BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #702264 przez emi87
Qltoorka pięknego masz aniołeczka :) słodziuchny taki, tak rozkosznie sobie spiocha achhh :cheer: a fota z kocią mamcia najlepsza :D ja juz moja psice mianowałam "psią mamcią" i "nianią" :P ciekawe jak zareaguje na taka kluseczke w domku :)

matko zwazyłam sie przed chwilą i doznałam szoku :ohmy: zastanwiam sie tylko kiedy, jak i w ogóle? :huh: skąd te kg :D sie zepnie poślady i sie zrzuci ale ogólnie sama sie zaskoczyłam :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #702273 przez moonia154
Qltoorka synuś naprawdę przepiękny :kiss: Nic dziwnego, że tak Cię wzrusza :laugh: A ta focia z kotkiem- hit :blush:
emi ja na wagę od kilku dni nie wchodzę, bo po co się stresować :P Wejdę przed samym porodem i po, bo waga "niby" stoi w miejscu, ale mam zamiar jeszcze pojeść przed urodzeniem :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #702276 przez magdalenagal
Saluto Mamitas!

Przede wszystkim gratulacje dla Świeżo Upieczonych Mamuś. Odwago moje Drogie- będziecie cudownymi Mamusiami :-) a no i niech Wasze cyce mlekiem płyną nieprzerwanie przez najbliższe ... (ile potrzebujecie ;-) )

I witam nowe Mamusie :-)

Ja właśnie mam break od karmienia. Przystawiam na żądanie- więc na każde kwęknięcie. Mam wrażenie że moja osobista mleczarnia wisi jak u Murzynki :-) a po nocy jak karmię z jednego cyca żeby nie budzić Michała, mam jedną bombę wodorową i jedną domowej roboty (czyli mega cyc i flak ;-) ) ale jest dobrze. Nie mam (ODPUKAĆ) większych problemów z karmieniem. Jem raczej wszystko to samo co w ciąży- poza pryskanymi owocami i wzdymającymi warzywami. I popijam hektolitry ziółek- koperek, meliska i święta herbata na laktację. I mleko i woda. I zdarzy mi się Karmi :blush:

Młodzian jest cudowny- sadzi wielkie kupska i szczocha na zawołanie- mamy za sobą pierwszą kupę na przewijak i pierwszą prawdziwą fontannę. Niewiele płacze więc i ja jestem spokojniejsze. A po wizycie u pediatry wiem że przybiera (300 gram na 2 tygodnie) i rośnie- całe 3 cm od wyjścia ze szpitala. Jest po prostu rasowym Facecikiem :-)

Monsz cieszy się nami tylko wieczorami bo tyra w pracy i na budowie. Strasznie mi Go brakuje w domu- ale nie do pomocy ale jako towarzysza. Mama i Siostra robią co mogą ale to nie to samo. Na szczęście hormonalny roller-coaster już minął więc nie płaczę już wcale :-)
A nie przepraszam- wczoraj płakałam ale ze złości- do białych rzeczy Dziecka wpier.doliłam żółty ręcznik (nie pytajcie jak i czemu) i tym sposobem poszły się paść body (2 pary) I love Mum (nie mogę odżałować) spodnie, koszulki i kaftaniki... Pół wieczoru przeżywałam. :dry:

A ja no cóż- kręcę się w tej karuzeli- powoli wracam do pierwotnych rozmiarów. Rana się goi- chociaż jeszcze trochę się rozłazi i psikam octaniseptem i noszę w majtach gazik jałowy. Za miesiąc mam przyjść na wizytę do gina. Stęsknił się za moją... osobą ;-)

Qltoorka- ucieszyłam się że już jesteś w domu :-) i że mleniusio płynie strumieniem. I jak napisałaś że płaczesz, od razu chciałam Ci napisać że przejdzie, ale nie chciałam Cię nakręcać. Bo chcesz czy nie, tak to działa :P jak Ci mówią że to minie to płacze się jeszcze bardziej. Wyj więc ile wlezie i ile trzeba :kiss:

Dorkiszon- zrobiłam tak jak powiedziałam więc mam nadzieję że Ci pomoże :-) trzymaj się Dzielna Babo.

Dziubasie- powiadasz że w przyszły wtorek dostanę zdjęcia Synowej? No to dobrze, bo wiem że już pewno się męczysz :kiss:

Uniuni- Trzymam za Was kciuki. Niech Nils ładnie wyskoczy i będzie zdrowy wbrew wszelkim Waszym obawom.

Mamusie w Dwupakach- ściskam za Was kciukasy, przed Wami jeszcze trochę oczekiwania ale czas jeszcze piękniejszy :-)

I Mamy na Wagach- złazić z nich- WAGA KŁAMIE!!!

Całuski dla Was- Mama i Miś :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #702280 przez karolinkanice16
Kamilka Gratulację :kiss:

Qltoorka synek piękny a fotka z kociakiem jest ekstra :)

i ja po wizycie nie zrobili mi żadnego masażu bo podczas usg niby okazało się że mały ma za mało wód płodowych wysłali mnie na dokładniejsze usg i wody są ok ale mały sam może wyjść na dniach jeśli nie to w środę za tydzień będą działać a mały waży 3,3 kg :) dostałam jeszcze dwie kolejne fotki gratis. Podczas powrotu do domu złapały mnie takie skurcze że iść nie mogłam przyszłam do domu, przeczyściło mnie i lekko przeszło a teraz znowu zaczynają się nasilać, dopiero co wróciłam ze szpitala a wydaję mi się że zaraz tam wrócę :D.

11 lata 5 miesiąc temu #702287 przez emi87
karolinkanice to super wieści - trzymam kciuki i co sie jeszcze da żeby sie akcja rozkręciła dziś :)

madziu fajnie ze znajdujesz chwilke co by do nas zajrzeć :) widze że wszystko sie stabilizuje, rola mamci juz opanowana i świetnie sobie radzicie :) aż miło sie czyta ach :cheer: trzymajcie sie tam :kiss:
a ciuszki to moze kup barwnik niebieski i bedziesz mieć chociaz w ładniejszym kolorze ;)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #702288 przez nala
Qltoorka, synuś uroczy i to zdjęcie z kiciem mega :)

Magdalenagal, ja tak kiedyś załatwiłam inne jasne ręczniki, ręcznikiem zielonym. Od razu wstawiłam na kolejne pranie w vanishem do białego i pomogło. Najpierw pomoczyłam trochę w tym vanishu a poźniej jeszcze dodałam do prania. Z uwagi, że to ciuszki małego to później bym wyprała jeszcze raz w proszku dla dzieci. Możesz sprobować, a nuż się uda.

Mam pytanko do mamć, które już są z maluszkami w domu :) Czy po urodzeniu byłyście w swoich przychodniach wybrać dziecku pediatrę? No i czy zgłaszałyście się do położnej środowiskowej, że już urodziłyście żeby przyszły na tą wizytę patronażową?

11 lata 5 miesiąc temu #702307 przez patrysia305
nala u nas szpital zgłosił że wyszliśmy i położna na drugi dzień w południe zawitała :) również na tej jej wizycie wybierałam pediatrę.

Qltoorka - Mikołajek jest śliczny, jejku te nasze majowo - czerwcowo - lipcowe dzieciątka są piękne wszystkie do schrupania.

My dziś byliśmy na pogrzebie, mąż jeździł z Tymkiem - zaopatrzyłam go w butlę mleczka mojego, ale się nie przydało chyba Tymek najadł się przed wyjazdem.
U nas jest również tak że mąż jest zauroczony małym, siedzi sobie z nim rozmawia, a gdy leży mu na klacie jest mega dumny :) Cóż odeszłam na drugi plan = ale wcale się nie dziwię dla mnie też on jest całym światem.

Polecam Wam mamcie do kąpieli Ziajkę płyn natłuszczający - dla nas jest lepszy niż oillan a koszuje 11 zł i pięknie pachnie.

11 lata 5 miesiąc temu #702309 przez moonia154
Madzialenko jak miło, że jesteś z nami :blush: Nawet tak się ostatnio zastanawiałam, że coś Cię tu nie ma i pewnie wciągnęła Cię kupa- gigant :ohmy: ;) Bardzo miło się czyta Twoje opowieści o macierzyństwie- mnóstwo humoru i miłości z nich bije :laugh: Wycałuj Misia od e-ciotek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #702312 przez villcia
Mam córę, więc pediatra już wybrany. Co do położnej środowiskowej to wybierasz ją razem z z lekarzem rodzinnym. U mnie było tak, córa zachorowała zgłosiłam się z nią do swojego pediatry, a ten widząc,że jestem w ciązy dał znać położnej środowiskowej. I tak od około 25 tygodnia ciąży położna nękała mnie swoimi wizytami domowymi. Teraz przyjeżdża do mnie raz w tygodniu i nawet się cieszę, bo zawsze ciśnionkao zmierzy, posłucha serduszka i takie tam...zawsze jestem troszkę spokojniejsza. Ale skoro nie masz jeszcze nikogo to na pewno musisz sama się zgłosić i wybrać.

11 lata 5 miesiąc temu #702325 przez judytejsza
WSZEM I WOBEC OGŁASZAM ZE WŁASNIE ODESZŁY MI WODY KOCHANE, TAKZE DOPAKUJE RZECZY I JADE NA POGOTOWIE...DO ZOBACZENIA CHYBA JUZ Z SYNKIEM:) 3MAJCIE KCIUKI ZA MNIE PLEAS:)

11 lata 5 miesiąc temu #702329 przez emi87
judytejsza aaaaa trzymam kciukasy :woohoo: nareszcie! czekamy na info jak juz będzie po wszystkim, ściskam mocno :* bądź dzielna :)

11 lata 5 miesiąc temu #702342 przez judytejsza
DZIEKI !!! boje sie jak cholera ale dam rade:) buziaki jeszcze z brzucha przesyła moj synek ciotki:)

11 lata 5 miesiąc temu #702348 przez Patrizia
hejka :)

GRATULUJE SZYSTKIM MAMUSIA KTORE URODZILY :)

Qulturka piekne zdjecie tylko zastanawiam sie skad przy Mikolajku wziela sie moja teqilla :P mam takiego samego kotka :P

judytejsza trzymam kciukasy za szybki pord :)

Ja za tydzien jade po odbior wynikow i wszystk bedzie wtedy jasne wiec jak bedziecie chcialy to wam powiem co lekarz mi wyczytal z tych wynikow. Trzymajcie sie i wycalujcie wszyskie dzieciaczki od ciotki Patrizi :*

Ksawerek(*)

11 lata 5 miesiąc temu #702349 przez bisbas
Judytejsza trzymam kciuki powodzenia bądz dzielna aż sie wzruszyłam normalnie

11 lata 5 miesiąc temu #702365 przez siwa342
judytejsza nie ma to jak dobre wiadomosci,szkoda ze moja córka nie bierze przykładu z waszych pociech i nie chce wyskoczyc

MAJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka