- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
- Otrzymane podziękowania: 0
uniuni nie ma lezenia ruszać się ruszać to może Nils wyskoczy
qltoorka Sebkowi też po 5 dniach kikut odpadł, też wszyscy mówią, ze to szybko. Z oddychaniem tez ma czasem problemy, chrypi, smarka i kicha. Dopóki nie ma temperatury to się nie martwię, a w razie czego dzwonić do polożnej i pytać
judytejsza tez już rozpakowana, ale szybko leci nie nadążam z czytaniem o porodach ale to dobrze, bo zaraz wszystkie będziemy mieć maluchy przy sobie
Matki karmiące, takie pytanie mam. Jak to tam u Was z ulewaniem? Bo u nas przy każdym karmieniu leci fontanna, mniejsza lub większa, ale zawsze cos popłynie mogłam więcej pieluch kupić, bo co chwilę muszę zmieniać.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co jak tak was czytam to ja dziś chyba zaczne pakowac swoje rzeczy na przeprowadzkę, bo w prawdzie moge w każdej chwili podjechac do mamy po rzeczy na raty, ale kto wie kiedy zaczne rodzić i potem nie bede miala glowy do tego.
Wczoraj z matką gadałam normalnie co biorę i wogóle , bo dopytywała jeszcze i czy damy se radę czy dużo zapłacimy itp. Potem sie przy niej rozkleiłam i zaczełam się jej żalić, że dlaczego tak się to wszystko potoczyło co jej zrobiliśmy. Ona powtarzała w kółko, że nas nie wygania i nawet jej to do głowy nie przyszło, że się wyprowadzimy, ale ja jej na to, że to jednoznaczne po tym co zrobiła, pozatym niechce widzieć mojego brata juz nigdy, a on tu zawsze będzie przyjeżdżał. Potem mi mówiła, że zawsze możemy sie przeciez widzieć jak mi będzie smutno, że ona pomoże mi wszystko co chce przy dziecku itp. Dziwnie sie poczułam wiedząc , że sama mi zgotowała taki los, a teraz mnie pociesza. Chore to wszystko, a ja zaczełam miec jakies odruchy swojej dobroci dla niej jak zawsze nie umiem byc taką suką dla niej. Na początku miałam zrobić jak mi mąż mówił pewnego dnia pakujemy sie i wychodzimy i nic masz nie mówić , który to będzie dzień niech się zdziwi. Ja tak nie potrafie. Normalnie po tym wszystkim, że juz obie wiemy, że się wyprowadzam nagle relacje się zmieniły kązdy stał się wobec siebie wyrozumiały, że tak musi być, bo ona jest stara i zaczyna być zmierzła jak to określiła, wszystko jej nie pasuje i będzie dochodziło do konfliktów. Nie chce żeby moje dziecko w tym uczestniczyło i to widziało. Chcę, żeby Kubuś miał spokój i miłość, czuł się bezpiecznie.
Nie po to chciałam dziecko, żeby mu teraz serwowac takie życie.
Potem się okazało, że może jednak z mężem kupimy sofe lub rogówkę choćby na raty, a moze nawet za gotówkę jak nam właściciel pójdzie na rękę i teraz wpłacimy połowe depozytu, a następny miesiąc drugą cześć. W dodatku agentka zgodziła się wziąć prowizje też w przyszłym miesiącu.
Może nas to poratuje.
Qultoorka ja bym chyba jednak wolała urodzić jak wszystko sobie w mieszkaniu poukładam
Swoją drogą to budzę się codziennie o 6 rano i rozmyślam co musimy zabrać, czy sie pomieścimy itp. Potem znowu zasypiam do 10.
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej niestety jeszcze nie jestem mamą.
Wody mi nie odeszły, okazało się,że to dużo sluzu i zaczęła się rozwierać szyjka.
Skurcze były ale ustapiły. Narazie mnie obserwują. Jutro albo do domu albo coś się zacznie.Pozdrawiam wszystkie mamy !
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
karolinap jesteś okrutna! mimo że przed chwila zjadłam sniadanie to po zobaczeniu pierogów jestem głooodna dobrze ze mam zamrozone tyle ze z truskawkami... musze do meza zadzwonić zeby kupił jagody po drodze jak z pracy bedzie wracał...
alba no nie fajne te czekanie ale trzeba sie pocieszaać że tak czy siak duzo nie zostało
mnie tez wszyscy pytają "to ty jeszcze sie toczysz?"... a no tocze jak widac
uniuni no nieźle z tym autem - ze też jakis skurczyków ze stresu nie dostałas kurczaki no ;D takl by jakis pozytek z tej sytuacji był hehe
karolinkanice lubie twoje zdjecia - zawsze takie kolorowe dopiero Ksawus bedzie miał bajeczne albumy
Qltoorka hehe ale ekipa miała dobre chęci a ztymi kg to mnie nie dołuj - ja bym chciała odrazu ze 20 zrzucić hahahaha
a to że panikujesz to normalne - w końcu to twój pierwszy raz też pewnie będe panikowac ach to już po pierwszym spacerku?? zazdroszcze
dziubasek o żesz ty tak na tajniaka, w konspiracji przed e-ciotkami? no gratuluje ci kochana!!!! koniecznie daj znać jak tam sie czujecie....żeś mnie powiem ci zaskoczyła pozytywnie offcorse a prezent najlepszy jaki mozna było sobie wymarzyć - wszystkiego naj kochani :*
judytejsza trzymam kciuki żeby sie rozkręciło!!!
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Kurde Maruda znów beczy, pewnie ma mokro...
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
agnesia, dzięki za rady
kasiak, u nas ulewanie rzadko się zdarza i raczej wtedy gdy się przeje.
Jejku, jutro albo pojutrze (wieczorem się dowiem) będzie na wizycie położna... O ciup, stresuję się... a my nawet nie mamy wszystkiego tu opanowanego, w sensie skonczonego pokoju na tip top. Mąż jest ewidentnie przemeczony, no ale sam sobie winien, charuje od switu do nocy - wiecie teraz to miał wszystko naraz: od porodu ściany, podłogi, okna umyć, kupić i poskręcać wszystkie meble a trochę ich jest, i oczywiscie wypadki po drodze tez sie niestety przydarzyly...kłopoty ze ścianą, brak wszystkich śrub do łóżeczka itp itd... no ale dobrze ze jestesmy juz u siebie (u rodziców spędziłam jedną noc, choć liczyli, że dłużej zostaniemy). dziś skrecanie ostatnich szafek, pukladanie wszystkiego, sprzatanie i w koncu...KONIEC...ilez mozna? ale pewnie wieczorem tez padniemy na twarz. mam nadzieje ze mały bedzie dzis dlugo spal... przepraszam, ze pisze bez pl i duzych liter, ale mam tylko jedna wolna reke
- agniesia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Judytejsza teraz to już na pewno będzie z górki i za niedługo będziesz tulać swojego dzidziusia Trzymam kciukasy!!!
Ja nadal w dwupaku, czekam aż się synusiowi zachce wyjść- cóż innego mogę Znowu w nocy miałam akcję skurczową, ale jakoś szybko ustąpiła i zostały bóle krzyżowe i podbrzusza, jak na zajebisty okres Spałam dziś do 10:30 (aż mi wstyd ) ale chyba się wyspałam, bo w nocy jak zwykle miałam piesze wycieczki do wc Wiecie, jak już się obudziłam i jeszcze leżałam na łóżku to rozłożyłam szeroko nogi i stwierdziłam, że rodzenie będzie straszne, bo tak mnie pachwiny i biodra bolą, że wytrzymałam tylko kilka sekund Oczywiście skurcze łydek swoją drogą, choć nie były tym razem zbyt silne
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
Co do wizyty położnej nie stresuj się! nas zaskoczyła w totalnym bałaganie, na wpół przytomnych i powiedziała, że jej porządek nie obchodzi za bardzo, tylko to że jesteśmy sami i "stawiamy czoła" rodzicielstwu, że nikt się nam nie wtrąca itp. itd.
agniesia cudny ten Twój syneczek
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
A jak Miss? Teraz z tesciowa została?
Trzymajcie się
Oby Pola nie czekała do Naszej Rocznicy Ślubu bo to dopiero 28lipca ale wszystko możliwe
Judytejsza- trzymam kciuki zeby jednak akcja się rozkręciła bo jak Cię jutro wypuszcza to znowu to czekanie...
Qltoorka - dzielna z Ciebie mama ja też pewnie bede panikować
Agniesia - Seweryn jest śliczny
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa