BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #703058 przez dziubasek
Kochane zwróćcie uwagę na fotki Miss zaraz po porodzie( też była czarna, niemal identyczna tylko dużo wieksza) myślę ze Julka też będzie blondynka :)
A Miss histeryzuje w domu z tesciowa:( w nocy obudziła się o 4 i biedna płakała do rana:( tatuś jej pokazał fotki Julki i niby się cieszy... Powiem wam ze ja sama za nią okropnie tesknie, smutno mi jak cholera( ale jak będzie wszystko ok to jutro wieczorem wychodzimy do domu)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #703061 przez Joanna89
w sumie to te dziurki w smoczkach od 1 dnia życia sa malutkie i ciasne w moich smoczkach, te od 3 m-c są już ciutkę większe.

Ja do szpitala niepotrzebuje butelki.

11 lata 8 miesiąc temu #703064 przez dorota_k123
Joanna89 niestety sterylizatora nie ma ;-( jak będzie potrzeba to jeszcze kupię

dorkiszon dziękuję za podpowiedź, czyli wszystko do garnka i zagotować

11 lata 8 miesiąc temu #703066 przez Joanna89
Ja dostałam w prezencie, ale tak to bym raczej nie kupiła :)

11 lata 8 miesiąc temu #703074 przez karolinap
Dziubasku, rzeczywiście widać podobieństwo :) Czyli bedzie z Niej sliczna blondyneczka :)
Biedna Miss tęskni za mamusia. Ale to fajnie gdyby tak szybko Was wypuścili :)

11 lata 8 miesiąc temu #703078 przez moonia154
A jakie i ile macie tych butelek, no i czy bierzecie do szpitala? Bo jak pytam doświadczonych mam, to mi odpowiadają: możesz wziąć, nie musisz (podobnie jak laktator) :dry: Wiadomo- głupie pytanie, głupia odpowiedź...

11 lata 8 miesiąc temu #703090 przez karolinap
Ja mam 2 z aventu po 125ml i jedną lovi 150ml ale do szpitala nie biorę. Jak trzeba bedzie dać mm to u mnie w szpitalu dają z takich jednorazowych butelek, juz specjalnie przygotowane mleko. Ale to pewnie zalezy od szpitala.

11 lata 8 miesiąc temu #703094 przez nala
moonia154, u mnie na liście rzeczy, które zabrać do szpitala była butelka więc spakowałam. Jeśli też masz taką listę i nie ma butelki to bym nie brała. W ogóle to kupiłam póki co tylko jedną butelkę, bo mam nadzieję że będę karmić piersią. W razie czego się dokupi.

11 lata 8 miesiąc temu #703104 przez karolinap
Ja też mam zamiar karmić piersią ale butelki mam w razie czego :)
No później na pewno się przydadzą, tylko smoczki z wieksza dziurka bede musiała dokupić :)

11 lata 8 miesiąc temu #703107 przez dorkiszon
Ja mam dwie butelki po co mi narazie więcej.
Wszystkie smoczki do butelki wraz z butelkami zagotowałam po kilka minut.
Smoczek uspakajający zalałam wrzątkiem i potrzymałam 5 minut, bo podobno lepiej nie gotować, bo plastik może sie podtopić.

11 lata 8 miesiąc temu #703111 przez karolinap
Qltoorka - takie zapiski z ciazy na pewno będą super pamiatka :)
Ja nawet kupiłam wczoraj mały notesik gdybym właśnie musiała coś pisać w szpitalu :)
Myślałam o jakiś wskazówkach od położnych żeby zapisywać bo moge zapomnieć ale być moze będziemy tam też zapisywać skurcze :)
Kto wie do czego moze sie przydać :)

Ja to wogole uwielbiam takie pamiątki :) a ciąża to idealny moment :) Ja prowadzę pamiętnik taki dla siebie pisany ręcznie :) prowadzę bloga w internecie bo z Internetu mi tego nikt nie ukradnie, nikt mi tego nie zniszczy no i ostatnio zrobiłam fotoksiazke z całej ciazy :) bo dostałam na Szkole Rodzenia kupon na darmowa i musiałam zapłacić tylko za wysyłkę :) takze sie opłacało. Jedyny minus to taki, ze musiałam zamówić ta fotoksiazke do końca czerwca wiec zostawiłam 2 wolne strony zeby wkleić zdjecia z ostatnich dni ciazy :)

11 lata 8 miesiąc temu #703112 przez villcia
Zaopatrzona jestem w steryliztor i butelki avent 125ml. Do szpitala nie zabieram. Również w planach mam karmienie. Butelki są na przyszłość do dopajania oraz ewentualnych - odpukać -herbatek na kolki.

11 lata 8 miesiąc temu #703115 przez dorkiszon
Już cos ruszyłam z pakowaniem narazie dwie walizki ubrań mam.
Mam nadzieję, że uda mi sie jeszcze to wszystko rozpakować w nowym mieszkaniu i poukładać.
Matka mi powiedziała, że tak myśli, żebym może poczekała do porodu chociaż, ale ona juz lepiej niech nic nie mówi na ten temat.

11 lata 8 miesiąc temu #703120 przez bea2a
Właśnie była u mnie położna i zapytałam ją o te wody płodowe. Więc powiedziała, że jak odejdą jasne wody płodowe to do 4h od ich odejścia trzeba się zgłosić do szpitala. Nie ma co za wcześnie bo poród u pierworódki trwa zawsze ponad 10h, więc lepiej spędzić te kilka godzin w domu, niż męczyć się w szpitalu. Jeśli są wody zielone lub z krwią to natychmiast do szpitala. Tak samo ze skurczami. Dopiero po ok. 6h od pierwszego skurczu należy się zebrać i jechać do szpitala. To takie informacje z dzisiaj. No ale mówiła też, że często kobiety jadą wcześniej bo panikują i jak mają się denerwować, to mogą jechać, tyle tylko, że w domu jednak najlepiej a szpital to szpital.

11 lata 8 miesiąc temu #703121 przez moonia154
Dzięki, Kochane za podpowiedź, chyba dziś jeszcze podjadę i kupię, bo coś mi się wydaje, że mały nie chce przyjść na świat, bo mama nie czuje się w 100% przygotowana ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka