BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #702044 przez Joanna89
Mąż mówi ,że za niedługo urodzę inaczej pęknę :D haha

pozdro e-ciotki

Uploaded with ImageShack.us

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #702048 przez karolinap
Kamilka22 - tak jak dziewczyny piszą: Tantum Rosa albo psikac Octaniseptem. Mi położna mówiła ze Octanisept jest odkażający i przeciwbólowy ze jak dziewczyny psikaly sobie to czuły ulgę chociaz na chwilkę.

Ja wczoraj byłam u kuzynki na urodzinach, wróciliśmy spacerkiem z A. koło 23. Była tak piękna pogoda ze żal było dzwonić po taksówkę. Zero wiaterku, cieplutko. A kto wie kiedy Nam się trafi kolejny taki spokojny, romantyczny spacerek :)
Dzis nocka ładnie przespana, chyba tylko 2 razy pobudka na siusiu ale pewna nie jestem bo robiłam na pol-spiaco :)
Mój Maz też się martwi, ja mysle ze on śpi a on czuwa :) jak dłużej nie wracam z łazienki to pyta czy wszystko ok. Jak się przerwacam z boku na bok to czeka aż znajdę odpowiednią pozycje i śpi dalej :)

Będąc u kuzynki zapytałam jej czy krótko przed porodem też ją tak pipka bolała? Na co ona: "To dopiero Cię zaczyna tam bolec? Mnie to juz uciskalo od 7 miesiąca."
Jeny, tylko zapytałam czy bolała ją bardziej przed porodem?!
Dlaczego jak się człowiek zapyta o coś doświadczonych matek to nie odpowiedzą normalnie na to o co pytam, tylko wyolbrzymiają zaraz, ze jak to? Dopiero Cię pipka zaczęła bolec? Uuu, to do porodu kawal drogi bo ją bolała od 7 miesiąca.
Ja przecież też czułam rozwieranie "tam" juz dużo wcześniej tylko od wczoraj mnie tak boli jakby Pola byla bardzo nisko a bol taki jakbym sobie pipke obila i miała stluczona.
Oczywiście były też teksty: wyspij się póki możesz ;)
Ale to juz normalne ;)

Mieszkanko juz dziś ogarnięte i czekam na siostrę :)
Rano byla na jagodach i przyjedzie i będziemy robiły pierogi z jagodami i śmietaną :)
Mniammm, juz nie moge się doczekac :)

11 lata 5 miesiąc temu #702051 przez agusiaa26
Nala tez mialam remont generalny i nam tesciu pomagal, siedzial ze 2 tyg to wtedy schudlam ok 10kg taki stres przezylam bedac z nim w jednym pomieszczeniu:/ ale za to teraz mamy raj:)

Dzoanna matko jak sciskasz sobie brzucholka!!;) Fajnie to wyglada:)

11 lata 5 miesiąc temu #702058 przez Joanna89
agusiaa26 sięga pod cycki ,mała wie co dobre :D haha

Jagody mmmm , pierogi MMMMM ! karolonap- nie dobra Ty !
Ja dziś serwuję sobie fasolkę żółtą, pieczoną z kalafiorem i młode ziemniaczki z pomidorem,a co ! Jakoś mam parcie na warzywa.

11 lata 5 miesiąc temu #702083 przez nala
Karolinap, podeślij trochę tych pierogów plisss :) za mną ostatnio chodziła drożdżówka z jagodami i właśnie ją wtrząchnęłam :) ale pierogi z jagodami? mniammmmm

Agusiaa26, u nas też był remont robiony siłą rodzinną że tak powiem. I mój ojciec robił i teść i wujek i bracia :) ale było naprawdę nieźle, nie mogę narzekać. Fakt, że nie jest zrobione idealnie i chciałoby się lepiej, ale cóż darowanemu koniowi...bo przecież pieniędzy nie wzięli za robotę, a w warszawie taki remont kosztowałby nas hoho i jeszcze trochę :)

Joanna89, faktycznie brzunio niezły. Mi własnie babka w sklepie powiedziała, że mój brzuch wygląda jak duża pierś z sutkiem, bo pępek sterczy :)

11 lata 5 miesiąc temu #702089 przez Joanna89
nala haha mi jeszcze nikt nie powiedział ,że jest duży, raczej się każdy dziwi ,że to 9 m-c.
ale na zdjęciu to wszystko inaczej wygląda:)

11 lata 5 miesiąc temu #702115 przez bisbas
Kamilka wielkie gratulacje w końcu doczekałaś sie Blaneczki :) odpoczywaj

11 lata 5 miesiąc temu #702123 przez villcia
Oj dziewczyny, narobiłyście smaku tymi jagódkami. Chyba jutro udam się na targ, może uda mi się je zakupić, babcie 250km odemnie, więc nie ma kto nazbierać :) U mnie dziś króluje żółta fasolka i tradycyjny kotlet.

11 lata 5 miesiąc temu #702132 przez agusiaa26
Nala to u mnie jest tak samo, nie za idealnie jak z katalogu ale wazne ze nasze:)

Jejku ale robicie smaka... ja wczoraj jadlam bob pierwszy raz w tym roku, w ogole nie moglam go dorwac ehh faze na fasolke mielismy w tamtym tyg wiec teraz makaroniki z brokulami a dzis pomidorowa z ryzem :)

Macie racje trzeba wylookac borowek i jagod mniam:)

11 lata 5 miesiąc temu #702139 przez bea2a
U mnie dzisiaj zupa buraczkowa - dla nas ciężarówek jest idealna :)

Polecam!

pasjakobiety.blogspot.com/2013/07/zupa-buraczkowa.html
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #702141 przez Joanna89
Ja miałam bób w dostatku,z tamtego roku,ale w marcu się skonczył więc kupowałam w Almie:)a teraz już jest młody na targu 6zł/woreczek :) Już mi przeszło z bobem, teraz kalafior, fasolka, a teraz mam ochotę na galaretkę z octem taką mięsną:P hhee

11 lata 5 miesiąc temu #702143 przez agniesia
Helo.

Mi najlepiej na krocze po porodzie i na szwy, bo byłam cięta pomagały częste sprysznicowanie się letnią wodą, po każdym prysznicu psikałam octinoseptem:)

11 lata 5 miesiąc temu #702146 przez siwa342
Gratulacje wszystkim mamą :)

2 dni mnie nie było i tyle czytania

W poniedziałek byłam u gin i szoku dostałam,mała w 3 tyg z niecałych 2400 na 3220 g urosła,niezły klocek się robi,a wyjsc nie chce a teraz miałabym pomoc od męża a potem będzie lipa :( mam dużo wód więc mała sobie pływa,przybrałam w te 3 tyg prawie tyle co nic bo wiekszosc mała więc jestem +15 więc jeszcze chyba nie taka tragedia,juz straciłam nadzieję że urodze wcześniej mimo skróconej szyjki,wczoraj mnie brzuch tak bolał że myslałąm że moze cos sie tam dzieje ale nic...

MAJA

11 lata 5 miesiąc temu #702156 przez villcia
Ja to chyba, gdyby nie mąż i córka w ogóle bym nie gotowała. Teraz wystarczą mi maliny, borówy, czereśnie... mniam no i oczywiście nie mogę się odciągnąć od słodyczy. Ostatnio jak już nic a nic nie miałam słodkiego w zasięgu ręki, pożarłam Julci czekoladowe płatki, bez mleka :)

11 lata 5 miesiąc temu #702161 przez Qltoorka
Ok, tabelka uzupełniona :) Dziękuję za nieocenioną pomoc karoliniep, bo choć nadrobiłam posty to i tak bez Twojej pomocy, kochana, nie uzupełniłabym tabelki bez Ciebie, bo nie doszłabym do tych dat kto kiedy urodził. :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Niech Ci Bóg to w szybkim przyjściu Poli na świat wynagrodzi :kiss: :kiss: :kiss: ;)

W związku z moją nieobecnością, za co bardzo przepraszam-teraz już będzie mi duzo łatwiej na bieżąco wszystko czytać-nadrabianie tylko jest zawsze nie lada wyczynem - będzie grupowo niestety....
GRATULACJE WSZYSTKIM NOWYM MAMUŚKOM!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Trochę Was się nazbierało w przeciągu tych kilku zaledwie dni...
Niby wczesniej bez problemu pisałam z telefonu w szpitalu, ale potem jak mały wisiał non stop na cycku i wciąż był głodny, bo ja pokarmu jeszcze tak nie miałam to nie umiałam tymi kneflami na komórce operować :P Głównie dzwoniłam, bo tak było najłatwiej. No ale na forum dodzwonić się nie da :P

NataliaK, wspólczuję sytuacji, że nie możesz jeszcze przytulić synia...Ale bądź dobrej myśli, kochana :kiss: Całuję :kiss: I podaj proszę dokładną datę narodzin i długość Jasia, bo tych informacji nam brak

Witam nowe ciążówki na naszym forum :) Na ostatnią chwilę, ale fajnie, że jesteście z nami ;)

moonia154, pytając o magnez przypomniałaś mi, że podczas parcia dostałam cholera skurczu łydek...czujesz? w TAKIM momencie???? :angry: Ale to wszystko przez to, że podczas skurczy postawiłam nogi na palcach... położna kazała mi jak najszybciej wyprostować i przeszło...

dorki, jezuuuuu, takie akcje Ci matka odstawia w tak ważnym dla Ciebie momencie... :unsure: Przykre to bardzo, ale ważne, że Ty teraz masz swoją rodzinę... Będzie dobrze, zobaczysz... :) A braciszek...hmm... bez komentarza... Uniuni napisała o nim świętą rację... Szkoda, że Ty teraz to wszystko tak przeżywasz... Ale dobrze, że dopiero ta sytuacja Was zmusiła do szukania mieszkania. Super, kibicuję Wam cały sercem :kiss: To mieszkanie wydaje się świetne i za taka cenę... Szkoda tylko, że wpakowaliście kasę w remont pokoju dla Kubusia... Ale co tam, najważniejsze to byc z dala od tego wampira energetycznego, jakim jest Twoja mama... A łóżka może jakiegoś uzywanego ktoś chce sie pozbyć?

Joanna89, ten masaż krocza i ćwiczenie mięśni Kegla to kurde chyba jakaś bujda... :( Ja musiałam kur... zostać nacięta od samego przodu do tyłu... :( Mam 8 szwów. Teraz siedzę tylko i wyłacznie na poduszce poporodowej... Boję się tam zagladać... Jak to wyglada u innych dziewczyn, które rodziły naturalnie? Tylko ja taka wąska sie okazałam? :(

Kamilka22, Tantum Rosa na krocze, ja sobie psikam, bo dotknąć tam się nie mam zamiaru, o nie...

kasiak, no i u mnie zaczyna się normować... Śpi jak suseł po karmieniu, widzę, że teraz zaczyna mi aż tryskać... cała noc przespał, a ja musiałam pokarm odciągnąć...Jejku, w końcu, bo w szpitalu przeżywałam kryzys i czułam sie winna jak latałam na noc po butelkę modyfikowanego, o czym żaliłam się magdzie w smsach...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka