- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Jutro wizyta w szpitalu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dzwoniłam w sprawie mieszkania gosciu ma zadzwonic czy aktualne , bo to agencja mi zalatwia, ale ma jeszcze pare innych ofert na swojej stronie za godzine mój wraca to bedziemy dzwonic.
Znowu mnie wzieło i znowu płacze wiem, ze bedziemy mieli lepiej damy sobie rade. Tylko ciagle mi zal , że tak sie dzieje. Jestem złą córka , bo kocham mojego męża i sie mu poświęciłam.
Ona by wolała, żebym ja nie miała męża tylko żyła z nią jako stara panna wtedy by jej pasowała zwyczajnie mi zazdrości, że sobie zycie ukladam i zkładam swoja rodzine. Powiedzialam jej to.
Ona sie zachowuje jak małe dziecko czasami nawet mówi takim głosem jak mała dziewczynka specjalnie, ze niby jest taka biedna. Ja dlatego tez takie mam napady płaczu, bo ja się strasznie przywiązuje do przedmiotów i może jakby sie to stalo w normalnej przyjaznej atmosferze to lepiej, a tak to się czuję jakby mnie ktos wypierdolil z tego domu. Wychowałam sie tutaj w tym mieszkaniu do tego jeszcze ten pokój Kubusia co patrze to rycze po chuj to robilismy. Jednak pociesza mnie spokój juz nikt nie bedzie mnie nagabywał o wszystko i mojego dziecka i być może bedę dążyła do tego nie zobacze już tego idioty i on tez nie pozna mojego dziecka. Dobrze sie stało jakos z czasem przestane płakac wszystko się ułoży i pewnie niebawem będziemy sobie mówić czemu wcześniej tak nie zrobiliśmy.
Dziwie się, że ten stres nie spowodował jeszcze u mnie akcji porodowej.
Jeszcze 13 dni do terminu mam i na KTG idę.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
alba przynajmniej wiesz ze tydzień maks i bedą wywoływać wiec sam fakt ze juz blisko pociesza bedzie dobrze i trzymam kciuki żeby sie samo rozkręciło
karolcia końcówka wykańcza - ale na szczęście to ostatnie dni a nie tygodnie czy miesiące damy rade
Marta jeszcze masz prawie 2 tyg więc maleństwo ma czas choć wiem że sie dłuży
Mlecznamama dzięki :* jezeli bardzo sie martwisz to tak - mi lekarz powiedział że jak mnie cos niepokoi z ruchami małej to mam lecieć do szpitala. dzis też mnie nastraszyła bo sie księżniczka obudzić nie chciała...odrazu detektor tętna i odetchnełam - potem zaczeła sie ruszać. też od kilku dni jest osowiała i tylko na wieczór cos mocniej "poszaleje". jak masz jakiekolwiek wątpliwości - jedź do szpitala
ide chyba spac
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Również witam nowe mamcie lipcowe
Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamuśkom! Lipcówki idą jak burza jedna po drugiej w dodatku zauważyłam, że praktycznie w większości są to chłopcy, dziewczynom chyba się na ten świat nie spieszy
Ja jestem po wczorajszej wizycie i nic się nie zapowiada żeby Alicja miała wychodzić póki co. Szyjka niby coś tam skrócona, ale generalnie twarda sztuka. Z racji tego, że mała waży już ok 3700g. mam się za tydzień zjawić w szpitalu na szczegółowe badanie, USG itp i wtedy moja dr podejmie decyzje co dalej. Czy wywoływać poród czy co robić.
Poza tym oczywiście łącznie się z Wami w bólu z dolegliwościami, wstawaniem nocnym na siku i bolącymi bokami i wszystkim co się da ale jeszcze troszkę i miną. Za to zaczną się inne hehe
Dorkiszon, współczuje Ci całej tej sytuacji. Moja mama mieszka ode mnie 200 km i przez tel. czasami tak potrafi wkurzyć, że masakra. Zgadzam się z dziewczynami, uciekaj czym prędzej.
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Dorkiszon oo na beskidzkim a kiedy miał się odezwać ten agent?
aha i czy Umawiałaś się jeszcze z LAsatem na wizytę albo na KTG? ja mam przyjść 20 jakbym przenosiła
- Joanna89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
NataliaK GRATULACJĘ !
Witam nową mamcie
My dziś od rana na pełnych obrotach, włączył mi się syndrom wicia gniazda, totalny nadmiar energii.Poszłam na targ po ziemniaczki, żółtą fasolkę, truskawki, malinki i pomidory.
Wyjęłam wszystko z łóżeczka i ułożyłam jeszcze raz. Powycierałam całe i wyprasowałam pościel, ręczniki i inne domowe prasowanie.
Ułożyłam w półce w przedpokoju udało mi się nawet wejść na drabinę. Pomyłam naczynia i ułożyłam garnki z szafce... Teraz se w końcu usiadłam je jem jogurt. Zaraz idę z psem ,a po do TESCO. Wieczorkiem wraca mężuś
Czujemy się dobrze, zero skurczów, tylko na siku wstawałam oc 2 godziny. Alicja bardzo aktywna aż czasem boje się,że się obróci z tych szaleństw... Miłego popołudnia mamki ,zajrzę pózniej.
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dorkiszon nie przejmuj się bracholkiem, szkoda nerwów A mieszkanie na pewno szybko znajdziecie I nie musisz mieć wyrzutów sumienia- to tylko klasyczny przykład szantażu emocjonalnego ze strony Twojej matki...
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agent miał zadzwonić za 15 min. , ale cisza.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz mam zapłate za to od niej no i łezka sie jej zakręciła.
Jeśli chodzi o ruchy mojego dziecka to tez często śpi, ale ogólnie cały czas, a to raczkę wystawia, albo coś, więc wiem, że żyje i widze, że strasznie mu ciasno. Mam upławy czasami aż na chwile pomyslę , że mi wody odeszły np. dzis rano po sikaniu tak sie ze mnie wylało. Więc czekałam na jeszcze, ale już się nic nie leje.
Mleczna wogóle Lasat mnie wkurza pod koniec wogóle mi już fotki usg nie daje , ale 80 zl płacę i wszystko tylko szybko pomierzy i koniec wizyty reszta na podstawie wizyty tak na odpierdol troche.
- judytejsza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
karolcia84 no to bliziutko mieszkamy siebie:) a gdzie rodzisz w zielonej czy w soli?? Bo ja w Nowej soli, tutaj chodziłam na szkołe rodzenia i lezałam w szpitalu i powiem Ci ze fajne połozne tutaj mamy:)
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Swoją drogą Twoja rodzina wybrała idealny moment, żeby Cię denerwować - pogratulować po
prostu!!!
Dziewczyny jakie badania Wam zlecili lekarze na koncówkę żebyście miały aktualne do porodu?
Ja mam ten GBS i kazał mi jeszcze zrobić morfologię, mocz i HBS w przyszłym tygodniu. Widziałam na stronie mojego szpitala, że wymagają też VDRL (WR). Miałam to robione na początku ciąży ale wyczytałam, że podobno robi się jeszcze raz po 37 tc, więc zastanawiam się czy nie zapomniał mi o tym powiedzieć, czy może zabrać ten wynik z początku ciąży?!?
Trzeba też mieć grupę krwi i ewentualnie badanie przeciwciał przy ujemnej grupie.
A jak u Was z tymi badaniami?
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- grupę krwi
- kartę ciazy
- wyniki hbs, hcv i HIV
- ostatnia morfologię i mocz
- wynik gbs
- dowód osobisty
To tyle co u mnie jest potrzebne
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania