BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #701351 przez villcia
O porodach z mieszanką ziół i olejku rycynowego sporo ostatnio słyszałam. Dziewczyny umawiają się na masaż szyjki , potem serwują sobie napar i na porodówkę...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #701352 przez karolcia84
no właśnie wiem , ja mam szyjke krótka i miekka już przygotowana do porodu wiec pisza ze można to sprobowac , a ten wiesiołek działa cos ? w piątek mam wizyte i podpytam lekarza mojego a po pierwsze to zobaczymy co mi powie na wizycie , a teraz pochodze trochę po moich schodach góra dół i co drugi ;p

11 lata 6 miesiąc temu #701357 przez karolcia84
hmm.. ja miałam w pierwszej ciąży masaz szyjki macicy ale to tylko mi czop odszedł a urodziłąm i tak tydzień później dopiero ... wiec sama już nie wiem nie chce znowu przenosić wiec kombinuje co by tu poprobowac :))) seks nie pomaga wogole i takie tam wiec na bardziej drastycznymi rzeczami jak ten olejek się zastanawiam :)

11 lata 5 miesiąc temu #701380 przez villcia
Wiesiołek ma za zadanie ułatwić poród, podobnie jak herbatka z malin, uelastycznia szyjkę macicy. Ale czy pomaga? Te zioła na pewno nie zaszkodzą, choć może tylko wzmocnią nas... psychicznie. Co do olejku rycynowego ma on swych zwolenników i przeciwników. Zresztą jak wszystko w naszym stanie, jedni polecają drudzy odradzają. Szczerze mówiąc ja sama nie wiem co mam myśleć o wywołaniu porodu olejkiem z rycyny. Moja położna poleca.

11 lata 5 miesiąc temu #701381 przez Joanna89
Nie rozumiem po co Wam te "przyśpieszacze" dzidziuś wie kiedy ma wyjść, tym bardziej ,że nie jesteście po terminie...
Ja łykam wiesiołka,ale on nie przyśpiesza porodu ,a działa uelastyczniająco na mięśnie krocza. Znam pełno kobiet które piją herbatki piją olej a maluchy i tak nie chcą wyjść.

Wiadomo,każda chce mieć maluszka przy sobie, ale dajmy podziałać naturze...
Ja wykonuje masaż krocza oliwką z WELEDY i ćwiczenia wzmacniające miednicę, mięśnie kegla. To tyle, reszta wola Boga.

Zrobiłam koktajl i kompocik z jabłek:)

11 lata 5 miesiąc temu #701386 przez villcia
Jestem tego samego zdania co Joanna89, ale gdy już będę w terminie to chyba wolę olejek niż oksytocynę. Mile nie wspominam skurczy po tym hormonie. Liczę na to , że mój synuś sam wyjdzie, bez żadnych przyśpieszaczy.

11 lata 5 miesiąc temu #701393 przez Joanna89
102cm szczęścia :)

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 5 miesiąc temu #701397 przez karolinap
Joanna89 - też mysle ze nie ma co brać jakiś specyfików zeby przyspieszyć poród. Nasze Maleństwa same zadecydują o wyjściu na świat :)
Chociaż to normalne ze nie możemy się ich juz doczekac!
Super fotki :)
Widzę, ze też masz takie doleczki jak ja, po bokach tam gdzie zebra :)

A ciekawe jak tam Kamilka22 bo rano jeszcze pisała, moze żel zaczął działać i juz tuli Blanke :)

11 lata 5 miesiąc temu #701403 przez karolinkanice16
u mnie dalej upał i dalej siedzę w domu w dodatku pożarłam się z A. bo wymyślił że pojedziemy 50km od domu połazić po ogrodach :ohmy: mnie bolą nogi bo opalone jest gorąco i ciężko mi się chodzi a on do mnie z takim pomysłem, w sumie postawił mnie przed faktem dokonanym a ja pierdziele powiedziałam żeby sobie sam jechał, i takie pomysły to niech sobie daruje.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701405 przez agusiaa26
Joanna jaki brzusio:)

My juz po ktg, wszystko ok male skurcze ale szyjka trzyma i maly narazie sie do mnie nie spieszy:) ogolnie jestem zadowolona ze tak dobrze znosze ciaze:):)

Ide moze racuchy z jablkiem zrobie :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701417 przez Joanna89
agusiaaa26 - fajnie,że wszystko dobrze.
Mam znajomą która też tak dobrze znosi ciąże, potem urodziła malucha i mówi ,że w ciąży może chodzić rok, ale rodzić nie chce. Miała straszny poród.

Moja dzidzia chce wyskoczyć z brzucha!

Karolinap - moje widoczne żebra to jedyne miejsce bez tłuszczyku :ohmy: :P

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701419 przez judytejsza
a u mnie nic juz nie widac jestem jak bombka:P i jeszcze w dodatku cała juz spuchnieta...dziewczyny ja juz bym chciała urodzic a tu nic...seks ostatnia deska ratunku,a i tak nie działa...poddaje sie:P

wiecie co powiedzcie mi jak sie zdjecia tu wrzuca bo ja zacofana baba jestem co do tego typu spraw:P

11 lata 5 miesiąc temu #701421 przez dorkiszon
Joanna ja mam 105 w pasie i podobny brzuch tez widze masz juz spory.
O 19:20 idziemy ogladac dwa mieszkania.
Mierzyłam ciśnienie , bo czuje jak mi serce wali i wyszło mi 140/86 to chyba jeszcze w normie ?
Przeokrutnie chce mi się spac.

11 lata 5 miesiąc temu #701425 przez judytejsza
dorkiszon no troszke wysokie ...kobietko Ty sie tak nie denerwuj prosze mysl o dzieciatku...

11 lata 5 miesiąc temu #701426 przez karolinap
Judytejsza - musisz mieć obraz na maxa 800x800 i max 150kb.
Wtedy tu na dole masz opcje dołącz obraz i tam musisz go wrzucić i dodać :)
A rozmiar zdjecia możesz zmniejszyć w jakimś programie do obróbki albo jeśli nie masz to nawet w paint'cie :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka