BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #702605 przez siwa342
moonia154 ja też mam nadzieje ze ta pamięc wróci bo taka skleroza to masakra

MAJA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #702615 przez karolinap
Agusiaa26 - O taak! :)
To były moje pierwsze pierożki w życiu które sama zrobiłam :) z pomocą młodszej siostry :)
Ciasto zrobiłyśmy:
- 3 szkl maki
- 1 szkl gorącej wody
- 1 jajko
- szczypta soli
A nadzieniem były jagody w całości posypane cukrem waniliowym i cukrem zwyklym:)
No i polewa smietana 12% :)
Wyszlo Nam z tego 30 pierogów :)

11 lata 9 miesiąc temu #702622 przez Marta27
karolinap ale narobiłaś smaka na pierogi z jagodami

a ja cały wieczór jem i jem i nie mogę się najeść teraz dostałam chęć na gofry

HUBERT

11 lata 9 miesiąc temu #702624 przez karolinap
Mmmm, gofry też chętnie bym zjadła :)
Ale nie mam gofrownicy :)
No i "niestety" najlepsze gofry robi moja tesciowa :)

11 lata 9 miesiąc temu #702631 przez dziubasek
Kurde to może i ja zrobię jutro pierogi, szkoda ze moja tesciowa jest kuchennym beztalenciem bo bym ja wykorzystała... W sumie to lubię lepić pierogi ale z Miss muszę po pierogach sprzątać cala wille bo maka jest dosłownie wszędzie :angry:
Dorkiszonie mój kochany, ja to miałam w planach czekać na ciebie ale wyobraź sobie( wchodzę do gabinetu, tam siedzi całkiem przystojny doktorek na oko trochę młodszy ode mnie :) pyta się czy mnie wymasowac ;) wiec co bez wahania się zgodziłam :P ;)) cieszę się bardzo ze się przeprowadzacie:) musisz nam zrobić wirtualna parapetowe :laugh:

Ja pierdyle a mnie znowu kurczy :angry: nie dość ze picza boli to jeszcze pewnie mnie pomeczy pol nocy i minie :angry:

11 lata 9 miesiąc temu #702649 przez uniuni
Karolinap ooo to Ty pisałaś o tym blogu Madzinym :) Wiedziałam, że ktoś i że dawno, ale za cholerę nie mogłam skojarzyć :) Tyle nas tu jest ;)
Weszłam na tego bloga.. i popatrzyłam na tą piękną, drobniutką kobietkę i jej wow mężczyznę i dom z ogrodem i poczułam się rozlazła jak kapeć z lewej nogi ;) Cholera jak bym tak wyglądała, to też bym bloga prowadziła :laugh:

Monia hahah :laugh: to dopiero początek, podobno najgorzej jak się cycem karmi! :laugh: tutaj to nawet ma swoją nazwę 'ammetåke' :blink:
Już nie mogę się doczekać bycia większą pierdołą :laugh:

Dziubasek ale Ci fajnie! A mnie taka wielka, gruba kobiecina badała :lol: Chociaż może to i lepiej, bo jak mi gacie na leżance kazała ściągnąć, to i tak J. nie wiedział gdzie ma oczy schować :laugh: Wspomnę, że bóbr się rozbestwił i rozrósł do rozmiarów modnych w latach 30tych.. a zgolić go nie mogę :blink: w sumie to mam brodę :laugh:

Marta i jeszcze Ty z tymi goframi, ja i tak siedzę i się ślimaczę na widok tych pierożków Karoliny.. do tego te zdjęcia same w sobie apetyczne! Tortura! Litości nie macie! Ja ostatni raz jadłam coś słodkiego w kwietniu! Nils niech wychodzi, to będę jeść znowu :D

11 lata 9 miesiąc temu #702669 przez karolinkanice16
hej kochane ale ja się dzisiaj wyspacerowałam do domu co dopiero wróciłam powiem Wam że jak chodzę to mam straszne skurczę że mam ochotę jechać na porodówkę a ja przysiądę żeby odpocząć to się zmniejszają i są troszkę bolesne więc jak na razie to tyle, nie wiem co mój syn sobie wyobraża. :laugh: :laugh:

Pół dnia w szpitalu potem do domu potem spacer potem przyszedł brat mojego A. z nim potem odprowadziliśmy go i trochę u niego posiedzieliśmy i potem znowu spacer po parku powiem Wam, że było tyleeeeeee królików jak nigdy biegały dosłownie wszędzie.

My z dzisiaj :)

I ja z A. i jego bratem :)

Powiem Wam że po roku czasu dokładnie za 5 dni byłby rok mój A. pogodził się ze swoim bratem tyle czasu się nie odzywali, no ale w końcu zgoda.

11 lata 9 miesiąc temu #702676 przez Qltoorka
judytejsza, mam nadzieję, że tulisz już dzieciątko :)

karolcia84, uuu, no to przepraszam....Jutro jak tylko usiądę przy stacjonarnym to Cię dodam :) Co się odwlecze to nie uciecze.... :P

madzia, uwielbiam (jak każda) Twoje posty... szkoda, że teraz tak rzadko piszesz... Narzekasz na brak towarzystwa, a my? Michu aż tak absorbujący, że matce nie da pogadać z ciotkami? Bo u mnie coraz lepiej z tym...

Słuchajcie, dzis się dowiedziałam, że moja ekipa znajomych w dniu kiedy rodziłam ok. godz 23ciej pzyszli pod szpital kibicować... Klaskali pod oknami...Super, szkoda, że trafili nie pod ten :laugh:

Patrizia, ja bardzo czekam na wieści od Ciebie...

nikita, GRATULEJSZYN!!! :) 1 godzina 20 min??? :ohmy: Sprinterka z Ciebie, podziwiam. Następne wyskoczy jak pierdniesz :P :laugh:

Mnie dziś zaczynają szwy ciagnąć i to bardzo nieprzyjemne uczucie czuć te nici w dupie... Ja chcę już być na chodzie!!!!! Ciekawe ile straciłyście już kg, mamusie rozpakowane... Bo ja o dziwo tylko 4 kg- to tak jakbym straciła wagę Mikołaja i cos tam jeszcze o wadze 690g (łożysko?) A co zresztą? Kiedy to ucieknie...?

uniuni, ten jeden jakiś taki bardziej zainteresowany, ciągle by przy nim siedział czy spał, ale nie pozwalam za bardzo się zbliżać, bo próbuje poszturchać łapką raczkę Mikusia, a wiadomo, że ma pazurki, więc nawet jak nie będzie chciał może mi go uszkodzić.

dorki, ciekawe czy przed przeprowadzką zdążysz urodzić ;) fajnie by było tak zawitać z Kubusiem tez pierwszy raz na nowym :)

A Mikołaj dziękuje cioteczkom za komplementy... :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #702679 przez dziubasek
Hej mamcie :laugh:
Chciałam tylko wam oznajmić ze o godz 3:16 przyszła na świat moja corcia :) starałam się naturalnie ale skończyło się na cc... Jutro wam napisze szczegoly :)

11 lata 9 miesiąc temu #702683 przez karolinap
Dziubasku, ale Ci poszło :) Gratulujemy!!!!! :)

11 lata 9 miesiąc temu #702685 przez agusiaa26
Dziubasu wow Gratulacje!!! :) :) bolala pipka na wyjscie corci:) duzo zdrowka dla was!!

11 lata 9 miesiąc temu #702688 przez magdalenagal
Wzruszyłam się. Zostałam teściową :)
Gratulacje mój Dziubdziasku :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #702689 przez Joanna89
dziubasku Gratulacje !:) :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #702691 przez Qltoorka
Dziubasku nasz, GRATULACJE :) Nie zauważyłam nawet, że to już grudzień... :P Ale ten czas leci, ja cię... ;)

11 lata 9 miesiąc temu #702692 przez mycha7
Dziubasku Gratulacje!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka