BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #529839 przez Jamajka
Ja jak już pisałam kupiłam pharmaton mantruelle, ale biorę jedną kapsułkę na kilka dni. Jestem tego samego zdania co Kasiak, za dużo 'profilaktycznie' wcale nie znaczy że potrzebnie. Ale zamierzam kupić Omegamed pregna i łykać sobie kwasy dha, omega 3,6, których z dietą raczej nie dostarczam a dzidzi są bardzo potrzebne ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #529865 przez dziubasek
Bisbas ja polecialam do lekarza jak tylko sie dowiedzilam to byl ok 7tc(bo zaszlam 5 tyg po poronieniu i mialam mega stresa) poprosilam gp zeby zrobili mi szybko usg bo lecialam do polski na swieta w 10tc i w 9 mialam pierwszy scan. U nas wszystko sie pozmienialo, w 1szej ciazy mialam scan co 4 tygodnie i co 2 wizyte u poloznej. Teraz mam juz wyznaczone wizyty i to wyglada tak co miesiac u poloznej i 3 scany (1szy juz byl, 2gi w 20tc, 3ci w 31tc)takze troche lipka ale dam rade.
Co do witamin to ja staram sie jesc duzo witamin w postaci warzyw i owocow, ale co pare dni lykam sobie prenaten complet.
Sloneczko sliczny brzusio:)

12 lata 3 miesiąc temu #529920 przez bisbas
dziubasek napisał:

Bisbas ja polecialam do lekarza jak tylko sie dowiedzilam to byl ok 7tc(bo zaszlam 5 tyg po poronieniu i mialam mega stresa) poprosilam gp zeby zrobili mi szybko usg bo lecialam do polski na swieta w 10tc i w 9 mialam pierwszy scan. U nas wszystko sie pozmienialo, w 1szej ciazy mialam scan co 4 tygodnie i co 2 wizyte u poloznej. Teraz mam juz wyznaczone wizyty i to wyglada tak co miesiac u poloznej i 3 scany (1szy juz byl, 2gi w 20tc, 3ci w 31tc)takze troche lipka ale dam rade.
Co do witamin to ja staram sie jesc duzo witamin w postaci warzyw i owocow, ale co pare dni lykam sobie prenaten complet.
Sloneczko sliczny brzusio:)

aaa no to podobnie u mnie z tym ze 1sze usg to te miedzy 12 a 14 tc drygie połówkowe i koniec ale wizyt nie mam co miesiąc z położną pierwsza mialam w 7tc nastepna mam dopiero w 16tc potem 22tc , 28tc,34tc,38 tc i to wszystko

12 lata 3 miesiąc temu #529922 przez Kamilka22
Sloneczko ladny brzuszek:)
Jak mnie dzisiaj piersi bola masakraa!!! A wczoraj sutki swedzialy..heh rosna chyba dalej cycuchy;p

12 lata 3 miesiąc temu #529926 przez uniuni
Witajcie ponownie :) Witam również świerze lipcówki :) Towarzystwo Wzajemnej Adoracji co raz większe :woohoo:

Czytam Was namiętnie szczególnie na przerwach w pracy :)

Bisbas, nic się nie martw, ja na końcu razem z Tobą :) Jutro zaczynasz 13 tydzień, czy to nie wspaniałe? :)

Gratuluję kolejnym kobietkom i ich bzyczkom pozytywnych badań prenatalnych! Uwielbiam czytać takie wiadomości!! woohoo: Chociaż przyznam, że często o Goldi myślę i mam nadzieję, że jej maluszek rozdeptał w pył tego mięśniaka, a łożysko jest tam gdzie trzeba :(

Też dopadła mnie 'gorączka wyprawkowa' :) Znalazłam już wózek, który bym chciała i w Norwegii kosztuje ok. 3000zł, sprawdziłam na wszelki wypadek czy mają takie w PL.. okazało się, że firma Polska a wózek w Polsce u producenta, dokładnie taki sam kosztuje uwaga...ok.1000zł :lol: będzie chyba lot do PL i nadanie jako dodatkowego bagażu ;)

O czym Wy tam jeszcze..

Herbatki - wyczytałam w 'Ciężarówką przez 9 miesięcy' cyt:'Herbatki powszechnie uznawane za bezpieczne dla ciężarnych to: herbatka miętowa (z mięty pieprzowej), ze świerzego imbiru, z melisy, rumiankowa oraz z liści mniszka lekarskiego' Uwaga! nie z korzenia mniszka leczniczego i nie należy wypijać więcej niż 3 filiżanki herbatki dziennie.

Ja biorę codziennie moje tabletki na receptę + magnez, kwas foliowy i tran. Co trzeci dzień odpuszczam tran i zapodaję sobie witaminki prenatal+DHA.

ooo dowiemy się czy chłopiec czy dziewczynka już 11.02 :woohoo:

Zazdroszczę ty co czują ruchy! ja wyczuję póżniej, bo u mnie łożysko nad maluszkiem uczepione i tak byłam w niebowzięta, że tak wcześnie mogłam serduszka posłuchać :)

12 lata 3 miesiąc temu #529934 przez nikita
ja witaminy mam ladeevit i łykam codziennie, niestety nasze warzywka z supermarketu jak dla mnie to byle co nafaszerowane tylko chemią wiec wspomagam sie witaminami w kapsułkach :) co innego gdybym miała warzywka ze swojego ogrodu eko ale niestety mamy zimę brrrrr,

Jamajka a do tych racuszków mąki nie ma???

12 lata 3 miesiąc temu #529945 przez Jamajka
Boziu... oczywiście że jest... 2,5 szkl mąki :D

12 lata 3 miesiąc temu #529948 przez nikita
hahahah no to teraz dziękuje na pewno wypróbujemy :)

12 lata 3 miesiąc temu #529961 przez kasiak
Uniuni to ty szpitalne masz 11.02? Tak jak ja :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529969 przez emi87
ooo to sie w lutym bedzie działo - badaniowo nam zleci ten miesiac hihi ( i pączkowo bo tłusty czwartek-a co!)

słoneczko śliczny okragły brzusio :) tez sie musze obfocic :D

bisbas fajny taki rodzinny blog - moze tez kiedys załoze.... :P PS jaka aldna z ciebie kobitka fiufiu
ja narazie mam dwa blogi - zawodowy i kulinarny :) z czego ten drugi to jak mnie najdzie to cos wrzucam :P a jak na pazurkowego bloga dłuzej czegos nie wrzucam to juz sie klientki upominaja hihi :D
jak ktos chce looknac to prosze
panterosssa-nails.blogspot.com/
kuchniapomojemu.blogspot.com/

ach i słuchaliśmy dziś naszego bąbelka przez detektor - ciężko łobuza złapać bo sie gdzies pod fałdy chowa hehe :P ale cudowny dźwiek (pod warunkiem że gazy go niezagłuszaja hehe) :)
któras go ma i mam pytanie-uzywasz żelu czy np oliwki albo jakies żelu do włosów lub intymnego?? bo podobno nie musi byc ten do usg :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529986 przez karolinkanice16
Hej dziewczyny. Była dzisiaj na zakupach bo mam już kilka rzeczy za małych no i piersi urosły dzisiaj też mnie strasznie swędziały, dzisiaj humor o niebo lepszy w dodatku wymiotowałam to chyba dobrze martwię się nie potrzebnie. Dziewczyny mówię Wam jak mnie dzisiaj podczas zakupów stopy bolały jak by mi urosła o rozmiar stopa palce miałam podkurczone gdzie te buty normalnie na mnie pasowały, krzyż też mnie bolał. Mój A. jest zaciętym fanem Barcelony ale takim prawdziwym fanem i dzisiaj weszliśmy do sportowego sklepu no i masz babo placek zobaczył ostatni przeceniony z 40euro na 18euro dresik co prawda od 6 miesięcy ale od 4 już będzie zakładał no i co kupił :) a mówię Wam jaką radochę miał przy tym :) aż ciepło na sercu się robiło. Chcę Wam jeszcze pokazać jaki już mam brzuszek :).

ok i dresik co A. kupił słodziaśny :lol:

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #529988 przez !sylwia!
słoneczko świetny brzuszek. właśnie a propo brzuszka czy wszystkie już macie takie fajne okrąglutkie, bo jak tak to ja jakaś cofnięta jestem prawie nic nie widać. troszkę się tym martwię, ale jak była w pon u lekarza to posłuchałyśmy serduszka biło mocno i równo więc wiem, że tam jest.
co do różnych przepisów kulinarnych to polecam kwestiasmaku.pl , jak mam jakieś zachcianki albo nie wiem co mi się chce to zawsze tam coś znajdę ciekawego.

12 lata 3 miesiąc temu #529993 przez dziubasek
emi87 dlaczego ty tak daleko ode mnie :( , bylabym twoja najwierniejsza klijentka :laugh: , a poweidz mi czy te rzeski 1:1 strasznie niszcza wlasne rzesy( bo ja mam swoje calkiem niezle ale czasami mam takie wariacje i lubie zaszalec ;) . blog kulinarny tez mi sie podoba :) . Kiedy wy na to znajdujecie czas bo mi wreszcie go brakuje :angry: .
A brzuszek mam juz widoczny od dawna :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #530002 przez karolinkanice16
A ja też prowadzę bloga takiego o życiu
karolinkanice.pinger.pl/ jak by któraś chciała :side:

emi87 zapisałam sobie Twój blog kulinarny na pewno skorzystam :).

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #530004 przez emi87
dziubasek jak sie dobrze dobierze rodzaj rzęski i ktos sie na tym zna i potrafi to robić to spokojnie nasze rzeski wyjda bez szwanku :) robie niektórym paniom od 2 lat non-stop i rzeski maja w dobrym stanie :) co innego jak przyjdzie pani z rzeskami jak piździkłaczek a chciałaby ekstremalna stylizacje po same brwi-w takim przypadku bez ofiar sie nie obedzie :D to jak z fryzjerem - jeden bedzie nas farbował 20 lat na blond i włosy beda ładne a inny za pierwszym razem opuści je z dymem :D druga kwestia to to co robi klientka - jak nie dba o rzesy i robi z nimi rózne rzeczy typu skubanie, tarcie i szarpanie to same sobie robia krzywde..albo jak robia sobie rzesy za 60 zł - no niestety, nie ma co sie wtedy spodziewać cudów...:) tqk wiec poszukaj kogos dobrego i polecanego w okolicy i smiało :) możesz sobie zaszalec jednorazowo,mozesz uzupełniac i w kazdej chwili mozna je tez sciagnąć specjalnym płynem :) mam panie w wieku od 17-50+ wiec robie na różnych "jakościowo" rzesach :) mam tez klientki za granicy ,które jak przyjeżdżaja do rodziny to zawsze wpadna na rzęsiska hihi szkoda ze sama sobie nie moge zrobić echhh :dry:

mój brzuszek tez jest okraglutki (+ tłuszczyk nadaje mu kształtu hehe) ale mi sie podoba, chwale sie nim :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka