BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #527324 przez karolinkanice16
Ja razem z A. planuje zacząć już kupować powoli od 5 miesiąca albo jak na 100% poznamy płeć.
Nie będziemy mieli na ostatnią chwile tyle kasy nagle wydać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #527346 przez karolinkanice16
A po za tym dziewczyny ja od wczoraj jadłabym tylko filet z ryby z frytkami taki mam smak, że masakra i zaraz sobie też zjem. Jutro wyczekuje listu ze szpitala z terminem na usg już bym chciała podejrzeć co tam się dzieje.

12 lata 3 miesiąc temu #527370 przez Qltoorka
Błagam, nie pisz nic o jedzeniu, bo ja już naprawdę nie wiem co jeść, żeby mi było dobrze... Gdy w jednej chwili pomyślę, że dziś chyba uda się bez mdłości i wymiotów to w następnej zaraz się okazuje, że pobijam kolejny rekord w intensywności wymiotów...ehh... :( Wczoraj wieczorem zjadłam trochę suszonym moreli i śliwek to się potem do 4tej rano ściskałam z kiblem... A teraz też czuję, że za chwilę będzie baaardzo źle....
Ileż to jeszcze może trwać???

12 lata 3 miesiąc temu #527376 przez karolinkanice16
Współczuje :( ja mam dzisiaj dzień bez mdłości tylko rano była masakra. A wczoraj za to tak było mi słabo i nie dobrze ze o mało nie zemdlałam.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #527431 przez bisbas
Qltoorka napisał:

A Wy jak na to wszystko patrzycie? Zostawiacie sobie zakupy na ostatnią chwilę?

ja sie jeszcze boje czegokolwiek ogladać nawet może po pierwszym Usg trochę sie uspokoję ale watpie bo te cholerne przeciwciała mogą na każdym etapie ciąży zaatakować :( najbardziej boje tego etapu na którym zakończyła sie moja poprzednia ciąża buuuuuu może jak przekroczę ten krytyczny dla mnie moment będzie troszkę łatwiej :)

12 lata 3 miesiąc temu #527437 przez nikita
hej kochane ale naskrobałyście!!!

byla u mnie mama tydzień i na tydzień miałam jechać do niej ale niestety mama dopadła grypa jak byla u nas mnie jak w piątek pojechaliśmy do niej i wczoraj mojemu synkowi sie sięgnęło :( ale mam nadzieje ze za bardzo sie nie rozwinie ma tylko stan podgorączkowy wiec organizm sie broni mam nadziej ze wytrwa i nie będzie sie zwiększać. no i jesteśmy juz w domku

ale wam zazdroszczę zakupów, pamiętam jak to było jak kupiłam parę śpioszków to siedziałam godzinami rozkładałam i składałam i tak cały czas :) a teraz mam po Ignasiu wiec juz tak nie będzie jak z pierwszym, wózek jest, przewijak jest, łóżeczko jest itd no ale nic może będzie dziewczynka to będę kupować sukieneczki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #527446 przez bisbas
to zdrówka dla synka życzę niech szybciutko zdrowieje :)

12 lata 3 miesiąc temu #527459 przez nikita
dziękujemy dziękujemy :) :) :)

12 lata 3 miesiąc temu #527472 przez alba77
jednym z plusów posiadania dzieci w krótkim odstępie czasu jest posiadanie już wszystkiego co potrzeba :laugh: chyba że będzie chłopiec to ciuszki będą potrzebne

12 lata 3 miesiąc temu #527613 przez Kamilka22
hej:)

Ja również wcześniej zacznę robić zakupy:) tak od marca zaczne bo potem faktycznie sie nie wyplace;p

12 lata 3 miesiąc temu #527629 przez Kasik88
hej, hej :)
Ja też zakupy zacznę wcześniej(pewnie jak dowiemy się jakiej płci mam mieszkańca w brzuszku), chociaż u nas będą niewielkie, bo wózek, fotelik, łóżeczko, wanienkę i inne rzeczy mamy po Alku. Jedynie dla niego do wózka to platformę chcemy kupić:)
No a priorytetem jest remoncik pokoju dla dzieciaczków. :))

12 lata 3 miesiąc temu #527630 przez emi87
my tez juz sie rozgladamy i za jakies 2 miesiace zaczniemy kupowac. ciuszków nie kupuje bo dostane od szwagierki i sióstr ciotecznych. odpadaja mi tez takie rzeczy jak laktator czy podgrzewacz do butelek bo od szwagierki pożycze. ale trzeba pokoik zrobic, wózek,mebelki itp sprzety :) a gdzie kosmetyki i pieluchy?! trzeba sobie rozłozyc wydatki bo człowiek nie da rady.... jeszcze mi tak dziwnie z tym wszystkim ale chyba nie ma co juz bac sie do lipca - MUSI byc dobrze :) trzeba sie cieszyc tym stanem :) :) :)

nikita to zdrówka zycze w domku :)

bisbas trzymamy mocno kciuki :* bedzie dobrze :)

12 lata 3 miesiąc temu #527645 przez kaska1982
Hej dziewczyny :) alez musiałam nadrobic czytanie po weekendzie nieobecnosci na forum :)

Dziewczyny sliczne zdjęcia Maluszków i już Wam zazdroszczę :) cieszę sie że z Waszymi Szkrabami wszystko ok, byle tak dalej :)
ja w piątek mam wizytę u lekarza ale wiem ze usg nie bedzie bo nie ma w gabinecie wiec moze skierowanie da do szpitala na usg, choć pewnie jeszcze nie teraz tylko w okolicach 20 tygodnia. Jutro rano pobranie krwi i kolejna seria badań. Troche sie boje ze moze mnie do szpitala skierować bo brzuch mnie boli i czasami robi sie bardzo twardy. Już myslałam zeby wczoraj jechać na izbę przyjec bo fatalnie sie czułam, ale po 2 nospach zasnelam i troche przeszło. Wiec jak nie bedzie gorzej to spokojnie poczekam do piątku.

Co do zakupów dla Maleństwa to zrobiłam sobie listę na razie, troche tego wyszło i tak od 20 tyg zamierzam powoli robić zakupy zeby nie zostawić wszystkiego na koniec bo jak piszecie wypłaty moze nie starczyć. Niestety remont pokoikudla dziecka na razie odkładamy na później bo od marca-kwietnia rozpoczynamy remont domu - wymiana okien, ocieplenie, łazienka, kuchnia i wtedy dopiero zrobimy pokoik dla dzidziusia. Niestety wszytsko tak sie zeszło, że najgorsze prace beda jak jestem w ciązy ale teściu przepisuje na nas dom i bedziemy mogli wziąć wiekszy kredyt na remont, bo mieszkamy razem od sierpnia, a tak właściwie od 30 lat nic tu nie było robione... czas najwyższy zacząć :)
ale sie rozpisałam... :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 miesiąc temu #527694 przez Lacrijka
Siem witam :)

My tez czekamy z zakupkami do objawienia płci naszych maluszków. W sobote juz mnie kusiło zeby cos kupic jak bylismy na zakupach ale sie powstrzymalam. A zanim zaszlam w ciąże to wydawało mi sie, ze bede siedziec na allegro i kupowac non stop.. a teraz jakos mi sie nie spieszy :) Pokoik musimy tylko umeblowac bo pomalowalismy jak urządzaliśmy dom. Mebelki wstepnie wybralam, ale musimy pojechac do Askot bo tam mozna je obejzec...slodkie sa :woohoo:

Milego dnia bez mdlości mamuśki :)

12 lata 3 miesiąc temu #527696 przez alba77
Kasik88 ta platforma to coś takiego jak dostawka do wózka dla starszego? bo ja też przymierzam się do zakupu takiej właśnie dostawki, jestem ciekawa jak to wyjdzie w praktyce, czy córcia będzie chciała z tego korzystać :)
www.funkydiva.pl/2011/04/18/dostawka-do-wozka

kaska1982 ja remont planuje jeszcze później bo w maju dopiero, jak będzie ciepło przeprowadzamy się na działeczkę a tu będzie się remontować :) mam nadzieje, że zdążę przed porodem, z małą miałam termin na lipca a urodziłam 19 czerwca :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka