BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #701270 przez moonia154
Nala mój synio jeszcze się nie spieszy, a termin tuż tuż ;) Ale to pewnie przez ten magnez :huh: Za godzinę mam KTG to się wszystkiego dowiem- wypytam co i jak (oczywiście położnej).
Dorkiszon zagrywki mamuśki znam z autopsji- moja też miała podobne jazdy, dlatego też się wyprowadziłam do męża (demonstracyjną ucieczkę z domu zrobiłam jeszcze przed ślubem). Początkowo miałam wyrzuty sumienia, ale stwierdziłam "po ch.. mam się stresować??" Tak więc rozumiem Cię doskonale. Matka pamięta tylko to, co złe- z chęcią przypomni wybryk sprzed iluś tam lat, a o tym, co zrobiłaś dla niej dobrze, to szybko zapomina! Dlatego: zero sentymentów, myśl o sobie i swojej rodzinie i nie oglądaj się na nikogo! Life is brutal...
Judytejsza dziękuję serdecznie za podpowiedzi. Wiesz, ten konował, do którego idę dziś ostatni (!!!) raz, nic mi nie mówi, więc uwagi na tym forum są dla mnie mega cenne. Dobrze, że mogę jeszcze brać żelazo, bo nie chciałabym zrobić krzywdy dzidziusiowi...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #701271 przez dorkiszon
Ja słyszalam, ze po żelazie moga byc zatwardzenia.
bea2a no wiem super moment i dlatego tez mi tak smutno, że własna matka mi zgotowala taki los, bo tego debila znam i on jest do tego zdolny.
Moje badania pod koniec to tylko krew, mocz, i wymaz na paciorkowca i to mam zabrac z szpitala oraz oryginał grupy krwi.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #701273 przez judytejsza
karolinap oczywiscie ze moze byc, na ulotce nawet bedzie napisane...a ja z koleji mam biegunke cholerna, latam do kibla po kazdym posiłku i w moim przypadku jest odwrotnie....takze nie musisz sie niepokoic raczej.

u mnie zas
-ksiazeczke ciazowa tam mam wpisane ostatnie badania moczu i krwi oraza reszty badan .
-oryginał badan grupy krwi
-oryg.badan GBS i to na tyle:)

moonia154 nie ma problemu , po to tu jestesmy zeby sobie pomagac:) zelazo kochana nie moze Ci zaszkodzic, jesli lekarz Ci je przepisał, gorsza moze byc niedokrwistosc ktora objawia sie raczej brakiem zelaza, moje kolezanka jeszcze musiała brac zelazo po porodzie takze jak widac nic jej nie zaszkodziło, bo córe urodziła zdrowiusienka:)a ten Twoj lekarz to po co siedzi w tym gabinecie jak o niczym Cie nie informuje, jakis burak, masz racje zmien lekarza bo tacy to chyba dla kasy tam siedza a nie z powołania, ja mam superr lekarza odpukac:)

11 lata 6 miesiąc temu #701279 przez karolinap
Bea2a - mi nie kazali powtarzać. Teraz sprawdziłam to robiłam hbs w styczniu i ten wynik mam zabrac.

judytejsza - chyba wolałabym mieć biegunkę niż nie robić po kilka dni ;)
Jak mnie ostatnio w nocy przeczyscilo to nawet moje kostki wróciły do normy i opuchlizna zniknęła ;) a teraz to juz tyle wody i pokarmu we mnie siedzi ze aż mi ciężko ;)

11 lata 6 miesiąc temu #701283 przez villcia
hej. ja mam:
grupa krwi i przeciwciała (z mężem mamy konflikt)
gbs
krew oraz mocz
ja dodatkowo toksoplazmoza (przez całą ciążę miałam kontrolowaną z uwagi na nieswoisty wynik)
karta ciązy

Po żelazie, oczywiście problemy z kupką oraz możliwe hemoroidy. Ja od miesiąca połykam 2 razy biosfer.

11 lata 6 miesiąc temu #701286 przez judytejsza
karolinap a kup sobie herbatke z kopru włoskiego z HIPP dla dzieci, mi pomagała jak wczesniej miałam odwrotnie i nie mogłam nic zrobic:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #701290 przez nala
Karolinap, może tak być przy braniu żelaza. Miałam to samo jeszcze przed ciążą.

Ja do porodu muszę mieć:
-kartę ciąży
-grupa krwi, WR, HBS, GBS
-badania USG
-ostatnie badanie moczu, morfologii
-ewentualne konsultacje od specjalistów

Bea, ja też miałam powtarzany pod koniec HBS. Musiałam zedytować bo źle zrozumiałam :) ale co szpital to inaczej wymagają.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #701292 przez Marta27
emi87 wiem że to jeszcze prawie dwa tygodnie zostały do rozwiązania ale mi już ciężko wstanie z łóżka to jest nie lada wyczyn bo boli mnie całe krocze a jak jeszcze patrze na te wszystkie małe dzieci to też chce mieć Huberta przy sobie chociaż boję się jak cholera

Beatko a mi w szpitalu na polnej właśnie zrobili to badanie VDRL powiedzieli że mam mieć je przy porodzie a moja pani doktor kazała mi mieć jeszcze
- oryginał grupy krwi
- aktualne badanie moczu i krwi
- gbs
- i aktualne badania na tarczycę (bo cały czas mam z tym problem)
- kartę ciąży

Dziewczyny czy Wy też macie smaka na ogórki małosolne ja co trzy dni robię świeże i to taki duży słój

HUBERT

11 lata 6 miesiąc temu #701308 przez MlecznaMama
Dorkiszon ja po ostatniej wizycie też byłam mega rozczarowana, ani fotki, ani sprawdzenia podwozia, ani na ekran nie miałam wglądu... jednakże jak poszłam do szpitala to naprawde świetnie się mną zajął! KTg wytłumaczył mi wszystko, później wziął mnie i męża na USG pomierzył pokazał nam wszystko, DODATKOWO zrobił USG 4D i porobił fotki buzinki Synusia. No po tej wizycie szalałam z radości... i za darmo to wszystko. Także widzisz jak to z tym naszym Lasatem jest. To skoro ma urlop do 20 to muszę zaciskać nogi:P wolałabym, żeby był gdzieś w pobliżu jak będę rodzić w końcu idę tam do szpitala. A Ty faktycznie jak masz w Esculapie tą wizytę chwile później to też bym już na Wyspiańskiego nie szła

11 lata 6 miesiąc temu #701322 przez karolcia84
judytejsza w zielonej będę rodzic tutaj rodziłam pierwsza core i ta tak samo choć do lekarza jezdze do Sulechowa :) ja do porodu

morfologia
ogolne mocz
grupa krwi
gbs

to tylko tyle no i wiadomo dowod osobisty i karta ciąży :))) umieram z tego upału , napelnialysmy z corka basen i przelalysmy wode i pol się nam wylalo i teraz musze na nowo wlac ;p

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701325 przez karolinap
Joanna89 - oddaj mi dzis choć odrobine Twojej enegrii :)
Mam dzis takiego lenia a jeszcze wczoraj rozmyslalam ile to ja dzis zrobię :)
Miałam iść do urzedu, na policje , zrobic male zakupki, posprzątać mieszkanko, zrobić obiadek, umyć włoski :) a jak narazie spędziłam kilka godzin przed laptopem i to by było na tyle. A wieczorkiem mam się wybrać do kuzynki na urodziny - a taaaak mi się nie chce.

Chyba opuścił mnie syndrom Wicia gniazda :) moje gniazdko jest w sporym nieładzie ;)

11 lata 5 miesiąc temu #701327 przez dorkiszon
Mleczna no musisz zaciskać, ale tez nie napalaj się, że akurat jak on wróci z urlopu to jak zaczniesz rodzic to będzie miał dyżur , bo tez musisz trafić. Zresztą sam lekarz spoko gorzej z tymi pindami położnymi co opieprzają. No także ja już do Lasata nie idę , a po porodzie na kontrole to nie wiem jeszcze może do eskulapa pójdę.

11 lata 5 miesiąc temu #701335 przez MlecznaMama
nooo... musiałabym mieć duzo szczęścia żeby na niego trafić, a i tak przecież jest się tam głównie pod opieką położnych, które opinie mają... różną. Zobaczymy jak to będzie. Ja na razie nie wiem co z wizytą kontrolną, bo Lasat nic już o tym nie mówił. A po ilu dniach Was z tego esculapa wypuszczają? normalnie po trzech?

11 lata 5 miesiąc temu #701336 przez karolcia84
dziewczyny a powiedzcie mi co sadzicie o przyjęciu olejku rycynowego ??

11 lata 5 miesiąc temu #701347 przez villcia
Ja wg wskazań położnej popijam herbatkę z liści malin 3 razy dziennie, dodatkowo kapsułki z oleju wiesiołka. O mieszance oleju rycynowego i werbeny położna wspomniała, ale nie wiem czy się na to zdecyduję - wywołuje skurcze.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka