BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #525947 przez alba77
w szpitalu w którym ja rodziłam też niby jest ten gaz, nawet chwalili się tym w wiadomościach ale kiedy ja rodziłam to nie zaproponowano mi ani gazu ani nawet zewnątrz oponowego, dostałam jakiś przeciwbólowy domięśniowo, położna powiedziała że albo zadziała przeciwbólowo albo przyspieszy poród, no i tylko przyspieszył bo bolało tak samo :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #525952 przez dziubasek
Qltoorka moja pierwsza ciaza byla cudowna, oczywiscie jeczalam pod koniec ale nie z z bolu tylko z nudow, pracowalam do 36tc i dla mnie byl masakra ostatni m-c tylko dlatego bo niemialam co z soba zrobic. Nastawiaj sie pozytywnie a bedzie dobrze, a jak cos ci bedzie dolegac to i tak o tym zapomniesz jak tylko dzidzie zobaczysz.

11 lata 11 miesiąc temu #525956 przez sloneczko33
a ja nie wiem kiedy bede miec 2 usg pierwsze mialam 20 grudnia

11 lata 11 miesiąc temu #525959 przez !sylwia!
Witam
Chciałabym się dołączyć do forum choć z wielkim opóźnieniem, termin mam na 16.07. To moja pierwsza ciąża więc szczęście miesza się ze strachem, czy na pewno wszystko ok? czy jak mnie boli brzuch to dlatego że macica się rozciąga? czy odkleja się łożysko? jednym słowem umysłowy burdel.
Czytając Wasze wypowiedzi zauważyłam, że ciąża bardzo Was zbliżyła, rozmawiacie ze sobą jak stare przyjaciółki i troszkę pozazdrościłam.
No nic, życzę wszystkim zdrówka i powodzenia.
p.s. czy też nie możecie spać w nocy??

11 lata 11 miesiąc temu #525975 przez Kasik88
Witaj !sylwia!, tak piszecie o tym gazie, u mnie w szpitalu niby też podają, niestety zewnątrzoponowego już nie, bo nie ma anestezjologa na etacie, za poród rodzinny dodatkowo się płaci, a teraz ta afera z bliźniaczkami polskiego sztangisty, pewnie słyszałyście i u mnie w Opolu to jedyny szpital ginekologiczno - położniczy. Jak ja rodziłam z mężem, to musiałam zapłacić za to, że był przy porodzie, i powiem Wam że nie taki poród straszny jak go malują. Mnie wywoływali synka, bo nie chciał wyjść, więc jak mnie teraz zaskoczy w domu to nie będę wiedziała za bardzo jak się zachować, bo przy nim to wody odeszły mi jak byłam pod opieką.

11 lata 11 miesiąc temu #525983 przez dziubasek
Witaj Sylwia :laugh:
Glowa do gory, najgorsze juz mamy za soba:), ja tam moge spac i w dzien i w nocy ;)

11 lata 11 miesiąc temu #525994 przez emi87
Qltoorka tez namiętnie podczytuje styczniówki :) i też mnie to czasami przeraża jakie maja problemy,bóle i jak juz sa zmęczone.... ale lada moment beda miały najlepszy prezent na świecie :D

sylwia witaj :) co do bóli brzucha u mnie to były jak na @ i lekarz dał mi leki rozkurczowe - zawsze mozesz na wsna reke łykac nospe (6szt max dziennie) i ci pomoze. jeszcze jest scopolan ale nie wiem czy nie jest tylko na recepte - trzeba zapytac :) ocywiscie tez moze byc od tego ze wszystko sie tam rozpycha, bo jednak duuuzo sie tam u nas w brzuszkach dzieje :) co do nocy ja sie budze zawsze 1 raz na siusiu :D

ale miałam sen!! śnił mi sie poród....z było kilka/kilkanascie kobietek w basenie w takiej sali i tam miałysmy cwiczenia w wodzie zeby poród szybciej szedł. jak juz były parte to sie wychodziło. urodziłam szybko i bez naciecia hehe i miałam kochanego grzecznego szkraba. i odrazu bedac w domu chciałam wam napisac jak było hahaha :D a to przez to ze sie styczniówek człowiek naczytał :D

11 lata 11 miesiąc temu #526004 przez sloneczko33
sylwia witaj ja czesto gesto mam tak ze do 3 w nocy nie moge spac a potem spie do 10 rano :)

11 lata 11 miesiąc temu #526007 przez karolinkanice16
Ja nie mogę spać w nocy. Dziś spalam może z godzinę, po za tym czuje się o niebo lepiej tylko katar mnie męczy a fizycznie super.

11 lata 11 miesiąc temu #526045 przez !sylwia!
mi się przyplątało jakieś lekkie zapalenie zatok i mnie straszny katar męczy, mam pytanko jak Wasi Partnerzy/Mężowie radzą sobie z ciążą?? Bo mój ostatnio wpadł w szał szukania nowego samochodu i wołami od kompa odciągnąć nie mogę, a jak nie to, to PS i gania z bronią po jakiejś wyspie (a ja czasem chce pogadać, ponarzekać trochę) ostatnio jego jedyny kontakt z ciążą to położenie ręki na brzuchu i powiedzenie mamuśka

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #526067 przez Lacrijka
U nas to samo z autem.. Z tym ze u nas to raczej konieczne przy bliźnietach :) I jestem przerazona tym czego on szuka, bo ja nie umiem jeździc dużymi samochodami i juz negocjuje zeby zostawic ten co mamy teraz a jak on chce autobus to niech nim jeździ :) Ja swoje piździdło sprzedałam bo tam nie ma było mowy o bliźnietach.. Ale ja i tak więcej przezywam :)

11 lata 11 miesiąc temu #526212 przez dorkiszon
Ja się budze o 2 w nocy i strasznie głodna jestem ide cos jeść i wracam do łóżka potem zasypiam po jakimś czasie, a spać tez mogę długo do 10 i na siłe wstaje :) Znowu dziś rzygam jeden z gorszych dni. Jeśli chodzi o to znieczuenie zewnątrzoponowe to owszem są skutki uboczne, ale nie każdy je ma pozatym poród jest krótszy, a nie dłuższy, bo normalnie ból tak wykańcza, że po 12 godzinach nie ma się siły przeć, a ze nieczuleniem rodzisz przynajmniej w esculapie 2 godziny, a jak nie możesz cesarka. Ja jednak tak czy inaczej chce to znieczulenie.
Pod koniec ciąży też się tak będziemy męczyły, bo ogromny brzuch powoduje dyskomfort nie mona spać koleżanka moja mówiła, że pod koniec juz na siedząco spała w łóżku także z tego co wiem każda już chce szybko urodzić. Niektórzy faceci mają takie brzuchy i się jakos nie męczą i śpią ciekawe :)

11 lata 11 miesiąc temu #526213 przez dorkiszon
Aha kupiłam sobie znowu gruszki, bo mam atak i po całym tesco szukałąm truskawek mrożonych i znalazłąm na wage teraz je rozmiksuje z maślanką :)

11 lata 11 miesiąc temu #526219 przez Nikaa
dziubasek to w Poznaniu są prywatne kliniki, gdzie można urodzić ?

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #526243 przez bisbas
Witaj !sylwia! :) co do męża to wydaje mi sie że to normalna reakcja wiesz on jeszcze nie wcielił sie w nową sytuację i z pewnoscia troszke panikuje ale nie daje tego po sobie poznać nam jest dużo łatwiej oswoić sie z tą nowością bo to my przechodzimy zmiany w organizmie mdjosci itd wiec do nas szybciej dociera to ze będziemy miały dziecko mężczyznom przychodzi to trochę trudniej i więcej czasu im to zajmuje wiec nie martw się na zapas :)
dziewczyny ja śpię po 12h i dłużej wszystko zależy jak długo synek mi pozwoli ale gdybym mogła spałabym nawet i 16 h na dobę :)
zastanawiałyście się juz może nad potencjonalnymi imionami ? wiem ze ktoraś z mamus ma już wybrane imiona ale nie pamiętam która :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka