BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #528162 przez !sylwia!
dorkiszon super to łóżeczko, chce kupić podobne do rodziców bo pewnie będziemy spędzać z maleństwem dużo czasu u nich (mieszkają na wsi i zawsze o lepsze miejsce na spacery dla dzidziocha niż centrum warszawy) a do nas do domu chciałam coś takiego
www.muppetshop.pl/index.php/meble-i-wnet...uarre-xl-detail.html
ma troszkę porażającą cene ale mam znajomego stolarza, który obiecał że weźmie kasę tylko za materiały.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #528173 przez agniesia
Ja za ubrankami rozglądam się na allegro, ponieważ za 50 szt. w rozmiarze 0-3-6 miesięcy firmowych rzeczy można zapłacić niewiele, ok. 200 zł.

12 lata 3 miesiąc temu #528177 przez dorkiszon
Właśnie też teraz oglądam na allegro fajne takie zestawy do 200 zł opłaca się .

12 lata 3 miesiąc temu #528180 przez dorkiszon
Niezłe to łożeczko cena masakryczna nigdy bym tyle nie dała :)

12 lata 3 miesiąc temu #528186 przez kaska1982
Fajne to łóżeczko, ale cena rzeczywiście powala. To turystyczne też dobry pomysł i też takie bedzie u moich rodziców. Kupujemy razem z bratem na spółkę, bo jego synek urodzi sie juz w marcu a nasz Szkrab w lipcu wiec jedno wystarczy. Bo i tak bedziemy u nich pewnie w róznych terminach.

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 miesiąc temu #528190 przez !sylwia!
no właśnie mi się strasznie spodobało ale cena mnie zamurowała więc poprosiłam o pomoc znajomego i powiedział że powoli się za to zabierze więc pewnie w czerwcu będzie gotowe. co do ubranek to też liczę na znajomych i rodzinkę bo ich najmłodsze maluszki mają koło 2 lat, oczywiście co by się nie przeliczyć sama tez coś kupię a znając mnie to wejdę po śpioszki a wyjdę z siatami jak wielbłąd

12 lata 3 miesiąc temu #528196 przez kaska1982
Kurcze, zaczął se juz 16 tydzien :) ale ten czas leci. Niedawno był 5-6 tydzień i ogrom niepewności. Dziś suwaczek sie zmienił, ale niepewność nadal jest :( Znowu źle sie czuje, brzuch mnie boli i nie wiem czy to z nerwów czy cos sie dzieje złego, bo to raczej nie jest ból rozciągającej sie macicy ani przez zaparcia, jak to było ostatnio. Na szczescie jutro bede w przychodni to zapytam położną czy mam sie martwic czy moge spokojnie poczekac do piatkowej wizyty.
Jednak 4 tygodnie miedzy wizytami u lekarza to strasznie długo...

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 miesiąc temu #528210 przez dziubasek
dorkiszon ja mam taki sam kojec u mamy w polsce:) poreczny i niedrogi. Jedy minus w moim to to ze nie mozna regulowac poziomu materaca i jak byla malenka to ciezko mi bylo ja wkladac i wyciagac.
Agniesia tak szybko poczulas ruchy? szczesciara ja w 1szej ciazy poczulam w 18 tygodniu(oczywiscie myslalam na poczatku ze to gazy)a takie konkretne zaczely sie dopiero w 21. Ciekwe jak bedzie tym razem.
Ja pomalu zaczynam uswiadamiac ludzi w pracy o mojej ciazy ;)

12 lata 3 miesiąc temu #528224 przez agniesia
Dziubasek, ja najpierw wczoraj usłyszałam przez stetoskop jak się wierci, słuchałam tak kilka minut porównując z lewą stroną, ale tam była cisza oprócz słuchania soków trawiennych:), mąż potwierdził że tez słyszał, bo też myślałam, że mam omamy słuchowe;) Potem położyłam ręce na brzusiu i tez wyczułam, na pewno się ruszyło, było to bardzo delikatne, ale wyczuwalne:)
Dziś rano też się osłuchałam stetoskopem w tym samym miejscu i też się wiercił, a jak spojrzałam na brzusio to pojawiła się sekundowe wybrzuszenie, tak jakby kopnął, czy też rączką uderzył:)

Mam nadzieję, że to nie omamy moje, sfiksowanej ciężarnej:)

12 lata 3 miesiąc temu #528241 przez dziubasek
Agniesia moze faktycznie czujesz, ale to wybrzuszenie to nie moglo byc kopniecie tylko cale cialko(wydaje mo sie ze dzidzius jest jeszcze za maly zebys zobaczyla kopniecie)
Karolinkanice glowa do gory, ja ostatni scan mialam przed swietami a nastepny dopiero 1 marca :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #528253 przez agniesia
Masz rację, że całe ciałko, ale nie mogłam znaleźć słowa, jak to wytłumaczyć;)

Dziewczyny, przynajmniej macie na co czekać i różnica wielkości Waszego dzidziusia od ostatniego USG jest bardzo duża;)

Ps. Dziś mało zjadłam, a czuje jakby,m była najedzona za trzech:)

12 lata 3 miesiąc temu #528255 przez Qltoorka
bisbas, ja sobie zobaczę ten filmik jak będę miała troszkę czasu, bo on ponad godzinę trwa...

dorkiszon, ja też brałam pod uwagę wybór łóżeczka turystycznego, bo są niedrogie i wybór ich jest niesamowity, ale w końcu będę mieć od znajomych takie tradycyjne drewniane łóżeczko :)
A wczoraj u styczniówek jedna z dziewczyn pisała, że jej położna na wizycie zwróciła uwagę, że te przewijaki które są na kojcach nie są dobre, bo są za miękkie, więc może kupując takie łóżeczko warto kupić osobny przewijak...
Mnie się podobają takie przewijaki razem z wanienką i półeczkami, żeby wszystko było pod ręką. Używane takie można kupić o ponad połowę taniej.
allegro.pl/ceba-zestaw-kapielowy-komoda-...nka-i2919271449.html

12 lata 3 miesiąc temu #528273 przez dziubasek
ja mialam taki przewijak i wogole go nie uzywalam, wygodniej mi bylo poprostu na lozku w sypialni, a potem jak zaczela sie wiercic to sie balam ze mi spadnie. Za to wanienke polecam taka nakladana na wanne, dla mojego M to byla rewelacja bo to on zajmowal sie kompiela jak majka byla mala :)

12 lata 3 miesiąc temu #528279 przez bisbas
Ja również przebierałam na łóżku albo w łóżeczku ale mysle że teraz kupie tylko taki nakładany przewijak na łóżeczko co do wanienki my małego od razu kapaliśmy w normalnej wannie z tym że troche plecy bolały i teraz chyba kupię coś takiego jak mówisz dziubasek :)

12 lata 3 miesiąc temu #528285 przez dziubasek
bisbas jest u ciebie sklep Mothercare? W sobote te wanienki byly half price za 25 fuli.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka