karolinkanice - Cudne podkolanowki :* Ale oczywiscie wspolczuje - moge sie tylko domyslac jaki to bol :( Oby dzis bylo juz lepiej! :*

Agusiaa26 - daj znac jak po KTG. Ciekawe co ten Julek tam wyrabia w tym brzuszku :)

Kamilka22 - Trzymam kciuki za szybki rozwoj akcji i spotkanie z Blanką :)

Dorkiszon - potwierdzam - uciekaj Kochana!

Z mysla o Naszej Qltoorce postanowilam ulatwic jej uzupelnianie tabelki (bo nie wiadomo ile czasu przed komputerem da jej posiedziec Mikolaj) i od kiedy pojechala do szpitala przejrzalam posty i oto efekt: Jesli cos przeoczylam albo zle wpisalam to prosze o poprawke :)

Jamaica - poród naturalny - 7.07.2013 (16:15) - 3600 - 55cm - Mikołaj
osobka85 - Jaś 06.07 przez cc. 3430g, 55 cm.
sloneczko33 - Madzia - 4 lipca 2900 53 dł cc
Carmelove - 3 lipca po 23ciej urodziła się Anulka
Qltoorka - 6 lipca - Mikołaj 3310g i 56 cm :)
Nikaa - Mikołaj cc 28.06.2013
!sylwia! - 8.07.2013 o 9:15 WAŻY 3600 i 53 CM, cc
NataliaK - cc, 6/7 lipiec 2013, Janek, 2760g

Nowe lipcóweczki:
olcia1989a - chłopiec 16 lipiec
dorota_k123 - dziewczynka - 21 lipiec
villcia - chlopiec - Alan - 22 lipiec

A oto takim akcentem koncze poranny post - Nasza Tabelka z czasów kiedy zaczynałysmy rozpoznawać płeć :blink:

I dla porownania aktualna: troche bardziej kolorowa i dłuzsza ;)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #701206 przez karolcia84
judytejsza to nawet bliżej bo ogolnie mieszkam w raculi :)))

11 lata 6 miesiąc temu #701212 przez MlecznaMama
Cześć Mamcie!
Gratuluję świeżo rozpakowanym Lipcóweczkom! Jak tylko dacie radę to zdajcie relacje!
Szczególnie Qltoorka i Magdalenagal dawno Was nie czytałam a ciekawa jestem jak się macie.
Jamajka! miałyśmy termin na ten sam dzień! Gratuluję!
Emi śliczne zdjęcie jak zawsze uśmiechnięta.
Dorkiszon nawet ciasne ale własne jest najlepsze. Dacie rade
Kamilka22 trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie

U mnie ok, martwią mnie jedynie osłabione ruchy Syna... w sobote ruszał się jak szalony a od niedzieli..... cisza. Raz za czas jakis słaby ruch, wczoraj czkawka. Powinnam to skonsultować z lekarzem?

11 lata 6 miesiąc temu #701213 przez uniuni
Karolina dobra dziewczyna z Ciebie :) Świetny pomysł z tym podsumowaniem :) teraz tylko poinformować Qltoorkę że potrzebne info znajdzie na stronie 1277 i z górki :)

11 lata 6 miesiąc temu #701215 przez karolcia84
MlecznaMama , mój lekarz mnie uczulał ze na tym etapie ciązy powinno być od 10 do 15 ruchów , jeśli to już ktorys raz z kolei czujesz mniej lepiej się skonsultuj albo podjedz na ip na ktg ,ja tez tak miałam jakos 2 tygodnie temu i wyladowałam dwa dni w szpitalu na obserwacji , ale było wszystko ok

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka