BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #528408 przez bisbas
karolinkanice16 napisał:

dziubasek a ja ostatnie usg mialam na poczatku listopada :( a teraz nie wiem kiedy, my tez bedziemy musieli kupic lozeczko turystyczne bo w polsce nie bedziemy mieli zadnego.

ja wcale :( ale jeszcze tydzień mi został :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #528411 przez emi87
kaska moze cie od jelit coś boli?? koniecznie daj znac co na wizycie powie lekarz :) ja czuje czasami ściegna jakies...dziwne uczucie ale przynajmniej wiem ze bąbel rośnie :)
słoneczko bierz no-spe jak boli, nie ma co sie meczyc :)
i zawsze kochane jak macie watpliwosci to na ip - macie do tego prawo! :kiss:

agniesia wow - szybko!! to musi byc niesamowite uczucie :) ja czuje pod dłonia takie ruchy ale mi sie zawsze wydaje ze to gazy hehe :lol: :unsure: i z jednej strony tez ciagle jakies bulgotki - moze to bąbel?? dorkiszon tez włąsnie tak na dole :D tylko ja juz tak czuje z tydzien-dwa :ohmy:

Qltoorka sliczny ten przewijak!!!! ja myslałam o takim na komode.

wow łózeczko wypasione - cena jeszcze bardziej :huh:

kasiak nie wiem jak to z samolotem, wiem że mogą nogi puchnąc....

bisbas słodka kołyska ale raczej mało praktyczna. ale co tam - mozna miec swoje zachcianki a co!

Qltoorka tez sie zastanawiam co u Gold....i tez sie o nia martwie i o reszte. DAJCIE ZNAC!!

ja dziś dzień nawet bez śpiączki ale moze dlatego że rano sobie troche poleżałam w łóżeczku :D my od przyszłego miesiaca bierzemy sie za pokoik....narazie kwestia okna,gładzi, podłoga itp takie bardziej techniczne,które tak czy siak trzeba zrobic. a kolory itp to później :)

12 lata 3 miesiąc temu #528430 przez kaska1982
Jak sobie przegladam stronki na allegro z artykułami dla dzieci to az oczy bola, tyle tego jest i tak sobie mysle, ze gdyby chciec kupic kazda rzecz, która moze, a nie musi sie przydac, to trzebaby bank chyba okrasc :P niestety budzet skromny, wiec tylko te najpotrzebniejsze rzeczy, ale duzo tez od znajomych po ich dzieciach. Wiadoo, sa takie, którycg sie nie pozyczy, ale do lipca jest jeszcze troche czasu, wiec spokjnie,wszystko co potrzebne sie zbierze.

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 miesiąc temu #528443 przez kaska1982
agniesia szybko poczułas dzidziusia,super :) jeszcze troche i wszystkie bedziemy czuły i liczyły ruchy :)

Faktycznie, niektóre dziewczyny znikneły z forum, mam nadzieje ze poprostu nie maja czasu na pisanie i ze wszystko z dzidziusiami ok, trzymam kciuki :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 miesiąc temu #528550 przez Nikaa
Cześć Dziewczyny :)ale się rozpisałyście :)
ja i mój mąż czuliśmy jakieś półtora tygodnia temu też coś dziwnego jak się przyłożyło rękę do brzucha to takie szybkie pulsowanie (przemieszczało się w zależności gdzie się rękę położyło) :)
fakt, wiele dziewczyn się nie odzywa - myślę, że po prostu brakuje czasu by się na forum udzielać :blink:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528569 przez Jamajka
Podobno bardzo szczupłe dziewczyny mogą odczuwać ruchy szybciej. W pierwszej ciąży pierwsze podejrzenia miałam końcem 16 tyg, a w 17 byłam już pewna że to dzidzi ;-) Teraz zobaczymy jak będzie :)

Dorkiszon, myślę, że jeżeli łóżeczko jest regulowane, to powinno mieć w zestawie materacyk, ale lepiej doczytać aukcję... bo niektórzy kupują to jako łóżeczko a niektórzy jako kojec do zabawy, jak dziecko zaczyna wstawać.. :) Na aukcji na pewno jest napisane czy w zestawie jest materacyk (ale jeżeli tak, to podejrzewam, że najzwyklejsza gąbka)

Ja się zastanawiam co tu kupować wyprawkowego, bo ja prawie wszystko mam po Lence ;-) A jeżeli będzie chłopczyk to ubranka mam po bratanku Leonie, bo jest z sierpnia 2012 więc i pora roku prawie ta sama ;-) Mam łóżeczko, wanienkę, przewijak, fotelik samochodowy, wózek (tutaj się zastanawiamy czy nie kupić nowego) wszelkie bujaczki, huśtaweczki, matę edukacyjną i całą masę tych pierdółeczek, ale przecież nie może być tak, że Dzidzi będzie wszystko 'donaszać' po starszych... już ja sobie wyszukam jakichś zachciewajek, i frajdę z zakupów mieć będę! :D

12 lata 3 miesiąc temu #528598 przez bisbas
dziewczyny co na zaparcia :( zaczęłam mieć z tym straszny problem :(

12 lata 3 miesiąc temu #528599 przez nikita
Jamajka ostatnie zdania mnie rozbawiły, bo my tez wszystko mamy po starszym synku i jak juz pisałam wcześniej zazdroszczę dziewczyną zakupów!!!! a i uważajcie bo allegro wciąga a jeszcze jak niejedna będzie wklejała co kupiła to juz w ogóle :) :)

12 lata 3 miesiąc temu #528628 przez dziubasek
A ja wszystko po małej wysłałam kuzynce do polski, mam tylko łóżeczko, kołyskę, sterylizator do butelek i spacerowke. I takim oto sposobem troszkę zakupkow mam do kupienia:D

12 lata 3 miesiąc temu #528629 przez Kamilka22
ja już właśnie założyłam sobie konto a allegro:D mój G. jak zobaczył to powiedział żeby tylko mnie nie poniosło z tym kupowaniem hehe:D
Ja łóżeczko też dostanę z całym wyposażeniem, wanienkę, przewijak , i ubranka różne od starszych dzieciaczków z rodziny, ale to nie zmienia faktu że i tak będę kupowała jakieś ciuszki;p z droższych rzeczy to czeka mnie wózek. Musimy również kupić jakąś komodę żeby mieć miejsce na ciuszki dla dzidzi. I będziemy musieli odświeżyć pokoje i pomalować je i zmienić kolory ścian bo już mi się znudziły te obecne;p

12 lata 3 miesiąc temu #528664 przez !sylwia!
bisbas czytałam że czopki glicerynowe są świetne, ale lepiej się upewnij i zapytaj swojego lekarza.

12 lata 3 miesiąc temu #528720 przez alba77
bisbas ja mam taką kołyskę tylko że białą i fakt że używałam jej tylko pierwsze pół roku ale ja byłam z niej zadowolona bo ma kółeczka i na noc przysuwałam ją do łóżka gdzie spaliśmy z mężem i jak mała budziła się w nocy na karmienie to nie musiałam wstawać i po nią biec do łóżeczka tylko wyciągałam z kołyski i przystawiałam do cyca, dla mnie duże udogodnienie dlatego i tym razem będę z niej korzystać. Co do wanienek to ja polecam TUMMY TUB, na youtube jest pełno słodkich filmików z kąpieli w tym właśnie wiaderku, jest dużo zalet kąpieli dzieci w tummy tub, moja mała jak tylko była do niego włożona to pełen relax hihi postaram się dodać zdjęcie
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #528730 przez alba77
a tak wygląda ciałko w wiaderku :laugh:
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #528751 przez dziubasek
Ja zastanawiałam się na kupnem tummy tub ale mój się sprzeciwił. A jak on mówi nie to stanowczo.

12 lata 3 miesiąc temu #528767 przez Jamajka
Tak tak... zgadzam się, że allegro wciąga i to baaardzo :D wiem, bo ja calusieńką wyprawkę kupiłam na allegro, włącznie z pieluchami :P

Mnie niestety tummy tub nie przekonuje.. wręcz nie mogę sobie wyobrazić, jak noworodek w nim 'siedzi', nie mówiąc o tym, że wygląda jak wciśnięty do dziupli.. przepraszam.. ale to tylko moje skromne zdanie, w praktyce być może sprawdza się świetnie, ale ja bym go nie kupiła :(

Oglądałam film, który Bisbas wrzucił :) Interesujący... w szkole rodzenia oglądaliśmy jego fragmenty i położne potwierdzały skuteczność metody 5S. Zobaczymy czy konieczne będzie pętanie :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka