BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #734220 przez karolinkanice16
tu na filmiku jest fajnie pokazane co i jak :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #734225 przez MlecznaMama
Hej Agusia! ile zajmuje Wam to cycowanie? U mnie pojawił się problem... Mały jak pije to po pewnym momencie zaczyna się prężyć niecierpliwić odrywać od cyca i spowrotem przyssawać... o co chodzi? denerwuje się jak go daję do odbicia to płacze... Myślałam że jest głodny. Pojawił się u mnie kryzys laktacyjny więc daje mu dwa cyce. Miała któraś taki problem?

11 lata 3 miesiąc temu #734232 przez Qltoorka
Mleczna, ja dziś tak też miałam... aż w końcu się poddałam i po raz pierwszy przygotowałam mu mm... Zjadł tylko 20ml i zasnął... Może mu tych 20 akurat brakowało by się najeść?

11 lata 3 miesiąc temu #734234 przez dziubasek
Ja co wieczor daje Julci dwa cyce i czasami dalej szuka wiec daj jej jeszcze mm... identycznie mialam z Maja- juz taki moj urok... a z jednego cyca ciagnie 15-25min

11 lata 3 miesiąc temu #734261 przez Qltoorka
Dziewczyny, a czy mleko mm może stać do godziny na zasadzie trochę wypite, po kilku minutach reszta? czy od razu powinno się niedopite wylewać? A jak to jest z mlekiem matki podawanym w butelce? Też powinno się niedopite wylewać czy można po jakimś czasie podać znowu? Mnie przerażają te wytyczne wszystkie i trochę się w tym gubię. Najlepiej to cyc cały czas i już :) No ale jutro mam pierwsze prawdziwe wychodne :lol: bo idę na imprezę z uczelni, więc mąż będzie karmił butelką. Mam trochę zamrożonego swojego mleka, ale im to pewnie nie starczy, więc będzie musiał podać sztuczne. Muszę go dobrze poinstruować zatem. Więc proszę o przeszkolenie :)

11 lata 3 miesiąc temu #734268 przez karolinkanice16
Qltoorka na moim mleku jakie podaje Ksawciowi jest napisane że może stać do dwóch godzin, a jak z mlekiem matko to nie wiem ja jak ściągałam to od razu dawałam i zjadał.

11 lata 3 miesiąc temu #734277 przez Joanna89
tak tsk my juz baraszkujemy, po porodzie krwawialam moze z tydzien intensywnie,.potem juz jak na okres.Szybko sie zagoilam, moze dlatego ze.nie bylam nacinana,ani niepeklam moje.krocze szybko sie.zagoilo.
Co do tuli chcialam.wlasnie z wkladka.dla noworodkow, ale jeszvze zobacze jakie kupie.
Hustawke mamy fisher price buterfly z projektorem, mala ja uwielbia,szczegolnie.jak sie.sciemni i widac.motylki :)Alunia juz.wykalpana,pojedzona lezy.na.podusi obok Nas i patrzymy na mecz:)

11 lata 3 miesiąc temu #734287 przez Qltoorka
My chyba dziś nie wykąpiemy malca, bo po tym mleku to śpi jak suseł i nie ma żadnych oznak budzenia się.... A budzić go na kąpiel nie mam zamiaru, bo raz to zrobiłam (idiotka) i było jedno wielkie darcie się... No, jakby mnie ktoś tak wybudził i wrzucił do wanny też bym się darła... :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #734289 przez kasiak
Dzien spedzony aktywnie wiec teraz sie melduje :) byłam u lekarza, zrobił mi komplet badan krwi, do tego mocz, i co mnie zaskoczylo badanie podwozia i cytologie. Wiem, ze to od lekarza tutaj zalezy czy zbada dowcipnie czy nie, no a moj sam wyszedl z propozycja.
Pytal tez o zabezpieczenie, czy chce tabsy czy spirale, odmowilam, bo wystarcza nam gumki. Do tej pory bylo ok i nie trzeba mi zadnych wspomagaczy.
Synus robi furore jak gdzies idziemy... Bo taki ladny, taki grzeczny, slodko sie usmiecha i caly zasliniony robi banieczki :laugh: a potem w domu cyrki i wrzaski :P

Agusie pytalas jak to robie, ze Sebek tyle spi w nocy :) Sebek sam postanowil, ze bedzie tak dlugo spal, jakies dwa tyg temu ;) chyba pomyslal, ze jest duzym chlopcem i nie potrzebuje az tyle jesc w nocy :) zwykle spi ok 4-5godz i budzi sie sam. Trzeba chwile poczekać, moze Twoj Dzulian tez tak pomysli ;)

Magda to nie tak, ze ja codziennie cos w kuchni majstruje :) cwikle tez przez trzy dni robilam, bo na raty ;) w jeden dzien gotowalam buraki, w drugi tarlam i doprawialam, a dopiero dzisiaj gotuje sloiki :) zwykle latam z cycem na wierzchu, zyje powietrzem i sikam w locie...dopiero jak kupilismy bujak to mam troszke czasu, nawet walnelam dzisiaj mejkap :laugh: i brwi wyrwalam bo zaroslam strasznie :P no i przed chwila machnelam karpatke :laugh: mniamniusna :) zapraszam na degustacje :)
Qloorko spodobalo mi sie to nosidlo mai tai, bodajze 3w1, mysle kiedy kupic :) miala byc chusta ale wiazanie mnie przerasta,a w nosidle jakos latwiej ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #734299 przez patrysia305
:( o mnie i mojej rocznicy zapomniałyście - no trudno wybaczam :) Chyba tak jak qltoorka mieliśmy wczoraj 3 rocznicę, pojechaliśmy na spacerek do Bydgoszczy i później do restauracji - mały nie dał nam zjeść początkowo - wszystko mu się podobało i na wszystko patrzał a później płakał, wreszcie po paru próbach uspokajania udało się i włożyłam go do wózeczka spokojnie zjedliśmy

joanna Ty małą kłdziesz na poduszkę ??

11 lata 3 miesiąc temu #734304 przez karolinkanice16
Qltoorka my też raz obudziliśmy Ksawiego na kąpanie i to był błąd :ohmy: Potem obrażony w huśtawce się huśtał :D

11 lata 3 miesiąc temu #734332 przez Joanna89
tak Patrysia.klade,Ala ma.swoja poduszke :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #734348 przez Patrizia
Hej mamusie :)

Jestem wykonczona psychicznie we wtorek wieczorem zmarl moj dziadzius :( od srody jestem na pelnych obrotach bo obiecalam babci ze sie wszystkim z mezem zajme ale tyle problemow jakie robil nam szpital i wogole cala ta sytuacja ze dziadzius zmarl mnie wykonczyla sorki ze pisze ale chyba musze gdzies wylec swoje smutki :( czy ten rok moze sie juz skonczyc bo zaniedlugo to ja sie wykoncze ciekawe za co mnie Bog tak kara :(

Ksawerek(*)

11 lata 3 miesiąc temu #734356 przez dziubasek
Qltoorka ja Majce tak robilam i robie Julce, (robie butle wieczorem i trzymam je do rana przy lozku cieple w termosie)- Majce nic nie bylo Julce tez mam nadzieje nie bedzie( a na kazdym mm jest napisane do 2 godz)
Pati bardzo mi przykro :( trzymaj sie kochana...

11 lata 3 miesiąc temu #734361 przez karolinap
Za Nami dzis kryzysowe godziny :( ogólnie do południa było OK. Później chciałam iść na spacer a tu ryk, do cyca nie, do wózka nie, na ręce nie. Nic nie pasowało. Godzinę walczyłam aż wybierzemy się na spacer. Płakała a ja z tej bezsilności razem z Nią (pierwszy raz rozplakalam się w takiej sytuacji), Pola na mnie patrzyła i się uspokoiła. Za chwile się uśmiechnęła jakby chciała mnie pocieszyć, to dalej płakałam ale ze szczęścia. W końcu Pola padła przy cycu. Pojechałam do kuzynki w odwiedzinki wózkiem, szlam 40 minut, dojechalam Pola się obudziła i ryk. Cala wizytę byla niespokojna, płakała, dostała cyca i z tego wykończenia zasnela wiec wzięłam ją do wózka i z powrotem do domu.
A. wczoraj po pracy miał mecz, dzis po pracy trening wiec mało był w domu, przez co też byłam zdana na siebie.
Moje akumulatorki powoli siadają :( jak mam je podładować? :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Emi - cudowna córeczka!

Najlepszego z okazji rocznic ślubu <3

Też zaczynam się zastanawiać nad chusta czy nosiedlkien ale ceny trochę mnie przerażają :(

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka