BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #526377 przez Nikaa
dziubasek ooo to jestem zaskoczona bo szukałam nawet w internecie i nie znalazłam nic takiego :) proszę jakie to forum jest przydatne :):)
co do imion dla synka Mikołaj :) (bardzo mi się podoba0 co do córeczki ostatnio mam fazę, że podoba mi się Hania :blink: ale kto wie jak długo tak zamysł mi zostanie :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #526439 przez dorkiszon
emi ja teraz powoli remontować bede, bo po pierwsze nie chce tyle kasy na raz wywalić, a po drugie pozniej to juz wiele nie pomoge w remoncie, a nawet gdzies czytalam, ze jak remont to jak sie jeszcze nie ma takiego brzucha. Ja tylko zedre tapete z mama, a moj maz reszte.
Kamilka tez takiego mam mula, ze nawet stac mi sie niechce za dlugo,a chodzic to juz wogole najlepiej lezec. Dzis caly dzien zle sie czuje jak stara baba jakas.

12 lata 3 miesiąc temu #526441 przez dorkiszon
ja chcialam teraz chlopca Filip nazwac, ale zas moja matka sie smieje, ze Filip z konopii ja juz sie poddaje z tymi imionami :)

12 lata 3 miesiąc temu #526546 przez Kamilka22
jak mnie głowa boli masakra... ale nie chce brać tabletki. Dlatego zaraz się kładę do wyrka pod kołderkę :) Miłej nocki Wam życzę :) buziaki

12 lata 3 miesiąc temu #526560 przez dorkiszon
Mnie codziennie boli głowa , a ja teraz tylko żre na noc kromke z powidłami, słonecznik w nocy sie obudze głodna :) pa kamilka

12 lata 3 miesiąc temu #526610 przez emi87
też miewam bóle głowy ostatnimi czasy... i strasznie mnie cycochy swędzą :laugh:
wreszcie sie wziełam i nadrobiłam zaległosci na blogu i fejsie bo normalnie 3 miesiace nic nie zrobiłam :D i sie jakos zabrac nie mogłam....

miłej nocki ;)

12 lata 3 miesiąc temu #526737 przez karolinkanice16
Hej dziewczyny ja zrobiłam mojemu A. ciasto metrowca a zaraz zjem sobie rybkę z frytkami mniam. Zazdroszczę tym dziewczynom co mają śnieg ja ani trochę,a bardzo bym chciała.

My też remont pokoiku rozpoczniemy zaraz jak się przeprowadzimy tylko kiedy to nastąpi :P.

12 lata 3 miesiąc temu #526738 przez alba77
co do imion to dla dziewczynki podobają mi się Blanka, Pola, Natasza, Nel, Kalina, Zoja,
dla chłopca Borys, Bruno, Leon, Wincent
mi na koniec ciąży fizycznie nic nie dolegało, nic nie bolało, jedyne co to psychika, stres przed porodem czy dam radę z bólem i czy wszystko będzie przebiegało ok no i czy dzidzia będzie zdrowa, dlatego każda chce mieć ten poród jak najszybciej za sobą.
co do pokoiku to ja też planuje remont, teraz spałam z małą w sypialni ale jak ma być drugie to sypialnię zmienimy w pokoik dla dzieci, ja chcę urządzić pokoik na różowo szaro, podoba mi się kolekcja pudrowa z tej strony

www.studiocaramella.pl/kolekcje/kolekcja_pudrowa

12 lata 3 miesiąc temu #526750 przez Qltoorka
Hej, ale żeście się rozpisały ;)

Witaj sylwia! :)
Jeszcze nie tak późno na dołączenie do nas, przecież do samego finału mamy jeszcze wspólne 6 miesięcy :) a potem pewnie też będziemy jeszcze długo razem :laugh:

dorkiszonku, tak jeszcze na chwilę wspomnę o tym znieczuleniu. Wiesz, ja w wielu miejscach czytałam o tym, że może ono wydłużyć poród, ale też trafiłam gdzieś, że to niby mit.
No ale jakby co to np. tutaj na to trafiłam, jakbyś była ciekawa:
babyonline.pl/ciaza_i_porod_porod_artykul,9291.html

A ja wczoraj siedziałam do 2giej w nocy czytając opinie o szpitalach w Katowicach (jakbym w dzień nie miała na to czasu :P ) i w jednym, który biorę pod uwagę jest jakieś takie dziwne znieczulenie, o którym nigdy nie słyszałam-TENS.... Słyszałyście kiedyś o czymś takim?:
bonifratrzy.pl/index.php?option=18&actio...w&art_id=432&page=20

12 lata 3 miesiąc temu #526753 przez Qltoorka
A o remontach, przemeblowaniach to lepiej nie mówcie, bo to temat, który sprawia że mnie taki wku... bierze, że mam ochotę krzyczeć.
Otóż, ja mieszkam z mężem w mieszkaniu wynajmowanym, ale mamy swoje własnościowe w Siemianowicach Śląskich. Mąż miał je jeszcze zanim się poznaliśmy. Kawalerka, 35 m2, ale ważne że swoje... Ponad rok temu postanowiliśmy je w końcu wyremontować... Ale, żeby nie siedzieć na jednym pokoju to podjęliśmy decyzję o zrobieniu z kuchni sypialni, a w dużym pokoju salon z aneksem kuchennym... Niestety trzech kolejnych robotników dawało nam ciała, raz za razem (teraz o fachowców z prawdziwego zdarzenia ciężko), więc mąż postanowił w końcu sam zadziałać... I tak działa już od ho-ho czasu... Wiem, że ciężko jest pogodzić pracę którą ma z remontem tam, szczególnie, że trzeba tam kawałek dojeżdżać, ale cholera jasna...nowy dworzec w Katowicach postawili szybciej... :angry:
Od sierpnia słyszę od niego, że "w tym miesiącu na pewno się już wyprowadzimy"....
Boli mnie ten przedłużający się czas, bo tracimy kasę na opłacanie dwóch mieszkań, a to mieszkanie tutaj miesiecznie kosztuje mnie ok. 1200 zł -zależy czy dużo grzeję), a tak to co miesiąc ta kasa byłaby w kieszeni... Czas leci...Remont trwa, a wiadomo, że on też pochłania mnóstwo kasy...boję się, że nie zdążę (bo nie będę miała juz z czego) przygotować całej wyprawki dla dzidziusia...No mówię Wam...NIENAWIDZĘ REMONTÓW :huh:
A samochód też musimy zdążyć jeszcze zmienić, bo tym którym jeździmy to nam go babka skasowała na skrzyżowaniu i mamy od tego czasu bagażnik nieczynny...ehh...a przecież wózek gdzieś trzeba dać...

Matko....chyba pobiłam rekord w długości posta...przepraszam....ale jak już zaczęłyście na te tematy to się musiałam wyżalić...mężowi nie mogę, bo zaraz słyszę, że mu wiercę dziurę w brzuchu o ten remont... :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #526755 przez Qltoorka
A odnośnie szpitali to zaglądałyście na tą stronkę?
Polecam:
www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

12 lata 3 miesiąc temu #526756 przez karolinkanice16
mój A. też ma mieszkanie własnościowe w Polsce duże prawie 90m2 do remontu ale ważne że jego, a on nawet jak na razie nie myśli o powrocie do kraju a ja bardzo bym chciała, niestety troszkę jeszcze poczekam.

A chciałabym dlatego, że on tu w Irlandii ma całą swoją rodzinę a ja nikogo tylko jego i smutno mi tak :( hehe :D

12 lata 3 miesiąc temu #526809 przez Kasik88
Witam się w niedzielny poranek, piszę teraz szybko, bo zaraz na sanki z małym naszym Misiem idziemy :)
Qltoorka TENS to rodzaj prądów przeciwbólowych stosowanych w fizjoterapii, są bardzo bezpieczne, przyjemne mimo, że prądy, a znieczulenie polega na tym, że przyklejają do pleców 4 małe elektrody, i one dzięki swojemu przepływowi uśmierzają ból. A działają na ból, bo mam je w domu, często stosuje swoim pacjentom (rodzinie). Taki aparacik do TENSów czasem w Lidlu się pojawia i kosztuje około 100zł.

12 lata 3 miesiąc temu #526810 przez emi87
jak szukacie fachowca to moge wam męża pozyczyc hehe :P
Qltoorka no to faktycznie lipa bo kasa leci bez sensu.... tak byscie mogli te 1200 wsadzic w remont czy wyprawke :) my tez juz planujemy pokoik bo doszlismy do wniosku ze mamy tyle roboty i kasy do wydania ze trzeba juz zaczac :D juz bysmy zaczeli cos robic ale mam szkolenie w przyszłym tyg i mi troszku kaski pójdzie :dry: wrrr a juz bym kupiła okienko i drzwi chociaż ech

i cos wam powiem...jak mnie sutki swędzą !!!! matko kochana jakby mnie komary pogryzły :lol: tez tak macie??

12 lata 3 miesiąc temu #526813 przez Kasik88
To ja za to mogę pożyczyć męża do projektu pokoiku:) My właśnie też się do remontu pokoju szykujemy, bo Alek z nami w sypialni do tej pory spał, a w dużym pokoju miał bawialnie, no a trzeci pokój stał nie ruszany. Więc teraz się za niego bierzemy, już część mebli wywaliliśmy, teraz czas na kolejne.
emi87 mnie też swędzą, ledwo idzie wytrzymać, ale krem z neutrogeny pomaga troszkę.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka